Co budete vařit k obědu?

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Yunnan (2017-02-22 11:59:41)ala31 (2017-02-21 22:47:04)pametnik (2017-02-21 15:15:13)nevimzevim (2017-02-21 11:13:11)V.Ivuska (2017-02-20 22:15:24)IVCA.1988 (2017-02-18 22:53:59)vlkovamarka (2017-02-17 10:47:36)bikerrm (2017-02-16 17:11:27)jarekrum (2017-02-14 20:40:48)meluzina999 (2017-02-12 15:02:19)jitule111 (2017-02-08 21:00:08)starabodlina (2017-01-30 21:16:35)rock.soul (2016-12-02 17:38:35)barb19 (2016-10-02 11:11:25)Rusalka (2015-11-11 09:47:40)Domovnik-317 (2014-10-18 02:43:51)Anii (2014-02-20 22:50:13)irenka.ned (2014-01-13 11:09:05)Houmi (2013-08-23 11:35:49)AlchemyGothicGirl (2013-04-11 13:39:42)
Co budete vařit k obědu?
Založeno: 28. 2. 2009 | Příspěvků: 5 797 | Členů: 20
Správci: nevimzevim (hlavní)

Co vaříte nebo jste uvařili včera, dnes nebo zítra .. k obědu, k večeři nebo třeba ke snídani. Rozšíříme téma.

KONZERVA NENÍ JÍDLO.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • pametnik
    pametnik, 20.2.17 08:27:20  
     

    Dneska bude kachna s červeným zelím, houskovým a bramborovým knedlíkem.

    • nevimzevim
      nevimzevim, 21.2.17 11:13:09  
       

      :13: :13: :13:
      (jakože slintám)

  • nevimzevim
    nevimzevim, 2.2.17 17:16:24  
     

    zapečené jáhly s rýží a se zeleninou (květák, růžičková, pórek, brambory a dýně hokaidó) s tahini a k tomu nakládaná červená řepa a zelí :2:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 2.2.17 17:17:08  
       

      jo, a včera jsem udělala ten vegeboršč :6:

      • vlkovamarka
        vlkovamarka, 3.2.17 17:30:39  
         

        A jaks ho dělal?

        • nevimzevim
          nevimzevim, 9.2.17 15:27:31  
           

          https://www.diskutnici.cz/forum/685-co-budete-varit-k-obedu/post/5914

          a jinak: červenou cibuli, mrkev, petržel a celer rozdělat na troše oleje a másla, podlít a okořenit jedním hřebíčkem a trouchou mletého koriandru, pak přidat dýni hokkaidó a červenou řepu, posléze trochu kysaného zelí, a ještě teda podlívám i vývarem z hovězí kosti (takže to není úplně vege), nakonec přidám halušky

          (doufám, že jsem na nic nezapomněla)

    • ala31
      ala31, 9.2.17 10:29:48  
       

      Jáhly jsem snad nikdy nevařila, jak to chutná? Včera jsem vařila pohanku jako rizoto, moc často ji nedělám, ale všem chutnala.
      Boršč dělám často, všichni ho mají rádi, já tam mít maso také nemusím, ale jsem sama, ostatní ho vyžadují. :4:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 9.2.17 15:29:12  
         

        jáhly jsou lehounce nasládlé ... chuť mají úplně jinou než pohanka

        • ala31
          ala31, 12.2.17 22:21:37  
           

          Dík, snad to vyzkouším. :13:

          • Yunnan
            Yunnan, 13.2.17 10:52:50  
             

            Jáhly jsou vynikající. Kromě jiného posilují ledviny. Ale pozor, jáhly jsou potřeba hodně namočit. Čili při vaření dát na jeden díl jáhel TŘI (!!!) díly vody. Jinak při menším množství vody budou vodu "vytahovat" z těla.

      • 69beran
        69beran, 14.2.17 11:05:50  
         

        Taky netuším. Musel bych se zeptat kuřat :4: :1:

  • pametnik
    pametnik, 30.1.17 12:52:58  
     

    Obalovaný květák s opečenými brambory a k tomu červená řepa.

    • nevimzevim
      nevimzevim, 31.1.17 13:14:18  
       

      no že jo, ta červená řepa .... už dva dny se chystám udělat vegeboršč, a před chvílí jsem od někoho četla doporučení na jídlo a v něm červenou řepu ... těla si asi žádají :15:

      • green-tea
        green-tea, 1.2.17 17:14:00  
         

        Já červenou řepu ráda nemám, ale ve špitále, když jsem měla dietu, jsem ji z hladu baštila i 2x denně. :1:

        • nevimzevim
          nevimzevim, 2.2.17 17:13:48  
           

          to je drsné :1: já jsem neměla řepu ráda v dětství, pak už jo :15:

  • pametnik
    pametnik, 27.1.17 12:52:04  
     

    Dneska byl hrách s opečenou prorostlou slaninou (bůček), na mletých škvarcích a těmi pokropený. Místo sladkokyselé okurky byly naložená zelená rajčata smíchaná s květákem.

  • nevimzevim
    nevimzevim, 25.1.17 13:13:49  
     

    zeleninový guláš s mungem a rýže natural se špaldou .. už se teším! :13:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 25.1.17 15:28:15  
       

      já budu dělat guláš z hlívy ústřičné :2:

      • green-tea
        green-tea, 26.1.17 19:53:07  
         

        A já z hovězí kližky. :4:

      • 69beran
        69beran, 14.2.17 11:08:00  
         

        Z ty děláme "dršťkovku". Lepší jak pravá :2:

  • pametnik
    pametnik, 24.1.17 12:05:33  
     

    Dnes jsou řízky z krkovičky na sádle pečené. Já k nim mám "brasal" a ženuška z důvodů diety jen opečené brambory na sádle. :1:

    • nevimzevim
      nevimzevim, 25.1.17 13:12:52  
       

      :1:

      • pametnik
        pametnik, 25.1.17 13:57:31  
         

        Zbytky od včera, upekl sem jich šest, včera jeden dneska jeden a jsou fuč. Dokonce na mě zbylo i trochu toho "brasalu" :3:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 20.1.17 17:13:50  
     

    Dneska byly taštičky (správně asi pirožky) plněné dýní s bramborou a jarní cibulkou, s omáčkou z tahini, sezamového oleje, sójovky a citrónu. A s trochou strouhaného bílého tofu. :13: :2:

  • 69beran
    69beran, 19.1.17 14:47:07  
     

    Dneska bylo vepřo /krkovička z mladého kusu/, zelo, tvrdý knedlík /jen polohr. mouka, voda, houska,sůl/. Dělali jsme ho po mnoha letech, ale jinej už nechceme. Je to o 3 levely větší pochoutka než br knedlík :13:

    • pametnik
      pametnik, 20.1.17 12:31:51  
       

      Taky dělám, ale ještě vajíčko a samozřejmě prášek do pečiva, používám ten od Vitany, ty ostatní se mi neosvědčily. Jo a vařím to na páře.

      • nevimzevim
        nevimzevim, 20.1.17 17:14:56  
         

        s vajíčkem jsou knedlíky hutné až moc, radši nedávám ... a používám hrubou mouku, ta je na knedlíky ideální! :15:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 20.1.17 17:15:17  
         

        prdopeč nikdy :1:

      • ala31
        ala31, 22.1.17 19:34:06  
         

        Houskový knedlík dělám z hrubé mouky, vajíčka a droždí, houska, sůl, voda.

  • pametnik
    pametnik, 18.1.17 13:45:36  
     

    Dneska byla "rajda" s těstovinami.

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 15.1.17 10:28:35  
     

    Kuře na paprice s kolínkama, vývar kuřecí a ještě udělám na zítra zelňačku :2:

  • pametnik
    pametnik, 7.1.17 08:45:14  
     

    Dneska bude rizoto, jako nám dělali před 60 roky na internátě. Rýže uvařená na "rozsýpací" konzistenci a do toho vmíchám na kostičky pokrájený zbytek vepřového (pečeného) se sosem a sádlem. Někdy to dochucuju ještě Klasikem. K tomu bude okurkový salát. :15:

    • vlkovamarka
      vlkovamarka, 7.1.17 19:30:47  
       

      Zní to nechutně dobře :1:

      My děláme doma už rizoto jen tak, že osmahneme cibulku, přidáme pak rýži, zalejeme vývarem, přidáme zeleninu a vaříme do měkka.
      Lepší než vařit ve vodě :)
      Takhle to dokonce sní i manžel, který nad rizotem normálně ohrnoval nos :1:

      • green-tea
        green-tea, 8.1.17 11:26:45  
         

        A já zase na cibulku přisypu papriku (sladkou i pálivou + sůl a pepř a do měkké rýže oberu prsíčka z grilovaného kuřete (stehýnka ne, ty zbaštíme zvlášť, třeba jenom s chlebem k večeři). :13:

  • vlkovamarka
    vlkovamarka, 5.1.17 14:00:23  
     

    Tady je to samej rasista - černej kuba, cikánský guláš...
    My měli krupicovou kaši :) (bílou :1: )

    • pametnik
      pametnik, 5.1.17 21:53:04  
       

      Alespoň bych jí posypal strouhanou čokoládou nebo kakaem.

      • vlkovamarka
        vlkovamarka, 6.1.17 17:50:47  
         

        Byla s cukrem a se skořicí :4:

  • pametnik
    pametnik, 30.12.16 16:47:01  
     

    Dneska byl "Cikánský guláš", já s knedlíkem a manželka s rýží.

    • jarekrum
      jarekrum, 30.12.16 17:40:32  
       

      ...snad rómskej, rasisto! :1: :1: :1:

      • bikerrm
        bikerrm, 9.1.17 17:50:47  
         

        my necigáníme, my rómujem

  • nevimzevim
    nevimzevim, 30.12.16 16:18:34  
     

    růžičková kapusta s kuřecím masem, rýže s pohankou a semínky
    pórková polívka s vajíčkem

  • meluzina999
    meluzina999, 25.12.16 11:57:04  
     

    černýho kubu :4:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 22.12.16 11:23:55  
     

    zapékané brambory s cibulí, sýrem a květákem :2:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 16.12.16 17:08:28  
     

    dnes koprovka, knedlík, kuřecí maso
    vývar z morkové kosti
    hruškovojablečný kompot :2:

  • nevimzevim
    nevimzevim, 11.12.16 14:37:58  
     

    Poslušně hlásím, že stále vařím, ale nestíhám psát. Z poslední doby stojí asi za zmínku pro mě chutná novinka, kterou zařadím pravidelně do jídelníčku, a to vařené topinambury .. Déle vařené a s máslíčkem, přijídám bílou rýži. Mají specifickou chuť a je to fakt dobrota. :2:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 11.12.16 20:25:15  
       

      já ty novinky nějak nestíhám.. včera jsem konečně sehnala čirok ...ale ještě jsem ho nevařila :1:

      • nevimzevim
        nevimzevim, 16.12.16 17:07:08  
         

        je výborný, už jsem to vychytala - vařím ho spolu s rýží v rýžovém mlíku a nakonec přidám sladkou hrušku - je to výborná kaše a mám ji jako sváču, uvařím si jí pár porcí a zavřu do krabiček .. mňammňam :13: :1:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 16.12.16 22:50:55  
           

          takové receptíky mi zde od tebe chybí, hned si ho zapíšu do kuchařky :1:

          • nevimzevim
            nevimzevim, 20.12.16 13:05:21  
             

            jo, a ještě do té kaše teda přidávám symbolické množství pohankové krupice :1:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 16.12.16 22:54:20  
           

          máš tam i slanou variantu? :4:

          • nevimzevim
            nevimzevim, 20.12.16 13:04:24  
             

            nemám, ale už delší dobu o ní přemýšlím .. :2:

            • V.Ivuska
              V.Ivuska, 20.12.16 13:50:46  
               

              tak až nějakou vymyslíš tak budu ráda za recept :3: