Domácí strava kontra junk food

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
jakub.vandrovec (2018-10-18 15:18:08)karl (2018-08-28 09:22:12)
Domácí strava kontra junk food
Založeno: 3. 8. 2018 | Příspěvků: 305 | Členů: 2
Správci: karl (hlavní)

Debata o pokrmech vyrobených doma tradičními postupy, a pokrmech z rychlýho občerstvení a většiny restaurací, případně koupě a pojídání polotovarů doma již jen dodělávanejch nebo hotovek doma už jen ohřátejch.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • temeleke
    temeleke, 11.9.18 14:18:42  
     

    Jsem si včera zcela tradičně do fritézy hodila brambory a řízek a pak vyválela ve směsi kečupu s majolkou - to bylo žrádlo! Nevím, co na tom jídle všichni maj, vždyť je to tak jednoduché!

    • tiamat
      tiamat, 12.9.18 11:24:31  
       

      Ano, tímto stylem připravuji pokrmy i já. Je to jednoduché a na stupnici lahodnosti se to nachází někde v horní desetině.

      • Antony52
        Antony52, 13.9.18 18:10:56  
         

        Tak si právě dělám zapečený masičko s brambůrkama.
        Do pekáčku cibulku, na ni vrstvu brambůrek, vrstvu masíčka, opět vrstvu brambůrek. Samozřejmně osolit, žeano. Trochu tuku, podlít a péct až jsou brambůrky měkké. Pak vrstvičku strouhaného sýra a zapéct. Mňam.

        • 69beran
          69beran, 13.9.18 18:24:24  
           

          Oni ale píšou o něčem úplně jiným :15: Ty o zapékání v troubě, oni o friťáku.

          • Antony52
            Antony52, 13.9.18 18:31:45  
             

            Nj. :8:

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 13.9.18 18:39:40  
             

            V principu myslí všichni vaření styl Eintopf.

            • 69beran
              69beran, 13.9.18 18:46:17  
               

              To jo, ale s nemožností stejných výsledných produktů :15:

    • Solfernus
      Solfernus, 18.9.18 01:59:42  
       

      Řízek do fritézy? :7: Panenkomarjá! A pak obalit majolkou s kečupem? To už by i na mě bylo moc. :1:

  • Solfernus
    Solfernus, 7.9.18 22:52:24  
     

    Poslední tři tu zbejváme.:8:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 6.9.18 07:53:39  
     

    Domácí strava musí kopírovat zemědělský rok. Brambory jsou ve sklepě, zelí v hrnci, prase je vykrmené, ještě vypálit slivovici a může začít zima.

    • 69beran
      69beran, 7.9.18 16:22:44  
       

      Nestraš mikulášem vlétě :1:

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 8.9.18 12:36:19  
         

        Neznáš bajku o mravenci a cikádách?

  • Solfernus
    Solfernus, 31.8.18 21:45:19  
     

    Tady to umřelo.

    • 69beran
      69beran, 31.8.18 22:10:50  
       

      Kárl na to kašle :1:

  • Solfernus
    Solfernus, 19.8.18 23:49:00  
     

    Našel jsem tu fórum se zajímavejma starejma receptama. Křepelky, jíchu a podobně. Bohužel už ho nemůžu najít, abych se oblíbil.:10:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 17.8.18 09:19:42  
     

    Dneska jsem posnídal míchaná domácí vajíčka, domácí rajčata, domácí okurky a domácí sýr. Dobré to bylo.

    • milada948
      milada948, 17.8.18 10:05:46  
       

      A použil pak domácí wc :1:

      • 69beran
        69beran, 17.8.18 14:17:29  
         

        :1: :1: :1:

    • Krysa
      Krysa, 17.8.18 12:30:20  
       

      Ty si vyrábíš sýr? :7:

    • Solfernus
      Solfernus, 17.8.18 15:38:09  
       

      To zní výtečně.

  • Solfernus
    Solfernus, 16.8.18 23:32:29  
     

    Hele, já se lžící nenajím. Normálně mi z ní nechutná. :1:
    Nikdy by mě nenapadlo jíst lžící něco, co se dá jíst vidličkou. A stejně to mám s miskou. Nechutná mi z misky. Asi jsem divnej, vím.:1:

    • Andulka
      Andulka, 17.8.18 09:17:04  
       

      Co jde sníst lžíci, to jím lžící. :3:

      • Krysa
        Krysa, 17.8.18 12:31:10  
         

        Přesně. Já nesnášim mít plný ruce. Většinou co jde to nakrájim na kousky, udělám z toho miš-maš (nebo myš-maš?) a jdu do toho bagrem. Z misky. Já jsem asi prostě prase.. :15: :15:

        • Solfernus
          Solfernus, 17.8.18 15:42:11  
           

          Dobře, ale nabírat vidličkou.:1:

          • Andulka
            Andulka, 17.8.18 21:02:12  
             

            Z misky se špatně jí vidličkou.

          • Krysa
            Krysa, 20.8.18 14:31:56  
             

            Z vidličky to padá!

    • 69beran
      69beran, 17.8.18 14:19:10  
       

      ¨Mám to úplně stejně a to od malička. Někdy ale nejde jinak, třeba někde na stavbě, nebo v přírodě.

      • Solfernus
        Solfernus, 17.8.18 15:39:18  
         

        Ale pak se cítím dost ošizenej.:1:

        • 69beran
          69beran, 21.8.18 20:46:37  
           

          Tak to já zas ne. Jde o tu situaci. Běžně jím salát tak, že jej nabírám rohlíkem. Taky jsem si otvíral paštiku špachtlí nejednou. Nebo jsem si vzal na svačinu polívku a zapoměl jsem na lžíci, tak jsem ji toho kastrůlku vypil :6: :15:
          Pokud si ale doma sednu k obědu, ani by mě nenapadlo si vzít lžíci.
          Jinak prostírání, apod serepetičky považuju za zbytečnost. Spíš ještě se pak cítím nedobře u super prostřenýho stolu. Doma odhrnu hafo věcí rukama, aby se mi vešel na stůl talíř, vezmu příbor a zvesela jdu futrovat :15:

    • Sabilu
      Sabilu, 20.8.18 22:49:04  
       

      Najím se i rukama. Zkušenosti z jiných kultur. Dokonce i hůlkami a to to s nimi neumím. :15:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 14.8.18 12:35:50  
     

    V lese jsou teď hodně vidět jezevci. Pěkně je nechám vykrmit na kukuřičce a od září je začnu lovit. Takového jezevce je třeba hned vyvrhnout, aby se nezapařil, a pak opatrně stáhnout, nesmí se proříznout žláza u štetce, jinak se to úžasné masíčko znehodnotí. Sádlo se vybere a pak opatrně vytopí nad vodní párou, je léčivé. Jezevec se rozbourá a naloží do octového mořidla s hojností strouhané kořenové zeleniny, česneku a bylinek, v něm musí pobýt aspoň týden. Zelenina z mořidla se pak musí vyhodit. Po naložení se strýček podložený spoustou cibule, česneku, sádla a zeleniny umístí na veliký plech a pomaličku se za stálého podlévání peče. Konzumuje se s chlebem, okurkami, kvašáky, kozími rohy, feferonkami, nakládnými cibulkami a jinými vhodnými přílohami, důkladně se zapíjí pivem. Strašně se na ně těším :15:

    • Frisby
      Frisby, 15.8.18 12:48:22  
       

      Ulovíš jezevce a upečeš strýčka? :7:

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 15.8.18 12:50:31  
         

        Vše je dobré, když je to správně připravené :1:

      • Solfernus
        Solfernus, 16.8.18 23:38:43  
         

        To bych asi nejedl.:8:

        • jakub.vandrovec
          jakub.vandrovec, 17.8.18 10:08:09  
           

          Člověk se nesmí bát ochutnávat nové věci :14:

    • temeleke
      temeleke, 16.8.18 11:57:14  
       

      tyjo, u nás se dost málo žerou šelmy... ale zní to chutně

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 16.8.18 12:03:48  
         

        Je to všežravec, stejně jako prase :15: Proto se ale samozřejmě musí nechat vyšetřit na trichinelózu. Maso má skvělé, neco mezi nutrií a mladým divočákem.

        • temeleke
          temeleke, 16.8.18 12:52:48  
           

          joo, jooo, je to všežravec jako medvěd. Ale prostě šelma, původově, žeano.

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 16.8.18 12:55:04  
             

            Jo, zoologicky mezi šelmy patří. Akorát když se řekne šelma, člověku se vybaví něco pružného, rychlého, mrštného - tohle je takový pomalý těžkotonážní kombajn :15:

            • temeleke
              temeleke, 16.8.18 13:46:37  
               

              no že by sis zrovna ty myslel, že je pomalý... já viděla, že umí věci! On medvěd je taky pomalý (ostatně jako ploskochodci jsou si dost podobní) dokud nemá motivaci :1:

              • jakub.vandrovec
                jakub.vandrovec, 16.8.18 13:56:03  
                 

                Když loví, je pomalý, je to takový sběrač. Při nějakém konfliktu je naopak překvapivě obratný a rychlý :15:

              • Sabilu
                Sabilu, 16.8.18 21:12:46  
                 

                Jsi na tenkém ledě. :10:

                • Sabilu
                  Sabilu, 16.8.18 21:13:30  
                   

                  Jo aha. Teď jsem se dostala na konec věty. Tak nejsi.

        • temeleke
          temeleke, 16.8.18 12:54:52  
           

          ani nutrii ani divočáka jsem neměla tu čest... ale morče, opici, kapybaru, asi nějaký krokodýly a želvy a takové havěti, to jsem měla možnost... ne ze všeho jsem teda zobla :11:

  • karl
    karl, 11.8.18 10:50:11  
     

    zdar v sobotu