PETA - People Eating Tasty Animals

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Braddock (2018-04-29 09:02:58)Zidane (2018-04-25 20:25:06)ikvacek (2018-04-04 01:24:13)jakub.vandrovec (2018-01-14 21:43:04)mack-the-knife (2017-08-02 15:08:32)
PETA - People Eating Tasty Animals
Založeno: 26. 4. 2015 | Příspěvků: 609 | Členů: 5
Správci: Braddock (hlavní)

People Eating Tasty Animals - fórum zaměřené na gastronomii, zejména pak konzumaci, úpravu a recepty na nejchutnější a nejzdravější maso - zvěřinu.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 30.12.17 16:19:04  
     

    Tak, zítra Silvestr.
    http://www.cuketka.cz/?p=1777
    Porovnání pražskýc chlebíčků v úvodu možno přeskočit, mě zaujaly zejména obrázky a popisky níže, ze Studené kuchyně Viléma Vrabce.

  • dodeskaden
    dodeskaden, 26.12.17 12:42:18  
     

    Ještě jeden zajímavý recept - ale trochu příliš krve na můj vkus!:15:

    KOHOUT NA VÍNĚ PO BURGUNDSKU
    Coq au vin borguignonne

    Pro asi 6 osob: 1 živý kohout (asi 1800 g), 10 malých cibulek, 2 lžíce másla, osminku kg slaniny a stejné množství žampiónů, 6 šalotek, 4 mrkve, stroužek česneku, 6 cl pálenky fine bourgogne, bouquet garni, 1 l červeného mladého burgundského (Rulandského) vína, sůl, pepř, krev, mouka.

    Živého kohouta podřízneme, krev zachytíme a s trochou červeného vína dáme zatím stranou. Kohouta oškubeme, vykucháme a omyjeme. pak ho rozkrájíme na kousky, osolíme, opepříme.
    V litinovém kastrole opečeme do zlatova slaninu pokrájenou na kostičky s několika malými cibulkami a dáme stranou. Pak do kastrolu vložíme kousky kohouta a necháme zvolna dusit asi 20 minut, až se zbarví do zlatova. Pak přidáme Mirpoa (viz receptura na konci předpisu) z šalotek, mrkve a česneku, zalijeme pálenkou a necháme trochu vyvařit. Vše pak zalijeme skoro celou lahví vína (2 lžíce necháme na omáčku), přidáme buquet garni anecháme na mírném ohni "bublat" (mijoter) asi půl hodiny.
    Pak kousky kohouta dáme do jiné nádoby, přecedíme na něj šťávu, přidáme opečené kousky slaniny s cibulkami a žampiony zvlášť podušené na másle a necháme na mírném ohni "bublat" až je kouhout měkký. Šťávu zahustíme žmolenkou z másla a mouky a krví rozmíchanou s dvěma lžícemi vína.

    Mirpoa - 100 g karotek, nakrájených na kostičky, posekaný stroužek česneku, 50 g nasekané cibule, 50 g nasekaných šalotek a 100 g šunky, nasekané na kousíčky se podusí na cca 50 g másla s tymiánem, bobkovým listem a petrželkovou natí. Tato směs se ve Francii přidává do omáček na zvýraznění chuti.

    DOBROU CHUŤ!

  • dodeskaden
    dodeskaden, 24.12.17 17:13:11  
     

    Koukám, že v Praze se stály fronty i na rybí polévku, Babiš se tentokrát praštil do kapsy, aby si zajistil přízeň svých voličů.:14:
    https://www.novinky.cz/domaci/458782-na-rybi-polevku-se-v-praze-staly-dlouhe-fronty-boskovicka-pro-chude-vynesla-71-tisic.html

    • Braddock
      Braddock, 24.12.17 19:08:25  
       

      Babiše a jinej dobytek nám sem netahej, díky. Když tady řešíme voly, tak ty jedlý.... i když, jak tak znám vandrovce :14: :1:

    • Zidane
      Zidane, 24.12.17 20:28:24  
       

      Ten si na to stejně někde vybabišil nebo rovnou zajistil dotaci, jak ho znám. Ale fakt radši nechme politiku politikou, aspoň o Vánocích :4:

  • dodeskaden
    dodeskaden, 24.12.17 12:54:28  
     

    George Orwell „1984“: ...„V tu chvíli nevnímal vzdálenější zvuky a poslouchal žvanění, jež se linulo z obrazovky. Ukázalo se, že se dokonce konaly manifestace, kde se děkovalo Velkému bratrovi za zvýšení přídělu čokolády na dvacet gramů týdně. A to teprve včera, uvažoval, bylo oznámeno, že se příděl snižuje na 20 gramů týdně. Je možné, že to zbaštili dřív, než uplynulo 24 hodin? Ano, zbaštili. Parsons to zbaštil bez námahy, se zvířecí hloupostí. Kreatura bez očí u vedlejšího stolu to zbaštila fanaticky, vášnivě, se zuřivou touhou vystopovat a udat každého, kdo by se zmínil o tom, že v minulém týdnu byl příděl ještě 30 gramů. Syme to také zbaštil, trochu složitějším způsobem, s použitím podvojného myšlení. Byl tedy Winston jediný, komu zůstala paměť?“ ...:12: :11:

    • Zidane
      Zidane, 24.12.17 14:17:18  
       

      Smutné a ještě že jsem to nečetl celé, protože to je až nepříjemně blízko realitě... jak jsem četl ve Slovníku floskulí, jedna banka kdysi nabízela "benefit měsíčních papírových výpisů pouze za 30 Kč"... přičemž do té doby byly výpisy zdarma, takže benefit jak čtyři... leda vzato stylem "taky můžou bejt za padesátku, tak buďte rádi, že jsou jen za třicet"...

      • ceska.chatra.XYX
        ceska.chatra.XYX, 24.12.17 15:45:50  
         

        A co teprve ty "předvánoční slevy", které ženou masy zfanatizovaných občanů, aby se vzájemně v obchodních centrech ušlapali k smrti ve frontách na něco, co vůbec nepotřebují, jenom kvůli tomu magickému ale zavádějícímu slovu "sleva".:12:

        Lidi se bohužel vůbec nezměnili, Orwell to napsal nadčasově a správně.:6:

        • Zidane
          Zidane, 24.12.17 15:50:49  
           

          Jo, zavádějícímu... kdo ví, ten ví - na věc v hodnotě 100 Kč se dá cenovka PŮVODNÍ CENA 699 KČ, nyní JENOM 299 Kč a lidi se o to servou...

          Muž dá za věc v hodnotě 100 Kč 200 Kč, protože ji potřebuje.
          Žena dá za věc v hodnotě 200 Kč 100 Kč, ač ji vůbec nepotřebuje, protože je na to sleva.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 18.12.17 11:22:00  
     

    Zajímavé recepty jsem objevil.
    https://img20.rajce.idnes.cz/d2002/12/12051/12051103_0072088e60d72c16c23b24fb97befbfd/images/tetrivek.jpg?ver=0

    • dodeskaden
      dodeskaden, 24.12.17 12:43:30  
       

      Tohle je podobné:

      Holub se šunkovou nádivkou
      Rozpis surovin pro 4 porce: 2 holubi nebo hrdličky, 250 – 300 g šunky nebo uzeného masa, másla jako 1 vejce, 2 žloutky, 1 odlivka mléka, 1 žemle, sůl, muškátový květ, petrželka a strouhanka dle potřeby.
      Máslo utřeme se dvěma žloutky, přidáme v mléce máčenou a vymačkanou žemli, na nudličky krájenou šunku nebo uzené maso, sůl, špetka muškátového květu, sekaná zelená petrželka a strouhané housky dle potřeby. Holubi se naplní nádivkou uvnitř prsíček a ve volátku, zašijí a do červena upekou. Jako příloha opékané brambory a salát.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 16.12.17 19:34:49  
     

    Znervózňuje mě ale, že ještě nemám připraveno silvestrovské menu. Inspirujte :4:

    • dodeskaden
      dodeskaden, 24.12.17 12:42:14  
       

      Oběd:
      Sváteční česnečka s uzeným masem
      Rozpis surovin pro 4 porce: 250 g uzeného masa, 1/2 hrnku kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 a 1/4 litru vody, 1 lžička oleje, 6 – 8 stroužků česneku, 4 krajíčky chleba, 2 bobulky nového koření, mletý pepř, sůl, pažitka.
      Očištěnou a opranou kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli jemně nasekáme. Omyté maso rozkrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme připravenou zeleninu a cibuli, nové koření, osolíme a vaříme maso i zeleninu do měkka. Pak polévku opepříme, do talířů položíme opečené krajíce chleba, lžičku oleje a prolisovaný česnek. přelijeme vřelou polévkou a podáváme.

      Hanácké krocan
      Rozpis surovin pro 4 porce: 1 celý krocan (nebo krůta), sůl, sádla jako 2 ořechy, 1 cibule, 2 balíčky kyselého zelí, 1/2 lžičky kmínu, voda, zelená petrželka, bazalka.
      Krocana očistíme, osolíme, nitro vytřeme třetinou sádla a břišní otvor zašijeme. Dáme péci do trouby a v průběhu pečení podléváme horkou vodou a přeléváme výpečkem. Pokrájíme oloupanou cibuli, osmahneme na zbývajícím sádle, přidáme překrájené kyselé zelí a zalijeme asi 3 sklenky horké vody. Potom zelí dusíme, dokud se nevypaří voda. Přidáme jemně posekanou petrželovou nať a trochu posekané bazalky. Upečeného krocana vyjmeme z pekáče, na jeho místo dáme zelí, dobře ho promícháme, na zelí položíme rozporcovaného krocana a dáme ještě do trouby zapéci.

      Zákusek
      Jablka se sýrem
      Rozpis surovin pro 4 porce: 4 křehká jablka, citrónová šťáva, 125 g jemného taveného sýra nebo Lučina, 50 g šunky, mletá paprika, 2 hlávky salátu nebo 4 plátky salámu.
      Z jablek vykrojíme jádřince, nakrájíme kolečka asi 1/2 cm vysoká, pokapeme je citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Z taveného sýra nebo Lučiny, nadrobno sekané šunky a mleté papriky ušleháme sýrovou směs. Kornoutem s ozdobnou trubičkou vtlačíme kopeček směsi do prostředního otvoru jablka, (nebo ho upravíme jen lžičkou, či nožem) ozdobíme proužkem sterilované kapie a položíme na list hlávkového salátu (nebo na tenký plátek salámu). Podáváme s opečeným plátkem veky.

      Večeře:
      Krůtí salát se sýrem
      Rozpis surovin pro 4 porce: 300 g zbytků masa z pečené krůty, 200 g tvrdého sýra, 100 g Nivy, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 kapie, 4 sterilované okurky, 1 cibule, petrželka, sůl, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce francouzské hořčice, mletý pepř, špetka cukru, 1 sklenka zakysané smetany
      Sýry a maso nakrájíme na tenké nudličky, zeleninu na kostičky, přidáme hrášek a zalijeme zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s hořčicí, citrónovou šťávou, cukrem, pepřem a solí a necháme proležet v chladu. podáváme s pečivem.

      • dodeskaden
        dodeskaden, 24.12.17 17:02:01  
         

        Ovšem, pokud by se ti poštěstilo ulovit bažanta, tak by oběd mohl být trochu pikantnější.:4:

        Bažant pečený s jablky
        Rozpis surovin pro 4 porce: 1 bažant, 100 g slaniny, másla jako 1 ořech, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 4 – 5 velkých jablek.
        Očištěného, vykuchaného, omytého a osušeného bažanta nakrájíme na porce a prošpikujeme. V kastrolu rozškvaříme plátky slaniny, na ně položíme porce bažanta, osolíme, maličko podlijeme horkou vodou a 20 minut dusíme. Pak bažanta vyjmeme na pekáči rozpustíme máslo, přidáme podušeného bažanta a slaninu, přilijeme šťávu ze zvěřiny, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, celý pepř, bobkový list, hřebíček a na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka bez jádřinců a dopečeme do měkka. Podáváme s bramborovou kaší nebo zapečenými bramborami a s křenovou šlehačkou.
        :15:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 16.12.17 14:42:30  
     

    Menu na Štědrý den.
    Snídaně žádná. Polévka čočková ak ní něco malého, jako chleba s máslem a vejcem. K večeři bude jako předkrm chlebíček s uzeným lososem a kaviárem, šneci po burgundsku, polévka z uzeného lososa a smažený kapr s vídeňským salátem. Formou fingerfood pak houbový kuba, kapr na černo a kapr na modro. Na sladké si moc nepotrpím, perníčky a marokánky mám hotové, orangettes nachystané, dále oříšky a sušené ovoce.

    • Zidane
      Zidane, 17.12.17 01:44:54  
       

      Tak u mě "snídaně - žádná" je prakticky každodenní mustr, protože když jdu do práce, vstávám "za pět minut odchod" a když mám volno, nevstávám před polednem :1:

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 17.12.17 08:54:30  
         

        Taky jsem to tak dřív měl, pak jsem si ale na snídani zvykl :15:

        • Zidane
          Zidane, 17.12.17 14:07:17  
           

          Mně by ji musel někdo připravovat, já na to se svým "vstávám za pět minut odchod" nemám čas, maximálně si den předtím koupit nějakej šáteček, loupáček či tak něco a bagrovat to při oblékání se nebo při odchodu :1:

    • Braddock
      Braddock, 21.12.17 20:17:07  
       

      Snídaně..... full monty
      Oběd........ srnčí guláš
      Večeře.......polívka ze štiky, nadívanej krocan, šunkový závitky, pivo, plum pudding

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 21.12.17 20:19:06  
         

        Guláš klasický nebo nějakou ostrovní variantu?

        • Zidane
          Zidane, 21.12.17 23:27:00  
           

          Když to tak čtu - polívka ze štiky, nadívanej krocan, tak ten "srnčí guláš" bude taky dle nějakého britského receptu, jinak by totiž polívka byla z kapří hlavy a vnitřností jak třeba plánuju já, zrovna dneska jsem si koupil kapra "se vším", tzn. zabít, vykuchat, rozpůlit, nafiletovat... inu když něco neumím, tak si to holt zaplatím.
          No a nezeptali se mě "a vnitřnosti chcete?"
          Jasně že chci, vidím do nich jak do hubený kozy... kapra jsem si koupil živýho, takže i s vnitřnostma, kdybych řekl, že vnitřnosti nechci, tak mi ho vykuchaj, zaplatím ho i s vnitřnostma, oni si vnitřnosti nechaj a obratem je prodaj za - a to nekecám, jsem se podíval - 390 Kč kilo... notosizeměprdel?
          Ani hovno, velebnosti, polívku jsem si dělal už loni a po tomhle si ji udělám tuplem, tak já vám zaplatím vnitřnosti, protože jste mi zvážili kapra zaživa, pak řeknu, že je nechci a vy ty vnitřnosti prodáte podruhý někomu jinýmu? No tak to teda nasráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááát :14: :14: :14:

          • Braddock
            Braddock, 22.12.17 05:36:38  
             

            Protože kapr mi moc nechutná

            • jakub.vandrovec
              jakub.vandrovec, 22.12.17 09:26:06  
               

              Všechno je chutné, když to má odpovídající přípravu :15:

              • Braddock
                Braddock, 22.12.17 11:36:16  
                 

                Dostaneš hakarl

                • jakub.vandrovec
                  jakub.vandrovec, 22.12.17 11:39:27  
                   

                  Už jsem ochutnal. Zajímavé.

                  • Braddock
                    Braddock, 22.12.17 12:04:53  
                     

                    U mě v kategorii "never more"

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 22.12.17 12:06:57  
                     

                    A jedls ho na Islandu nebo doma?

                  • Braddock
                    Braddock, 22.12.17 14:52:48  
                     

                    Na islandu.... ani nevim jestli se k nám tahle biologická zbraň dováží

                • Zidane
                  Zidane, 23.12.17 15:27:11  
                   

                  Vygooglil jsem si, co to je a nesoudím - doma mě učili "nemůžeš o něčem říct "fuj", dokud jsi to neochutnal". Ten odér sice počítám dokáže lidi odradit, ale jak jsem řekl - nesoudím. Třeba bych ochutnal, řekl si "a už ani omylem" a bylo by, ale jak vidno, jedovaté to není, když to na Islandu jedí, tak proč to nezkusit.

                  • Braddock
                    Braddock, 23.12.17 17:06:08  
                     

                    Jedovatý to není. Vtip je v tom, že bez fermentace by tohle maso jedovatý bylo, grónskej žralok obsahuje lethální koncentraci trimethylamin N-oxidu ((CH3)3NO)

                  • Zidane
                    Zidane, 24.12.17 01:40:08  
                     

                    Googlil jsem, je tam něco s močovinou, která je pro člověka jedovatá. Něco jako japonská lahůdka ryba fugu, kterou smějí připravovat jen speciálně vyškolení kuchaři, protože jen trošku něco posereš a to maso je jedovaté...

                  • Zidane
                    Zidane, 24.12.17 01:45:24  
                     

                    Ovšem tvé "never more", Brade, jsem pochopil jako že to z jakéhokoliv důvodu nevezmeš do úst, i kdybys měl stokrát potvrzeno, že bylo vše připraveno správně a nic ti nehrozí. Pokud se mýlím, přijmi mou omluvu, špatně jsem to pochopil. Já bych v případě, že kuchař má opravdu certifikát či tak něco, že vi, zná a umí, s tímhle problém neměl. Kdybych i tak měl mít nahnáno, to bych nemohl ani nastoupit do autobusu či vlaku, protože sice řidič/strojvůdce má "vůdčí list", ale co kdyby náhodou... co kdyby náhodou... takhle to brát nejde :4:

            • ceska.chatra.XYX
              ceska.chatra.XYX, 23.12.17 13:37:53  
               

              Mně chutná rybí polívka na jamajský způsob, hodně koření (hlavně pepř a tymián) a zeleniny, jako je mrkev, paprika, cibule, česnek, ale karibská polívka má i pikantnější přísady, jako jsou zelené banány, kukuřice, okra a dýně, dá se tam dát všechno, co má člověk po ruce, tady je jeden z receptů.:4:
              https://www.youtube.com/watch?time_continue=539&v=qUCIm8CfVEk

              • jakub.vandrovec
                jakub.vandrovec, 23.12.17 13:51:14  
                 

                Super! To jednou musím vyzkoušet.

              • Braddock
                Braddock, 23.12.17 16:58:44  
                 

                Jo, ta je dobrá

        • Braddock
          Braddock, 22.12.17 04:57:06  
           

          Klasickej

      • dodeskaden
        dodeskaden, 24.12.17 12:47:10  
         

        Klasická rybí polívka se dá dělat ze všech druhů ryb:

        Rybí polévka halászlé
        Rozpis surovin pro 4 porce: 1 kg ryb (kapr, štika, lín, sumec), 1 velká cibule, mletá červená paprika, 1 lusk zelené papriky, 2 rajčata, sůl.
        Ryby očistíme, opereme, vykucháme a nakrájíme na stejné kousky. Maso osolíme. Do hrnce s vodou vložíme useknuté hlavy, páteře, ocasy, ploutve, pokrájenou oloupanou cibuli a očištěný paprikový lusk s rajčaty. Když polévka začne vařit, sypeme na bublající místa na povrchu polévky papriku a pak vaříme hodinu i déle, až se rozvaří cibule. Vývar procedíme, maso obereme z kostí a s rozvařenou zeleninou propasírujeme do vývaru. Syrové osolené stejné kousky ryb urovnáme do hrnce, zalijeme je vývarem a vaříme je zvolna asi 20 minut. Ryby nemícháme, jen hrncem potřásáme, aby se nám kousky nerozmačkaly nebo nerozvařily. Jíme-li halászlé jako samostatné jídlo, podáváme k němu chléb.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 1.11.17 10:09:00  
     

    Včera proběhla oslava tradičního, tisíce let starého svátku, Samhainu. Menu bylo skvělé, zlatým hřebem byly burgery z rysa. Mleté maso jsem lehce ochutil jalovcem, solí a zeleným pepřem, podávané bylo s máslovou brioškou, mangoldem, rajčetem a holandskou omáčkou. Dále byl k dispozici týden naložený bullmastif pečený klasicky na zelenině a bílém víně s chlebem, okurkou, beraními rohy a nakládanými cibulkami. Z drůbeže se na stole zaskvěly divoké kachny pečené na medu s omáčkou z hroznů, vodné živočichy zastoupil pečený bobří ocas a mihule potoční. Jako jednohubky hlemýždi s bylinkovým máslem.
    A na příště zkusím tu finanzieru :15:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 4.10.17 20:28:24  
     

    Sestavuji slavnostní menu na Samhain. Dodejte mi inspiraci :15:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 26.9.17 16:31:31  
     

    Odbočíme od masa, rostou houby a včera byla poptávka po receptu.
    Na oběd byly včera zadělávané bedly. Na másle jsem osmažil červenou cibulku, přihodil bedly nakrájené na masivnější nudličky, opekl, přihodil česneku, drceného kmínu a čerstvé majoránky, osolil, opepřil, zastříkl vínem, nechal odpařit provařil s kapkou smetany. Dobré to bylo.

    • NumaPompilius
      NumaPompilius, 26.9.17 18:42:22  
       

      To věřím) jen m ještě popiš přílohu...

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 27.9.17 08:23:29  
         

        Dal jsem si k tomu penne, dobré by to bylo i s chlebem.

    • dodeskaden
      dodeskaden, 26.9.17 21:35:04  
       

      Tak to je celkem jednoduchý recept, to bych myslím zvládla sama. Já z houbových jídel nejvíc miluju kulajdu, ale sama ji uvařit nedovedu - moje kámoška, s kterou jezdíme v zimě na hory, ji dělá opravdu perfektně, takže se pak všichni oblizujeme, ale příprava je na mě moc složitá, a navíc tady stejně nerostou houby.:6:

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 27.9.17 08:23:06  
         

        Zrovna kulajda mně přijde jednodušší než ty bedly. Jen je potřeba mít předem nachystaný vývar, dělám ho jednou za čas ve velkém a pak zamražuju.

        • dodeskaden
          dodeskaden, 27.9.17 23:00:03  
           

          https://www.toprecepty.cz/recept/23125-babiccina-rychla-kulajda/

          V tomto receptu se žádný vývar nepoužívá, ale zahušťuje se to jíškou a vajíčky - pak je opravdu hustá.
          Někdy si to musím sama vyzkoušet, ale asi jenom s žampiony a sušenými houbami - tady v Anglii žádné pořádné houby nerostou.

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 28.9.17 07:44:31  
             

            Dělám to trošku jinak - na másle udělám jíšku, zaleju vývarem, přidám houby a brambory a vařím doměkka. Potom přiliju smetanu, dochutím solí, pepřem, octem a koprem. Vejce k tomu dělám ztracené, pak je to taková svačinová polévka.

          • Braddock
            Braddock, 28.9.17 14:10:25  
             

            Že nerostou? https://scontent-sjc2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/21687768_10159503158170089_7228224739780780976_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&oh=26879f5ff592fea220b722dd6998bdbc&oe=5A3B7B5E

            • Zidane
              Zidane, 28.9.17 14:34:59  
               

              Pokud vím, ty jsi ve Skotsku, ne v Anglii, či se pletu? :1:

              • Braddock
                Braddock, 28.9.17 15:02:34  
                 

                To sice jo, ale ta fotka taky neni moje :1:

            • dodeskaden
              dodeskaden, 28.9.17 22:11:42  
               

              Ty jsou pěkné, ale hřiby a křemenáče tady v lesích opravdu nerostou - jednak tu nejsou žádné pořádné smíšené nebo jehličnaté lesy, jenom listnaté, a jednak je tu taky asi větší zima. Nejvíc hub jsem našla kdysi přímo v Londýně na hřbitově (St Mary's Cemetery, Kensal Green), kam jsem chodila venčit psa - tady se to může, na vodítku, a navíc tenhle hřbitov je spíš taková přírodní rezervace, je tam spousta chráněných rostlin a hmyzu, a žijí tam i lišky - nebo aspoň v té době tam ještě žily. No a uprostřed byla taková větší louka s vysázenými stromy, nevím přesně jakými, zřejmě osiky, ale u těch stromů v létě rostly krásné křemenáče - nasbíraly jsme tam s kámoškou, taky Češkou, co bydlela nedaleko, celé tašky.

              V lese jsem loni našla jenom nějaké bedly, letos zatím nic.