Co budete vařit k obědu?

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Yunnan (2018-08-14 23:38:47)pametnik (2018-08-14 14:46:04)nevimzevim (2018-08-13 15:51:40)vlkovamarka (2018-08-10 10:30:51)V.Ivuska (2018-08-08 19:50:15)starabodlina (2018-08-04 22:57:12)ala31 (2018-07-20 10:32:07)jarekrum (2018-07-12 22:30:01)Badyanka (2018-03-31 09:24:28)meluzina999 (2017-11-07 22:42:33)bikerrm (2017-08-24 16:28:46)jitule111 (2017-06-29 14:04:05)IVCA.1988 (2017-02-18 22:53:59)rock.soul (2016-12-02 17:38:35)barb19 (2016-10-02 11:11:25)
Co budete vařit k obědu?
Založeno: 28. 2. 2009 | Příspěvků: 6 520 | Členů: 15
Správci: nevimzevim (hlavní), V.Ivuska

Co vaříte nebo jste uvařili včera, dnes nebo zítra .. k obědu, k večeři nebo třeba ke snídani. Rozšíříme téma.

KONZERVA NENÍ JÍDLO.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • pametnik
    pametnik, 14.8.18 14:46:04  
     

    Dělal sem https://www.diskutnici.cz/forum/3223-polifcicky/
    a vyzkoušel několik receptů na cuketu. Přiznám se, že maso je lepší :9:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 13.8.18 15:51:40  
     

    dýňová polívka s rýží a kompot

  • andys
    andys, 11.8.18 16:29:18  
     

    Plněné papriky, rajská a kolínka.

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 8.8.18 19:50:05  
     

    Lečo s párkem, chlebík :2:

  • pametnik
    pametnik, 7.8.18 14:01:07  
     

    Drůbeží játra na cibulce s rýží a ovocný koláč.

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 6.8.18 20:13:05  
     

    Máme nový horkovzdušný hrnec, tak ho zajiždime a umí udelat dobrá jídla.. ale vše s mírou.. :4:

  • pametnik
    pametnik, 6.8.18 12:48:53  
     

    Dneska jen zbytky od včera,
    https://www.diskutnici.cz/forum/3223-polifcicky/
    a stehýnko z husy s knedlíkem a zelím. :15:

  • andys
    andys, 6.8.18 07:33:53  
     

    To právě ještě nevím... :7: :6:

  • karl
    karl, 2.8.18 11:30:40  
     

    konzerva doma vyrobená je dobrý jídlo. pravda, čerstvě uvařenýmu jídlu se konzerva nevyrovná, ale jako změna i tak dobrý

    • nevimzevim
      nevimzevim, 3.8.18 01:30:57  
       

      Konzerva není jídlo, ale vydatný zdroj histaminu, a komu je milé vlastní zdraví, tak se jí obloukem vyhne - bez ohledu na to, kde byla vyrobena.

      • karl
        karl, 3.8.18 13:01:31  
         

        tak to už bych měl bejt tak 20 let mrtvej né? :1: :1: :1:
        žeru jen mrkev a hrách, z prasete mám prostě strach :15: :15: :15:

        • nevimzevim
          nevimzevim, 4.8.18 00:25:16  
           

          proč mrtvý, histamin nezabíjí (aspoň myslím), ale způsobuje záněty, alergie a autoimunitní onemocnění ... a opakovaný výskyt zánětů v těle je tuším považován za prekarcinogenní stav ... prostě nic moc
          vyjádřila bych to výstižnými slovy mého čínského lékaře:
          "Musíte jesť dobré jedlo."
          ... a dobré jídlo je čerstvě uvařené a z kvalitních surovin, bez aditiv, aromat a všelijakých náhražek :2:

          • pametnik
            pametnik, 4.8.18 22:51:37  
             

            Sleduji tady správnou výživu, v řadě názvů a pojmenování chorob se nevyznám, ale asi to je něco špatného. Konzervy jsou špatné a já bych lečo, které sem si zavařil měl vyhodit? A co třeba mražené? Na zítra mám připravenou husu a už rozmrzá, přece to nevyhodím :3:

            • nevimzevim
              nevimzevim, 5.8.18 00:00:05  
               

              ahoj, nejde o JEDNU konzumaci, ta jinak zdravému člověku v zásadě neuškodí, ale není od věci si zařídit jídelníček tak, aby se v něm konzervované věci pokud možno opakovaně nevyskytovaly, o mraženém to platí taky ... prostě kupovat čerstvé suroviny - dneska už to snad není takový problém jako kdysi ...za mého dětství se čerstvé kuře snad ani nedalo koupit :3:

              • pametnik
                pametnik, 5.8.18 12:30:25  
                 

                To čerstvé kuře je i dnes problém koupit, ještě tak ve farmářské prodejně. To co nabízejí v supermarketech se nedá někdy ani kuřetem nazvat. Já si ještě tak koupím kachnu nebo husu, ale z Maďarska.

                • V.Ivuska
                  V.Ivuska, 7.8.18 16:12:53  
                   

                  Tjn i v řeznictví kolikrát jsem koupila zkažené maso.. to nasere ještě víc
                  ... A posledne měli v akci v Albertu tresku mraženou tak jsem si ji koupila, že si ji udělám k večeři..no smrděla, šlo poznat hned, že byla předtím špatně skladovaná ...letěla taky do koše ...a což o to, ale je mi toho masa mnohem víc líto vyhodit než cokoliv jiného...

                • nevimzevim
                  nevimzevim, 8.8.18 21:40:56  
                   

                  To jo, jednou jsem si koupila (objednala) na trhu slepici, myslím čtvrtku,mělo to přes dvě kila a při vaření z toho šel takový odér, že jsem myslela, že to nedám. Maso na farmářských trzích nepodléhá kotrolám, které mají velkovýrobci. Je to sice hezká myšlenka, ale lidi jsou prasata a na tom kuřeti nepoznáš, v jakých podmínkách ho chovali a zabíjeli. Na supermarketových kuřatech je aspoň napsané datum spotřeby a kupuju vždycky alespoň 4 dny před expirací, ale jenom české, polským se vyhýbám. Co se týká biomasa, tak tomu věřím ještě míň, má to malou obrátku ...Jednou jsem si koupila něco z biokuřete a měla jsem pak jakési šílené sny, honil mě jaguár. Fakt si myslím, že ty podmínky u farmářů můžou být hodně různé. Nehledě k podmínkám prodeje. Všeobecně vzato, nejčerstvější maso dostaneš od nejbližšího výrobce, takže jestli nebydlíš někde u Hodonína, tak tu volbu maďarska příliš nechápu. Ale proti gustu .. :2:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 30.7.18 10:12:20  
     

    Rizoto s mletým masem a kupou zeleniny.. :2:

  • pametnik
    pametnik, 26.7.18 13:29:39  
     

    Zbytek knedlíků s vajíčkem a mísa "šopáku", jinak vyrábím a zavařuju lečo, cukety už nikdo nechce stejně jako okurky :8:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 25.7.18 21:22:20  
     

    Lečo s parkem a čerstvým chlebikem :2:

  • pametnik
    pametnik, 10.7.18 20:49:05  
     

    Dneska sem nevařil a dojídal jen zbytky. Protože nám sousedka koukala na naši neotrhanou jostu, tak ji manželka pozvala, aby si natrhala. Pak ale přišla manželka s tím, abych udělal z josty pečený čaj a tak sem toho narval přes dvě kila a vyrobil přesně podle jednoho z návodů. Jen sem zvědav, co s tím budeme dělat. Já piju pivo a manželka kvůli mírné cukrovce odmítá vše co obsahuje cukr. :8: :1:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 10.7.18 19:13:47  
     

    Kuřeci kousky na kari ve smetanové omáčce s rýží

  • nevimzevim
    nevimzevim, 8.7.18 15:40:33  
     

    koprovka s jáhlovýma knedlíčkama a s vařeným kuřecím
    kuřecí vývar
    :2:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 8.7.18 15:20:46  
     

    Zbylo mi naložená krkovice z grilování tak jsem vzala alobal, rozprostřena jsem na něj brambory nakrájené na kolečka, cibuli, česnek, na to maso, zabalila a dala péct do trouby.. fakt mňamka :1:

  • pametnik
    pametnik, 1.7.18 14:28:00  
     

    Dneska sem vyzkoušel "bezmasý" recept.
    Množství pro dvě hladové osoby: 10dkg slaniny, 10dkg anglický, 1/2 hlávky zelí, 1/2 balíčku kolínek (uvařených), 1/2 lžičky pepře sůl podle chuti, možno přidat Magi. Postup, opéci pokrájenou slaninu, pak přidat anglickou na to nakrájené zelí, restovat do změknutí a nakonec uvařená kolínka a pepř sůl.

    • 69beran
      69beran, 1.7.18 21:42:30  
       

      Bezmasý z uzeného masa /anglická slanina-bůček/ :15:
      Takže něco jako zelňačka, jen bez brambor a s kolínkama.

  • nevimzevim
    nevimzevim, 1.7.18 00:12:05  
     

    Nevkládejte prosím reklamu a odkazy na komerční stránky. Příspěvky s tímto obsahem okamžitě mažu, a pokud je jejich autorem nově založený nick, poputuje na blacklist.
    Díky za pochopení!

    • pametnik
      pametnik, 1.7.18 14:09:13  
       

      V podstatě souhlasím, obzvláště pokud je to vyloženě reklama. Jak ale napsat třeba u těstovin, kterého výrobce preferuji a od které jsou těstoviny jako slimáci. :15:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 1.7.18 19:30:18  
         

        Klidně to napiš na plná ústa .. :4: je rozdíl, jestli sem někdo chodí leta a mezi řečí se zmíní, co má rád, zatímco někdo jiný přijde, a kromě reklamy vč. obligátního linku vpodstatě nic jiného nenapíše ...

  • Kvetka
    Kvetka, 28.6.18 13:15:46  
     

    Já vařím s Thermomixem a dnes jsem zkusila experiment, Ruský lososový koláč, a je to teda velká lahoda! Lososa miluju, ale nemám nikdy nápady jak ho připravit, takže díky svetreceptu.cz pořád objevuji nové nápady a tohle mě fakt nadchlo :) v neděli dělám znova.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 28.6.18 18:50:53  
       

      Nooo, nevím, nezní to moc lákavě, :1: ale ráda zkouším nová jídla.. :3:

  • pametnik
    pametnik, 24.6.18 20:43:33  
     

    Dneska jsme měli kachnu, koupila ji manželka bez mého vědomí a samozřejmě Vodňanskou, která je hrozná. Aniž bych ji podléval, tak z ní nejdříve vyteče spousta vody a pak sádlo, které se nedá ani na nic použít, nemá žádnou chuť. Maso je jako bláto, prostě hrůza. Naposledy jsem kupoval v Lidlu Maďarskou a ta byla dobrá.

    • 69beran
      69beran, 1.7.18 21:40:24  
       

      My kupujeme jedině vodňanskou. Masitá,lahodná, minimum sádla. Voda??? Ani stopy po vodě :1: Ty kupuješ mraženou? :7: My chlazenou. Domácí kachny nechci ani vidět už od nikoho. Smrdí blátem, po vypečení sádla zbydoe kůže a kosti. Masa jak na půlce kuřete. Mladá vodňanská kachna je masitá a chuťově dobrá.

      • pametnik
        pametnik, 2.7.18 00:03:07  
         

        Mraženou jedině tu z Maďarska, naši drůbež jedině chlazenou a to ještě ve Farmářský prodejně. Je to sice dražší, ale kuřátko je dobroučký.

  • pametnik
    pametnik, 14.6.18 00:05:44  
     

    Dnes byl uzený bůček s bramborovou kaší a mísa Šopského salátu

    • pametnik
      pametnik, 14.6.18 00:06:18  
       

      Už včera :1:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 18.6.18 22:56:33  
       

      Já jsem měla libový uzený s chlebem a okurkou :1:

  • pametnik
    pametnik, 8.6.18 20:57:21  
     

    Na zítřek připravuji svíčkovou, je prakticky hotová a tak budu dělat jen knedlíky. PolíFčiku až ráno
    https://www.diskutnici.cz/forum/3223-polifcicky/

    • theCrow
      theCrow, 13.6.18 21:20:33  
       

      Mnam :13:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 8.6.18 11:14:15  
     

    Vepřové výpečky, vařené vejce, špenát a bramborové knedlíky :2:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 3.6.18 15:24:25  
     

    žampionová omáčka, knedlíky, kuřecí maso
    hlávkový salát
    kuřecí polívka s nudlemi
    :2:

    • theCrow
      theCrow, 13.6.18 21:21:24  
       

      ten salat je k cemu? :2:

  • theCrow
    theCrow, 3.6.18 15:13:03  
     

    Bramborová kaše,rybí filé v břiše!

  • pametnik
    pametnik, 31.5.18 13:21:55  
     

    Dnes byla objednáno knedlo vepřo zelo a tak sem musel vařit podle objednávky :15:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 31.5.18 14:35:38  
       

      Já to říkám doma pořád.. řekněte si o co chcete, seženu ingredience a uvařím... Ale když to mám vymyslet, tak mě to nebaví a kor, když na nic nemám chuť... :6:

    • theCrow
      theCrow, 3.6.18 15:13:39  
       

      V tomto horku těžké jídlo!

      • pametnik
        pametnik, 3.6.18 21:03:15  
         

        Já dnes dojídal to, co sem si ve čtvrtek navařil, ale to neznamená, že bych mezi tím nic nejedl, byl sem na svatbě a tam bylo plno dobrot i pití, co hrdlo ráčí. :1:

        • theCrow
          theCrow, 4.6.18 01:12:06  
           

          To jooo,šel bych taky :2:

  • pametnik
    pametnik, 27.5.18 13:50:30  
     

    PolíFčička https://www.diskutnici.cz/forum/3223-polifcicky/
    a vdolečky s povidly sypané tvarohem. :15:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 27.5.18 11:31:12  
     

    Bramboráky, kuřecí paličky s rýží :6:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 27.5.18 11:36:20  
       

      Ještě mám v plánu jít na bezové kvítí na šťávu... :3:

      • Yunnan
        Yunnan, 27.5.18 16:03:48  
         

        Se asi stavím :1: :1: