Co jste měli dnes k jídlu?

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
starabodlina (2019-07-18 21:57:01)DarthLadX (2019-05-10 00:04:08)jarekrum (2019-03-26 13:26:08)Anagram (2019-03-08 22:31:02)shane (2019-03-05 07:33:19)Badyanka (2019-03-02 16:18:19)Jackie0004 (2019-02-04 06:34:51)east.asia.pride (2018-12-31 23:59:23)rutt (2018-10-28 00:48:23)Ucik (2018-10-17 19:47:59)serafapetra (2017-02-09 21:52:01)Harry (2016-12-05 16:39:38)radim (2016-04-28 19:47:17)
Co jste měli dnes k jídlu?
Založeno: 18. 1. 2009 | Příspěvků: 7 524 | Členů: 13
Správci: shane (hlavní)

Pochlubte se jak baštíte

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • SandraSanchezova
    SandraSanchezova, 23.7.15 21:26:40  
     

    Vietnamskou polívku podle návodu :1: https://www.youtube.com/watch?v=YEgtBxNKofw

    • 69beran
      69beran, 23.7.15 21:30:21  
       

      Ani na to klikat nebudu. Nejspis ten recept zacina-stahnete asi 2 kilovou kocku...

      • serafapetra
        serafapetra, 8.8.15 15:36:26  
         

        Kočky nejsou ve vietnamské kuchyni přiliš zastoupeny. Alespoň jsem ji ve Vietnamu v žádné restauraci, kde jsem byla, na menu nezahlédla.

        • 69beran
          69beran, 8.8.15 15:57:09  
           

          Zato ve vietnamskych provozovnach jich nalezli castokrat kontrolori ztazenych spousty.

          • 69beran
            69beran, 8.8.15 15:58:58  
             

            Rec je samozrejme o Cesku

  • pametnik
    pametnik, 23.7.15 21:14:02  
     

    Čočku s párkem a volským "vokem" :1:

  • SandraSanchezova
    SandraSanchezova, 16.7.15 16:03:26  
     

    Bramboráky z cukety, ňam. :2:

  • SandraSanchezova
    SandraSanchezova, 11.7.15 16:54:14  
     

    Dneska jsem se cpala samým sladkým , budu litovat :10:

  • 69beran
    69beran, 11.7.15 15:48:21  
     

    Br kn,zeli, uzene.

  • SandraSanchezova
    SandraSanchezova, 5.7.15 16:01:43  
     

    Ovesná kaše :14:

  • SandraSanchezova
    SandraSanchezova, 1.7.15 20:46:00  
     

    Zdravá zeleninová polívka. :14:

  • dragon.guardian
    dragon.guardian, 1.7.15 20:36:57  
     

    bánánovo proteinové lívance s tvarohem :3^666

  • pametnik
    pametnik, 1.7.15 16:01:40  
     

    Dneska jsem dělal lívance a k namáčení byla šlehačka s rozmixovanými jahodami. Dělal jsem je z litru čerstvě přivezeného mléka z automatu. Lahůdka :13:

  • SandraSanchezova
    SandraSanchezova, 30.6.15 20:29:21  
     

    Zdravou rejži hnědou se zeleninou , už mi ty zdravý jídla lezou krkem :14:

  • 69beran
    69beran, 27.6.15 13:17:55  
     

    Koprovka. Vecer budou spanelaky,zitra na obed spanelaky, v pondeli spanelaky :15:

  • 69beran
    69beran, 25.6.15 20:07:48  
     

    Michana vajicka, zabijackovy gulas, ted rizky z kotlety.

  • pametnik
    pametnik, 11.6.15 21:48:16  
     

    Dneska jsem dělal restovaný kachní jatýrka s rýží. Manželka je přes zdravou výživu a tak si uvařila čočku a to jen ochucenou, bez jíšky. Prý to bylo výborné, ale tomu co jsem vařil já stejně neodolala a dala si to taky. :1:

    • 69beran
      69beran, 11.6.15 22:03:22  
       

      Taky jsem na zdravou vyzivu, proto bych volil jatyrka. V mem pripade je cocka nezdrava strava ac jsem lusteniny miloval.

      • pametnik
        pametnik, 12.6.15 16:08:03  
         

        Po čočce se prý dobře hubne. Vezmete balíček rýže, vysypete nejlépe na chlupatý koberec a bez pokrčení v kolenou vysbíráte. Stačí jen šestkrát v týdnu a v neděli si trochu odpočinout. :1:

  • pametnik
    pametnik, 1.6.15 13:53:13  
     

    Braka a smažená kuřecí jatýrka, k tomu naloženou zeleninu "mikles-pikles", neboli "čalamáda".

  • 69beran
    69beran, 30.5.15 12:44:38  
     

    Br salat, karbanatky.

  • pametnik
    pametnik, 26.4.15 12:12:39  
     

    Poléfčička je na stránce "Polífčičky", další je řízek z krkovičky a bramborový salát, do kterého si majonézu dělám sám a zeleninu mám naloženou také svoji.

  • shane
    shane, 22.4.15 21:08:05  
     

    Jáhlová kaše s mlékem, jablkem, rozinkami, datlovým sirupem, mandlovým máslem, chia, sezamovými, slunečnicovými a dýňovými semínky
    Pomeranč
    Brokolice v páře, opečené uzené tofu a rýže
    Pizza s rajčaty a žampiony

    • Babocka
      Babocka, 9.6.15 10:29:25  
       

      Ty jíš hodně zdravě, koukám. Mně by to taky chutnalo, ale jen pro sebe vařit, to bych nestíhala :8:

      • 69beran
        69beran, 9.6.15 18:13:29  
         

        No tak zdrave...to je relativni. Kazdemu prospiva neco jineho. V otazkach zdrave stravy nelze pausalizovat.

        • Babocka
          Babocka, 9.6.15 19:32:49  
           

          Ale to, co vaří a konzumuje shane, to zdravé určitě bude , si myslím ;-)

          • 69beran
            69beran, 9.6.15 19:39:35  
             

            Jak pro koho. Moc vlakniny a malo zivocisnych bilkovin. Nezdrave treba pro me a statisice dalsich. Jak rikam-nejde pausalizovat.

            • shane
              shane, 10.6.15 08:43:10  
               

              lol živočišný bílkoviny

              • 69beran
                69beran, 10.6.15 18:37:36  
                 

                Co se ti nezda? Nevis co jsou zivocisne bilkoviny?

      • shane
        shane, 10.6.15 08:44:49  
         

        no jak kdy, prasárny sem moc nepíšu :D a přítel jí stejně jako já, takže to nemusím řešit, a rozhodně bych nevařila 2 jídla, buď mu chutná, co udělám, nebo ať si udělá vlastní :)

        • 69beran
          69beran, 10.6.15 18:40:55  
           

          S tim naprosto souhlasim. A jestli si uvarit neumi, jeho chyba. Umet by to mel.

        • Babocka
          Babocka, 10.6.15 20:18:16  
           

          Když já vařím pro pět osob ...takže to už bych fakt nestíhala vařit si zvlášť ještě ori sebe, ale tvůj jídelníček se mi fakt líbí

  • 69beran
    69beran, 18.4.15 21:45:11  
     

    Prave ted uzena krkovice. Jako priloha kren :15:

  • Babocka
    Babocka, 16.4.15 18:20:14  
     

    tak dneska jsem měla pirátskou tresku a byla skvělá

  • pametnik
    pametnik, 10.4.15 13:22:45  
     

    Vepřová krkovička se zelím a knedlíkem, měli jsme nějaký absťák po velikonocích.

    • 69beran
      69beran, 11.4.15 07:49:20  
       

      A to my jsme si o velikonocich neodpirali. Datum neresime. Rozhoduje chut. Svatek patek streda, zaludek dostane co mu treba.
      V nedeli je chut na chlupataky jen tak s cibulkou, tak je udelame. V pondeli odpoledne udelame treba svickovou.

  • Babocka
    Babocka, 2.4.15 17:06:18  
     

    pečená kuřecí stehna a k nim mašličky smíchané s dušenou mrkví, česnekem a sójovkou

  • 69beran
    69beran, 1.4.15 12:12:21  
     

    Ted zelnacka s teplymi domacimi houskami.

  • pametnik
    pametnik, 28.3.15 13:36:57  
     

    Včera byla čočka a dnes guláš chlebem.

  • 69beran
    69beran, 27.3.15 09:49:01  
     

    Br salat je hotov, kacka se uz pece :13:

    • Xashman
      Xashman, 27.3.15 15:43:02  
       

      kočka? :D

      • 69beran
        69beran, 27.3.15 18:30:31  
         

        Ta stihla zdrhnout :1:

    • pametnik
      pametnik, 28.3.15 13:34:17  
       

      Bramborový salát a kačaba ? :3:

      • 69beran
        69beran, 28.3.15 14:42:28  
         

        Ano. Super basta! Oboji se povedlo skvele. Salatek super,kachnicka libova,mekka jak dorticek :13:

      • 69beran
        69beran, 28.3.15 14:46:52  
         

        To je bezna kombinace. K br salatu jde temer kazdy maso ktery je bezny v ceskych domacnostech. Ja treba se divim kombinaci calamady a br sisek. Ale tak holt proti gustu...

        • pametnik
          pametnik, 28.3.15 19:37:12  
           

          Je to pravda,i když si to bez toho co je na dně pekáče nedovedu představit. Já jednou na Slovensku dostal krásně propečenou husičku s těstovinami (kolínky), místo omastku a vypečené šťávičky byla na stole rajská omáčka.

          • 69beran
            69beran, 7.4.15 18:42:48  
             

            Rajskou nejim vubec,natoz s ni zprznit husu :12: Ja ani plnenou papriku nejim s rajskou. Do paprik a zelnych listu davame varenou ryzi se syrovym mletym masem/zadnou sekanou/,jen okorenit. Maso s ryzi tak napul,spise vice masa. Dame dusit do zakladu z cibule,slaniny,sl papriky. Bastime samotne,jen s tou prirodni okorenenou stavickou. Kdo ochutnal,uz nedava do paprik sekacku a nekyda to to rajsky :15: Clovek se holt nesmi drzet jen zajetych klasik,musi mit bunky pro improvizaci a cit pro skloubeni chuti. To je dar, to se neda naucit. Naucit se daji recepty, dar se obdrzi,nebo ne.

  • 69beran
    69beran, 23.3.15 16:15:31  
     

    Veprovy gulas s brambory.