Co budete vařit k obědu?

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
V.Ivuska (2017-06-23 14:37:53)Yunnan (2017-06-23 10:30:49)jitule111 (2017-06-22 22:04:55)vlkovamarka (2017-06-19 12:34:47)starabodlina (2017-06-17 23:19:46)jarekrum (2017-06-17 22:28:37)pametnik (2017-06-17 15:06:50)nevimzevim (2017-06-17 14:22:52)bikerrm (2017-06-16 21:12:41)meluzina999 (2017-05-15 10:30:34)Badyanka (2017-05-03 13:00:58)ala31 (2017-04-23 16:19:27)IVCA.1988 (2017-02-18 22:53:59)rock.soul (2016-12-02 17:38:35)barb19 (2016-10-02 11:11:25)Rusalka (2015-11-11 09:47:40)Domovnik-317 (2014-10-18 02:43:51)Anii (2014-02-20 22:50:13)irenka.ned (2014-01-13 11:09:05)Houmi (2013-08-23 11:35:49)AlchemyGothicGirl (2013-04-11 13:39:42)
Co budete vařit k obědu?
Založeno: 28. 2. 2009 | Příspěvků: 5 860 | Členů: 21
Správci: nevimzevim (hlavní), V.Ivuska

Co vaříte nebo jste uvařili včera, dnes nebo zítra .. k obědu, k večeři nebo třeba ke snídani. Rozšíříme téma.

KONZERVA NENÍ JÍDLO.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • pametnik
    pametnik, 17.6.17 15:06:49  
     

    Dneska nevařím, měli jsme od včerejška drůbeží játra na cibulce a slanině s rýží.

  • pametnik
    pametnik, 15.6.17 19:26:25  
     

    Dneska byly jahodové knedlíky, byly dobrý, ale maso chutná jinak :1: .

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 14.6.17 18:50:43  
     

    kuřecí vývar s nudlemi, kuře na paprice s těstovinami/knedlíkem

  • pametnik
    pametnik, 14.6.17 16:28:54  
     

    Právě vařím medovinu :15: . K obědu bylo obalované rybí filé s opečeným bramborem a okurkový salát.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 14.6.17 18:49:39  
       

      mňam medovina.. kámoš je včelař tak si ji od něj kupujeme.. :2:

  • pametnik
    pametnik, 13.6.17 13:54:01  
     

    Dneska je vepřo-knedlo-zelo. :15:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 13.6.17 12:50:34  
     

    Guláš s hlívou ústřičnou :2:

    • Yunnan
      Yunnan, 14.6.17 11:42:44  
       

      Mňam mňam :1: :1:

  • vlkovamarka
    vlkovamarka, 7.6.17 13:00:35  
     

    Tip, co s pohankou?

    • pametnik
      pametnik, 7.6.17 14:08:04  
       

      Já zas tak moc zdravě nejím, ale zkus to s kouskem hezky prorostlým uzeným bůčkem.

      • vlkovamarka
        vlkovamarka, 7.6.17 16:03:45  
         

        Já masíčko nepapkám :1: A ta pohanka je jen na zkoušku, měli v akci :1:

        • pametnik
          pametnik, 7.6.17 20:21:39  
           

          Tak kousek osmažené slaniny :15:

    • Yunnan
      Yunnan, 7.6.17 21:59:55  
       

      Pohanka je vynikající, dodává rutin (potřebný na žíly) a z hlediska čínské medicíny zahřívá (v zimě ideální, ale ani v létě není takový problém). Zkus tady třeba :2:
      http://www.probio.cz/recepty/recepty-podle-surovin/recepty-z-pohanky/

    • nevimzevim
      nevimzevim, 8.6.17 17:18:59  
       

      Přidávám ji k bílé rýži nebo do zeleninových polívek, samotnou ji nejím, protože má na mě příliš specifickou chuť ..

  • pametnik
    pametnik, 6.6.17 16:28:23  
     

    Rajda s těstovinami. :15:

  • pametnik
    pametnik, 4.6.17 18:26:01  
     

    Včera sem tu nebyl, protože mi nevybyla ani chvilka, tak hlásím včerejšek. "Dívčí sen" s knedlíkem a "polífčička"https://www.diskutnici.cz/forum/3223-polifcicky/

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 1.6.17 15:01:13  
     

    jak je teplo tak ani nevařím :1:

    • Yunnan
      Yunnan, 1.6.17 18:41:30  
       

      To bych asi umřel hlady :1: :1:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 3.6.17 08:32:07  
         

        taky :1:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 5.6.17 09:47:07  
         

        nj, to je samej rohlík se salámem a sýrem, nebo zeleninový salát, odbývám to jídlo v poslední době.. :5:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 15.5.17 23:50:23  
     

    dneska byl k večeři špenátovo-kopřivový špenát, kuřecí maso a jáhlovo-bramborové knedlíky; kuřecí vývar
    mlaskám ještě teď :13:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 15.5.17 23:54:36  
       

      jo, a ty kopřivy mi zdravotně dost pomáhají, ale musí být čerstvé, nesušené .. takže jsem si půlku dnešních kopřiv dala do lednice a zítra asi vymyslím nějakou polívku ... on vlastně zbyl i špenát, tak bude asi kopřivovo-špenátová .. pro změnu :1:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 18.5.17 21:53:19  
         

        však jsou zdravé, my taky děláme špenát z kopřiv :2:

        • nevimzevim
          nevimzevim, 25.5.17 12:37:07  
           

          mně tady v Praze docela trvalo, než jsem našla místa, kde rostou a není to zároveň špinavá škarpa u silnice .. sbírám je u letiště, kde lítají jen malinká letadýlka, navíc je to u pole (takže nejspíš hnojiva), ale ty kopřivy si prostě vybírají samá taková "vyvoněná" místa :1: ... ale když se zdraví zlepšuje, tak asi není potřeba tohle řešit :2:

          • V.Ivuska
            V.Ivuska, 25.5.17 23:06:21  
             

            my naštěstí na Vysočině máme všude lesy a louky, tak stačí vyjít kousek za město :2:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 13.5.17 08:36:44  
     

    včera jsem si zopakovala rané zelí s kopřivami "na smetaně", s knedlíkama a kuřecím;
    dneska zatím nevím, zřejmě špenátová polívka, a toho zelí ze včerejška vlastně ještě zbylo, tak to asi dorazím :))

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 14.5.17 22:23:26  
       

      nechceš napsat kuchařku? máš zajímavou kombinaci surovin a zní to dost dobře, ale mě by to nikdy takhle nenapadlo zkombinovat :2:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 15.5.17 23:47:33  
         

        no, docela jsem o něčem takovém - o knize nebo videích - přemýšlela, ale ...... jsem líná, nepřipadá mi, že bych toho dost uměla, a navíc bych to ani neuměla dostatečně profesionálně vyrobit nebo nechat vyrobit, takže asi nic ... vždyť já si většinu těch receptů ani nejsem schopná zapsat sama pro sebe :1: prostě děs :1:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 18.5.17 21:50:55  
           

          já bych tvoji kuchařku brala všemi deseti :2:

          • nevimzevim
            nevimzevim, 25.5.17 12:31:50  
             

            hmm ... a nevadilo by ti, když bych do toho motala rozumy z čínské medicíny? :)

            • Yunnan
              Yunnan, 25.5.17 22:12:02  
               

              Naopak, to by bylo vynikající :2:

            • V.Ivuska
              V.Ivuska, 25.5.17 23:08:27  
               

              určitě nevadilo, ráda se dovím něco nového.. teď užívám Schizandru prý posiluje Jin :3:

  • meluzina999
    meluzina999, 8.5.17 11:09:17  
     

    Špízy, tzv. "zbytkové" aneb co lednička dá... :1:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 27.4.17 00:23:01  
     

    dělali jsme hovězí guláš v kotlíku na ohni a výsledek byl výborný.. na poprvé, bašta :1:

    • bikerrm
      bikerrm, 27.4.17 17:45:48  
       

      to věřím

    • nevimzevim
      nevimzevim, 30.4.17 23:24:25  
       

      :15: v kotlíku na ohni - takže venku? :3:
      nebyla na to moc zima? jednou jsem vařila venku (na vařiči), a kvůli chladnu se to vařilo asi 3x tak dlouho než doma :1:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 2.5.17 15:35:27  
         

        jj, venku a byla zima a chvilema i poprchalo, ale naštěstí jsme měli suché dřevo.. :2: taky jsme to dělali dost dlouho, ale chtěli jsme si to vyzkoušet :1:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 23.4.17 23:45:52  
     

    rané zelí "na smetaně" (přidala jsem trochu mladých kopřiv a výsledek byl výtečný!), tempeh, knedlíci
    kapustová polívka
    :15:

    • bikerrm
      bikerrm, 25.4.17 10:23:16  
       

      a vepřové a je to luxus

  • bikerrm
    bikerrm, 9.4.17 09:38:22  
     

    Chceš k večeři svoji pochoutku?“ „Opravdu budou brambory s rumem?“ rozzářil se otčím. „To bych mohl pozvat i hrobníka.“ „Toho? Nikdy!“ rozhodla matka. „Brambory vždycky nechá a cpe se jen omáčkou.“

  • nevimzevim
    nevimzevim, 8.4.17 20:53:46  
     

    králičí maso na žampiónech, omáčka a la smetana, knedlíci, hlávkový salát
    kuřecí vývar

    dobré

  • bikerrm
    bikerrm, 6.4.17 13:01:53  
     

    vepřové maso na šťávě,mrkvička,hrášek,vařené erteple- nevím jak se to jmenuje, ale je to strašně dobré

  • pametnik
    pametnik, 24.3.17 15:44:12  
     

    Dneska byly jahodové knedlíky (tvarohové těsto) a teď připravuji na zítřek. Buchty tvarohový a povidlový už snad vychladly. Na plotně bublá svíčková, a vepřové nudličky na leču, to aby se to do zítřka hezky proleželo. :15:

    • meluzina999
      meluzina999, 24.3.17 17:40:17  
       

      Na leču dělávám drůbeží jatýrka, je to rychlý a dobrý papání. Zítra ale bude vepřové masíčko v kapustě. Brambory se můžou přidat rovnou k tomu, anebo uvařit zvlášť. Já preferuji 1. způsob, je to pak takový eintopf, ale nám šmakuje.

  • pametnik
    pametnik, 9.3.17 13:03:28  
     

    Rybí filé s bramborovým salátem.

    • green-tea
      green-tea, 11.3.17 17:28:43  
       

      Jé, to jsme měli dneska taky. Ale v restauraci, né doma.

    • bikerrm
      bikerrm, 23.3.17 15:41:33  
       

      to mám rád,ale záleží jaké filé

      • pametnik
        pametnik, 24.3.17 15:37:57  
         

        Musí na něm být napsáno "Bez vody" a porce jsou samozřejmě vcelku.