PETA - People Eating Tasty Animals

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
mack-the-knife (2019-01-17 12:35:51)od10k5 (2019-01-08 19:31:04)Zidane (2018-11-26 15:06:19)ikvacek (2018-10-09 23:38:58)
PETA - People Eating Tasty Animals
Založeno: 26. 4. 2015 | Příspěvků: 833 | Členů: 4
Správci: Braddock (hlavní)

People Eating Tasty Animals - fórum zaměřené na gastronomii, zejména pak konzumaci, úpravu a recepty na nejchutnější a nejzdravější maso - zvěřinu.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • dodeskaden
    dodeskaden, 24.11.18 12:08:21  
     

    Za co dostal Vandrovec trvalý ban, neví to někdo?!?:7:

    jakub.vandrovec
    muž

    Informace o účtu
    Datum založení: 27. 10. 2014 20:06:07
    Naposled aktivní: 22. 11. 2018 23:15:30
    Stav účtu: Trvalá blokace

    • Zidane
      Zidane, 24.11.18 12:13:26  
       

      Nevím, zkus se zeptat ve Voprcálkovinách, tam by mohl někdo vědět víc. Včera tam snad Voprcoš (nevím přesně) tohle dost trefně komentoval - že admin rozdal asi deset permabanů a že podle toho, co dotyčný ví, to podle zdravého rozumu na trvalák nebylo.

      • dodeskaden
        dodeskaden, 24.11.18 12:40:46  
         

        Aha, dík, koukla jsem tam a vypadá to, že Codemanovi nějak došla trpělivost, že rozdával bany hlava nehlava...
        Za závadné příspěvky to nebude, to by dotyčný dostal maximálně týden nebo měsíc, spíš to vypadá, že Codeman se rozhodl zbavit se některých kontroverzních nicků, od kterých (nebo na které) dostával nejvíc stížností, a tak to vyřešil po svém, ale to je jenom můj názor. Zkontrovala jsem smazané příspěvky na svém fóru (Diskuze k aktuálním zprávám), kam Jakub taky často chodil a poslední svoje příspěvky napsal právě tam, ale smazaného tam není nic.

        • Zidane
          Zidane, 24.11.18 21:03:59  
           

          Mám dojem, žes to popsala docela přesně...

          Že codymu prostě drblo a vzal to z jedný vody načisto. Anebo jak říkáš - kontroverzní nicky, štvaly ho delší dobu, tak jim to sečetl a táhni... nevidíme do toho, aspoň tedy já ne.

          • dodeskaden
            dodeskaden, 25.11.18 13:35:52  
             

            Já do toho taky nevidím, ale přijde mi to logické - Cody má kromě tohoto serveru taky asi ještě nějakou práci, a když ho někdo opětovaně zahlcuje stížnostmi na nějaký nick/osobu, a on to pak musí řešit ve svém volném čase, tak to asi nebere zrovna s povděkem...

            Škoda, no, Vandrovec byl docela samorost a charakter, bude tady asi chybět.:6:

    • temeleke
      temeleke, 26.11.18 09:21:10  
       

      :9:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 20.11.18 10:23:36  
     

    Krásně řečeno!
    https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/46503140_2022163807863340_1487221954833285120_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=ec707a6febb20f198575211eb9113c1d&oe=5C7950E1

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 16.11.18 19:14:39  
     

    Ha, veveřice! :15:
    https://www.mall.tv/zmlsane-dejiny/veverice-2

    Nicméně, nic nového :6:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 24.10.18 16:21:23  
     

    Bambiho anatomie :15:
    https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/44767721_1982609188485469_7924838603903991808_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=b29975f993ebd956534eab0260a7a984&oe=5C57B964

    • temeleke
      temeleke, 25.10.18 11:28:58  
       

      Bambi se svojí mimikou by měl mít i daleko vypracovanější obličejové partie než kdejaká obyčejná vysoká...

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 25.10.18 11:32:26  
         

        Maso z hlavy patří psům. Královské dělení.

        • temeleke
          temeleke, 25.10.18 11:35:39  
           

          no právě, a tady u vypracovaného udiveného, zpívajícího a vysmátého Bambiho by se třeba vyplatilo ho zpracovat pro člověka :-)

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 22.10.18 09:26:25  
     

    Hipíci, mám radost. Vypadá to, že pojedu do Norska na losa.

    • temeleke
      temeleke, 22.10.18 11:14:41  
       

      Doufám, že si ho rozdělíte... kýtička řekla bych vydá na jeden mrazák...

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 22.10.18 11:19:04  
         

        Musím nastudovat, jak se odtud pašuje. Chci trofej, kýtu a plecko na klobásy.

        • temeleke
          temeleke, 22.10.18 11:27:27  
           

          :1: studuj. Určitě je možné nějaké množství pro vlastní potřebu provézt jen tak...

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 22.10.18 11:28:07  
             

            Vím, že tresky se pašují přes Švédsko. S tímhle to bude podobné :6:

            • temeleke
              temeleke, 22.10.18 11:51:27  
               

              kamarád jezdí do Norska na ryby. Vezou s sebou vždycky i nejmenší děti, protože vývoz ryb se počítá nějak na kg/os. Takže přivezou nějakých 100 kg vyvržených ryb a pak to doma dozpracovávají.

              • jakub.vandrovec
                jakub.vandrovec, 22.10.18 11:58:39  
                 

                Jo, známý tam taky takhle jezdí. Zpracovávají je přímo na místě a mrazí.

                • temeleke
                  temeleke, 22.10.18 12:20:24  
                   

                  jj, najmou si loď a ona snad je už s mrazícím zařízením... dělali si kvůli tomu táta i syn kapitánské zkoušky :-)

              • petr.
                petr., 22.10.18 16:13:50  
                 

                Kolega tam jezdí, říká 10 kilo na osobu. Letos si deset kilo koupil, ani jednou nebyl na moři...moc foukalo.

                • jakub.vandrovec
                  jakub.vandrovec, 22.10.18 16:19:18  
                   

                  To nějak rozpočítáme, pojede nás cca pět.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 20.10.18 16:53:21  
     

    Saakra :15:
    https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/44323456_1977133569033031_6408433759338627072_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fprg1-1.fna&oh=268c1cc99e8157f734662c54074002e8&oe=5C492AFB

    • od10k5
      od10k5, 20.10.18 17:55:15  
       

      Já si koupil marcipán 1:1 a zjišťuji, že je nebezpečně dobrý. :1:

      • temeleke
        temeleke, 22.10.18 07:38:43  
         

        s čím je ten marcipán míchaný 1:1 prosímtě?

        • od10k5
          od10k5, 22.10.18 19:29:27  
           

          Holandský marcipán 1:1 složení:
          cukr, mandle, voda, stabilizátor E420, konzervant E202, zahušťovadlo E466, invertáza.
          Jinak ten poměr 1:1 udává podíl marcipánové hmoty (která obsahuje mandlovou mouku a cukr): a cukru.
          Existuje taky marcipán 1:3 a ten tam má namýchané 3 díly cukru.

    • temeleke
      temeleke, 22.10.18 07:38:12  
       

      mňam, to by mohlo být opravdu chutné... já si o víkendu pekla na lovecké jízdě (zakončení jezdecké sezony) jen buřta, ale věřím, že v něm bylo také namixováno kde co, zejména různé exkluzivní exotické suroviny jako kukuřičný škrob a soja... :1:

      • petr.
        petr., 22.10.18 08:36:19  
         

        Radši nevědět co obsahují.

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 22.10.18 09:11:22  
         

        Původ masa v buřtech hlídám velice pečlivě :15:

        • temeleke
          temeleke, 22.10.18 11:13:48  
           

          já právě nemohla, neb byly kupované někým jiným. Já ostatně buřty ani nekupuji. Ještě tak polský točeňák, pokud je velmi jemně namletý a nenarazím v něm na křupku. Ale ještě nejraději vídeňské párky. Ty já mohu. Ty jsou jemně namleté. A také Herkules z uzenin. Jinak asi nic. Ale na druhou stranu... kdyby do té mašiny z jedné strany pustili za ocásek potkana a z druhé strany vylezl Herkules, tak ho zbaštím ani nemrknu :4:

          • Zidane
            Zidane, 30.10.18 06:01:01  
             

            Ono se to i říká, že zaměstnanci ráno přijdou, pustěj mašiny naprázdno a lze slyšet "ječení" toho, co nestihlo utéct :14: A jednou jsem to slyšel s dodatkem "a proto vždycky první várka párků a salámů jde do věznice" :1:

            • temeleke
              temeleke, 30.10.18 08:10:00  
               

              aby první várka nešla i z věznice.... nakonec člověk je také jen "animal" a dost možná i "tasty". Je to můj záložní plán pro případ světové krize. Nejsem jako kolega Vandrovec, abych solila vepřové na zlé časy. .... - když kolem pobíhá tolik živých konzerv... :14:

              • Braddock
                Braddock, 30.10.18 08:16:57  
                 

                Prej jak vepřový, podle tvrzení polynézskejch kanibalů

                • jakub.vandrovec
                  jakub.vandrovec, 30.10.18 08:34:06  
                   

                  S dlouhými vlákny. Dle tvrzení afrických kanibalů :15:

                • temeleke
                  temeleke, 30.10.18 08:40:03  
                   

                  však to tak i vypadá, navíc se to podobně živí, tak v pořádku. Vepřové mám v oblibě.

              • Zidane
                Zidane, 30.10.18 16:09:52  
                 

                To ne z věznice, jako spíš z firem, hlavně z korporátů... vztah k člověku tam je vidět už z toho, že firma nemá osobní/personální oddělení, ale "human resources", oddělení lidských zdrojů. Takže nejsme lidi, ale jenom zdroje... smutné.

                • jakub.vandrovec
                  jakub.vandrovec, 31.10.18 08:02:42  
                   

                  Miluju svůj korporát. Máme Multisport kartu a celkem pěkný obnos ročně na "sportovní aktivity". A kočka z HR mi právě potvrdila, že si za to můžu kupovat i náboje :15:

                • temeleke
                  temeleke, 31.10.18 08:46:49  
                   

                  naopak mi přijde, že je to konečně odpovídající pojmenování. U nás ty zdroje konkrétně ve výrobě teda dost vypadávají, ale rychle je nahrazují jiné, takže je to taková výměna baterií.... Lidé jsou báječní zdroj. Vem si, že jsou v nich samé dobré pro lidi (nutričně) vhodné věci! Někdy mám i lidi ráda :15:

                  • Zidane
                    Zidane, 1.11.18 06:08:15  
                     

                    Ono je to oboustranné. Pokud zaměstnavatel člověka bere jen jako "zdroj" a stará se o něj podle toho - ve stylu "o stroj se starám víc než o zaměstnance, protože když vypadne stroj, mám průser a v lepším případě těžký prachy za opravu, v horším ještě těžší prachy za novej, zaměstnanci no a, jeden se nasere, že za patnáct čistýho dělat nebude, tak ať si jde, za branou čeká deset dalších", tak s takovým přístupem se nemůže divit, že "zdroje" vypadávají.
                    To je totiž o tom, zda majitel dá tolik, aby u něj zaměstnanci byli spokojení a pracovali tam rádi nebo jen tolik, aby tam se skřípotem zubů zůstali, protože kam by šli... ale pak ať se nediví, když mu lidi odcházej, protože po týdnech čí měsících hledání najdou něco lepšího.
                    Pak je to totiž o tom, jestli se vyplatí zaučovat neustále nové a nové lidi, přičemž třetina jich uteče ještě v zácviku, třetina se zaběhne, ale bere to dočasně, protože "za ty prachy tady tvrdnout nebudu"... takže musí zaučovat nové a nové... jestli by se nevyplatilo zaplatit tak, aby kvalitní zaměstnanci zůstávali a neodcházeli za lepším :4:

                  • temeleke
                    temeleke, 1.11.18 07:55:30  
                     

                    kde žiješ za patnáct čistýho :7: :7: :7:

                  • temeleke
                    temeleke, 1.11.18 07:57:29  
                     

                    tady ne, tady je to (na dílně) práce pro cvičené opice, takže zaučit nového člověka je otázka týdne, u placu, kde se vážně musí dávat pozor, tak otázka měsíce... Takže za těch 10 čistýho to tady rotuje jak kolotoč na Matějský.

                  • Zidane
                    Zidane, 1.11.18 08:08:13  
                     

                    No když se to zaměstnavateli vyplatí, taková rotace lidí... ale každého věc.

              • Zidane
                Zidane, 30.10.18 16:12:00  
                 

                To pobíhá. By mě zajímalo, kolik pséčkařů by si v době hladomoru pejsánečíčka nechalo a radši hladovělo o to víc, hlavně aby ňuňánek měl :14: :14: :14:

                • temeleke
                  temeleke, 31.10.18 07:46:50  
                   

                  na to bych zavedla směnný obchod. Nechci sežrat svého psíka, ale sousedova, to mi nevadí. Tak si vyměníme se sousedem psy....

                • temeleke
                  temeleke, 31.10.18 07:47:50  
                   

                  no vzhledem k tomu, kolik nám po venkově a po útulcích pobíhá zachráněných a opuštěných psíků a kočiček, kolik jich je na Slovensku a na Ukrajině... bych se pár let hladomoru a jedení vlastních miláčků nebála :14:

                • temeleke
                  temeleke, 31.10.18 07:48:17  
                   

                  jo a navíc když máme chutné vlky a medvědy :-D

                  • od10k5
                    od10k5, 31.10.18 17:35:03  
                     

                    Koukám, že pro tebe je chutné kde co. :1:

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 31.10.18 17:42:46  
                     

                    Jo jo, líbí se mi :1:

                  • Zidane
                    Zidane, 1.11.18 06:04:33  
                     

                    od10k5: A proč ne? I takovej vlk může bejt dobrej, když si to člověk apriori nehnusí a má dobrej recept či někoho, kdo to umí upravit :6: Chtěl jsem původně říct veverka, ale to je takový chlupatý nic, na vlkovi je podstatně víc masa :6:

                  • temeleke
                    temeleke, 1.11.18 07:54:06  
                     

                    já jsem barbar. Zatím jsem šelmu v pravém slova smyslu nejedla (myslím, že ani exotické zvíře jsme šelmovité neměli - možná nějakou pralesní kočku nebo něco takového), ale je to prostě maso, na masu není co zkazit. Barbar jsem v tom, že to oválím v grilovacím koření a hodím na rožeň, neumím to upravovat, nakládat a podobné číčovinky. Umím to fláknout na pánev do tuny oleje.... Ale nebráním se ochutnat nic, co není gumové! (tj. nezapruží to mezi zubama, brrr) :13:

                  • Zidane
                    Zidane, 1.11.18 08:10:30  
                     

                    To jo, grilovací koření atd. není zrovna, kulantně řečeno, kuchařské mistrovství... problém Čechů jako celku. Jsme prý národ, co velmi rád griluje, ale všechno šíleně nakoření, takže si pak libujem, jak to "šmakuje" a přitom ale nevíme, jak skutečně chutná maso - víme jen, jak chutná koření :14:

                    S kořením se musí jak se šminkama - ty taky mají podtrhnout přirozenou krásu a ne snažit se krásu udělat někde, kde není, tzv. "nahodit na držku obličej" :14:

                  • temeleke
                    temeleke, 1.11.18 08:18:27  
                     

                    jo, šminky, o těch bych já mohla vyprávět.... kdyby bylo co :14: aneb když je vrchol kosmetiky jelení lůj

                  • Zidane
                    Zidane, 1.11.18 08:48:34  
                     

                    Tak taky nejsem příznivcem ženskejch vypadajících jak Apač na válečný stezce, to radši fakt "vrcholem kosmetiky jelení lůj" - lepší přirozená ženská než která se furt maluje a nedej Bůh vypadá jako to na střední vystihl profák na těsnopis, když jednou povídá spolužačce: "Zemanová, vy jste snad k snídani zakousla králíka, ne?" - což bylo trefný, rty rudý jak sovětská vlajka :1:

                  • temeleke
                    temeleke, 1.11.18 10:13:51  
                     

                    hmmm, kráálííík ...

                  • petr.
                    petr., 1.11.18 16:37:44  
                     

                    Králík na smetaně, dal bych si.