PETA - People Eating Tasty Animals

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
jakub.vandrovec (2017-03-27 22:32:36)Braddock (2017-03-24 00:48:00)ikvacek (2016-10-09 11:26:09)mack-the-knife (2016-05-27 14:21:06)
PETA - People Eating Tasty Animals
Založeno: 26. 4. 2015 | Příspěvků: 472 | Členů: 4
Správci: Braddock (hlavní)

People Eating Tasty Animals - fórum zaměřené na gastronomii, zejména pak konzumaci, úpravu a recepty na nejchutnější a nejzdravější maso - zvěřinu.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 17.1.17 11:14:57  
     

    František Josef I. (1830–1916) měl od dětství v oblibě divadlo, ale opravdovou vášní pro něj byly hony, jež považoval za jedinou vhodnou zábavu pro panovníka. František Josef si nenechával zvěř shánět do údolí, ale vydával se za ní do hor. Stejně tak byl zvyklý nosit si sám pušku. Lovecký úbor císaře i jeho hostů musel odpovídat mysliveckému stavu a tradici – plstěný klobouk s kamzičí štětkou nebo tetřevím tatrčem, šedá kamizola, zelená vesta, krátké kožené kalhoty, vlněné podkolenky a vhodná lovecká obuv. Císař až do vysokého věku dodržoval pravidlo: „Myslivec má mít nahá kolena.“ A to přesto, že ho již trápilo revma.

    V mysliveckém úboru se František Josef nelišil od lesníků a mysliveckých pomocníků, na základě čehož se traduje řada úsměvných situací. Jedna z nich se odehrála, když František Josef a jeho společníci zabloudili a požádali jakéhosi sedláka, aby je odvezl do Ischlu. Při loučení mu císař poděkoval a odhalil svoji identitu: „Víš, koho jsi vezl? Já jsem rakouský císař, a tady ti představuji saského krále a toskánského velkovévodu.“ Sedlák se zasmál: „To by mohl říct každý!“ I potom, co se potvrdilo, koho vezl, stále nevěřil: „V takových šatech? A kromě toho mi nedali spropitné.“

  • Braddock
    Braddock, 28.9.16 08:36:34  
     

    na sobotu mam objednaný mufloní jehně, v neděli se bude grilovat

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 28.9.16 09:23:55  
       

      Muflonče ještě ujde, starší už jsou akorát do klobás.

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 4.10.16 10:25:04  
       

      Marinovals ho nějak?

      • Braddock
        Braddock, 5.10.16 23:34:26  
         

        Jj. cibule, česnek, zázvor, jalapeňos, trochu sójovky, olej, med

        • jakub.vandrovec
          jakub.vandrovec, 6.10.16 00:05:55  
           

          Zajímavé, zkusím. Ochladilo se, mufloni se začínají objevovat.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 27.9.16 11:02:38  
     

    Nežijeme proto, abychom jedli. Jíme proto, abychom nepili nalačno.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 19.9.16 11:02:37  
     

    Našel jsem fajnovou věc, sírovec žlutooranžový. Včera jsem ho pekl s kuřetem, dneska bude jako čína.

  • mack-the-knife
    mack-the-knife, 27.5.16 14:21:05  
     

    Nesmírně poučné.
    https://www.youtube.com/watch?v=z0O_VYcsIk8

  • mack-the-knife
    mack-the-knife, 12.5.16 10:10:38  
     

    http://hobby.idnes.cz/stravovani-za-karla-ctvrteho-dj5-/hobby-domov.aspx?c=A160313_085702_hobby-domov_bma

    Velmi zajímavý článek.

  • NumaPompilius
    NumaPompilius, 22.2.16 11:28:45  
     

    Kde je martas?

    • janko.luptak
      janko.luptak, 22.2.16 15:39:28  
       

      Stav účtu: Blokovaný

      • NumaPompilius
        NumaPompilius, 23.2.16 11:51:21  
         

        Ale zmizel ze spravcu i pratel...krakora ma taky blok a vsechno mu zustalo.

        • janko.luptak
          janko.luptak, 23.2.16 12:56:55  
           

          asi není blokace jako blokace

          • NumaPompilius
            NumaPompilius, 23.2.16 13:19:27  
             

            To je divny.

            • janko.luptak
              janko.luptak, 23.2.16 13:21:08  
               

              není. buď máš časově omezený BAN - např. jak já včera na jeden den, nebo ho máš nafurt - v tom případě ti to odebere správcovství, fotky, přátelé vše.. prostě doživotí

              • NumaPompilius
                NumaPompilius, 23.2.16 14:21:22  
                 

                To muze rovnou smazat cely profil,ne tak polovicate.

                • janko.luptak
                  janko.luptak, 23.2.16 14:32:06  
                   

                  no tak to bylo, pak to zas změnil a i staré smazané profily jsou teď jako zablokované.. např. SPZ
                  https://www.diskutnici.cz/uzivatel/7S87512/

                  • NumaPompilius
                    NumaPompilius, 23.2.16 14:33:21  
                     

                    To vypada na moznost navratu:-)

                  • janko.luptak
                    janko.luptak, 23.2.16 14:35:24  
                     

                    zlatý voči.. tomu nevěř :4:

                  • NumaPompilius
                    NumaPompilius, 23.2.16 14:41:41  
                     

                    Pak se ptam ,co martas napsal tak krutoprisneho ...a recidivista nebyl,zacina v tom byt solidni gulas

                  • janko.luptak
                    janko.luptak, 23.2.16 15:28:03  
                     

                    jo, to ví jen on, bůh a cody. a u toho boha pochybuji.

  • janko.luptak
    janko.luptak, 6.2.16 20:13:13  
     

    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/12662431_948098531948878_4649212980563072386_n.jpg?oh=27a5d6175f7f36cbf93c51611cd4f129&oe=57315171
    true story bro

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 5.2.16 17:20:29  
     

    Studie vědců z univerzity ve Štýrském Hradci ukazuje, že vegetariáni jsou častěji nemocní, trpí častěji depresemi a představují větší zátěž pro zdravotní systém než jedlíci masa.

    http://www.stoplusjednicka.cz/vegetariani-ziji-nezdrave-maji-vice-psychickych-poruch-jsou-zatezi-pro-zdravotnictvi?utm_content=buffer7860c&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

    • TX.2010
      TX.2010, 3.3.16 10:03:54  
       

      Jak "vědci v rámci jednotlivých skupin zohlednili kuřáky a sportovce"? Jak se tam píše. Z té tabulky se to nedovím.
      Raději být vegetariánem než kuřákem. Nemoci a ... ten kuřácký smrad a otupělá chuť!

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 22.1.16 11:57:40  
     

    Dnes je 151. výročí narození Wilbura Scovilleho.

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 19.1.16 11:38:05  
     

    Eating meat and cooking food made us human, the studies suggest, enabling the brains of our prehuman ancestors to grow dramatically over a few million years.

    https://www.washingtonpost.com/national/health-science/sorry-vegans-eating-meat-and-cooking-food-is-how-humans-got-their-big-brains/2012/11/26/3d4d36de-326d-11e2-bb9b-288a310849ee_story.html

  • janko.luptak
    janko.luptak, 3.1.16 13:17:55  
     

    http://g.cz/svetovy-rekord-vegan-se-12-minut-4-sekundy-nezminil-o-tom-ze-je-veganem

    • TX.2010
      TX.2010, 11.1.16 17:35:07  
       

      :1: :1: :1: :1:

  • info.crew
    info.crew, 2.1.16 13:05:06  
     

    Tak vařím polévku z těch žeber, co jsem udil, jsem zvědavý na výsledek.

    • Dr.Martens
      Dr.Martens, 2.1.16 13:15:22  
       

      Klasická uzená polévka s kroupami a bramborem?

      • info.crew
        info.crew, 2.1.16 14:25:10  
         

        Jen se bojím toho nasolení, opláchl jsem to horkou vodou, ale voní to tam jako na hradě. Takže očekávám skvost.

      • info.crew
        info.crew, 2.1.16 20:01:13  
         

        Vyšla suprově, ještě ji naředím.

  • andys
    andys, 31.12.15 09:05:12  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=233ecf0f1f.gif

    http://www.imagehosting.cz/?v=69b88605eb.png

  • andys
    andys, 26.12.15 12:08:57  
     

    Přeji hezký sváteční den, kačenka se zelím a knedlíkem... :4:

  • LinPin
    LinPin, 22.12.15 18:13:17  
     

    Vánoční černá omáčka:

    Co budeme pobřebovat:
    •250g kořenové zeleniny (150 mrkev, 50 petržel, 50 celer)
    •koření (2 cm celé skořice, 3 hřebíčků, 1 malý badyán, 3 nové koření, 1 bobkový list)
    •300ml černého piva
    •300g nastrouhaného perníku
    •400g povidel
    •300g mandlí
    •200g lískových ořechů
    •200g vlašských ořechů
    •200g rozinek
    •200g sušených švestek
    •2PL rumu
    •kůra z jednoho citronu
    •3PL ostré marmelády (rybízové)

    • LinPin
      LinPin, 22.12.15 18:13:37  
       

      Postup:

      Kořenovou zeleninu očistíme a spolu kořením dáme vařit do 1,5 vody.
      Vaříme cca 30 -40 minut. Zcedíme a zbyde nám litr silného zeleninového kořeněného vývaru.

      Černé pivo smícháme spolu s nastrouhaným perníkem a povidly.
      Řádně promícháme a necháme stát alespoň dvě hodiny (klidně přes noc)

      Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme. Dáme je vařit spolu s oloupanými vlašskými a lískovými ořechy. Vaříme 5 minut.

      Směs piva, perníku a povidel uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme 5 minut. Je to opravdu hustá kaše, nepřipalte to.
      Poté pomalu, za stálého míchání, přiléváme kořeněný vývar. Vaříme spolu cca 20 minut.
      Nakonec přidáme povařené ořechy a opláchnuté sušené švestky (vypeckované), rozinky, citronovou kůru a rybízovou marmeládu.
      Vaříme společně dalších cca 15 minut. Ořechy jsou drží tvar, ale jsou měkké. Švestky nabobtnají a jsou krásně měkoučké. Lehce ovoníme rumem (není nezbytné).

      • info.crew
        info.crew, 24.12.15 17:07:21  
         

        To musí být zajímavý lektvar.

  • andys
    andys, 20.12.15 20:55:41  
     

    Krásné a šťastné Vánoce, přeji hlavně pohodu a lásku v kruhu rodiny... :4:

    http://www.obrazovka.cz/vanocni/altan.html

    • LinPin
      LinPin, 22.12.15 18:14:18  
       

      Krásné i Tobě.

  • info.crew
    info.crew, 20.12.15 20:19:54  
     

    Uzení se povedlo, jen je to tak nasolený, že to asi všechno půjde do polívky. Sýr je super.

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 15.12.15 12:40:50  
     

    Tradičním vánočním jídlem jsou šneci.
    http://drmartens.rajce.idnes.cz/ruzne#recepty3.jpg

  • LinPin
    LinPin, 14.12.15 16:55:42  
     

    Dotaz-mají chlazeného kohouta,dovoz Francie,chlazené holoubátka,křepelk...jak se kohout dá upravit?

    • Dr.Martens
      Dr.Martens, 14.12.15 17:05:51  
       

      Kdysi jsem ho dělal jako klasiku na víně, když se vyskytl mladý - jinak mám většinou staré, ti jdou na sekanou. Zkusím najít recept.

    • Braddock
      Braddock, 14.12.15 21:37:39  
       

      11. DIVOKÝ HOLUB PEČENÝ:

      2 divocí holubi, 50 g slaniny, 1 malá cibulka, 4 celé pepře, 100 g másla, sůl. Očištěné holuby dobře omyjeme, prsíčka protáhneme slaninou, posolíme, dovnitř vložíme 2 plátky cibule, vnitřnosti a celý pepř. Dáme rozpálit máslo, holuby na ně vložíme prsíčky dolů a pečeme. Jakmile pustí šťávu, slabě je podlejeme. Pečeme doměkka. Příloha: opečené nebo vařené brambory, rýže, kompoty, saláty.
      10. DIVOKÝ HOLUB NA CIBULI:

      2 divocí holubi, 2 lžíce tlučených jalovčinek, 60 g slaniny, 3 velké cibule, 100 g másla, sůl, 70 g strouhanky a 50 g másla na osmažení. Divoké holuby očistíme a dobře vymyjeme. Navrchu i uvnitř je důkladně potřeme tlučenými jalovčinkami, dáme do misky, přikryjeme je a necháme v chladničce 2 dny odležet. Pak jalovčinky zčásti oklepeme, do holubů vložíme několik plátků cibule, svrchu je zabalíme do plátků slaniny a převážeme. Na pekáčku rozpustíme máslo, přidáme na plátky pokrájenou cibuli, zapěníme a vložíme připravené holuby. Přiklopíme a v troubě dusíme za častého podlévání vodou nebo hovězí polévkou. Měkké holuby vyjmeme, nakrájíme, obložíme cibulí a hustě posypeme houskou dorůžova osmaženou na másle. Šťávu podáváme zvlášť. Příloha: vařené nebo opečené brambory ochucené cibulkou a česnekem a dýňový kompot.
      9. DIVOKÝ HOLUB S NÁDIVKOU:

      2 divocí holubi, 50 g slaniny, 100 g másla, sůl. Nádivka: 2 rohlíky, 20 g slaniny, 50 g uzeného masa nebo šunky, usekaná holubí játra, žaludky i srdce, 1 vejce, zelená petrželka, muškátový květ a oříšek, sůl, mléko nebo hovězí polévka. Holuby dobře omyjeme navrchu i uvnitř, prsíčka protáhneme slaninou a posolíme. Dutinu břišní nadijeme připravenou nádivkou, zašijeme ji, prsíčka poklademe plátky slaniny a dáme péci na rozpálené máslo (prsíčky dolů). Podléváme podle potřeby. Nádivku připravíme takto: rohlíky nakrájíme na tenké plátky, polijeme vařícím mlékem nebo polévkou a rozmačkáme a zamícháme vidličkou. Přidáme slaninu a uzené maso nakrájené na drobné kostičky, vnitřnosti, vejce, sůl, koření, rozsekanou zelenou petrželku a dobře promícháme. Hotovou směsí nadijeme připravené holuby, zbytek dáme vedle na pekáček na plátky slaniny. Jako přílohu podáváme brambory, rýži, saláty, kompoty.

      • Braddock
        Braddock, 14.12.15 21:39:59  
         

        8. ZADĚLÁVANÝ HOLUB:

        2 divocí holubi, 1/2 l hovězí polévky, 1 sáček zeleninové zmrazené směsi, 4 celé pepře a 3 zrna nového koření, 1 malá cibulka, 50 g másla a 20 g mouky na jíšku, sůl, mletý pepř a muškátový květ. Odleželé holuby očistíme a dobře omyjeme. Vaříme je v hovězí polévce v tlakovém hrnci spolu se solí, zeleninou, cibulí a kořením. Je-li třeba, přidáme ještě vodu. Měkkou zeleninu vyjmeme, holuby vaříme dále doměkka. Měkkou zvěřinu nakrájíme, vývar zahustíme máslovou jíškou a povaříme. Podle chuti dosolíme, okořeníme muškátovým květem a pepřem. Zvěřinu podáváme se zeleninou politou omáčkou. Jako přílohu dáváme rýži nebo jemné noky, višňový nebo třešňový kompot.
        7. DIVOKÝ HOLUB PEČENÝ S PÁLIVOU OMÁČKOU:

        2 divocí holubi, sůl, citrónová šťáva, 4 jalovčinky, 4 celé pepře, 1 bobkový list, 1/2 lžičky zázvoru, 60 g slaniny, 80 g másla. Omáčka: 250 g rajčat, 3 zelené papriky, 2 cibule, 2-3 lžíce oleje, 1 hřebíček, špetka skořice, na špičku nože papriky, tlučených papriček chilli a zázvoru, 1 lžička cukru, 3 zrna nového koření, sůl, 2 dl vody, 1-2 lžíce estragonového octa. Odleželé a očištěné holuby dobře omyjeme. Prsíčka protáhneme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem, obalíme plátky slaniny a převážeme. Vnitřek holubů vykapeme citrónovou šťávou a vložíme 2 jalovčinky. Připravené holuby upečeme v troubě na pekáčku na rozpuštěném másle, bobkovém listu a pepři. Podle potřeby podlijeme vodou. Měkké holuby vyjmeme, nakrájíme na porce a přelijeme šťávou z pečeně. Zvlášť podáváme omáčku, kterou připravíme takto: Nakrájíme rajčata, zelenou papriku a cibuli a podusíme je na oleji. Přidáme hřebíček, skořici, papriku, tlučené papričky chilli, zázvor, cukr, nové koření, sůl a vodu s estragonovým octem a svaříme dohusta. Příloha: jemné pečivo nebo chléb, hruškový kompot.
        6. DIVOKÝ HOLUB DUŠENÝ I:

        2 divocí holubi, 50 g slaniny, 70 g másla, kořenová zelenina (1 mrkev, 1 menší petržel, 1/4 celeru), 1 menší cibule, 1-2 bobkové listy, špetka tymiánu, 6 celých pepřů, 2 zrna nového koření, 1 hříbek, 2-3 lžíce červeného vína, strouhaný suchý chléb na zahuštění. Očištěné a omyté holuby protáhneme na prsíčkách slaninou, osolíme, dovnitř vložíme játra, srdce, žaludek, kousek másla a jeden celý pepř. Na pekáči na másle podusíme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, bobkový list, tymián, pepř, nové koření a můžeme přidat nakrájený hříbek. Vložíme připravené holuby a dusíme je doměkka. Podle potřeby je podléváme. Měkké holuby vyjmeme, šťávu protřeme sítem, přilijeme červené víno a zahustíme strouhaným chlebem. Povaříme a hotovou omáčku nalijeme na holuby. Jako přílohu podáváme rýži, kompoty a saláty.

      • Braddock
        Braddock, 14.12.15 21:40:57  
         

        5. DIVOKÝ HOLUB DUŠENÝ II:

        2 divocí holubi, 80 g slaniny, 1 citrón, 1 lžíce sekané petrželky, sůl, 100 g másla, 1 menší cibule, 1/4 menšího celeru, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, 5 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 1/2 l hovězí polévky, 1 lžička cukru, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce rybízové zavařeniny. Očištěné a omyté divoké holuby (mohou být i starší) protáhneme na prsíčkách slaninou a uvnitř vytřeme strouhanou citrónovou kůrou, smíchanou s posekanou petrželkou. Osolíme je navrchu i uvnitř. Na másle zapěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, bobkový list a tymián, pepř, nové koření a 2 proužky citrónové kůry. Vložíme holuby a opečeme je ze všech stran. Podlijeme hovězí polévkou a necháme podusit. Potom přelijeme do tlakového hrnce, zakapeme citrónovou šťávou z celého citrónu, přidáme cukr, rybízovou zavařeninu a červené víno. Hrnec uzavřeme a dusíme doměkka (20-30 minut). Měkké holuby vyjmeme, nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou i se zeleninou. Příloha: vařené nebo opečené brambory a dušená jablka s jeřabinovým kompotem.
        4. RIZOTO Z DIVOKÝCH HOLUBŮ:

        2 divocí holubi, sůl, 1 sáček zmrazené zeleninové směsi, 6 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 3 jalovčinky, 2 cibule, 100 g sádla nebo oleje, 1 lžička kmínu, dušená rýže, feferonky, Glutasol, sůl. Odleželé a očištěné holuby dobře omyjeme. Dáme je do tlakového hrnce vařit spolu se zmrazenou zeleninou, solí, cibulí, pepřem, novým korením a jalovčinkami (20-30 minut). Měkkou zeleninu (po 3-5 minutách) vyjmeme a holuby uvaříme do měkka. Měkké holuby sejmeme z kostí a pokrájíme na kostičky. Na sádle opeceme 1 nakrájenou cibuli a kmín. Když je cibule zažloutlá, přidáme nakrájenou zvěřinu a s cibulí a kmínem opečeme (až je cibulka růžová, zvěřina se však nesmí příliš vysušit a upražit). Pak promícháme s dušenou rýží, uvařenou zeleninou a naloženými sekanými feferonkami (1-2 podle libosti). Dochutíme solí, pepřem a Glutasolem. Podáváme se salátem z rajčat a paprik.
        3. DIVOKÝ HOLUB NA ŠALVĚJI:

        2 divocí holubi, 50 g slaniny, 80 g másla, sůl, 2 lístky šalvěje, 100 g hříbků nebo žampiónů, 1 lžíce sekané petrželky, mletý pepř, 3 lžíce bílého vína, citrónová šťáva. Očištěné holuby dobře omyjeme, vytřeme solí, pepřem, a citrónovou šťávou, prsíčka protáhneme slaninou. Osolíme a opepříme je i navrch, na každého holuba dáme lístek šalvěje a pak je zavineme do plátků slaniny a převážeme nití. Na pekáčku na rozpuštěném másle opečeme, přidáme posekané houby, petrželku, podlijeme vínem, přiklopíme a pečeme v troubě doměkka. Je-li ještě třeba, podlijeme vodou. Měkké holuby rozbalíme, přelijeme šťávou z pečeně, plátky slaniny i šalvěj dáme do šťávy a necháme bez pokličky v troubě zapéci a zčervenat. Pak nakrájíme na porce a přelijeme šťávou. Příloha: vařené nebo opečené brambory nebo rýže a broskvový a višňový nebo hruškový a brusinkový kompot.

      • Braddock
        Braddock, 14.12.15 21:41:54  
         

        2. DIVOKÝ HOLUB NA SMETANĚ:

        6 divokých holubů, 60 g slaniny, 80 g másla, sůl, 1 menší mrkev, 1 malá petržel, 1/4 menšího celeru, 1 střední cibule, 2 lžíce červeného vína, 2 dl kysané smetany, 1 lžička mouky na zahuštění. Na podlévání: vývar z 1/2 1 vody, 4 celých pepřů, 2 zrn nového koření, 2 jalovčinek, 1 malého bobkového listu, 1 lžičky tymiánu. Odleželé a očištěné holuby dobře omyjeme. Sejmeme prsíčka z kostí, protáhneme jemnými klínky slaniny, osolíme a dáme dusit do trouby na rozpuštěné máslo a pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Podle potřeby podléváme scezeným vývarem a vínem. (Pro urychlení můžeme k přípravě použít i tlakový hrnec.) Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu protřeme sítem nebo rozmixujeme, nebo zeleninu jen rozmačkáme a zalijeme rozšlehanou smetanou, do které můžeme přidat lžičku mouky. Podáváme s jemným knedlíkem nebo jemnými noky nebo s jemným pečivem a brusinkami nebo jeřabinovým kompotem. Ze zbylých částí holubů uvaříme polévku.
        1. DUŠENÝ HOLUB PIKANTNÍ:

        2 divocí holubi, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 dl hovězí polévky, 2 dl bílého vína 2 lžíce rajského protlaku, sůl, mletý pepř, 80 g slaniny, 100 g šunky. Očištěné holuby dobře omyjeme a potřeme navrch i uvnitř česnekem utřeným se solí. V tlakovém hrnci opečeme na oleji spolu s plátky šunky dočervena. Šunku opečeme jen rychle po obou stranách a ihned vyjmeme, aby se nevysušila, a necháme ji v teple. Opečené holuby podlijeme hovězí polévkou a vínem, přidáme rajský protlak, sůl, mletý pepř a dusíme doměkka (15-25 minut). Měkkou zvěřinu pokrájíme na porce a urovnáme na mísu na plátky opečené šunky. Šťávu podáváme zvlášť. Příloha: vařené, nasucho pečené nebo opečené brambory a hlávkový salát se smetanou.

        • info.crew
          info.crew, 14.12.15 21:48:55  
           

          Asi začnu krmit holuby.

          • Dr.Martens
            Dr.Martens, 14.12.15 21:51:21  
             

            Divocí jsou lepší :15:

            • info.crew
              info.crew, 14.12.15 22:18:10  
               

              Klidně i havrany budu krmit.

    • Braddock
      Braddock, 14.12.15 21:46:36  
       

      Křepelku zkus takhle
      http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/145-nadivana-krepelka-s-medovou-hruskou/

      • LinPin
        LinPin, 16.12.15 19:00:50  
         

        To je tak malý,že bych se bála prorvání.