Co budete vařit k obědu?

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Yunnan (2017-05-27 11:35:39)vlkovamarka (2017-05-26 20:30:54)V.Ivuska (2017-05-25 23:08:28)nevimzevim (2017-05-25 12:59:24)bikerrm (2017-05-22 20:39:56)jarekrum (2017-05-16 21:43:34)meluzina999 (2017-05-15 10:30:34)starabodlina (2017-05-13 00:34:51)Badyanka (2017-05-03 13:00:58)ala31 (2017-04-23 16:19:27)pametnik (2017-03-31 20:09:43)jitule111 (2017-03-06 19:45:31)IVCA.1988 (2017-02-18 22:53:59)rock.soul (2016-12-02 17:38:35)barb19 (2016-10-02 11:11:25)Rusalka (2015-11-11 09:47:40)Domovnik-317 (2014-10-18 02:43:51)Anii (2014-02-20 22:50:13)irenka.ned (2014-01-13 11:09:05)Houmi (2013-08-23 11:35:49)AlchemyGothicGirl (2013-04-11 13:39:42)
Co budete vařit k obědu?
Založeno: 28. 2. 2009 | Příspěvků: 5 837 | Členů: 21
Správci: nevimzevim (hlavní)

Co vaříte nebo jste uvařili včera, dnes nebo zítra .. k obědu, k večeři nebo třeba ke snídani. Rozšíříme téma.

KONZERVA NENÍ JÍDLO.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • nevimzevim
    nevimzevim, 15.5.17 23:50:23  
     

    dneska byl k večeři špenátovo-kopřivový špenát, kuřecí maso a jáhlovo-bramborové knedlíky; kuřecí vývar
    mlaskám ještě teď :13:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 15.5.17 23:54:36  
       

      jo, a ty kopřivy mi zdravotně dost pomáhají, ale musí být čerstvé, nesušené .. takže jsem si půlku dnešních kopřiv dala do lednice a zítra asi vymyslím nějakou polívku ... on vlastně zbyl i špenát, tak bude asi kopřivovo-špenátová .. pro změnu :1:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 18.5.17 21:53:19  
         

        však jsou zdravé, my taky děláme špenát z kopřiv :2:

        • nevimzevim
          nevimzevim, 25.5.17 12:37:07  
           

          mně tady v Praze docela trvalo, než jsem našla místa, kde rostou a není to zároveň špinavá škarpa u silnice .. sbírám je u letiště, kde lítají jen malinká letadýlka, navíc je to u pole (takže nejspíš hnojiva), ale ty kopřivy si prostě vybírají samá taková "vyvoněná" místa :1: ... ale když se zdraví zlepšuje, tak asi není potřeba tohle řešit :2:

          • V.Ivuska
            V.Ivuska, 25.5.17 23:06:21  
             

            my naštěstí na Vysočině máme všude lesy a louky, tak stačí vyjít kousek za město :2:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 13.5.17 08:36:44  
     

    včera jsem si zopakovala rané zelí s kopřivami "na smetaně", s knedlíkama a kuřecím;
    dneska zatím nevím, zřejmě špenátová polívka, a toho zelí ze včerejška vlastně ještě zbylo, tak to asi dorazím :))

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 14.5.17 22:23:26  
       

      nechceš napsat kuchařku? máš zajímavou kombinaci surovin a zní to dost dobře, ale mě by to nikdy takhle nenapadlo zkombinovat :2:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 15.5.17 23:47:33  
         

        no, docela jsem o něčem takovém - o knize nebo videích - přemýšlela, ale ...... jsem líná, nepřipadá mi, že bych toho dost uměla, a navíc bych to ani neuměla dostatečně profesionálně vyrobit nebo nechat vyrobit, takže asi nic ... vždyť já si většinu těch receptů ani nejsem schopná zapsat sama pro sebe :1: prostě děs :1:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 18.5.17 21:50:55  
           

          já bych tvoji kuchařku brala všemi deseti :2:

          • nevimzevim
            nevimzevim, 25.5.17 12:31:50  
             

            hmm ... a nevadilo by ti, když bych do toho motala rozumy z čínské medicíny? :)

            • Yunnan
              Yunnan, 25.5.17 22:12:02  
               

              Naopak, to by bylo vynikající :2:

            • V.Ivuska
              V.Ivuska, 25.5.17 23:08:27  
               

              určitě nevadilo, ráda se dovím něco nového.. teď užívám Schizandru prý posiluje Jin :3:

  • meluzina999
    meluzina999, 8.5.17 11:09:17  
     

    Špízy, tzv. "zbytkové" aneb co lednička dá... :1:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 27.4.17 00:23:01  
     

    dělali jsme hovězí guláš v kotlíku na ohni a výsledek byl výborný.. na poprvé, bašta :1:

    • bikerrm
      bikerrm, 27.4.17 17:45:48  
       

      to věřím

    • nevimzevim
      nevimzevim, 30.4.17 23:24:25  
       

      :15: v kotlíku na ohni - takže venku? :3:
      nebyla na to moc zima? jednou jsem vařila venku (na vařiči), a kvůli chladnu se to vařilo asi 3x tak dlouho než doma :1:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 2.5.17 15:35:27  
         

        jj, venku a byla zima a chvilema i poprchalo, ale naštěstí jsme měli suché dřevo.. :2: taky jsme to dělali dost dlouho, ale chtěli jsme si to vyzkoušet :1:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 23.4.17 23:45:52  
     

    rané zelí "na smetaně" (přidala jsem trochu mladých kopřiv a výsledek byl výtečný!), tempeh, knedlíci
    kapustová polívka
    :15:

    • bikerrm
      bikerrm, 25.4.17 10:23:16  
       

      a vepřové a je to luxus

  • bikerrm
    bikerrm, 9.4.17 09:38:22  
     

    Chceš k večeři svoji pochoutku?“ „Opravdu budou brambory s rumem?“ rozzářil se otčím. „To bych mohl pozvat i hrobníka.“ „Toho? Nikdy!“ rozhodla matka. „Brambory vždycky nechá a cpe se jen omáčkou.“

  • nevimzevim
    nevimzevim, 8.4.17 20:53:46  
     

    králičí maso na žampiónech, omáčka a la smetana, knedlíci, hlávkový salát
    kuřecí vývar

    dobré

  • bikerrm
    bikerrm, 6.4.17 13:01:53  
     

    vepřové maso na šťávě,mrkvička,hrášek,vařené erteple- nevím jak se to jmenuje, ale je to strašně dobré

  • pametnik
    pametnik, 24.3.17 15:44:12  
     

    Dneska byly jahodové knedlíky (tvarohové těsto) a teď připravuji na zítřek. Buchty tvarohový a povidlový už snad vychladly. Na plotně bublá svíčková, a vepřové nudličky na leču, to aby se to do zítřka hezky proleželo. :15:

    • meluzina999
      meluzina999, 24.3.17 17:40:17  
       

      Na leču dělávám drůbeží jatýrka, je to rychlý a dobrý papání. Zítra ale bude vepřové masíčko v kapustě. Brambory se můžou přidat rovnou k tomu, anebo uvařit zvlášť. Já preferuji 1. způsob, je to pak takový eintopf, ale nám šmakuje.

  • pametnik
    pametnik, 9.3.17 13:03:28  
     

    Rybí filé s bramborovým salátem.

    • green-tea
      green-tea, 11.3.17 17:28:43  
       

      Jé, to jsme měli dneska taky. Ale v restauraci, né doma.

    • bikerrm
      bikerrm, 23.3.17 15:41:33  
       

      to mám rád,ale záleží jaké filé

      • pametnik
        pametnik, 24.3.17 15:37:57  
         

        Musí na něm být napsáno "Bez vody" a porce jsou samozřejmě vcelku.

  • pametnik
    pametnik, 4.3.17 10:16:56  
     

    "Dívčí sen" s knedlíkem. :15:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 28.2.17 19:28:03  
     

    brokolicova polivka s vajickem

  • pametnik
    pametnik, 28.2.17 12:03:21  
     

    Nevařím nic, vařil jsem https://www.diskutnici.cz/forum/3223-polifcicky/ a budou se obírat jen kosti.

  • pametnik
    pametnik, 24.2.17 09:01:28  
     

    Budou to jahodový knedlíky z tvarohového těsta, hodně zalitý máslem, posypaný cukrem, tvarohem a navrch šlehačka. Proti poobědovému hladu mám krásnou anglickou slaninu od Pana Řezníka.

    • ala31
      ala31, 24.2.17 22:09:03  
       

      Ty bych si také dala, ale už jsem z jahod udělala šlehačkový dort. :2:

      • pametnik
        pametnik, 25.2.17 08:48:41  
         

        Jahody na knedlíky mám namražený ze zahrádky. Ty "umělohmotný" ze supermarketů mi nejedou. Máme je v balíčkách po 12 ks a to je pro dva důchodce přesně na oběd :1:

        • ala31
          ala31, 26.2.17 10:16:25  
           

          Já mám také ráda ty ze zahrádky a když nejsou ze zahrádky,(ty obvykle sníme) tak je koupím na trhu, ale mám ráda jahody ještě na polití knedlíků a na to tvaroh. :13:

          • pametnik
            pametnik, 28.2.17 11:52:43  
             

            V létě, když jsou borůvky, tak udělám žahour, po vychladnutí do něj přidám šlehačku a na vyšlehám do pěny. To je taky moc dobrý na jahodový knedlíky. :4:

          • vlkovamarka
            vlkovamarka, 3.3.17 13:40:32  
             

            To my pěstujeme na zahrádce hlavně plevel, nikomu se ho moc nechce ničit :1: A jinak jezdíme na samosběr jahod a stěžovat si nemůžeme :)

  • pametnik
    pametnik, 20.2.17 08:27:20  
     

    Dneska bude kachna s červeným zelím, houskovým a bramborovým knedlíkem.

    • nevimzevim
      nevimzevim, 21.2.17 11:13:09  
       

      :13: :13: :13:
      (jakože slintám)

  • nevimzevim
    nevimzevim, 2.2.17 17:16:24  
     

    zapečené jáhly s rýží a se zeleninou (květák, růžičková, pórek, brambory a dýně hokaidó) s tahini a k tomu nakládaná červená řepa a zelí :2:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 2.2.17 17:17:08  
       

      jo, a včera jsem udělala ten vegeboršč :6:

      • vlkovamarka
        vlkovamarka, 3.2.17 17:30:39  
         

        A jaks ho dělal?

        • nevimzevim
          nevimzevim, 9.2.17 15:27:31  
           

          https://www.diskutnici.cz/forum/685-co-budete-varit-k-obedu/post/5914

          a jinak: červenou cibuli, mrkev, petržel a celer rozdělat na troše oleje a másla, podlít a okořenit jedním hřebíčkem a trouchou mletého koriandru, pak přidat dýni hokkaidó a červenou řepu, posléze trochu kysaného zelí, a ještě teda podlívám i vývarem z hovězí kosti (takže to není úplně vege), nakonec přidám halušky

          (doufám, že jsem na nic nezapomněla)

    • ala31
      ala31, 9.2.17 10:29:48  
       

      Jáhly jsem snad nikdy nevařila, jak to chutná? Včera jsem vařila pohanku jako rizoto, moc často ji nedělám, ale všem chutnala.
      Boršč dělám často, všichni ho mají rádi, já tam mít maso také nemusím, ale jsem sama, ostatní ho vyžadují. :4:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 9.2.17 15:29:12  
         

        jáhly jsou lehounce nasládlé ... chuť mají úplně jinou než pohanka

        • ala31
          ala31, 12.2.17 22:21:37  
           

          Dík, snad to vyzkouším. :13:

          • Yunnan
            Yunnan, 13.2.17 10:52:50  
             

            Jáhly jsou vynikající. Kromě jiného posilují ledviny. Ale pozor, jáhly jsou potřeba hodně namočit. Čili při vaření dát na jeden díl jáhel TŘI (!!!) díly vody. Jinak při menším množství vody budou vodu "vytahovat" z těla.

            • ala31
              ala31, 26.2.17 10:12:52  
               

              Už jsem se na ne v Kauflandu dívala, ale neměla jsem odvahu je zakoupit, ale příště už je vezmu, když jsou tak dobré a zdravé. :2:

      • 69beran
        69beran, 14.2.17 11:05:50  
         

        Taky netuším. Musel bych se zeptat kuřat :4: :1: