Co budete vařit k obědu?

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Yunnan (2017-03-26 17:17:56)ala31 (2017-03-26 15:36:53)pametnik (2017-03-24 18:23:48)meluzina999 (2017-03-24 17:40:18)nevimzevim (2017-03-24 00:37:23)jarekrum (2017-03-23 20:17:02)bikerrm (2017-03-23 15:41:34)starabodlina (2017-03-15 23:06:01)vlkovamarka (2017-03-14 18:20:34)V.Ivuska (2017-03-11 20:04:54)jitule111 (2017-03-06 19:45:31)IVCA.1988 (2017-02-18 22:53:59)rock.soul (2016-12-02 17:38:35)barb19 (2016-10-02 11:11:25)Rusalka (2015-11-11 09:47:40)Domovnik-317 (2014-10-18 02:43:51)Anii (2014-02-20 22:50:13)irenka.ned (2014-01-13 11:09:05)Houmi (2013-08-23 11:35:49)AlchemyGothicGirl (2013-04-11 13:39:42)
Co budete vařit k obědu?
Založeno: 28. 2. 2009 | Příspěvků: 5 814 | Členů: 20
Správci: nevimzevim (hlavní)

Co vaříte nebo jste uvařili včera, dnes nebo zítra .. k obědu, k večeři nebo třeba ke snídani. Rozšíříme téma.

KONZERVA NENÍ JÍDLO.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • pametnik
    pametnik, 24.3.17 15:44:12  
     

    Dneska byly jahodové knedlíky (tvarohové těsto) a teď připravuji na zítřek. Buchty tvarohový a povidlový už snad vychladly. Na plotně bublá svíčková, a vepřové nudličky na leču, to aby se to do zítřka hezky proleželo. :15:

    • meluzina999
      meluzina999, 24.3.17 17:40:17  
       

      Na leču dělávám drůbeží jatýrka, je to rychlý a dobrý papání. Zítra ale bude vepřové masíčko v kapustě. Brambory se můžou přidat rovnou k tomu, anebo uvařit zvlášť. Já preferuji 1. způsob, je to pak takový eintopf, ale nám šmakuje.

  • pametnik
    pametnik, 9.3.17 13:03:28  
     

    Rybí filé s bramborovým salátem.

    • green-tea
      green-tea, 11.3.17 17:28:43  
       

      Jé, to jsme měli dneska taky. Ale v restauraci, né doma.

    • bikerrm
      bikerrm, 23.3.17 15:41:33  
       

      to mám rád,ale záleží jaké filé

      • pametnik
        pametnik, 24.3.17 15:37:57  
         

        Musí na něm být napsáno "Bez vody" a porce jsou samozřejmě vcelku.

  • pametnik
    pametnik, 4.3.17 10:16:56  
     

    "Dívčí sen" s knedlíkem. :15:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 28.2.17 19:28:03  
     

    brokolicova polivka s vajickem

  • pametnik
    pametnik, 28.2.17 12:03:21  
     

    Nevařím nic, vařil jsem https://www.diskutnici.cz/forum/3223-polifcicky/ a budou se obírat jen kosti.

  • pametnik
    pametnik, 24.2.17 09:01:28  
     

    Budou to jahodový knedlíky z tvarohového těsta, hodně zalitý máslem, posypaný cukrem, tvarohem a navrch šlehačka. Proti poobědovému hladu mám krásnou anglickou slaninu od Pana Řezníka.

    • ala31
      ala31, 24.2.17 22:09:03  
       

      Ty bych si také dala, ale už jsem z jahod udělala šlehačkový dort. :2:

      • pametnik
        pametnik, 25.2.17 08:48:41  
         

        Jahody na knedlíky mám namražený ze zahrádky. Ty "umělohmotný" ze supermarketů mi nejedou. Máme je v balíčkách po 12 ks a to je pro dva důchodce přesně na oběd :1:

        • ala31
          ala31, 26.2.17 10:16:25  
           

          Já mám také ráda ty ze zahrádky a když nejsou ze zahrádky,(ty obvykle sníme) tak je koupím na trhu, ale mám ráda jahody ještě na polití knedlíků a na to tvaroh. :13:

          • pametnik
            pametnik, 28.2.17 11:52:43  
             

            V létě, když jsou borůvky, tak udělám žahour, po vychladnutí do něj přidám šlehačku a na vyšlehám do pěny. To je taky moc dobrý na jahodový knedlíky. :4:

          • vlkovamarka
            vlkovamarka, 3.3.17 13:40:32  
             

            To my pěstujeme na zahrádce hlavně plevel, nikomu se ho moc nechce ničit :1: A jinak jezdíme na samosběr jahod a stěžovat si nemůžeme :)

  • pametnik
    pametnik, 20.2.17 08:27:20  
     

    Dneska bude kachna s červeným zelím, houskovým a bramborovým knedlíkem.

    • nevimzevim
      nevimzevim, 21.2.17 11:13:09  
       

      :13: :13: :13:
      (jakože slintám)

  • nevimzevim
    nevimzevim, 2.2.17 17:16:24  
     

    zapečené jáhly s rýží a se zeleninou (květák, růžičková, pórek, brambory a dýně hokaidó) s tahini a k tomu nakládaná červená řepa a zelí :2:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 2.2.17 17:17:08  
       

      jo, a včera jsem udělala ten vegeboršč :6:

      • vlkovamarka
        vlkovamarka, 3.2.17 17:30:39  
         

        A jaks ho dělal?

        • nevimzevim
          nevimzevim, 9.2.17 15:27:31  
           

          https://www.diskutnici.cz/forum/685-co-budete-varit-k-obedu/post/5914

          a jinak: červenou cibuli, mrkev, petržel a celer rozdělat na troše oleje a másla, podlít a okořenit jedním hřebíčkem a trouchou mletého koriandru, pak přidat dýni hokkaidó a červenou řepu, posléze trochu kysaného zelí, a ještě teda podlívám i vývarem z hovězí kosti (takže to není úplně vege), nakonec přidám halušky

          (doufám, že jsem na nic nezapomněla)

    • ala31
      ala31, 9.2.17 10:29:48  
       

      Jáhly jsem snad nikdy nevařila, jak to chutná? Včera jsem vařila pohanku jako rizoto, moc často ji nedělám, ale všem chutnala.
      Boršč dělám často, všichni ho mají rádi, já tam mít maso také nemusím, ale jsem sama, ostatní ho vyžadují. :4:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 9.2.17 15:29:12  
         

        jáhly jsou lehounce nasládlé ... chuť mají úplně jinou než pohanka

        • ala31
          ala31, 12.2.17 22:21:37  
           

          Dík, snad to vyzkouším. :13:

          • Yunnan
            Yunnan, 13.2.17 10:52:50  
             

            Jáhly jsou vynikající. Kromě jiného posilují ledviny. Ale pozor, jáhly jsou potřeba hodně namočit. Čili při vaření dát na jeden díl jáhel TŘI (!!!) díly vody. Jinak při menším množství vody budou vodu "vytahovat" z těla.

            • ala31
              ala31, 26.2.17 10:12:52  
               

              Už jsem se na ne v Kauflandu dívala, ale neměla jsem odvahu je zakoupit, ale příště už je vezmu, když jsou tak dobré a zdravé. :2:

      • 69beran
        69beran, 14.2.17 11:05:50  
         

        Taky netuším. Musel bych se zeptat kuřat :4: :1:

  • pametnik
    pametnik, 30.1.17 12:52:58  
     

    Obalovaný květák s opečenými brambory a k tomu červená řepa.

    • nevimzevim
      nevimzevim, 31.1.17 13:14:18  
       

      no že jo, ta červená řepa .... už dva dny se chystám udělat vegeboršč, a před chvílí jsem od někoho četla doporučení na jídlo a v něm červenou řepu ... těla si asi žádají :15:

      • green-tea
        green-tea, 1.2.17 17:14:00  
         

        Já červenou řepu ráda nemám, ale ve špitále, když jsem měla dietu, jsem ji z hladu baštila i 2x denně. :1:

        • nevimzevim
          nevimzevim, 2.2.17 17:13:48  
           

          to je drsné :1: já jsem neměla řepu ráda v dětství, pak už jo :15:

  • pametnik
    pametnik, 27.1.17 12:52:04  
     

    Dneska byl hrách s opečenou prorostlou slaninou (bůček), na mletých škvarcích a těmi pokropený. Místo sladkokyselé okurky byly naložená zelená rajčata smíchaná s květákem.

  • nevimzevim
    nevimzevim, 25.1.17 13:13:49  
     

    zeleninový guláš s mungem a rýže natural se špaldou .. už se teším! :13:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 25.1.17 15:28:15  
       

      já budu dělat guláš z hlívy ústřičné :2:

      • green-tea
        green-tea, 26.1.17 19:53:07  
         

        A já z hovězí kližky. :4:

      • 69beran
        69beran, 14.2.17 11:08:00  
         

        Z ty děláme "dršťkovku". Lepší jak pravá :2:

  • pametnik
    pametnik, 24.1.17 12:05:33  
     

    Dnes jsou řízky z krkovičky na sádle pečené. Já k nim mám "brasal" a ženuška z důvodů diety jen opečené brambory na sádle. :1:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 25.1.17 13:12:52  
       

      :1:

      • pametnik
        pametnik, 25.1.17 13:57:31  
         

        Zbytky od včera, upekl sem jich šest, včera jeden dneska jeden a jsou fuč. Dokonce na mě zbylo i trochu toho "brasalu" :3:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 20.1.17 17:13:50  
     

    Dneska byly taštičky (správně asi pirožky) plněné dýní s bramborou a jarní cibulkou, s omáčkou z tahini, sezamového oleje, sójovky a citrónu. A s trochou strouhaného bílého tofu. :13: :2:

  • 69beran
    69beran, 19.1.17 14:47:07  
     

    Dneska bylo vepřo /krkovička z mladého kusu/, zelo, tvrdý knedlík /jen polohr. mouka, voda, houska,sůl/. Dělali jsme ho po mnoha letech, ale jinej už nechceme. Je to o 3 levely větší pochoutka než br knedlík :13:

    • pametnik
      pametnik, 20.1.17 12:31:51  
       

      Taky dělám, ale ještě vajíčko a samozřejmě prášek do pečiva, používám ten od Vitany, ty ostatní se mi neosvědčily. Jo a vařím to na páře.

      • nevimzevim
        nevimzevim, 20.1.17 17:14:56  
         

        s vajíčkem jsou knedlíky hutné až moc, radši nedávám ... a používám hrubou mouku, ta je na knedlíky ideální! :15:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 20.1.17 17:15:17  
         

        prdopeč nikdy :1:

      • ala31
        ala31, 22.1.17 19:34:06  
         

        Houskový knedlík dělám z hrubé mouky, vajíčka a droždí, houska, sůl, voda.

  • pametnik
    pametnik, 18.1.17 13:45:36  
     

    Dneska byla "rajda" s těstovinami.

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 15.1.17 10:28:35  
     

    Kuře na paprice s kolínkama, vývar kuřecí a ještě udělám na zítra zelňačku :2:

  • pametnik
    pametnik, 7.1.17 08:45:14  
     

    Dneska bude rizoto, jako nám dělali před 60 roky na internátě. Rýže uvařená na "rozsýpací" konzistenci a do toho vmíchám na kostičky pokrájený zbytek vepřového (pečeného) se sosem a sádlem. Někdy to dochucuju ještě Klasikem. K tomu bude okurkový salát. :15:

    • vlkovamarka
      vlkovamarka, 7.1.17 19:30:47  
       

      Zní to nechutně dobře :1:

      My děláme doma už rizoto jen tak, že osmahneme cibulku, přidáme pak rýži, zalejeme vývarem, přidáme zeleninu a vaříme do měkka.
      Lepší než vařit ve vodě :)
      Takhle to dokonce sní i manžel, který nad rizotem normálně ohrnoval nos :1:

      • green-tea
        green-tea, 8.1.17 11:26:45  
         

        A já zase na cibulku přisypu papriku (sladkou i pálivou + sůl a pepř a do měkké rýže oberu prsíčka z grilovaného kuřete (stehýnka ne, ty zbaštíme zvlášť, třeba jenom s chlebem k večeři). :13: