Co budete vařit k obědu?

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
V.Ivuska (2019-02-16 11:32:57)Yunnan (2019-02-15 11:39:22)pametnik (2019-02-14 16:23:01)jarekrum (2019-02-11 20:56:57)nevimzevim (2019-02-10 07:28:42)ala31 (2019-02-05 20:24:25)jitule111 (2019-02-05 20:23:59)Badyanka (2019-01-02 20:06:52)east.asia.pride (2018-12-22 17:29:22)starabodlina (2018-11-05 19:48:00)meluzina999 (2017-11-07 22:42:33)bikerrm (2017-08-24 16:28:46)IVCA.1988 (2017-02-18 22:53:59)rock.soul (2016-12-02 17:38:35)barb19 (2016-10-02 11:11:25)
Co budete vařit k obědu?
Založeno: 28. 2. 2009 | Příspěvků: 6 672 | Členů: 15
Správci: nevimzevim (hlavní), V.Ivuska

Co vaříte nebo jste uvařili včera, dnes nebo zítra .. k obědu, k večeři nebo třeba ke snídani. Rozšíříme téma.

KONZERVA NENÍ JÍDLO.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • nevimzevim
    nevimzevim, 9.2.19 11:41:53  
     

    K pozdní snídani byla dýňová polévka s kedlubnou a jarní cibulkou; a rýže natural s čirokem a pšenicí :2:

    • pametnik
      pametnik, 9.2.19 12:41:21  
       

      Já už sem po obědě, byla vepřová roláda s knedlíkem a nakládanou červenou řepou. K snídani bylo kafíčko, včera navečer upečený chlebík s máslem a tuňákem. Zapito pivem. :15:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 9.2.19 19:41:39  
         

        a ta řepa je taky doma naložená? :3:

        • pametnik
          pametnik, 9.2.19 21:11:39  
           

          Řepa je z vlastní zahrádky a doma naložená. Před asi 15 roky sem tam zkusil přidat do pár skleniček anýz a mělo to úspěch, tak od té doby do každé skleničky pár zrnek anýzu. :1:

  • pametnik
    pametnik, 7.2.19 16:11:19  
     

    Surovin i hotových jídel máme na vybranou, stačí zaběhnout do nějakého supermarketu, největší výběr je v Lidlu.
    http://forum24.cz/ministerstvo-ukazalo-133-potravin-z-polska-ktere-poskozovaly-ceskeho-zakaznika/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    • nevimzevim
      nevimzevim, 7.2.19 18:29:57  
       

      poláci jsou podvodníci a nepřiznají se, ani když jim na to někdo přijde - to se pak vymlouvají na supermarkety apod. ... jakoby si nějaký supermarket zadal dodávky zkaženého masa nebo potravin s technickou solí;
      ani se mi to nechce číst, abych si nezkazila náladu :10:

      • pametnik
        pametnik, 8.2.19 20:59:51  
         

        Možná je to všechno jinak. Občas se zaslechne, jak si stěžují výrobci na obchodní řetězce, jak je tlačí do nízkých cen, které nepokryjí ani náklady na výrobu. Pak je těžké koupit kvalitu. Já už delší dobu peču chleba i housky a vím, že na tom moc neušetřím, ale mám zase kvalitu, která je nesrovnatelná. Lidé mají radost z toho, když nakoupí někde něco levně a co koupili je už nezajímá. :9:

        • nevimzevim
          nevimzevim, 8.2.19 21:16:46  
           

          Ale já nemluvím o tom, že řetězce netlačí na ceny, protože tlačí. Mluvím o tom, že tlačí na VŠECHNY výrobce, nejen na ty polské. Ale pouze Poláci jsou schopní udělat takovéhle sviňárny! A vymlouvají se pak na řetězce.

          Opakuji, že z vlastní obchodní zkušenosti vím, že jsou to podvodníci, protože NEDODRŽUJÍ požadované specifikace výrobků.

  • nevimzevim
    nevimzevim, 3.2.19 17:04:31  
     

    Kuřecí maso a rýže s čirokem,
    kuřecí vývar

  • pametnik
    pametnik, 3.2.19 15:20:07  
     

    Fíčky s houbami a k tomu červená řepa.

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 3.2.19 12:59:56  
     

    Pečené kuře s rýží a vše v jednom pekačku :2:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 3.2.19 19:16:18  
       

      A taky jsem to kuře moc nepodlejvala vodou a pak v pekáči úplně plavalo a z velikosti kuře to byl holub :1: :11:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 3.2.19 19:35:24  
         

        holoubek :5:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 3.2.19 19:38:10  
           

          Já nevěděla k čemu jinému velikost přirovnat, ale holoubka jsem nikdy nejedla....

          • nevimzevim
            nevimzevim, 3.2.19 19:52:38  
             

            já vím :2: v pohodě ..

            • V.Ivuska
              V.Ivuska, 3.2.19 19:57:21  
               

              Jako kupovat takhle drahou vodu je něco :1: a pak kdo s ní plýtvá, když ve většině složení je na prvním místě voda... :1:

              • nevimzevim
                nevimzevim, 3.2.19 19:59:55  
                 

                Ale to je normální, že maso zmenšuje svůj objem, nebo bys byly radši, kdyby bylo vysušené? :1: Neblázni ... to ti jen nějaký rejpal tady nasadil brouka do hlavy .. :4:

                • V.Ivuska
                  V.Ivuska, 3.2.19 20:04:48  
                   

                  Když peču z domácího chovu od tchýně tak se o tolik teda nezmenší a to kuře je vysušené i tak :2: no nevím, nějak se mi to nelíbí ...

                  • pametnik
                    pametnik, 3.2.19 21:36:14  
                     

                    Ty kuřata vyrostou pomocí různých antibiotik, anabolik a dalších preparátů za tři týdny od vylíhnutí. Proto to nemůže být normální kuře. Já občas koupím ve farmářské prodejně, je sice dražší, ale je normální.

                  • nevimzevim
                    nevimzevim, 4.2.19 18:57:43  
                     

                    Pametniku, nezlob se, ale tyhle blbosti tady fakt nekecej. Vůbec neznáš českou a potažmo evropskou legislativu. ANTIBIOTIKA i RůSTOVÉ HORMONY jsou v Evropě při chovu hospodářských zvířat ZAKÁZÁNY!!!
                    Myslím, že už jsem to tady jednou i psala, tak tady nerozšiřuj nepravdivé informace.
                    ATB se nesmí vůbec používat u drůbeže, u hovězího dobytka ano, ale takto léčený jedinec pak nesmí být nějakou dobu poražen ..
                    Rychlý růst ptáků po vylíhnutí je přirozený, většina jich naprosto přirozeně létá DO JEDNOHO MĚSÍCE od vylíhnutí, a velikostně jsou v takovém věku k nerozeznání od dospělých jedinců. Tak zkus někdy trochu přemýšlet a ověřovat si informace. Je to lepší než šířit slabomyslné bláboly.

                  • pametnik
                    pametnik, 4.2.19 21:46:53  
                     

                    nevizevim, měl jsem to dát do uvozovek, aby to nebylo bráno doslovně. Jen bych chtěl vysvětlit, kde se bere v drůbeži tolik vody, když se jedná o čerstvé, chlazené kuře, nebo kachnu. Za tři týdny kuře po normálním krmení nedoroste do jateční váhy. Protože to mohu porovnat, tak v tom něco bude, o čem nevíme. Jak se kalibruje drůbež vím, požívají se k tomu látky, které udrží vodu v mase, to ale je u mražených kusů a je to psáno na etiketě.

                  • nevimzevim
                    nevimzevim, 4.2.19 22:17:06  
                     

                    pamětníku, vykrmení kuřete netrvá tři týdny (= 21 dnů), ale dnů 40, což je dvojnásobek;
                    mě spíš zaráží extrémní velikost drůbeže, kterou jsem v posledních několika letech porůznu viděla nebo i kupovala od farmářů .... ČTVRTKU SLEPICE jsem pomalu nenacpala do čtyřlitrového hrnce! ... vařila jsem mnoho hodin a zcvrkla se asi tak na třetinu původní velikosti, maso bylo vyschlé a tuhé, protože to byla slepice a ne kuře, ale ten vývar stál za to, to zas jo :2:
                    při vaření/pečení se z masa uvolňuje spousta látek, nejenom voda, viděla bych to tak, že kdo umí dobře vařit (čímž nemyslím sebe), tak dokáže maso šťavnaté a nezcvrklé .... když jsem zkoušela napodobit vynikající šťavnaté pečínky z restaurace Globus, tak jsem je hodně podlívala, aby bylo skoro celé maso ponořené ve šťávě, a nemělo to chybu, bez ohledu na to, jestli kachna byla od farmáře nebo od Babiše, a navíc tam byly další ingredience, kterými maso nasáklo (třeba pomeranče :2:);

                    no ale ještě zpátky k té velikosti drůbeže - mám za to že jsou to geneticky přešlechtěné druhy, pro mě teda i vizuálně odporné - slepice mojí babičky před 30/40 lety byly malé a hezké ... a časem si vlastně taky pořídila o trochu větší, to je pravda ..

                  • pametnik
                    pametnik, 4.2.19 23:24:39  
                     

                    nevizevim , Podle toho, co uvádějí chovatelé drůbeže, tak na kuře s váhou brutto 2kg, netto 1,75kg, potřebují 35 dnů. V prodeji jsou kuřata běžně i pod 1kg. Na vypěstování kuřete váhy 1,9kg potřebují 1,75kg směsi, podle dostupných informací na netu. Z čeho je ten rozdíl nevím. Slepice sem kupoval psovi, byly levné, ale poslední rok, dva vymizely z prodeje.

                  • nevimzevim
                    nevimzevim, 9.2.19 09:10:26  
                     

                    Ze slepice je nejlepší vývar, ale bohužel se nedají sehnat. Lidi jsou hlupáci, neví, co jim prospívá .. :8:

  • pametnik
    pametnik, 16.1.19 15:40:55  
     

    Jahodový knedlíky, v másle plavající,tvarohem a cukrem sypané. :1:

    • ala31
      ala31, 17.1.19 11:23:23  
       

      Já měla včera tvarohové, jahodové mám radši, ale v létě z čerstvých jahod. :13:

      • pametnik
        pametnik, 17.1.19 12:35:40  
         

        Jasný, že z tvarohovýho těsta. Dneska je kachna a při pečení sem udělal pokus, chlazená kachna, měla málo přes 2kg, nepodlil sem ji ani kapkou vody a po 45min. jsem slil skoro 3dcl vody. Já bych tyhle "vodní" kachny nekoupil, ale manželka ji přinesla. To jsou docela slušné výnosy pro Agrofert a když se přidají dotace, tak je Babiš za vodou. :14:

        • ala31
          ala31, 21.1.19 22:18:21  
           

          Já jsem dělala kynuté knedlíky s tvarohovou náplní.

  • nevimzevim
    nevimzevim, 14.1.19 20:48:06  
     

    Treska pečená s bramborem, pórkem a ředkví, rýže;
    brokolicová polívka
    kompot z jablek a hrušek :13:

  • pametnik
    pametnik, 14.1.19 10:07:03  
     

    Plněné papriky v "rajdě" se špagetami. :15:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 14.1.19 08:43:57  
     

    Pečená žebírka s bramborem...

  • nevimzevim
    nevimzevim, 13.1.19 18:32:55  
     

    Tmavá treska pečená s rajčátky a žampiony, rýže s pohankou. Dneska bez polívky. :9: Ale vývar z babišova zlatého kuřete se ještě vaří, tak aspoň na noc a zítra do práce něco bude ... :2:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 12.1.19 14:18:28  
     

    Brambory pečené v troubě s vařenou zeleninou posypané sýrem .. :2:

    • Yunnan
      Yunnan, 13.1.19 12:16:25  
       

      Výborný, ale dnes žádné masíčko... :1: ?

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 14.1.19 08:44:23  
         

        Nj, občas na maso nemám ani chuť.. :2:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 10.1.19 22:10:08  
     

    Toustový chléb ve vajíčku... Lepší jak obyčejný chleba

  • pametnik
    pametnik, 2.1.19 11:46:38  
     

    "Rozlítaný ptáky" z vepřového s rýží.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 2.1.19 12:27:44  
       

      Jako, že ti parky popraskaly? :1: :1:

      • pametnik
        pametnik, 2.1.19 13:41:34  
         

        Kdepak, dám tam všechno, jen to nebalím a tak v omáčce plave plátek masa, vajíčko, okurka, párek, cibule... a každý si vyloví co se mu podaří. :1:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 8.1.19 17:28:28  
           

          Ttj... to je jak když dělám maso na špejli bez špejle :1:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 2.1.19 10:36:11  
     

    Včera jsem k večeři dělala krupičnou kaši a připálila jsem ji... Snad to nebude takhle celý rok :9: :1: :1:

  • pametnik
    pametnik, 1.1.19 15:41:35  
     

    K čočce sem opekl vinnou klobásu s vínečkem bílým, aby to nebylo jen hromada peněz, ale i trochu veselo. :1:

  • green-tea
    green-tea, 1.1.19 10:57:01  
     

    Novoroční klasika - čočka na kyselo s uzeným. Vůně už lomcujou barákem... :14:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 31.12.18 13:28:16  
     

    Guláš s chlebikem :2:

  • pametnik
    pametnik, 27.12.18 15:55:05  
     

    Dnes jen zobu sem tam. Včera sem dělal tradiční
    https://www.diskutnici.cz/forum/3223-polifcicky/
    další byla svíčková z cca 5kg falešné svíčkové, omáčky cca 4 litry a ten trošek co zbyl si vzali na cestu. Na odpoledne k zakousnutí sem upekl den předem čerstvý chlebík k asi 4kg uzeného a sýrům, byla samozřejmě vánočka a různé, doma napečené cukroví. Pro rodinnou sešlost 17 lidí.

  • nevimzevim
    nevimzevim, 26.12.18 15:04:42  
     

    Na Štědrý den byl losos pečený na rajčátkách, s rýží a špenátová polívka. Zbylo ještě na druhý den, takže kachnu na pomerančích jsem dělala až dnes. S červeným zelím a knedlíkama. A kuřecí vývar se zeleninkou.:2:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 27.12.18 16:55:07  
       

      Taky jsme měli lososa na másle pečený v troubě s brambor. salátem a děláme čočkovou polévku ... A ve středu kuře s rýží :2:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 21.12.18 21:23:28  
     

    K večeři uzené kuřecí stehno, volský oko a vařenou zeleninu...