PETA - People Eating Tasty Animals

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Braddock (2017-07-25 11:17:24)jakub.vandrovec (2017-07-25 10:30:45)Zidane (2017-07-20 22:59:00)ikvacek (2016-10-09 11:26:09)mack-the-knife (2016-05-27 14:21:06)
PETA - People Eating Tasty Animals
Založeno: 26. 4. 2015 | Příspěvků: 508 | Členů: 5
Správci: Braddock (hlavní), jakub.vandrovec

People Eating Tasty Animals - fórum zaměřené na gastronomii, zejména pak konzumaci, úpravu a recepty na nejchutnější a nejzdravější maso - zvěřinu.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 25.7.17 10:30:44  
     

    https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20246440_1451567911545105_8065478295223544543_n.jpg?oh=5ae3177c3fcc2468cceab3b799685e41&oe=5A01D276

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 20.7.17 13:53:12  
     

    Byl odtud vyprovozen jeden smradlavý zkurvysyn. Plakat netřeba :15:

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 19.7.17 08:30:06  
     

    Česká lovkyně Michaela Fialová nemá jednoduchý život. Část veřejnosti je na ni naštvaná kvůli tomu, že Míša jezdí po světě a střílí vzácná zvířata. Došlo to tak daleko, že Fialové někteří lidé vyhrožují smrtí.

    Zdroj: http://www.extra.cz/nepodari-se-ti-odejit-ziva-ceske-lovkyni-v-sukni-michaele-fialove-vyhrozuji-smrti

    Hm, ti vegani opravdu nemají soudnost. Je to taková známka obecné degenerace mozku vlivem levicových pitomostí. Vyhrožovat střelkyni par excellence a mistryni světa v kick boxu... Co na to říct? :15:

    • Zidane
      Zidane, 19.7.17 13:23:04  
       

      Kdyby byla "jen" mistryně světa v kickboxu, ještě by se to dalo ako-tak pochopit - se střelnou zbraní máš výhodu, protože vzdálenost.
      Ale ono s našimi zákony... někdo půjde, sáhne do kapsy, ona po něm vystřelí, protože si bude myslet, že tam má zbraň a i kdyby ji tam měl, budou tahat po soudech hlavně ji, protože to, že měl zbraň, neznamená, že ji chtěl použít, mohl sahat jen pro kapesník... to už pak je souboj advokátů a můžeš bejt desetkrát nevinnej a doložit třeba maily, kde ti ten někdo vyhrožoval smrtí - on řekne, že to nepsal, že mu někdo hackl účet a jak říkám, souboj advokátů...

      Ale že vege- a vegani mají často v hlavě vybombardováno, to mají.

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 19.7.17 14:47:35  
         

        Lepší když tě jeden soudí, než když tě čtyři nesou.

        • Zidane
          Zidane, 20.7.17 22:59:00  
           

          To zas jo.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 13.7.17 18:00:34  
     

    Nu, ráno se mně zadařilo ulovit průběrného srnce, slabého ročka. Jaksi zatouchal, tak jsem uložil játra do mléka a zítra z nich udělám paštiku. Na másle opeču cibuli, kousky jater, zavoním tymiánem a rozmarýnem, osolím, opepřím, přileju víno a koňak, odpařím alkohol a nechám zpěnit maličko smetany. Ještě teplé rozmixuju, poté přidávám kousky másla, než dosáhnu požadované konzistence a ještě jednou přejedu mixérem najemno. Propasíruju přes cedník, naplním skleničky, zaleju rozpuštěným máslem a nechám vychladnout.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 12.7.17 17:11:58  
     

    Našel jsem zajímavou věc.

    Polévky

    Nejčastější byla pravděpodobně forma polévky nebo vývaru:

    Francouzská chroustová polévka z 19. století

    Na rozpuštěném másle usmažte libru (454 g) chroustů (bez křídel a nožiček), poté je zavařte do kuřecího vývaru, přidejte telecí jatýrka a podávejte k topince s pažitkou.

    Česká chroustová polévka

    1/4 kg chroustů (pro 6 osob) ve studené vodě omytých vhoď do horké vody, přidej všechnu kořínkovou zeleninu, kmínu, trochu soli a nechej v ní zapěniti jemně sekanou zelenou petržel. Vodu z chroustů sceď, zalij jí připravenou zásmažku a nechej chvíli povařiti. Pak zakvedluj do polévky 2 žloutky se 6 lžícemi husté smetany.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 26.6.17 10:10:01  
     

    http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/11/solene-hovezi.html
    Zajímavý postup s celerem. Musím vyzkoušet.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 7.6.17 20:44:52  
     

    Zajímavou věc jsem našel.

    Srnčí hřbet (Selle de chevreuil á la Françoise)

    Z francouzské kuchyně

    Rozpočet: 1 kg srnčího hřbetu, 15 dkg slaniny, sůl, 10 dkg másla, 12 dkg rajčat, 2 dkg mouky, 8 zrn pepře, 1 dl bílého vína, 1 l vody, 12 dkg žampionů, 10 dkg másla, 4 dkg cibulek šalotek, ½ kávové lžičky sekané petrželky, 4 lístky estragonu, 4 dkg krájené slaniny.

    Srnčí hřbet necháme v chladnu asi 3 dny odležet; potom dobře odblaníme, osolíme a protáhneme nudličkami slaniny. Otvorem pro míchu v páteři protáhneme dlouhou ocelovou jehlu, aby se hřbet při pečení nezkroutil. Na másle a zbytku slaniny usmažíme do růžova nakrájenou cibuli, rajčata a celý pepř a do toho vložíme hřbet a pečeme v troubě 1 – 1 ½ hodiny a opatrně podléváme vodou a tvořící se šťávou. Měkký vyndáme, do šťávy a přisypeme mouku, podusíme a zalijeme bílým vínem, vroucí vodou a vydusíme na polovinu.

    Zvlášť podusíme na másle žampiony, šalotku, petrželku, estragonové lístky a na drobno nakrájenou slaninu. Tuto směs přidáme do procezené šťávy a pokrájený hřbet v ní prohřejeme.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 1.6.17 14:53:35  
     

    Tak, hurá na krkavcovité :15:
    Nejběžnější jsou sojky. Mladé se dají připravovat všelijak, ze starých je dobrá polévka. Je ptořeba vždy, u všech krkavcovitých, stahovat kůži, jinak dodává hořkou příchuť! To samé u strak, vran a havranů - stáhnout, polévku vařit raději déle. A vybírat raději mladé.

  • Zidane
    Zidane, 30.5.17 21:59:47  
     

    A když už, tak už:

    https://www.novinky.cz/koktejl/247449-sovi-kari-krysi-hranolky-a-veverci-cina-brit-se-uz-30-let-zivi-prejetymi-zviraty.html

    Recept na soví kari pro čtyři osoby podle McGowana

    Přísady: cibule, celer, zelenina, sova, sultánky, kokos, kari pasta, kmín, kurkuma a smetana

    Postup: Cibuli a celer na pánvi zprudka osmahneme. Přidáme sovu a otáčíme ji, dokud není celá opečená. Asi po pěti minutách ztlumíme oheň, přidáme zeleninu, sultánky, kokos, kari pastu, trochu kmínu a kurkumu. Na mírném ohni vaříme asi deset minut. Krátce před podáváním přidáme smetanu a vše pořádně promícháme. Pokrm servírujeme nejlépe s rýží.

    • Braddock
      Braddock, 30.5.17 22:33:34  
       

      Roadkill neni špatnej, měl sem v americe (georgia, texas, alabama) od místních rednecků

      • Zidane
        Zidane, 30.5.17 22:38:24  
         

        Pravda je, že když je vidět, že má třeba kočka na silnici hlavu na kaši, že to je asi po setkání s autem a tedy že ze snědení tohoto mi toho moc nehrozí, i když výjimky se můžou stát.

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 31.5.17 08:02:37  
       

      Zkusím s výrem.

  • m_arcela
    m_arcela, 30.5.17 21:46:45  
     

    S dovolením, vám sem taky dám nějaký ten receptík....

    žába na citrónech
    https://i.nahraj.to/f/1JJD.jpg

    zajíc na smetaně podle Ládi Hrušky
    https://i.nahraj.to/f/1JJC.jpg

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 30.5.17 18:39:10  
     

    A zítra si povíme něco o krkavcovitých.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 30.5.17 18:38:26  
     

    Pečená vydra

    Rozpočet: zvěřina z 1 vydry, ¼ l vinného octa, koření, 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření, 3 hřebíčky, špetka tymiánu, 3 bobkové listy, 5 bobulek jalovce, kousek zázvoru, ¼ l kyselé smetany, 10 dkg másla, sůl.

    Zvěřinu (myslivecky „jádro“) vydry naložíme do studeného octového nálevu, který připravíme takto: vinný ocet povaříme s ½ l vody, s cibulí, trochou pepře, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, hřebíčkem a zázvorem. Zvěřinu posypeme roztlučeným jalovcem promíchaným se solí a pak polijeme vychladlým octovým nálevem. V něm necháme zvěřinu uležet 3 – 4 dny, za častého obracení. Po této době se vydra vyjme z mořidla, nechá odkapat a peče na másle za častého polévání vodou a vlastní šťávou až do změknutí. Nakonec můžeme přilít sklenku červeného vína nebo kyselou smetanu.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 30.5.17 18:36:10  
     

    Liščí jaterničky

    Rozpočet: srdce, plíce, játra a střeva z lišky, 1 cibule, 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření, špetka kmínu, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, špetka majoránky, špetka zázvoru, 1 stroužek česneku, špetka mletého pepře, sůl, 1 – 2 žemle, ¼ kg vepřových syrových jater, ½ kg tučného vepřového masa.
    Srdce, plíce a játra z lišky důkladně opereme, přidáme sůl, pepř, zrna nového koření, kmín, tymián, bobkový list, cibuli nakrájenou na kolečka a vše uvaříme do změknutí. Vepřové maso vaříme zvlášť.
    Vyprázdněná střívka vypereme, obrátíme, hrubou solí řádně promneme, obráceným nožem lehce očistíme a znovu pereme ve studené vodě tolikrát, až voda zůstane úplně čistá. Vařené vnitřnosti jemně usekáme s tučným vepřovým masem, přidáme umletá syrová vepřová játra, majoránku, utřený česnek, mletý pepř, sůl podle chuti a promísíme žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Připravenou směsí naplníme střívka nakrájená na 10 – 15 cm kousky. Z obou stran zašpejlíme a uvaříme.
    Toto jídlo bývalo oblíbeným prostředkem mysliveckého žertování. Jakmile byl někdo pohoštěn liščí jaterničkou, začali myslivci troubit na borlice, štěkat a skolit jako liška.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 30.5.17 15:43:25  
     

    Protože nejsem rasista, povíme si i něco o tradičních romských jídlech.
    https://www.youtube.com/watch?v=_jBYPxqCJ_8

    • Zidane
      Zidane, 30.5.17 17:46:17  
       

      Původně jsem čekal něco na téma http://www.magazlin.cz/pes/ , ale taky dobré :1: :1: :1:

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 30.5.17 18:32:06  
         

        Znám, je to čtivě popsáno, ovšem pozor, těm receptům nevěřit! :1:

        • Zidane
          Zidane, 30.5.17 21:02:58  
           

          To poznám, že některé recepty jsou jasný vtip (Dvojnásob nadívaný pes či Pes na hniličku např.), ale něco z toho by mohlo být proveditelné - "Pes po myslivecku" třeba vypadá uvěřitelně. Vč. toho, že když už to nějaký ten pes při honu nešťastnou náhodou odskákal, že ho těžko myslivci pohřbili, leda bychom "pohřbili" říkali přidání do guláše :1:

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 31.5.17 07:54:41  
             

            Tam jde o technologii, pes se musí dobře ošetřit a naložit, to tam nikde není zmíněné :15: A svoje psy my myslivci nejíme.

            • Zidane
              Zidane, 31.5.17 14:10:19  
               

              A když si nějakého omylem picnete, co s ním děláte? Pohřeb? :1:

              • jakub.vandrovec
                jakub.vandrovec, 31.5.17 14:15:48  
                 

                Jistě, lovecký pes se pohřbívá. Toulavý pes se jí :15: Jednou u nás dva vlčáci napadli děcko. Než přijela policie, už byli naložení v bečkách :15:

                • Zidane
                  Zidane, 31.5.17 16:38:29  
                   

                  A když se po nich sháněli (policajti), řekli jste, kde jsou nebo "utekli"? :1:

                  Ale připomnělo otce, když jsme kdysi jeli tady po okolí a najednou říkal "tak tady jsme na vojně srazili vejtřaskou vlčáka, tak jsme ho hodili do škarpy a že si ho cestou zpátky vezmem a když jsme jeli zpátky, už tam nebyl, asi měl někdo stejnej nápad :1: ". Tak ještě povídám "nebo se zmátořil a někam odlez" - "to těžko, měl hlavu na kaši"
                  :1: :1: :1:

                • Zidane
                  Zidane, 31.5.17 16:39:18  
                   

                  Chtěl jsem se divit, co je to zase za novoty, pohřbívat psa, ale ono to asi bude něco jako "sníst psa je v pořádku. Sníst něčího psa už v pořádku není", takže by se to dalo pochopit :6:

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 31.5.17 19:18:04  
                     

                    Pohřbívat lovecké psy je velmi starý zvyk, myslivci to převzali od šlechty. Stejně jako většinu tradic.

                  • Braddock
                    Braddock, 31.5.17 19:40:46  
                     

                    Je vidět že si panelákovej měšťák, na vesnicích to žádný novoty rozhodně nejsou

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 24.5.17 12:32:05  
     

    Bylo k tomu zapotřebí půl kila hovězí kližky, ocas, zadní hovězí, klobásky, telecí jazyk a telecí hlava, lovecký salám, slepice, jedna cibule, dvě mrkve, dva plátky celeru a hrst petrželky. Vařilo se to různě dlouho, podle druhu masa. Jak však důrazně připomínal dědeček – a otec Bergamaschi tomu energicky přikyvoval –, jakmile se to vše ocitlo na míse, bylo nutno posypat maso hrstí hrubé soli a pokropit je několika vařečkami horkého vývaru, aby se zvýraznila jeho chuť. Žádná velká příloha, jen pár brambor, ale zato šalše, ty byly důležité: vinná hořčice, křenová omáčka, ovocná hořčice, ale především (v tomto bodě byl dědeček neústupný) zelená láznička: hrst petrželové natě, čtyři plátky anšovičky, chlebová střídka, lžička kapar, stroužek česneku, žloutek z vajíčka natvrdo. To vše jemně rozetřeno s olivovým olejem a octem.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 24.5.17 12:26:58  
     

    A opět Umberto Eco.

    Námořníci právě ulovili velkou mořskou želvu, jednu z těch, co jsou k vidění na jih od Korsiky. Dumas byl celý vzrušený.
    „Budeme mít práci. Nejdřív ji obrátíme na záda, hlupačka vystrčí krk, a my využijeme její neopatrnosti a šmik! uřízneme jí hlavu. Pak ji pověsíme za ocas a dvanáct hodin ji necháme krvácet. Načež ji znovu obrátíme na záda a zarazíme silnou čepel mezi spodní a horní část krunýře, musíme ale přitom dát dobrý pozor, abychom nepropíchli žluč, to by se pak nedala jíst. Vybereme vnitřnosti a ponecháme jen játra. Obsahují průsvitnou břečku, ta není k ničemu, ale jsou tam taky dva masité laloky, které jsou bílé jak telecí ořech, a taky tak chutnají. Nakonec stáhneme blány, oddělíme krk a ploutve, nařežeme kousky masa velikosti ořechu, očistíme je, hodíme je do dobrého vývaru, s pepřem, hřebíčkem, mrkví, tymiánem a bobkovým listem, a všechno to vaříme dvě tři hodiny na pomalém ohni. Mezitím si připravíme kuřecí plátky ochucené petrželkou, pažitkou a sardelkami, povaříme je v horkém vývaru, procedíme to přes cedník a zalijeme to želví polévkou, do které jsme dali tři čtyři poháry suché madeiry. Kdybychom neměli madeiru, mohli bychom ji nahradit marsalou se skleničkou kořalky nebo rumu. Ale bylo by to pis aller. Ochutnáme tu naši polévku zítra večer.“

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 19.4.17 18:52:50  
     

    Velikou gastronomickou inspirací se mi stal román Pražský hřbitov od Umberta Ecca. S hanbou jsem zjistil, jak jsem nevzdělaný, takovou finanzieru musím vyzkoušet.

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 23.5.17 21:51:34  
       

      Jak píše mistr Eco:
      symfonie kohoutích hřebínků, telecích brzlíků, mozečků a varlat, hovězího filé, hříbků, půl poháru marsaly, mouky, soli, oleje a másla, čemuž všemu dodávala navinulou chuť alchymická dávka octa. Pokud jste měli tuto krmi vychutnat jaksepatří, museli jste se ovšem dostavit – jak naznačoval sám název – v redingotu, jinak též řečeném stiffelius.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 3.4.17 18:28:54  
     

    Slavnostní menu na 30. dubna je hotové.
    Předkrm budou stehýnka ze skokanů ostronosých, marinovaná v bílém víně s muškátovým oříškem, potom paštika z vydry a volavčí prsíčka na divokém koření a mandlích s hroznovou jíchou, to je evergreen, super maso. Labrador bude naložený v česneku, zelenině a bílém víně a upečený předem, to nejde dělat na grilu, musí se péct pomalu a dlouho. Na gril naopak přijdou pstruzi, jenom jednoduše, máslo, pepř, sůl, petržel. Průběžně se bude okrajovat divočák, který se bude točit na prasopeči. Na zapíjení pivo, medovina, slivovice.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 17.1.17 11:14:57  
     

    František Josef I. (1830–1916) měl od dětství v oblibě divadlo, ale opravdovou vášní pro něj byly hony, jež považoval za jedinou vhodnou zábavu pro panovníka. František Josef si nenechával zvěř shánět do údolí, ale vydával se za ní do hor. Stejně tak byl zvyklý nosit si sám pušku. Lovecký úbor císaře i jeho hostů musel odpovídat mysliveckému stavu a tradici – plstěný klobouk s kamzičí štětkou nebo tetřevím tatrčem, šedá kamizola, zelená vesta, krátké kožené kalhoty, vlněné podkolenky a vhodná lovecká obuv. Císař až do vysokého věku dodržoval pravidlo: „Myslivec má mít nahá kolena.“ A to přesto, že ho již trápilo revma.

    V mysliveckém úboru se František Josef nelišil od lesníků a mysliveckých pomocníků, na základě čehož se traduje řada úsměvných situací. Jedna z nich se odehrála, když František Josef a jeho společníci zabloudili a požádali jakéhosi sedláka, aby je odvezl do Ischlu. Při loučení mu císař poděkoval a odhalil svoji identitu: „Víš, koho jsi vezl? Já jsem rakouský císař, a tady ti představuji saského krále a toskánského velkovévodu.“ Sedlák se zasmál: „To by mohl říct každý!“ I potom, co se potvrdilo, koho vezl, stále nevěřil: „V takových šatech? A kromě toho mi nedali spropitné.“

  • Braddock
    Braddock, 28.9.16 08:36:34  
     

    na sobotu mam objednaný mufloní jehně, v neděli se bude grilovat

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 28.9.16 09:23:55  
       

      Muflonče ještě ujde, starší už jsou akorát do klobás.

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 4.10.16 10:25:04  
       

      Marinovals ho nějak?

      • Braddock
        Braddock, 5.10.16 23:34:26  
         

        Jj. cibule, česnek, zázvor, jalapeňos, trochu sójovky, olej, med

        • jakub.vandrovec
          jakub.vandrovec, 6.10.16 00:05:55  
           

          Zajímavé, zkusím. Ochladilo se, mufloni se začínají objevovat.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 27.9.16 11:02:38  
     

    Nežijeme proto, abychom jedli. Jíme proto, abychom nepili nalačno.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 19.9.16 11:02:37  
     

    Našel jsem fajnovou věc, sírovec žlutooranžový. Včera jsem ho pekl s kuřetem, dneska bude jako čína.

  • mack-the-knife
    mack-the-knife, 27.5.16 14:21:05  
     

    Nesmírně poučné.
    https://www.youtube.com/watch?v=z0O_VYcsIk8

  • mack-the-knife
    mack-the-knife, 12.5.16 10:10:38  
     

    http://hobby.idnes.cz/stravovani-za-karla-ctvrteho-dj5-/hobby-domov.aspx?c=A160313_085702_hobby-domov_bma

    Velmi zajímavý článek.

  • NumaPompilius
    NumaPompilius, 22.2.16 11:28:45  
     

    Kde je martas?

    • janko.luptak
      janko.luptak, 22.2.16 15:39:28  
       

      Stav účtu: Blokovaný

      • NumaPompilius
        NumaPompilius, 23.2.16 11:51:21  
         

        Ale zmizel ze spravcu i pratel...krakora ma taky blok a vsechno mu zustalo.

        • janko.luptak
          janko.luptak, 23.2.16 12:56:55  
           

          asi není blokace jako blokace

          • NumaPompilius
            NumaPompilius, 23.2.16 13:19:27  
             

            To je divny.

            • janko.luptak
              janko.luptak, 23.2.16 13:21:08  
               

              není. buď máš časově omezený BAN - např. jak já včera na jeden den, nebo ho máš nafurt - v tom případě ti to odebere správcovství, fotky, přátelé vše.. prostě doživotí

              • NumaPompilius
                NumaPompilius, 23.2.16 14:21:22  
                 

                To muze rovnou smazat cely profil,ne tak polovicate.

                • janko.luptak
                  janko.luptak, 23.2.16 14:32:06  
                   

                  no tak to bylo, pak to zas změnil a i staré smazané profily jsou teď jako zablokované.. např. SPZ
                  https://www.diskutnici.cz/uzivatel/7S87512/

                  • NumaPompilius
                    NumaPompilius, 23.2.16 14:33:21  
                     

                    To vypada na moznost navratu:-)

                  • janko.luptak
                    janko.luptak, 23.2.16 14:35:24  
                     

                    zlatý voči.. tomu nevěř :4:

                  • NumaPompilius
                    NumaPompilius, 23.2.16 14:41:41  
                     

                    Pak se ptam ,co martas napsal tak krutoprisneho ...a recidivista nebyl,zacina v tom byt solidni gulas

                  • janko.luptak
                    janko.luptak, 23.2.16 15:28:03  
                     

                    jo, to ví jen on, bůh a cody. a u toho boha pochybuji.