Co budete vařit k obědu?

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
green-tea (2018-02-24 10:32:41)V.Ivuska (2018-02-24 00:08:53)Yunnan (2018-02-23 21:26:59)jarekrum (2018-02-23 21:13:11)starabodlina (2018-02-23 21:09:45)pametnik (2018-02-23 09:22:28)nevimzevim (2018-02-23 00:56:57)Badyanka (2018-02-07 14:13:08)ala31 (2018-02-07 09:47:14)vlkovamarka (2018-01-27 19:34:04)meluzina999 (2017-11-07 22:42:33)jitule111 (2017-06-29 14:04:05)IVCA.1988 (2017-02-18 22:53:59)rock.soul (2016-12-02 17:38:35)barb19 (2016-10-02 11:11:25)Rusalka (2015-11-11 09:47:40)Domovnik-317 (2014-10-18 02:43:51)Anii (2014-02-20 22:50:13)irenka.ned (2014-01-13 11:09:05)Houmi (2013-08-23 11:35:49)AlchemyGothicGirl (2013-04-11 13:39:42)
Co budete vařit k obědu?
Založeno: 28. 2. 2009 | Příspěvků: 6 033 | Členů: 21
Správci: nevimzevim (hlavní), V.Ivuska

Co vaříte nebo jste uvařili včera, dnes nebo zítra .. k obědu, k večeři nebo třeba ke snídani. Rozšíříme téma.

KONZERVA NENÍ JÍDLO.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • green-tea
    green-tea, 24.2.18 10:30:38  
     

    Tak dneska přijedou synkové a tudíž se na jejich přání chystá kotel zabijačkového gulášku :2:

  • pametnik
    pametnik, 22.2.18 17:22:44  
     

    Tak lívance musí počkat na zítřek, zastavili jsme ve Farmářské prodejně, kuře už v 10 nebylo, měli už jen křidýlka a stehýnka. Tak byly dneska křidýlka a stehýnka počkají do neděle. :1:

  • green-tea
    green-tea, 22.2.18 16:50:14  
     

    Oběd jsem měla v práci (čočku s uzeným), tak dneska kuchtím až večeři - to rizoto s mletým masem. A vypadá to výborně...

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 22.2.18 19:21:01  
       

      Parada :2: aspoň není tak suchý to rizoto ...takhle ho mám nejraději :4:

      • green-tea
        green-tea, 24.2.18 10:32:40  
         

        Já většinou dělám rizoto drůbeží (z prsíček grilovanýho kuřete), ale tohle bylo taky výborný!

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 22.2.18 10:24:31  
     

    Dneska nevařím, objednám si pizzu :1:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 22.2.18 13:42:40  
       

      chápu :1: co jsem nemocná, ještě jsem nedokázala umýt nadobí, takže včera jsem si zašla na steak z tuňáka :1: ... ale teď mám aspoň uvařenou pórkovou polívku a ještě bych měla dát vařit kuřecí maso - akorát právě musím nejdřív umýt tu horu hrnců, a už na mě jde zase mírná teplota, tak si asi nejdřív trochu lehnu :8:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 22.2.18 13:53:54  
         

        Jj, to chce hodně odpočívat... :4: já jsem vděčná za myčku na nádobí :1: :1:

        • nevimzevim
          nevimzevim, 22.2.18 14:11:30  
           

          myčku mám, ale hrnce a vařečky do ní nesmí .. hrnce se v ní rychle ničí

          • V.Ivuska
            V.Ivuska, 22.2.18 14:20:29  
             

            Na letáčků psali, že můžou hrnce do myčky :1: tak je tam dávám..

  • pametnik
    pametnik, 22.2.18 09:59:40  
     

    Dneska jsou v plánu lívance s vajíčkem a okurkou. K snídani sem si nakrojil kousek uzeného bůčku, včera skoro celý den uzeného v krbu na zahradě :1: luxus

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 22.2.18 10:26:37  
       

      Taky budu mít domácí libove uzené ... Už se na něj těším :14: :1:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 16.2.18 17:25:22  
     

    Kuřecí vývar s drobenkou, kuřecí nudličky ve smetanové omáčce s baby špenátem, těstoviny a jako dezert palačinky s nutelu nebo s marmeládou a tvarohem :2:

    • green-tea
      green-tea, 20.2.18 14:55:56  
       

      teda vy tu všichni vyváříte...taky jsem byla zvyklá vařit kotle jídla, ale teď, co jsme s mužem sami, mám problémy se trefit do počtu porcí. Pořád mi něco chybí anebo přebejvá... :2:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 20.2.18 16:11:26  
         

        Občas si zde najdeš inspiraci co uvařit k obědu :1: já s tím mám problém, páč nevím co pořád vymýšlet :1:

        • pametnik
          pametnik, 20.2.18 17:39:00  
           

          Početní příklad. Dnes u nás byl bezmasý oběd. Fleky ze třech vajíček, další dvě vajíčka do hub, a čtyřmi vejci zalité.Kolik je to dohromady vajec ? :1:

          • V.Ivuska
            V.Ivuska, 20.2.18 18:29:57  
             

            Taky jsem měla dneska bezmasy oběd ... Žampiony s květákem jsem smíchala s 2 vejcy a k tomu priloha brambory s batáty ... :1: takovej oběd co dům dá :1:

        • nevimzevim
          nevimzevim, 21.2.18 10:23:55  
           

          no, přesně! už zas nevím, jakou polívku uvařit!! :1:

  • pametnik
    pametnik, 16.2.18 13:03:54  
     

    Včera sem si udělal hovězí guláš a dnes jen doladil a je s vrtulema.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 16.2.18 17:22:50  
       

      Já jsem jako přílohu ke guláši zkusila rýži a taky je to bašta :2:

      • pametnik
        pametnik, 16.2.18 20:22:02  
         

        Určitě to jde, taky to dělávám :15:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 16.2.18 23:04:33  
           

          Když jsem to viděla v jednom starém časopise, tak jsem si říkala, že se to k sobě nehodí, že to je divná kombinace a jednou mi to nedalo a vyzkoušela jsem to a fakt je to dobré... a s těstovinami? To taky někdy vyzkouším :4: :2:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 17.2.18 08:39:07  
         

        já myslím, že to jde (sama používám ke guláši rýži natural), ale nesmí být ten guláš příliš kořeněný a přesolený .. pak to nejde (třeba v restauraci) :1:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 17.2.18 13:06:30  
           

          Mě se po dlouhé době povedlo pořádně osolit tu smetanovou omáčkou, bylo to na hraně, ale nesolila jsem těstoviny tak to trochu zachránily.. mám dávku soli na tejden vyčerpanou :1: :1: :1:

          • nevimzevim
            nevimzevim, 17.2.18 15:00:20  
             

            jj :1:
            ale v zimě to není takový problém, sůl tě ohřeje a ještě mají bý mrazy .. tak klidně sol :1:

            • V.Ivuska
              V.Ivuska, 17.2.18 17:51:30  
               

              Aha, to jsem nevěděla :2: :4:

              • nevimzevim
                nevimzevim, 18.2.18 18:38:08  
                 

                až na jaře je dobrý se toho zbavit, v rámci jarní očisty .. :2:

                • V.Ivuska
                  V.Ivuska, 19.2.18 08:03:42  
                   

                  Ttj, chtěla bych letos zkusit jarní očistu... Mám i prý zanesena játra tak mi to jenom prospěje

          • pametnik
            pametnik, 18.2.18 19:32:25  
             

            Smetanová omáčka se musí solit velmi opatrně, nejhorší je přisolovat hotovou.

    • green-tea
      green-tea, 20.2.18 14:41:55  
       

      Gulášek se špagetama ... okolí si ťuká na čelo, ale já to miluju! :13:

      • pametnik
        pametnik, 20.2.18 14:48:52  
         

        Špagety miluju :15:

        • green-tea
          green-tea, 20.2.18 14:57:15  
           

          Já téééž :4:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 20.2.18 14:51:11  
         

        Špagety bych mohla jíst denně, ale s gulášem to opravdu neznam :1: :1:

        • green-tea
          green-tea, 20.2.18 14:59:19  
           

          Nejsi sama... U nás jsem to jedla jenom já a starší kluk, ten teď žije v Německu, ale když přijede, tak je to první jídlo, co si přeje udělat. :6:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 15.2.18 14:28:42  
     

    Rizoto :2:

    • Yunnan
      Yunnan, 16.2.18 09:48:46  
       

      Vepřové, kuřecí :4: ?

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 16.2.18 17:21:28  
         

        Z vepřového mletého masa :2:

        • green-tea
          green-tea, 20.2.18 14:44:49  
           

          Vida, to nezní špatně, asi to zítra zkusím. Mám tu zbytek rýže od včerejších španělských fóglů, tak dokoupím tak půl kila mletý a mám vystaráno! :15: :15:

  • pametnik
    pametnik, 13.2.18 19:22:20  
     

    Rada kterou možná znáte. Občas se stane, že vám zbude jídlo ale ne všechno. Třeba zbytek vepřové pečeně, knedlíky nakrájím a chybí zelí. Pak stačí hodit na pánev dopředu ochucené syrové zelí, já to dělám na sádle a za pár minut můžete přidat zbytek.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 13.2.18 21:32:45  
       

      Neznám a zrovna mi to zbylo :1: ale říkala jsem si, že si udělám knedlík s vajíčkem a k tomu to maso :1:

      • pametnik
        pametnik, 15.2.18 15:49:25  
         

        Ta rada je hlavně na to, jak rychle udělat zelí jako přílohu, bez zdlouhavého vaření. :15:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 16.2.18 23:05:53  
           

          Jj, super :4: :2:

  • pametnik
    pametnik, 9.2.18 19:32:33  
     

    Teď sem skončil, zítra dorazí hosté. Mám hotovou vepřovou roládu, 2ks přes celý pekáč a zítra dovařím jen knedlíky. Udělal sem si taky játrovou zavářku a nudličky do políFčičky. Dva štrůdly, ty teď chladnou. Upekl přitom taky dvě veky a mám hotový salát i pomazánky na chlebíčky. Uffffffffffffffffffffffffffffffff.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 9.2.18 22:01:52  
       

      No ty vole, ty jsi šikovný... :7: :1: :1:

      • pametnik
        pametnik, 11.2.18 08:46:20  
         

        A všechno je fučččč :1:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 12.2.18 14:48:11  
           

          hlavně, když hostům chutnalo :2: :6: