Co budete vařit k obědu?

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Yunnan (2018-04-22 07:44:33)nevimzevim (2018-04-22 00:10:28)green-tea (2018-04-21 10:00:43)pametnik (2018-04-20 21:38:56)V.Ivuska (2018-04-20 14:20:42)starabodlina (2018-04-18 20:01:02)ala31 (2018-04-16 08:05:54)vlkovamarka (2018-04-12 17:18:36)jarekrum (2018-04-01 22:41:44)Badyanka (2018-03-31 09:24:28)meluzina999 (2017-11-07 22:42:33)bikerrm (2017-08-24 16:28:46)jitule111 (2017-06-29 14:04:05)IVCA.1988 (2017-02-18 22:53:59)rock.soul (2016-12-02 17:38:35)barb19 (2016-10-02 11:11:25)Rusalka (2015-11-11 09:47:40)Domovnik-317 (2014-10-18 02:43:51)
Co budete vařit k obědu?
Založeno: 28. 2. 2009 | Příspěvků: 6 423 | Členů: 18
Správci: nevimzevim (hlavní), V.Ivuska

Co vaříte nebo jste uvařili včera, dnes nebo zítra .. k obědu, k večeři nebo třeba ke snídani. Rozšíříme téma.

KONZERVA NENÍ JÍDLO.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • green-tea
    green-tea, 21.4.18 10:00:42  
     

    Na manžela se usmálo rybářské štěstíčko a tak budou dnes k obědu pečení pstruzi + brambory s bylinkovým máslem. :15:

  • green-tea
    green-tea, 20.4.18 13:55:32  
     

    Česneková omáčka s uzeným jazykem a HK.

  • nevimzevim
    nevimzevim, 19.4.18 11:13:29  
     

    Jáhlovo-bramborové knedlíčky, kopřivový špenát, kuřecí maso, kuřecí vývar :2:

    • green-tea
      green-tea, 19.4.18 11:44:23  
       

      Krůtí játra v těstíčku, brrrkaše, ananasový kompot

      • pametnik
        pametnik, 19.4.18 12:08:27  
         

        Půlka Bio kuřete pro dva (168.- Kč/kg), ale lahůdka, žádný z Vodňan za 40Kč/kg s opečeným bramborem a naložená rajčata.

        • nevimzevim
          nevimzevim, 22.4.18 00:10:28  
           

          kuře z vodňan za 40Kč/kg? :3:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 17.4.18 10:23:27  
     

    Dneska nebo zítra, ještě nevím, udělám těstovinový salát :3:

    • Andulka
      Andulka, 18.4.18 12:21:18  
       

      Na ten si pomýšlím už dlouho. :2: Musím si koupit nějakou zeleninu a vymyslet zálivku.

  • pametnik
    pametnik, 16.4.18 09:00:09  
     

    Dnes bude něco bez masa, zatím přemýšlím a za chvíli vylezu z postele. :1:

    • pametnik
      pametnik, 16.4.18 21:33:36  
       

      Tak sem to vyřešil obalovaným květákem a opečené brambůrky, udělal sem si na to čerstvou tatarku ze 2dcl oleje. :15:

  • pametnik
    pametnik, 14.4.18 20:09:26  
     

    Zajíc na cibuli s knedlíkem.

    • green-tea
      green-tea, 16.4.18 06:15:12  
       

      Jééé, zajoch...toho jsem nejedla už hooodně dlouho. :12:

      U nás bude květák (buďto na mozeček, nebo zapečený - ještě nevím) a "koroptvičky střílené motykou". :4:

  • green-tea
    green-tea, 14.4.18 07:38:55  
     

    Drůbeží kaldoun + pečená kachnička s bosáky a zelím :13: :15: :13:

    • Andulka
      Andulka, 14.4.18 10:36:52  
       

      Dobrý. :4:
      Pštrosí vejce s bramborovou kaší.

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 17.4.18 10:24:49  
         

        A jak chutná pštrosí vejce? :2:

  • pametnik
    pametnik, 13.4.18 10:44:39  
     

    Dnes budou jahodový knedlíky (z tvarohového těsta) :8:

  • pametnik
    pametnik, 11.4.18 20:27:09  
     

    Dnes byly knedlíky, špenát a uzené. Docela to šlo. :15:

    • green-tea
      green-tea, 12.4.18 07:16:43  
       

      Jaké knedle k tomu děláš?

      • pametnik
        pametnik, 12.4.18 20:05:31  
         

        Byly houskový a z mrazáku, dneska sem dělal rizoto z druhé poloviny uzeného, bylo zavařeno ve sklenici, tak aby se nezkazilo :1:

        • green-tea
          green-tea, 12.4.18 22:39:10  
           

          Já měla dneska odpolední, tak byly nudle s mákem - taková rychlovka. Nudle byly kupovaný, ale dobrý a mák rovněž (docela jsem čubrněla, že ho prodávají už i mletý - a kupodivu ani né žluklý)

  • green-tea
    green-tea, 7.4.18 07:00:38  
     

    Včera byl vepřový guláš se špagetama, dneska z jeho zbylé poloviny prostým přidáním kysaného zelí vytvořím "pravý maďarský" segedýn, podávaný pro změnu s HK. No a na zítra je v plánu mletý řízek se sýrem (tzv. "holandský") + brambory a nějaký ten kompůtek (nejenom z vlastní zahrádky - přiznávám). Hotové EUROmenu, což? :15:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 7.4.18 04:36:11  
     

    Nějak se nám to tady zvrhává .......................... :5:

    • green-tea
      green-tea, 11.4.18 14:52:35  
       

      spíš usíná :3: :3: :3:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 19.4.18 11:09:57  
         

        Za poslední měsíc tady přibylo víc příspěvků než jindy za půl roku, a možná i za celý rok.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 17.4.18 10:22:47  
       

      Já ti dám, že zvrahává :1:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 19.4.18 11:12:10  
         

        ncc .. instantní polévky, konzervy, ... a co to ještě bylo?, už si to radši ani nepamatuju .. :1:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 19.4.18 18:09:01  
           

          ... kdyby byla apokalypsa tak budeš ráda za kousek masa z konzervy :1: :1:

          Instantní polévky jsou hnus s tím souhlasím

          • nevimzevim
            nevimzevim, 21.4.18 23:53:42  
             

            to jistě ano, za války je dobré kdeco, ale když nejsme ve válečném stavu, je to .. zbytečné :13:

  • Andulka
    Andulka, 5.4.18 11:08:44  
     

    Budu vařit rýži s masem z sklenice a zelenina. Žádná velká práce. Upeču buchtu a všichni budou spokojení. :2:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 7.4.18 04:31:30  
       

      viz heslo na nástěnce - ehm :4:

  • TondaSchumacher
    TondaSchumacher, 4.4.18 13:32:42  
     

    Dnešní oběd - taková ta čínská instantní polívka za 6 korun :1:
    ...
    Každej den není posvícení :4:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 4.4.18 14:28:20  
       

      Jj, občas si kupuju od Maggi za 13 Kč.. nebo Knorr "čínské" polívky.. ty nudle jsou moc dobrý :1: :2:

      • TondaSchumacher
        TondaSchumacher, 4.4.18 16:06:47  
         

        Já to kupoval spíš dřív (jak jsem byl puberták jako ty :1: )
        Ale jak píšu...každej den není posvícení a jednou za uherský rok to přežiju.

        • pametnik
          pametnik, 4.4.18 18:28:09  
           

          Jako puberťák sem taky na čundru vaříval gulášovku, nebo drštkovou z kostky , samozřejmě od Vitany :1:

          • TondaSchumacher
            TondaSchumacher, 4.4.18 18:40:50  
             

            Nyní si vaříme pytlíkovou polévku doma v teple a alespoň se cítíme jako puberťáci... :1:

    • green-tea
      green-tea, 6.4.18 06:49:43  
       

      Tu není špatný občas oživit taveňákem. :15:

      • TondaSchumacher
        TondaSchumacher, 6.4.18 17:45:15  
         

        Však píšu že každej den není posvícení
        Taveňák dám v sobotu :14: :1:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 7.4.18 04:14:28  
       

      to znám jeden případ tady z diskutníků, kdy paní po pozření polívky z pytlíku odvezli na jipku ... nemocná sice byla už předtím, ale je to "krásný" příklad toho, co podobné "jídlo" dělá s organismem (nejen lidským, to samé platí i pro zvířata)
      nebudu vám mluvit do duše, abyste to nejedli, páč už vím, že to stejně nemá smysl, ale důrazně :7: vás žádám, abyste to aspoň nedávali sem na fórum, páč je to tady opravdu myšleno jako fórum VAŘÍCÍ !!! :4: :13:

      • green-tea
        green-tea, 7.4.18 07:06:11  
         

        No, však i na tu polívku se musí uvařit voda. :1: :1:

      • TondaSchumacher
        TondaSchumacher, 7.4.18 07:20:54  
         

        fakt? :7: ... hele já to jím tak 3x za rok a to ještě přeháním ale takový študenti na koleji to bys koukala...ti se tím ládujou furt :4:
        A že to není nějak zdravé je jasné snad každému.....

        • nevimzevim
          nevimzevim, 7.4.18 23:40:09  
           

          ... nj, taky jsem to na koleji jedla .. mladí lidi to na sobě ještě nepoznají, projeví se to až později, a když už má člověk nějaké to systémové onemocnění, měl by si dát sakra majzla, nemoc je varování ..

          • TondaSchumacher
            TondaSchumacher, 8.4.18 14:35:29  
             

            Nevím čemu říkáš systémové onemocnění, ale pokud už maj nějakou nemoc je vesměs pozdě.
            Já třeba jsem diabetik. To ale není nějaká nemoc z toho že bych něco jedl blbě a nebo něco dělal blbě.... já mám jedničku diabet a tam k tomu přijdeš jako slepej k houslím. naopak od dvojky diabetu kde to mívají vesměs lidé starší a obézní. To by bylo ale na delší debatu a zcela mimo toto fórum :4:
            Moje heslo pokud jde o jíslo je - všeho s mírou. Jím vše ale nic nepřeháním .... jak říkala babička- jez do polosyta, pij do polopita

            • nevimzevim
              nevimzevim, 10.4.18 05:37:03  
               

              ano, bohužel hned od začátku nestojíme všichni na stejné startovní čáře, mnozí doplácí na chyby svých předků ... systémové onemocnění je třeba autoimunitní, rakovina, a diabetes taky - nenapadá mě momentálně, jak ho definovat, někde jsem to musela číst, zkusím popřemýšlet .. :))

              a jinak, že je pozdě ... no je, protože každá nemoc se vyvíjí dlouhou dobu, řadu měsíců nebo let, nemoc je už jen finále, ale i z něho je možno vycouvat, jenže to obvykle stojí mnohem víc námahy, než by člověku bývalo stačilo k prostému udržení zdraví

              "Všeho s mírou" je výborné heslo, ale doplnila bych ho o druhou část:
              " .. ale určitě ne všechno!"
              (a k diskusi na toto téma zvu na fórum Vegetariánství a zdravá strava! :1: :4: )

              • TondaSchumacher
                TondaSchumacher, 11.4.18 12:07:34  
                 

                Jj hezky řečeno. Těch cukrovek je sice několik druhů a jsou tam podstatné rozdíly ale nechci tu řešit něco mimo téma. Jinak plný souhlas..... :4:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 2.4.18 09:06:50  
     

    Pečená kachna a vepřové maso, zelí, knedla od maminky :2:

    • TondaSchumacher
      TondaSchumacher, 2.4.18 09:28:33  
       

      brambory a hodím do fritáku rybí prsty....nechce se mi vařit :4:
      včera jsme byli u našich....španělskej ptáček a brambory a ok polívka + pivko

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 2.4.18 09:49:11  
         

        Mě se taky nic nechce tak jsem ráda, že ani nemusím :1:

        • TondaSchumacher
          TondaSchumacher, 2.4.18 09:53:38  
           

          Tak po tahu se nechce vařit a ani chuť na jídlo moc není :4: :1:

        • Yunnan
          Yunnan, 2.4.18 10:42:36  
           

          Nemusíš? A kdo vaří to, co jsi napsala :1: ?

          • V.Ivuska
            V.Ivuska, 2.4.18 11:17:36  
             

            Maminka, přece :1:

            • pametnik
              pametnik, 2.4.18 18:03:00  
               

              A ví to už ten co tě miluje, že vám bude jednou i nadále vařit maminka ? :1:

              • V.Ivuska
                V.Ivuska, 2.4.18 20:56:15  
                 

                A ty jsi nikdy k mamince na oběd nejezdil?

                • pametnik
                  pametnik, 2.4.18 21:04:43  
                   

                  Jistě, že občas :1:

              • nevimzevim
                nevimzevim, 2.4.18 22:17:39  
                 

                ne každý chce kuchařku, ten můj by tak nejradši chodil jen do restaurací a doma aby se nevařilo vůbec .. :11:

                • TondaSchumacher
                  TondaSchumacher, 3.4.18 16:08:42  
                   

                  Proč se mračíš?..co by za to některá dala kdyby je chlap občas vytáhl do restoránu. :4:
                  Mne moc rozesmálo jak jsem četl někde dole komentář ivušky....bavíte se tu co kdo vařil a ona napsala: byli jsme v restauraci na meníčku :1:
                  Mi se to líbí...sice do restaurace nechodíme tak často ale zajdeme. Spíš mi je někdy až líto žen které má chlap jen na vaření a jsou uvázané u sporáku

                  • V.Ivuska
                    V.Ivuska, 3.4.18 17:47:59  
                     

                    Je pravda, že tuto zimu jsme jezdili na meníčka a na večeře do restauraci hodně často.. :1: ale baví nás to porovnavat :6:

                  • TondaSchumacher
                    TondaSchumacher, 3.4.18 18:54:25  
                     

                    Však jo Ivuš..... já udělal předloni supermoderní velkou kuchyn a moja ju ještě ani neužila bo furt vařím já a nebo jsme taky na meníčku :14: je třeba si trochu užívat :4:

                  • V.Ivuska
                    V.Ivuska, 4.4.18 18:09:51  
                     

                    Taky budu mít brzy novou kuchyň tak se mi bude vařit jedná radost :1:

                • nevimzevim
                  nevimzevim, 7.4.18 04:24:04  
                   

                  no, vždyť jsem to napsala, proč se mračím - protože můj partner sice zařídil kuchyň, ale byl by nejradši, abychom se na ni jen dívali, aby byla neustále sterilně čistá, ale hlavně, aby se v ní ideálně nikdy nic nevařilo

                  ... a že se v této zemi v žádné restauraci nedá dlouhodobě stravovat bez zdravotních následků, to je kapitola sama pro sebe, to tady nechci rozebírat, ale je to vlastně hlavní důvod existence tohoto fóra ... já si návštěvou restaurace neužívám, a to i když je jídlo výborné (na jiné bych ani nešla), maximálně ocením úsporu času a semtam je to inspirace pro vlastní "tvorbu" :13:

                  • TondaSchumacher
                    TondaSchumacher, 7.4.18 07:23:19  
                     

                    S tou kuchyní je to škoda....ta není na parádu ale měla by sloužit.
                    Pokud dje o restaurace tak si myslím že se to hoodně zlepšuje. Už to není jako dřív ale je mnoho opravdu kvalitních restaurací. Já osobně si to užívám. Pokochám se krásnou restaurací a vychutnám si skvělé jídlo

                  • nevimzevim
                    nevimzevim, 7.4.18 23:50:36  
                     

                    to máš těžký, když by totiž v restauraci uvařili zdravé jídlo, tak by nebylo ani smažené, ani pečené, ani grilované, ani mastné a ani příliš osolené - a nikdo by jim ho nejed
                    .. takže je sice chápu, proč vaří zrovna takle, ale ne, co do zdravé stravy se to fakt nezlepšilo, to by sem museli asi přijet čínští kuchaři nebo nevím, co by se muselo stát, aby se něco změnilo

                    jo, a kuchyň mi slouží, vařím skoro denně, ať si chlap říká co chce .. :4: :1:

                  • TondaSchumacher
                    TondaSchumacher, 8.4.18 14:37:53  
                     

                    No pokud by ses měla stravovat tak píšeš, tak nejíš skoro nic. Lela bys byla nějaká veganka či co. Každopádně není ok se tím smaženým ládovat často a snažit se jíst zdravě ale....

    • Andulka
      Andulka, 2.4.18 11:16:30  
       

      Máš se dobře. :2:
      Táta taky peče kachnu. Plus nádivka, zelí a knedlík. :2:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 2.4.18 11:18:56  
         

        No nevím, mě kachna nechutna, proto tam je ještě to vepřové maso :1:

        • Andulka
          Andulka, 2.4.18 11:22:01  
           

          Tak to jo. Ale i tak je to dobré ne? Hlavně, když to vaří někdo jiný. :1:

          • V.Ivuska
            V.Ivuska, 2.4.18 11:24:31  
             

            Jj, přesně :2:

      • TondaSchumacher
        TondaSchumacher, 2.4.18 11:44:36  
         

        Takového chlapa by brala moje matka...můj tatík udělá max čaj a ještě se ji optá kdeže to jako najde ty čaje
        Mne vaření baví ale na kachnu jsem si ještě netoufl.....musím někdy zaeperimentovat

        • nevimzevim
          nevimzevim, 2.4.18 22:16:01  
           

          kachna je jednoduchá, to zvládnu i já, která mám s masem celkem minimální zkušenosti .. :4:

          • Andulka
            Andulka, 3.4.18 08:43:21  
             

            To je fakt. Ta se hodí do pekáčku, dá do trouby a je hotovo. :1:
            Nejlepší je péct ji na málo stupňů, tak 12 hodin. Ke konci se zvýší teplota, aby udělala kůrku a je to. :4:

            • V.Ivuska
              V.Ivuska, 3.4.18 10:17:09  
               

              Stejně takovou přípravu mám nejradeji.. pěkně v jednom pekačku a šup do trouby :1:

            • TondaSchumacher
              TondaSchumacher, 3.4.18 16:09:42  
               

              Kolik hodin? :7:
              Pokud obědváme v poledne tak to mám jako dát do trouby o půlnoci :7:

              • Andulka
                Andulka, 3.4.18 16:35:10  
                 

                Nebo 6h na 120stupňů. A dáš si ji tam ráno.

                • TondaSchumacher
                  TondaSchumacher, 3.4.18 16:48:55  
                   

                  No já mám raděj rychlovky ale je mi jasné že toto jinak nepude. Někdy to otestuju..... snad to žena ocení (nikdy to nejedla)

                  • nevimzevim
                    nevimzevim, 7.4.18 04:30:27  
                     

                    já myslím, že ji peču tak 2-3 hodinky, pod ni dám tři vrstvy: brambory, žampiony a pomeranče, vše na plátky

                    a hlavní je dostatečné množství tekutiny, měla by být tak do poloviny ponořená ve šťávě

                    zkus to, je vynikající a šťavnatá, teplota se na konci nezvyšuje a pekáček se NEODKLÁPÍ!! :4:

                  • nevimzevim
                    nevimzevim, 7.4.18 04:34:02  
                     

                    jo, a posypu kmínem pochopitelně :1: