PETA - People Eating Tasty Animals

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
jakub.vandrovec (2016-12-05 12:13:08)Braddock (2016-10-20 20:01:41)ikvacek (2016-10-09 11:26:09)mack-the-knife (2016-05-27 14:21:06)
PETA - People Eating Tasty Animals
Založeno: 26. 4. 2015 | Příspěvků: 471 | Členů: 4
Správci: Braddock (hlavní)

People Eating Tasty Animals - fórum zaměřené na gastronomii, zejména pak konzumaci, úpravu a recepty na nejchutnější a nejzdravější maso - zvěřinu.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • Braddock
    Braddock, 28.9.16 08:36:34  
     

    na sobotu mam objednaný mufloní jehně, v neděli se bude grilovat

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 28.9.16 09:23:55  
       

      Muflonče ještě ujde, starší už jsou akorát do klobás.

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 4.10.16 10:25:04  
       

      Marinovals ho nějak?

      • Braddock
        Braddock, 5.10.16 23:34:26  
         

        Jj. cibule, česnek, zázvor, jalapeňos, trochu sójovky, olej, med

        • jakub.vandrovec
          jakub.vandrovec, 6.10.16 00:05:55  
           

          Zajímavé, zkusím. Ochladilo se, mufloni se začínají objevovat.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 27.9.16 11:02:38  
     

    Nežijeme proto, abychom jedli. Jíme proto, abychom nepili nalačno.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 19.9.16 11:02:37  
     

    Našel jsem fajnovou věc, sírovec žlutooranžový. Včera jsem ho pekl s kuřetem, dneska bude jako čína.

  • mack-the-knife
    mack-the-knife, 27.5.16 14:21:05  
     

    Nesmírně poučné.
    https://www.youtube.com/watch?v=z0O_VYcsIk8

  • mack-the-knife
    mack-the-knife, 12.5.16 10:10:38  
     

    http://hobby.idnes.cz/stravovani-za-karla-ctvrteho-dj5-/hobby-domov.aspx?c=A160313_085702_hobby-domov_bma

    Velmi zajímavý článek.

  • NumaPompilius
    NumaPompilius, 22.2.16 11:28:45  
     

    Kde je martas?

    • janko.luptak
      janko.luptak, 22.2.16 15:39:28  
       

      Stav účtu: Blokovaný

      • NumaPompilius
        NumaPompilius, 23.2.16 11:51:21  
         

        Ale zmizel ze spravcu i pratel...krakora ma taky blok a vsechno mu zustalo.

        • janko.luptak
          janko.luptak, 23.2.16 12:56:55  
           

          asi není blokace jako blokace

          • NumaPompilius
            NumaPompilius, 23.2.16 13:19:27  
             

            To je divny.

            • janko.luptak
              janko.luptak, 23.2.16 13:21:08  
               

              není. buď máš časově omezený BAN - např. jak já včera na jeden den, nebo ho máš nafurt - v tom případě ti to odebere správcovství, fotky, přátelé vše.. prostě doživotí

              • NumaPompilius
                NumaPompilius, 23.2.16 14:21:22  
                 

                To muze rovnou smazat cely profil,ne tak polovicate.

                • janko.luptak
                  janko.luptak, 23.2.16 14:32:06  
                   

                  no tak to bylo, pak to zas změnil a i staré smazané profily jsou teď jako zablokované.. např. SPZ
                  https://www.diskutnici.cz/uzivatel/7S87512/

                  • NumaPompilius
                    NumaPompilius, 23.2.16 14:33:21  
                     

                    To vypada na moznost navratu:-)

                  • janko.luptak
                    janko.luptak, 23.2.16 14:35:24  
                     

                    zlatý voči.. tomu nevěř :4:

                  • NumaPompilius
                    NumaPompilius, 23.2.16 14:41:41  
                     

                    Pak se ptam ,co martas napsal tak krutoprisneho ...a recidivista nebyl,zacina v tom byt solidni gulas

                  • janko.luptak
                    janko.luptak, 23.2.16 15:28:03  
                     

                    jo, to ví jen on, bůh a cody. a u toho boha pochybuji.

  • janko.luptak
    janko.luptak, 6.2.16 20:13:13  
     

    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/12662431_948098531948878_4649212980563072386_n.jpg?oh=27a5d6175f7f36cbf93c51611cd4f129&oe=57315171
    true story bro

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 5.2.16 17:20:29  
     

    Studie vědců z univerzity ve Štýrském Hradci ukazuje, že vegetariáni jsou častěji nemocní, trpí častěji depresemi a představují větší zátěž pro zdravotní systém než jedlíci masa.

    http://www.stoplusjednicka.cz/vegetariani-ziji-nezdrave-maji-vice-psychickych-poruch-jsou-zatezi-pro-zdravotnictvi?utm_content=buffer7860c&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

    • TX.2010
      TX.2010, 3.3.16 10:03:54  
       

      Jak "vědci v rámci jednotlivých skupin zohlednili kuřáky a sportovce"? Jak se tam píše. Z té tabulky se to nedovím.
      Raději být vegetariánem než kuřákem. Nemoci a ... ten kuřácký smrad a otupělá chuť!

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 22.1.16 11:57:40  
     

    Dnes je 151. výročí narození Wilbura Scovilleho.

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 19.1.16 11:38:05  
     

    Eating meat and cooking food made us human, the studies suggest, enabling the brains of our prehuman ancestors to grow dramatically over a few million years.

    https://www.washingtonpost.com/national/health-science/sorry-vegans-eating-meat-and-cooking-food-is-how-humans-got-their-big-brains/2012/11/26/3d4d36de-326d-11e2-bb9b-288a310849ee_story.html

  • janko.luptak
    janko.luptak, 3.1.16 13:17:55  
     

    http://g.cz/svetovy-rekord-vegan-se-12-minut-4-sekundy-nezminil-o-tom-ze-je-veganem

    • TX.2010
      TX.2010, 11.1.16 17:35:07  
       

      :1: :1: :1: :1:

  • info.crew
    info.crew, 2.1.16 13:05:06  
     

    Tak vařím polévku z těch žeber, co jsem udil, jsem zvědavý na výsledek.

    • Dr.Martens
      Dr.Martens, 2.1.16 13:15:22  
       

      Klasická uzená polévka s kroupami a bramborem?

      • info.crew
        info.crew, 2.1.16 14:25:10  
         

        Jen se bojím toho nasolení, opláchl jsem to horkou vodou, ale voní to tam jako na hradě. Takže očekávám skvost.

      • info.crew
        info.crew, 2.1.16 20:01:13  
         

        Vyšla suprově, ještě ji naředím.

  • andys
    andys, 31.12.15 09:05:12  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=233ecf0f1f.gif

    http://www.imagehosting.cz/?v=69b88605eb.png

  • andys
    andys, 26.12.15 12:08:57  
     

    Přeji hezký sváteční den, kačenka se zelím a knedlíkem... :4:

  • LinPin
    LinPin, 22.12.15 18:13:17  
     

    Vánoční černá omáčka:

    Co budeme pobřebovat:
    •250g kořenové zeleniny (150 mrkev, 50 petržel, 50 celer)
    •koření (2 cm celé skořice, 3 hřebíčků, 1 malý badyán, 3 nové koření, 1 bobkový list)
    •300ml černého piva
    •300g nastrouhaného perníku
    •400g povidel
    •300g mandlí
    •200g lískových ořechů
    •200g vlašských ořechů
    •200g rozinek
    •200g sušených švestek
    •2PL rumu
    •kůra z jednoho citronu
    •3PL ostré marmelády (rybízové)

    • LinPin
      LinPin, 22.12.15 18:13:37  
       

      Postup:

      Kořenovou zeleninu očistíme a spolu kořením dáme vařit do 1,5 vody.
      Vaříme cca 30 -40 minut. Zcedíme a zbyde nám litr silného zeleninového kořeněného vývaru.

      Černé pivo smícháme spolu s nastrouhaným perníkem a povidly.
      Řádně promícháme a necháme stát alespoň dvě hodiny (klidně přes noc)

      Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme. Dáme je vařit spolu s oloupanými vlašskými a lískovými ořechy. Vaříme 5 minut.

      Směs piva, perníku a povidel uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme 5 minut. Je to opravdu hustá kaše, nepřipalte to.
      Poté pomalu, za stálého míchání, přiléváme kořeněný vývar. Vaříme spolu cca 20 minut.
      Nakonec přidáme povařené ořechy a opláchnuté sušené švestky (vypeckované), rozinky, citronovou kůru a rybízovou marmeládu.
      Vaříme společně dalších cca 15 minut. Ořechy jsou drží tvar, ale jsou měkké. Švestky nabobtnají a jsou krásně měkoučké. Lehce ovoníme rumem (není nezbytné).

      • info.crew
        info.crew, 24.12.15 17:07:21  
         

        To musí být zajímavý lektvar.

  • andys
    andys, 20.12.15 20:55:41  
     

    Krásné a šťastné Vánoce, přeji hlavně pohodu a lásku v kruhu rodiny... :4:

    http://www.obrazovka.cz/vanocni/altan.html

    • LinPin
      LinPin, 22.12.15 18:14:18  
       

      Krásné i Tobě.

  • info.crew
    info.crew, 20.12.15 20:19:54  
     

    Uzení se povedlo, jen je to tak nasolený, že to asi všechno půjde do polívky. Sýr je super.

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 15.12.15 12:40:50  
     

    Tradičním vánočním jídlem jsou šneci.
    http://drmartens.rajce.idnes.cz/ruzne#recepty3.jpg

  • LinPin
    LinPin, 14.12.15 16:55:42  
     

    Dotaz-mají chlazeného kohouta,dovoz Francie,chlazené holoubátka,křepelk...jak se kohout dá upravit?

    • Dr.Martens
      Dr.Martens, 14.12.15 17:05:51  
       

      Kdysi jsem ho dělal jako klasiku na víně, když se vyskytl mladý - jinak mám většinou staré, ti jdou na sekanou. Zkusím najít recept.

    • Braddock
      Braddock, 14.12.15 21:37:39  
       

      11. DIVOKÝ HOLUB PEČENÝ:

      2 divocí holubi, 50 g slaniny, 1 malá cibulka, 4 celé pepře, 100 g másla, sůl. Očištěné holuby dobře omyjeme, prsíčka protáhneme slaninou, posolíme, dovnitř vložíme 2 plátky cibule, vnitřnosti a celý pepř. Dáme rozpálit máslo, holuby na ně vložíme prsíčky dolů a pečeme. Jakmile pustí šťávu, slabě je podlejeme. Pečeme doměkka. Příloha: opečené nebo vařené brambory, rýže, kompoty, saláty.
      10. DIVOKÝ HOLUB NA CIBULI:

      2 divocí holubi, 2 lžíce tlučených jalovčinek, 60 g slaniny, 3 velké cibule, 100 g másla, sůl, 70 g strouhanky a 50 g másla na osmažení. Divoké holuby očistíme a dobře vymyjeme. Navrchu i uvnitř je důkladně potřeme tlučenými jalovčinkami, dáme do misky, přikryjeme je a necháme v chladničce 2 dny odležet. Pak jalovčinky zčásti oklepeme, do holubů vložíme několik plátků cibule, svrchu je zabalíme do plátků slaniny a převážeme. Na pekáčku rozpustíme máslo, přidáme na plátky pokrájenou cibuli, zapěníme a vložíme připravené holuby. Přiklopíme a v troubě dusíme za častého podlévání vodou nebo hovězí polévkou. Měkké holuby vyjmeme, nakrájíme, obložíme cibulí a hustě posypeme houskou dorůžova osmaženou na másle. Šťávu podáváme zvlášť. Příloha: vařené nebo opečené brambory ochucené cibulkou a česnekem a dýňový kompot.
      9. DIVOKÝ HOLUB S NÁDIVKOU:

      2 divocí holubi, 50 g slaniny, 100 g másla, sůl. Nádivka: 2 rohlíky, 20 g slaniny, 50 g uzeného masa nebo šunky, usekaná holubí játra, žaludky i srdce, 1 vejce, zelená petrželka, muškátový květ a oříšek, sůl, mléko nebo hovězí polévka. Holuby dobře omyjeme navrchu i uvnitř, prsíčka protáhneme slaninou a posolíme. Dutinu břišní nadijeme připravenou nádivkou, zašijeme ji, prsíčka poklademe plátky slaniny a dáme péci na rozpálené máslo (prsíčky dolů). Podléváme podle potřeby. Nádivku připravíme takto: rohlíky nakrájíme na tenké plátky, polijeme vařícím mlékem nebo polévkou a rozmačkáme a zamícháme vidličkou. Přidáme slaninu a uzené maso nakrájené na drobné kostičky, vnitřnosti, vejce, sůl, koření, rozsekanou zelenou petrželku a dobře promícháme. Hotovou směsí nadijeme připravené holuby, zbytek dáme vedle na pekáček na plátky slaniny. Jako přílohu podáváme brambory, rýži, saláty, kompoty.

      • Braddock
        Braddock, 14.12.15 21:39:59  
         

        8. ZADĚLÁVANÝ HOLUB:

        2 divocí holubi, 1/2 l hovězí polévky, 1 sáček zeleninové zmrazené směsi, 4 celé pepře a 3 zrna nového koření, 1 malá cibulka, 50 g másla a 20 g mouky na jíšku, sůl, mletý pepř a muškátový květ. Odleželé holuby očistíme a dobře omyjeme. Vaříme je v hovězí polévce v tlakovém hrnci spolu se solí, zeleninou, cibulí a kořením. Je-li třeba, přidáme ještě vodu. Měkkou zeleninu vyjmeme, holuby vaříme dále doměkka. Měkkou zvěřinu nakrájíme, vývar zahustíme máslovou jíškou a povaříme. Podle chuti dosolíme, okořeníme muškátovým květem a pepřem. Zvěřinu podáváme se zeleninou politou omáčkou. Jako přílohu dáváme rýži nebo jemné noky, višňový nebo třešňový kompot.
        7. DIVOKÝ HOLUB PEČENÝ S PÁLIVOU OMÁČKOU:

        2 divocí holubi, sůl, citrónová šťáva, 4 jalovčinky, 4 celé pepře, 1 bobkový list, 1/2 lžičky zázvoru, 60 g slaniny, 80 g másla. Omáčka: 250 g rajčat, 3 zelené papriky, 2 cibule, 2-3 lžíce oleje, 1 hřebíček, špetka skořice, na špičku nože papriky, tlučených papriček chilli a zázvoru, 1 lžička cukru, 3 zrna nového koření, sůl, 2 dl vody, 1-2 lžíce estragonového octa. Odleželé a očištěné holuby dobře omyjeme. Prsíčka protáhneme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem, obalíme plátky slaniny a převážeme. Vnitřek holubů vykapeme citrónovou šťávou a vložíme 2 jalovčinky. Připravené holuby upečeme v troubě na pekáčku na rozpuštěném másle, bobkovém listu a pepři. Podle potřeby podlijeme vodou. Měkké holuby vyjmeme, nakrájíme na porce a přelijeme šťávou z pečeně. Zvlášť podáváme omáčku, kterou připravíme takto: Nakrájíme rajčata, zelenou papriku a cibuli a podusíme je na oleji. Přidáme hřebíček, skořici, papriku, tlučené papričky chilli, zázvor, cukr, nové koření, sůl a vodu s estragonovým octem a svaříme dohusta. Příloha: jemné pečivo nebo chléb, hruškový kompot.
        6. DIVOKÝ HOLUB DUŠENÝ I:

        2 divocí holubi, 50 g slaniny, 70 g másla, kořenová zelenina (1 mrkev, 1 menší petržel, 1/4 celeru), 1 menší cibule, 1-2 bobkové listy, špetka tymiánu, 6 celých pepřů, 2 zrna nového koření, 1 hříbek, 2-3 lžíce červeného vína, strouhaný suchý chléb na zahuštění. Očištěné a omyté holuby protáhneme na prsíčkách slaninou, osolíme, dovnitř vložíme játra, srdce, žaludek, kousek másla a jeden celý pepř. Na pekáči na másle podusíme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, bobkový list, tymián, pepř, nové koření a můžeme přidat nakrájený hříbek. Vložíme připravené holuby a dusíme je doměkka. Podle potřeby je podléváme. Měkké holuby vyjmeme, šťávu protřeme sítem, přilijeme červené víno a zahustíme strouhaným chlebem. Povaříme a hotovou omáčku nalijeme na holuby. Jako přílohu podáváme rýži, kompoty a saláty.

      • Braddock
        Braddock, 14.12.15 21:40:57  
         

        5. DIVOKÝ HOLUB DUŠENÝ II:

        2 divocí holubi, 80 g slaniny, 1 citrón, 1 lžíce sekané petrželky, sůl, 100 g másla, 1 menší cibule, 1/4 menšího celeru, 1 menší mrkev, 1 menší petržel, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, 5 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 1/2 l hovězí polévky, 1 lžička cukru, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce rybízové zavařeniny. Očištěné a omyté divoké holuby (mohou být i starší) protáhneme na prsíčkách slaninou a uvnitř vytřeme strouhanou citrónovou kůrou, smíchanou s posekanou petrželkou. Osolíme je navrchu i uvnitř. Na másle zapěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel, bobkový list a tymián, pepř, nové koření a 2 proužky citrónové kůry. Vložíme holuby a opečeme je ze všech stran. Podlijeme hovězí polévkou a necháme podusit. Potom přelijeme do tlakového hrnce, zakapeme citrónovou šťávou z celého citrónu, přidáme cukr, rybízovou zavařeninu a červené víno. Hrnec uzavřeme a dusíme doměkka (20-30 minut). Měkké holuby vyjmeme, nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou i se zeleninou. Příloha: vařené nebo opečené brambory a dušená jablka s jeřabinovým kompotem.
        4. RIZOTO Z DIVOKÝCH HOLUBŮ:

        2 divocí holubi, sůl, 1 sáček zmrazené zeleninové směsi, 6 celých pepřů, 3 zrna nového koření, 3 jalovčinky, 2 cibule, 100 g sádla nebo oleje, 1 lžička kmínu, dušená rýže, feferonky, Glutasol, sůl. Odleželé a očištěné holuby dobře omyjeme. Dáme je do tlakového hrnce vařit spolu se zmrazenou zeleninou, solí, cibulí, pepřem, novým korením a jalovčinkami (20-30 minut). Měkkou zeleninu (po 3-5 minutách) vyjmeme a holuby uvaříme do měkka. Měkké holuby sejmeme z kostí a pokrájíme na kostičky. Na sádle opeceme 1 nakrájenou cibuli a kmín. Když je cibule zažloutlá, přidáme nakrájenou zvěřinu a s cibulí a kmínem opečeme (až je cibulka růžová, zvěřina se však nesmí příliš vysušit a upražit). Pak promícháme s dušenou rýží, uvařenou zeleninou a naloženými sekanými feferonkami (1-2 podle libosti). Dochutíme solí, pepřem a Glutasolem. Podáváme se salátem z rajčat a paprik.
        3. DIVOKÝ HOLUB NA ŠALVĚJI:

        2 divocí holubi, 50 g slaniny, 80 g másla, sůl, 2 lístky šalvěje, 100 g hříbků nebo žampiónů, 1 lžíce sekané petrželky, mletý pepř, 3 lžíce bílého vína, citrónová šťáva. Očištěné holuby dobře omyjeme, vytřeme solí, pepřem, a citrónovou šťávou, prsíčka protáhneme slaninou. Osolíme a opepříme je i navrch, na každého holuba dáme lístek šalvěje a pak je zavineme do plátků slaniny a převážeme nití. Na pekáčku na rozpuštěném másle opečeme, přidáme posekané houby, petrželku, podlijeme vínem, přiklopíme a pečeme v troubě doměkka. Je-li ještě třeba, podlijeme vodou. Měkké holuby rozbalíme, přelijeme šťávou z pečeně, plátky slaniny i šalvěj dáme do šťávy a necháme bez pokličky v troubě zapéci a zčervenat. Pak nakrájíme na porce a přelijeme šťávou. Příloha: vařené nebo opečené brambory nebo rýže a broskvový a višňový nebo hruškový a brusinkový kompot.

      • Braddock
        Braddock, 14.12.15 21:41:54  
         

        2. DIVOKÝ HOLUB NA SMETANĚ:

        6 divokých holubů, 60 g slaniny, 80 g másla, sůl, 1 menší mrkev, 1 malá petržel, 1/4 menšího celeru, 1 střední cibule, 2 lžíce červeného vína, 2 dl kysané smetany, 1 lžička mouky na zahuštění. Na podlévání: vývar z 1/2 1 vody, 4 celých pepřů, 2 zrn nového koření, 2 jalovčinek, 1 malého bobkového listu, 1 lžičky tymiánu. Odleželé a očištěné holuby dobře omyjeme. Sejmeme prsíčka z kostí, protáhneme jemnými klínky slaniny, osolíme a dáme dusit do trouby na rozpuštěné máslo a pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Podle potřeby podléváme scezeným vývarem a vínem. (Pro urychlení můžeme k přípravě použít i tlakový hrnec.) Měkkou zvěřinu vyjmeme, šťávu protřeme sítem nebo rozmixujeme, nebo zeleninu jen rozmačkáme a zalijeme rozšlehanou smetanou, do které můžeme přidat lžičku mouky. Podáváme s jemným knedlíkem nebo jemnými noky nebo s jemným pečivem a brusinkami nebo jeřabinovým kompotem. Ze zbylých částí holubů uvaříme polévku.
        1. DUŠENÝ HOLUB PIKANTNÍ:

        2 divocí holubi, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 dl hovězí polévky, 2 dl bílého vína 2 lžíce rajského protlaku, sůl, mletý pepř, 80 g slaniny, 100 g šunky. Očištěné holuby dobře omyjeme a potřeme navrch i uvnitř česnekem utřeným se solí. V tlakovém hrnci opečeme na oleji spolu s plátky šunky dočervena. Šunku opečeme jen rychle po obou stranách a ihned vyjmeme, aby se nevysušila, a necháme ji v teple. Opečené holuby podlijeme hovězí polévkou a vínem, přidáme rajský protlak, sůl, mletý pepř a dusíme doměkka (15-25 minut). Měkkou zvěřinu pokrájíme na porce a urovnáme na mísu na plátky opečené šunky. Šťávu podáváme zvlášť. Příloha: vařené, nasucho pečené nebo opečené brambory a hlávkový salát se smetanou.

        • info.crew
          info.crew, 14.12.15 21:48:55  
           

          Asi začnu krmit holuby.

          • Dr.Martens
            Dr.Martens, 14.12.15 21:51:21  
             

            Divocí jsou lepší :15:

            • info.crew
              info.crew, 14.12.15 22:18:10  
               

              Klidně i havrany budu krmit.

    • Braddock
      Braddock, 14.12.15 21:46:36  
       

      Křepelku zkus takhle
      http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/145-nadivana-krepelka-s-medovou-hruskou/

      • LinPin
        LinPin, 16.12.15 19:00:50  
         

        To je tak malý,že bych se bála prorvání.