PETA - People Eating Tasty Animals

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
jakub.vandrovec (2018-09-18 19:31:22)od10k5 (2018-09-17 21:02:06)temeleke (2018-09-13 07:51:33)Braddock (2018-09-12 23:41:28)Zidane (2018-09-12 19:42:17)mack-the-knife (2018-09-03 17:56:42)ikvacek (2018-08-22 01:51:48)
PETA - People Eating Tasty Animals
Založeno: 26. 4. 2015 | Příspěvků: 696 | Členů: 7
Správci: Braddock (hlavní), jakub.vandrovec

People Eating Tasty Animals - fórum zaměřené na gastronomii, zejména pak konzumaci, úpravu a recepty na nejchutnější a nejzdravější maso - zvěřinu.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • Braddock
    Braddock, 11.9.18 15:54:42  
     

    děte do háje s rajčatama, kečup jedinně houbovej

    • Braddock
      Braddock, 11.9.18 15:56:39  
       

      no, i když, ještě sem nezkoušel banánovej

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 11.9.18 15:59:14  
       

      Ten jsem chtěl vyzkoušet. Ale chybí mi k tomu takový detail - houby :15:
      A nedělej z nouze ctnost, u vás roste snad jen lišejník, tak se musíte obejít bez rajčat :14:

      • Braddock
        Braddock, 11.9.18 16:32:08  
         

        ty woe, tady prej podle pamětníků bejvalo rajčat....než je supermarkety začly tahat od šnekožroutů

        • Braddock
          Braddock, 11.9.18 16:38:46  
           

          za to je tu dneska tři prdele jahodovejch farem... a na nich tři prdele poláků, rumunů, bulharů, estonců....

        • Zidane
          Zidane, 12.9.18 13:28:45  
           

          Vyhnaný zářivkama ve skleníku, takže barva krásná a chuť nikde nic...

          • Braddock
            Braddock, 12.9.18 18:29:06  
             

            Ve foliovnících a bez zářivek.... stejně jako ty jahody dneska

            https://gyazo.com/e4ce474a94c21f7c5bae6de5fe5b2f38

            Nezapomínej, že přes léto slunce vycházípo 4 ráno, a zapadá po desátý večer, okolo midsummer máš tmu tak tři hodiny v noci max (a ani ne tak tmu jako šero

      • Zidane
        Zidane, 12.9.18 13:29:48  
         

        "Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá jiné houby. A teď to důležité: kdo nemá žádné houby, tak ať tam nedává žádné houby."

        :1: :1: :1:

        • jakub.vandrovec
          jakub.vandrovec, 12.9.18 13:34:07  
           

          Na tomto foru se nedává na blacklist. Tady se rovnou střílí :14:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 11.9.18 14:22:20  
     

    Jak jsem níže psal, mám chuť na srnčí ledvinky. Vstal dneska jsem o půl páté, bohatýrsky posnídal čtyři míchaná vajíčka, špek, kozí rohy, okurky a tři kolečka tlačenka s octem a cibulí. Tenká, držím dietu. Uvařil kotel čaje, přečetl si zprávy, oblékl se a jel do lesa. Ve čtvrt na šest jsem seděl na větvi, o půl šesté začal kravál, přijel lesák a začal stahovat dřevo. Proklel jsem ho a přivolal na něj vředy a bradavice, chvilu po půl odjel pryč. Vypadalo to dobře, začali vycházet srnci, tak jsem je pozoroval. A před šestou se tam to hovado ukázalo znovu! Slezl jsem dolů, slíbil jsem mu, že ho zastřelím a zneuctím mu dceru, pak jsme přátelsky porozprávěli a já jel domů. Zítra tam už prý nebude, tak srnce střelím ráno.

    • Braddock
      Braddock, 11.9.18 15:56:03  
       

      si mi připomněl,taky bych moch vyrazit na srnčí, dokud je sezóna

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 11.9.18 15:57:50  
         

        Do kdy je u vás sezóna?

        • Braddock
          Braddock, 11.9.18 16:05:42  
           

          na srnce do 20 října. a 21 začíná sezóna na srnky

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 11.9.18 16:15:12  
             

            My máme srnce do konce září, srny a srnčata do konce roku. Srnce chci ještě dva stihnout.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 11.9.18 13:52:47  
     

    Bobkový list mám v květináči, uskladňování a hledání tak odpadá :15:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 9.9.18 19:21:32  
     

    Odbočím od tématu fóra. Dnes jsem byl zakopávat další umělou noru, a cestou domů jsem na staré švestce uviděl skvost. Sírovec žlutooranžový. Udělal jsem ho na oleji spolu s cibulí, pórkem a nudličkami z mrkve, ochutil sojovou omáčkou, kari, chilli, římským kmínem a koriandrem, přidal saturejku a sekanou petržel. Zítra bude na oběd s rýží.

    • temeleke
      temeleke, 10.9.18 09:23:50  
       

      je pak vůbec cítit, co jsi to ochucoval, když je tam tolik ochucovadel? :7:

      • temeleke
        temeleke, 10.9.18 09:24:32  
         

        jinak oleji a jakékoli formě cibule fandím samozřejmě :-)

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 10.9.18 09:26:52  
         

        Jo, sírovec výraznější úpravu snese, není to žampion :15:

        • temeleke
          temeleke, 10.9.18 12:01:10  
           

          se ve vaření nevyznám ani za mák ani za sezam... :1: Takže je to asi jako když si dělám mraženou zeleninu. Je to hmota, která chutná jako grilovací koření :14:

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 10.9.18 12:09:37  
             

            Sodoma Gomora :1:

            • temeleke
              temeleke, 10.9.18 12:33:47  
               

              jako všechno u mě doma.... :1:

              • jakub.vandrovec
                jakub.vandrovec, 10.9.18 12:48:27  
                 

                Neživíš se čínskými nudlemi, že ne? :15:

                • temeleke
                  temeleke, 10.9.18 12:52:42  
                   

                  vlastně ani ne, já si doma skutečně vařím v poslední době, tedy - já tomu vaření neříkám, spíš jen "příprava". Ale jsou to takové ty základní věci jako brambory, rýže, čočka, těstoviny, no a k tomu už se něco najde - zpravidla to "k tomu" je smažené nebo fritované v obřím množství oleje a s obřím množstvím cibule. Nebo naopak zamíchané s majolkou. Mňam... majolku jsem už dloooouuuho neměla. A smažené taky ne!!! Dneska budou hody :14: :14: :14:

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 10.9.18 13:14:04  
                     

                    Podle takových chutí by se dala hádat tuhá zima :1:

                  • temeleke
                    temeleke, 10.9.18 13:20:57  
                     

                    já mám asi tuhou zimu rok co rok... hmmm

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 11.9.18 13:45:00  
                     

                    To já taky. A letos bude dle mé žravosti strašně tuhá!

                  • temeleke
                    temeleke, 11.9.18 13:48:18  
                     

                    :1: :1: :1: lepší než řídká

          • Zidane
            Zidane, 10.9.18 14:55:04  
             

            Tohle mě fascinuje na lidech, co si jsou schopní skoro do všeho "pro chuť" kydnout tunu kečupu... vždyť to pak chutná všechno stejně - kečupově :8:
            Ale to jsou holt asi tací, co jsou zvyklí na pár chutí, většinou z fastfoodů a to berou jako nejlepší a když to tak nechutná, postaraj se, aby chutnalo, protože bez kečupu a podobných dobrůtek to prostě není ono :14: :14: :14:

            • Zidane
              Zidane, 10.9.18 14:56:14  
               

              To jsem slyšel o českém grilování - že Češi ve velkém grilujou, ale taky strašně kořeněj, takže pak ani pořádně nevědí, jak chutná maso, protože tu chuť koření totálně přerazí...

              • jakub.vandrovec
                jakub.vandrovec, 10.9.18 14:57:10  
                 

                Ta strašlivá posedlost marinováním už zaplať Pán Bůh pomalu ustupuje.

                • Zidane
                  Zidane, 10.9.18 15:04:51  
                   

                  Narážel jsem spíš na posypání různým "grilovacím kořením", přičemž takováhle koření jsou obvykle předražená sůl, marinovat dejme tomu, když si člověk dá práci s nějakou dobrou domácí marinádou a nekoupí nějaké pytlíkando v supermarketu. Ale i tak jsem pro možnost marinovat i nemarinovat a každej ať si vybere podle chuti. Ono se to pak vystříbří, když by člověk griloval pro furt ty samé lidi - pozná, co komu chutná a co jde víc "na odbyt" :-)

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 10.9.18 15:37:42  
                     

                    To je to samé, lidi to s kořením přehání. Asi má i vliv, že nejsou zvyklí na kvalitní maso.

                  • Zidane
                    Zidane, 10.9.18 18:56:48  
                     

                    Proto se například ne nadarmo říká "nedávejte si v hospodách katův šleh", protože to, že má být ostrý (jako šleh katovým mečem) svádí k tomu použít do něj maso ani ne tak nekvalitní, i když to taky, ale hlavně maso už "poněkud postarší" - koření tu "divnou chuť" přerazí, tak proč toho nevyužít, řekne si hovado kuchař či hovado majitel...

                    Samozřejmě to nedělají všechny hospody, ale stačí těch pár, co to dělá a negativní reklama se rozkřikne.

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 11.9.18 07:07:59  
                     

                    To samé "pikantní" klobásy.

                  • temeleke
                    temeleke, 11.9.18 12:58:53  
                     

                    a to já zase neumím domácí koření, ani žádné jiné, neumím prostě kořenit jídlo. Vlastně ani při vaření nesolím (takže brambory, rýži, čočku, vařím vše bez soli, sypu na to sůl až na talíři, když si na ni vzpomenu...). Ani ty řízky nesolím, jsou dost bez chuti po osmažení :-D Ale na to si občas vzpomenu, nooo a šoupnu tu sůl do toho vejce... Ale většinou ne :-) Prostě vařit neumím - v tomhle smyslu, že bych měla ty grify.

                    Pokud chci dělat maso jen tak na pánvi, tak buď je to kuře nebo ryba, a to to oválím v tom grilkoření, nějakém od ťongů, a je mi to šumák. Samotné mi to moc nechutná... asi proto, že nesolím :-D takže vlastně předražená sůl je to pravé pro mě :-) Zpravidla koupím toho koření sáček 100 g a vydrží mi rok...

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 11.9.18 13:48:29  
                     

                    Domácí koření nedělám. Mám základní suroviny - sůl, pepř, kmín, římský kmín, hřebíček, badyán, papriku, uzenou papriku, anýz, koriandr, muškátový oříšek, jalovec, šafrán, v lednici zelený pepř a kapary, nasušené bylinky a kombinuju to podle nálady.

                  • temeleke
                    temeleke, 11.9.18 13:50:17  
                     

                    ale já mám doma taky koření! Kmín, pepř, nové koření, mletou papriku, majoránku, vavřín a... hm.. moc nekombinuju :1:

                  • Zidane
                    Zidane, 11.9.18 13:50:22  
                     

                    Asi tak. Grilkoření používám jen proto, že máma byla strašnej křeček (nepochopil jsem např. proč měla v zásobách asi osm pytlíků kari, zřejmě nakupování stylem "vidím to, myslím si, že to potřebuju a nemám přehled, že toho mám doma dost"), takže využívám zásoby, sám jsem zatím za ty roky kupoval jen párkrát papriku, chilli, majoránku a pepř, pokud jsem na něco nezapomněl :1:

                  • Zidane
                    Zidane, 11.9.18 13:51:38  
                     

                    Jo a bobkáč, když ho zmínila temeleke, ale to jsem pak zjistil, že pytlík doma mám, pač jsem měl koření srovnaný podle abecedy, ale bobkáč se mi zamotal bůhvíkam, takže když nebyl pod B, myslel jsem, že není :1:

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 11.9.18 13:51:44  
                     

                    Majoránky a papriky mám snad kilo. Když se vaří guláš na hon, tak se nakoupí velká balení :15:

              • Braddock
                Braddock, 10.9.18 20:51:08  
                 

                pozůstatek starejch časů, kdys jednak většina masa cos na grill sehnal bylo ze stoletý krávy a tuhý jak podešev. takže pár hodin v marinádě aby aspoň trochu zkřehlo, a abys kořením aspoň nějakou chuť vyrobil

                • Zidane
                  Zidane, 11.9.18 05:00:53  
                   

                  No a teď jsou na to lidi zvyklí a jedou furt postaru... něco jako když moje babička, když už teda vzala na milost "ten vynález" jménem termoska, tak ji "pro jistotu" obalovala ještě nějakým vlněným hadrem, protože "těm vynálezům" prostě nevěřila a obalené hadrem to určitě vydrží teplé déle :1: :1: :1:

            • jakub.vandrovec
              jakub.vandrovec, 10.9.18 14:56:35  
               

              Kdyby jen kečup.

              Vincent Vega: Víš, co dávaj v Holandsku na hranolky místo kečupu?
              Jules Winnfield: Co?
              Vincent Vega: Majonézu. Na vlastní oči jsem viděl, jak to v tý sračce topěj.

              • Zidane
                Zidane, 10.9.18 15:03:06  
                 

                Tak hranolky s tatarkou se jedí i tady a tatarka je vlastně něco jako poddruh majonézy, něco jako ochucená majonéza, ne?

                • Zidane
                  Zidane, 10.9.18 15:05:39  
                   

                  Ale chápu, to byla asi narážka na to, že pro koho je normální na hranolky kečup, bude se podivovat majonéze a vice versa :6:

                • jakub.vandrovec
                  jakub.vandrovec, 10.9.18 15:13:35  
                   

                  Je to nadsázka, odkaz na Pulp Fiction :15:

                  • Zidane
                    Zidane, 10.9.18 15:17:45  
                     

                    Tak tu jsem viděl už dávno, čili mi to neseplo :1:

            • temeleke
              temeleke, 11.9.18 12:52:04  
               

              já kečup v podstatě jím jen v jedné kombinaci - s majolkou. Mňam. Prostě to smíchám. Na těstoviny mi kečup nesmí, to musí být protlak. Kečup je moc umělohmotný.

              • temeleke
                temeleke, 11.9.18 12:54:31  
                 

                do majolky můžu namočit v podstatě cokoli, to já ráda :-) a tatarku si dělám doma, neb ta z obchodu je umělohmotná a já ráda, když je v tom struktura - tak si do toho tu okurku a cibuli nasekám. Navíc, nikdy tam v obchodě nedají tolik cibule, jako já :14: asi jako česneku do česnekové pomazánky :14:

              • Zidane
                Zidane, 11.9.18 13:15:05  
                 

                Myslím, že rodilý Ital by tě za protlak na těstoviny nakopl jen s poněkud menším rozběhem než za kečup :1: Ale tak každého věc, ať si jí třeba svíčkovou s bramborama (a že jsem takovou čuňárnu taky kdysi, když jsem brigádničil v Praze v restauraci, viděl, inu Němci), když mu to chutná :6:

                (Ovšem tohle - https://www.mimibazar.cz/recept.php?strana=2&id=83438 - musí bejt geniální troll, takové prase snad nikdo nemůže bejt :7: :7: :7: )

                • temeleke
                  temeleke, 11.9.18 13:44:26  
                   

                  co je mi boha po rodilých Italech :1: ňahňat se s rajčaty opravdu nebudu, když to dostanu pěkně zpracované pod nos!

                  • Zidane
                    Zidane, 11.9.18 13:48:35  
                     

                    Jenže potíž je v tom, že o kečupech se (a myslím, že ne moc neprávem) říká, že do nich rozmašírujou ten největší rajčecí humus, co už jinak zpracovat nejde... a řekl bych, že s protlaky to o moc lepší nebude... ale tak každému, co mu chutná, ono supermarketová rajčata taky nejsou žádná hitparáda. Na barvu dobrý, ale chuťově nula nula nic, co taky chtít od rajčat vyhnaných umělým světlem, aby narostla co nejdřív... :8: :8: :8:

                  • temeleke
                    temeleke, 11.9.18 13:52:59  
                     

                    ano, v zásadě si vařím jídlo, co mi chutná. Ale mám buňky chuťové přizpůsobené paletě školních jídelen - v podstatě tedy nula příchutí. Fakt se tím jídlem nezabývám jako kdovíjakým požitkem nebo uměleckým dílem. To, co já jím a co si vařím a co mi chutná, by normální svých pohárků si vážící člověk, označil za nechutnou šlichtu. Já jsem však spokojena, vše je to velmi jednoduché a když se to náhodou nepovede, o moc nepřicházím.

                  • Zidane
                    Zidane, 11.9.18 13:56:32  
                     

                    Každému, co mu chutná. Právě proto já v různých vývařovnách jím jen jako "poslední záchrana", protože tam dostanu jenom to, co očekávám, obvykle mě to jídlo ničím příjemně nepřekvapí. Ale jak říkám, každému, co mu chutná :6:

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 11.9.18 13:58:15  
                     

                    V podstatě závidím. Já jsem mlsný zhýralec a požitkář, momentálně posedlý chutí na srnčí ledvinky na hořčici :15:

                  • Zidane
                    Zidane, 11.9.18 14:00:33  
                     

                    Není moc co. Co bych z toho života měl, kdybych si ani nepochutnal? Ale tem to říká dobře, když máš přizpůsobené chuťové pohárky, chutná ti i UHOŘ ze školní jídelny (UHOŘ - Univerzální hnědá omáčka ředěná).

                  • temeleke
                    temeleke, 11.9.18 14:15:41  
                     

                    Zidane, to on Jakub asi závidí mně. Že to mám tak jednoduché... Já si také závidím :-D je to nesmírně praktické nebýt zmlsaná :-) hlavně kvůli tomu času, co člověk musí u té plotny trávit... Mně stačí to hodit do kotle s vřícím olejem a pak to vytáhnout a když je dobrý den, rozhodím na to pár zrnek soli.

                    Mimochodem UHO se zavařovačkami - aneb Znojemská - MŇÁÁÁÁM! Nejlepší! Musím se ji naučit v domácích podmínkách, páč ta je pecková, jůůů - díky za doporučení :-)

                  • Zidane
                    Zidane, 11.9.18 14:18:56  
                     

                    Já to pochopil, že asi závidí tobě ten azbestovej jazyk... proto taky říkám, že není moc co závidět. Já nejsem línej si uvařit něco dobrého, ne že bych měl něco proti hranolkům nebo třeba smažáku, ale jen občas, pořád se to jíst nedá, na to jsem moc mlsnej a jak říkám - co bych z toho života měl, kdybych si ani nepochutnal a stačil mi kdejakej prefabrikát z vývařovny? :4:

                  • temeleke
                    temeleke, 11.9.18 14:34:09  
                     

                    a tak já taky ty smažárny nejím denně. Třeba o víkendu jsem jedla pouze kuře na paprice... tak jsem si včera musela dopřát :-)

                • jakub.vandrovec
                  jakub.vandrovec, 11.9.18 13:44:32  
                   

                  Záleží jaký protlak. Já si dělám domácí, teda, říkám tomu protlak, Ital by to asi nazval passatou. Na těstoviny po svaření a ochucení dobré.

                  • temeleke
                    temeleke, 11.9.18 13:49:08  
                     

                    z obchodu, bez cukru. Ideál v konzervě (ne, že by mi ty konzervy dlouho vydržely :1:

                • temeleke
                  temeleke, 11.9.18 13:45:50  
                   

                  ten houskáč je ale krutej! Já dělám ovocný knedlíky do tvarohovýho těsta. Asi bych měla problémy i s bramborovým těstem - prostě to těsto musí být taky tak nějak "nasladko"... tfuj velebnosti

                • jakub.vandrovec
                  jakub.vandrovec, 11.9.18 13:50:41  
                   

                  Tvarohové těsto je na knedlíky super. A k tomu odkazu - to nebude troll. Nepodceňuj šílenou tvořivost bydlenek z mimibazaru! :1: