Domácí strava kontra junk food

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
jakub.vandrovec (2018-08-20 15:51:54)Andulka (2018-08-20 09:44:03)Solfernus (2018-08-19 23:49:01)karl (2018-08-15 10:26:00)
Domácí strava kontra junk food
Založeno: 3. 8. 2018 | Příspěvků: 289 | Členů: 4
Správci: karl (hlavní)

Debata o pokrmech vyrobených doma tradičními postupy, a pokrmech z rychlýho občerstvení a většiny restaurací, případně koupě a pojídání polotovarů doma již jen dodělávanejch nebo hotovek doma už jen ohřátejch.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • Solfernus
    Solfernus, 19.8.18 23:49:00  
     

    Našel jsem tu fórum se zajímavejma starejma receptama. Křepelky, jíchu a podobně. Bohužel už ho nemůžu najít, abych se oblíbil.:10:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 17.8.18 09:19:42  
     

    Dneska jsem posnídal míchaná domácí vajíčka, domácí rajčata, domácí okurky a domácí sýr. Dobré to bylo.

    • milada948
      milada948, 17.8.18 10:05:46  
       

      A použil pak domácí wc :1:

      • 69beran
        69beran, 17.8.18 14:17:29  
         

        :1: :1: :1:

    • Krysa
      Krysa, 17.8.18 12:30:20  
       

      Ty si vyrábíš sýr? :7:

    • Solfernus
      Solfernus, 17.8.18 15:38:09  
       

      To zní výtečně.

  • Solfernus
    Solfernus, 16.8.18 23:32:29  
     

    Hele, já se lžící nenajím. Normálně mi z ní nechutná. :1:
    Nikdy by mě nenapadlo jíst lžící něco, co se dá jíst vidličkou. A stejně to mám s miskou. Nechutná mi z misky. Asi jsem divnej, vím.:1:

    • Andulka
      Andulka, 17.8.18 09:17:04  
       

      Co jde sníst lžíci, to jím lžící. :3:

      • Krysa
        Krysa, 17.8.18 12:31:10  
         

        Přesně. Já nesnášim mít plný ruce. Většinou co jde to nakrájim na kousky, udělám z toho miš-maš (nebo myš-maš?) a jdu do toho bagrem. Z misky. Já jsem asi prostě prase.. :15: :15:

        • Solfernus
          Solfernus, 17.8.18 15:42:11  
           

          Dobře, ale nabírat vidličkou.:1:

          • Andulka
            Andulka, 17.8.18 21:02:12  
             

            Z misky se špatně jí vidličkou.

          • Krysa
            Krysa, 20.8.18 14:31:56  
             

            Z vidličky to padá!

    • 69beran
      69beran, 17.8.18 14:19:10  
       

      ¨Mám to úplně stejně a to od malička. Někdy ale nejde jinak, třeba někde na stavbě, nebo v přírodě.

      • Solfernus
        Solfernus, 17.8.18 15:39:18  
         

        Ale pak se cítím dost ošizenej.:1:

    • Sabilu
      Sabilu, 20.8.18 22:49:04  
       

      Najím se i rukama. Zkušenosti z jiných kultur. Dokonce i hůlkami a to to s nimi neumím. :15:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 14.8.18 12:35:50  
     

    V lese jsou teď hodně vidět jezevci. Pěkně je nechám vykrmit na kukuřičce a od září je začnu lovit. Takového jezevce je třeba hned vyvrhnout, aby se nezapařil, a pak opatrně stáhnout, nesmí se proříznout žláza u štetce, jinak se to úžasné masíčko znehodnotí. Sádlo se vybere a pak opatrně vytopí nad vodní párou, je léčivé. Jezevec se rozbourá a naloží do octového mořidla s hojností strouhané kořenové zeleniny, česneku a bylinek, v něm musí pobýt aspoň týden. Zelenina z mořidla se pak musí vyhodit. Po naložení se strýček podložený spoustou cibule, česneku, sádla a zeleniny umístí na veliký plech a pomaličku se za stálého podlévání peče. Konzumuje se s chlebem, okurkami, kvašáky, kozími rohy, feferonkami, nakládnými cibulkami a jinými vhodnými přílohami, důkladně se zapíjí pivem. Strašně se na ně těším :15:

    • Frisby
      Frisby, 15.8.18 12:48:22  
       

      Ulovíš jezevce a upečeš strýčka? :7:

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 15.8.18 12:50:31  
         

        Vše je dobré, když je to správně připravené :1:

      • Solfernus
        Solfernus, 16.8.18 23:38:43  
         

        To bych asi nejedl.:8:

        • jakub.vandrovec
          jakub.vandrovec, 17.8.18 10:08:09  
           

          Člověk se nesmí bát ochutnávat nové věci :14:

    • temeleke
      temeleke, 16.8.18 11:57:14  
       

      tyjo, u nás se dost málo žerou šelmy... ale zní to chutně

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 16.8.18 12:03:48  
         

        Je to všežravec, stejně jako prase :15: Proto se ale samozřejmě musí nechat vyšetřit na trichinelózu. Maso má skvělé, neco mezi nutrií a mladým divočákem.

        • temeleke
          temeleke, 16.8.18 12:52:48  
           

          joo, jooo, je to všežravec jako medvěd. Ale prostě šelma, původově, žeano.

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 16.8.18 12:55:04  
             

            Jo, zoologicky mezi šelmy patří. Akorát když se řekne šelma, člověku se vybaví něco pružného, rychlého, mrštného - tohle je takový pomalý těžkotonážní kombajn :15:

            • temeleke
              temeleke, 16.8.18 13:46:37  
               

              no že by sis zrovna ty myslel, že je pomalý... já viděla, že umí věci! On medvěd je taky pomalý (ostatně jako ploskochodci jsou si dost podobní) dokud nemá motivaci :1:

              • jakub.vandrovec
                jakub.vandrovec, 16.8.18 13:56:03  
                 

                Když loví, je pomalý, je to takový sběrač. Při nějakém konfliktu je naopak překvapivě obratný a rychlý :15:

              • Sabilu
                Sabilu, 16.8.18 21:12:46  
                 

                Jsi na tenkém ledě. :10:

                • Sabilu
                  Sabilu, 16.8.18 21:13:30  
                   

                  Jo aha. Teď jsem se dostala na konec věty. Tak nejsi.

        • temeleke
          temeleke, 16.8.18 12:54:52  
           

          ani nutrii ani divočáka jsem neměla tu čest... ale morče, opici, kapybaru, asi nějaký krokodýly a želvy a takové havěti, to jsem měla možnost... ne ze všeho jsem teda zobla :11:

  • karl
    karl, 11.8.18 10:50:11  
     

    zdar v sobotu

  • Solfernus
    Solfernus, 10.8.18 17:50:06  
     

    Když jíte sami, prostíráte si, nebo prostě něco kydnete na talíř a odnesete si to k PC, postel, TV ?

    • Andulka
      Andulka, 10.8.18 18:05:41  
       

      Něco prostě kydnu na talíř. Jsem na to líná, abych prostírala jen pro sebe.

      • Solfernus
        Solfernus, 10.8.18 18:11:14  
         

        Mám to stejně, ale mívám výčitky, když část obsahu talíře skončí na mikině nebo na zemi.

        • Andulka
          Andulka, 10.8.18 18:12:42  
           

          Já už ani ne :1: Na zemi to sebere pes. A na mikině, jo, to mi trochu vadí.

          • Solfernus
            Solfernus, 10.8.18 18:44:14  
             

            Psa nemám. A mám pocit, že i kdybych ho měl, někdy by to ani pes nežral. :1: Jsem spíš teoretik, no.

            • Andulka
              Andulka, 10.8.18 19:29:49  
               

              On ten náš taky všechno nežere. Je to huba mlsná.

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 10.8.18 18:29:59  
       

      Když je to možné, prostírám si. Na stolování si potrpím. Někdy v práci to je samozřejmě bageta u počítače s mobilem na uchu, to jsou ale výjimky.

      • Solfernus
        Solfernus, 10.8.18 18:39:49  
         

        Tak to smekám.

    • 69beran
      69beran, 10.8.18 19:23:58  
       

      Zcela jasně ten druhý případ :1:

    • Krysa
      Krysa, 13.8.18 15:02:35  
       

      Sežeru to na křesle na klíně. Kdybych měla sama sedět u stolu, a ještě prostřenýho, tak bych si připadala trochu jako magor. :1: :1: :1:

      • Krysa
        Krysa, 13.8.18 15:02:57  
         

        A vlastně ani doma žádný stůl nemám, kromě psacího. :15:

      • Andulka
        Andulka, 13.8.18 15:16:52  
         

        Asi tak :1:

      • Solfernus
        Solfernus, 14.8.18 12:13:35  
         

        A osaměle. :-)

        • Krysa
          Krysa, 15.8.18 13:22:23  
           

          To mi vůbec nevadí, já jsem osamělá a naprosto mi to vyhovuje. Ale je jasný, že pokud někdo nechce být sám a měl by sedět sám u prostřenýho stolu, tak to může být docela slušnej zdroj depky.. :14:

    • Antony52
      Antony52, 13.8.18 21:10:31  
       

      Neprostírám si, ale zase jen tak něco nekydnu na talíř a nejdu k počítači. :11: Třeba kdybych si dal k počítači smažený bramboráčky, tak by byla celá klávesnice mastná. :8: :8: A nebo taková zapečnená kotletka, ta se muší vychutnat. To nejde prskout na talíř a bouchat do klávesnice. :8:

    • Frisby
      Frisby, 15.8.18 12:48:48  
       

      prostírám si k počítači. Počítá se to?

      • Mary321
        Mary321, 15.8.18 21:20:17  
         

        :1: Máš jedno malé bezvýznamné plus. :4:

        • Frisby
          Frisby, 16.8.18 10:46:43  
           

          To říkala má dosud nepobryndaná klávesnice taky. :1:

    • temeleke
      temeleke, 16.8.18 11:59:32  
       

      jakej talíř? :7: Kdo to v něm má honit... jak to na té pánvi umotám, tak to z ní ďobu. A když jsou těstoviny v hrnci a omáčka na pánvi, tak to stejně sesypu do pánve. Je hluboká. Navíc jako litina to dlouho drží teplotu, tak se v tom můžu rejpat :13:

      Vzhledem k absenci stolu kdekoli jinde v bytě než u postele pod počítačem před televizí, to konzumuji za plné multimediální masáže. :15:

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 16.8.18 12:05:27  
         

        Sodoma Gomora :1: Ohledně těstovin to je ale dobrý postřeh. Nenávidím český zvyk servírovat suché těstoviny jako přílohu. Musí se prohřát v omáčce a pořádně jí nasáknout.

        • Solfernus
          Solfernus, 16.8.18 23:29:23  
           

          To jsem v životě neviděl - těstoviny jen tak. :8::1:

      • Krysa
        Krysa, 16.8.18 15:38:35  
         

        Já zásadně používám misku. Jako zvíře. :1:

        • Krysa
          Krysa, 16.8.18 15:38:53  
           

          No.. vlastně spíš mísu.

        • Andulka
          Andulka, 16.8.18 17:08:22  
           

          Také misku. :1:

          A dřív jsem jedla z hrnce. Prostě, aby se zbytečně nešpinilo moc nádobí. :6: