PETA - People Eating Tasty Animals

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Braddock (2017-05-23 22:16:58)jakub.vandrovec (2017-05-23 21:57:43)ikvacek (2016-10-09 11:26:09)mack-the-knife (2016-05-27 14:21:06)
PETA - People Eating Tasty Animals
Založeno: 26. 4. 2015 | Příspěvků: 475 | Členů: 4
Správci: Braddock (hlavní), jakub.vandrovec

People Eating Tasty Animals - fórum zaměřené na gastronomii, zejména pak konzumaci, úpravu a recepty na nejchutnější a nejzdravější maso - zvěřinu.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 19.4.17 18:52:50  
     

    Velikou gastronomickou inspirací se mi stal román Pražský hřbitov od Umberta Ecca. S hanbou jsem zjistil, jak jsem nevzdělaný, takovou finanzieru musím vyzkoušet.

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 23.5.17 21:51:34  
       

      Jak píše mistr Eco:
      symfonie kohoutích hřebínků, telecích brzlíků, mozečků a varlat, hovězího filé, hříbků, půl poháru marsaly, mouky, soli, oleje a másla, čemuž všemu dodávala navinulou chuť alchymická dávka octa. Pokud jste měli tuto krmi vychutnat jaksepatří, museli jste se ovšem dostavit – jak naznačoval sám název – v redingotu, jinak též řečeném stiffelius.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 3.4.17 18:28:54  
     

    Slavnostní menu na 30. dubna je hotové.
    Předkrm budou stehýnka ze skokanů ostronosých, marinovaná v bílém víně s muškátovým oříškem, potom paštika z vydry a volavčí prsíčka na divokém koření a mandlích s hroznovou jíchou, to je evergreen, super maso. Labrador bude naložený v česneku, zelenině a bílém víně a upečený předem, to nejde dělat na grilu, musí se péct pomalu a dlouho. Na gril naopak přijdou pstruzi, jenom jednoduše, máslo, pepř, sůl, petržel. Průběžně se bude okrajovat divočák, který se bude točit na prasopeči. Na zapíjení pivo, medovina, slivovice.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 17.1.17 11:14:57  
     

    František Josef I. (1830–1916) měl od dětství v oblibě divadlo, ale opravdovou vášní pro něj byly hony, jež považoval za jedinou vhodnou zábavu pro panovníka. František Josef si nenechával zvěř shánět do údolí, ale vydával se za ní do hor. Stejně tak byl zvyklý nosit si sám pušku. Lovecký úbor císaře i jeho hostů musel odpovídat mysliveckému stavu a tradici – plstěný klobouk s kamzičí štětkou nebo tetřevím tatrčem, šedá kamizola, zelená vesta, krátké kožené kalhoty, vlněné podkolenky a vhodná lovecká obuv. Císař až do vysokého věku dodržoval pravidlo: „Myslivec má mít nahá kolena.“ A to přesto, že ho již trápilo revma.

    V mysliveckém úboru se František Josef nelišil od lesníků a mysliveckých pomocníků, na základě čehož se traduje řada úsměvných situací. Jedna z nich se odehrála, když František Josef a jeho společníci zabloudili a požádali jakéhosi sedláka, aby je odvezl do Ischlu. Při loučení mu císař poděkoval a odhalil svoji identitu: „Víš, koho jsi vezl? Já jsem rakouský císař, a tady ti představuji saského krále a toskánského velkovévodu.“ Sedlák se zasmál: „To by mohl říct každý!“ I potom, co se potvrdilo, koho vezl, stále nevěřil: „V takových šatech? A kromě toho mi nedali spropitné.“

  • Braddock
    Braddock, 28.9.16 08:36:34  
     

    na sobotu mam objednaný mufloní jehně, v neděli se bude grilovat

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 28.9.16 09:23:55  
       

      Muflonče ještě ujde, starší už jsou akorát do klobás.

    • jakub.vandrovec
      jakub.vandrovec, 4.10.16 10:25:04  
       

      Marinovals ho nějak?

      • Braddock
        Braddock, 5.10.16 23:34:26  
         

        Jj. cibule, česnek, zázvor, jalapeňos, trochu sójovky, olej, med

        • jakub.vandrovec
          jakub.vandrovec, 6.10.16 00:05:55  
           

          Zajímavé, zkusím. Ochladilo se, mufloni se začínají objevovat.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 27.9.16 11:02:38  
     

    Nežijeme proto, abychom jedli. Jíme proto, abychom nepili nalačno.

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 19.9.16 11:02:37  
     

    Našel jsem fajnovou věc, sírovec žlutooranžový. Včera jsem ho pekl s kuřetem, dneska bude jako čína.

  • mack-the-knife
    mack-the-knife, 27.5.16 14:21:05  
     

    Nesmírně poučné.
    https://www.youtube.com/watch?v=z0O_VYcsIk8

  • mack-the-knife
    mack-the-knife, 12.5.16 10:10:38  
     

    http://hobby.idnes.cz/stravovani-za-karla-ctvrteho-dj5-/hobby-domov.aspx?c=A160313_085702_hobby-domov_bma

    Velmi zajímavý článek.

  • NumaPompilius
    NumaPompilius, 22.2.16 11:28:45  
     

    Kde je martas?

    • janko.luptak
      janko.luptak, 22.2.16 15:39:28  
       

      Stav účtu: Blokovaný

      • NumaPompilius
        NumaPompilius, 23.2.16 11:51:21  
         

        Ale zmizel ze spravcu i pratel...krakora ma taky blok a vsechno mu zustalo.

        • janko.luptak
          janko.luptak, 23.2.16 12:56:55  
           

          asi není blokace jako blokace

          • NumaPompilius
            NumaPompilius, 23.2.16 13:19:27  
             

            To je divny.

            • janko.luptak
              janko.luptak, 23.2.16 13:21:08  
               

              není. buď máš časově omezený BAN - např. jak já včera na jeden den, nebo ho máš nafurt - v tom případě ti to odebere správcovství, fotky, přátelé vše.. prostě doživotí

              • NumaPompilius
                NumaPompilius, 23.2.16 14:21:22  
                 

                To muze rovnou smazat cely profil,ne tak polovicate.

                • janko.luptak
                  janko.luptak, 23.2.16 14:32:06  
                   

                  no tak to bylo, pak to zas změnil a i staré smazané profily jsou teď jako zablokované.. např. SPZ
                  https://www.diskutnici.cz/uzivatel/7S87512/

                  • NumaPompilius
                    NumaPompilius, 23.2.16 14:33:21  
                     

                    To vypada na moznost navratu:-)

                  • janko.luptak
                    janko.luptak, 23.2.16 14:35:24  
                     

                    zlatý voči.. tomu nevěř :4:

                  • NumaPompilius
                    NumaPompilius, 23.2.16 14:41:41  
                     

                    Pak se ptam ,co martas napsal tak krutoprisneho ...a recidivista nebyl,zacina v tom byt solidni gulas

                  • janko.luptak
                    janko.luptak, 23.2.16 15:28:03  
                     

                    jo, to ví jen on, bůh a cody. a u toho boha pochybuji.

  • janko.luptak
    janko.luptak, 6.2.16 20:13:13  
     

    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/12662431_948098531948878_4649212980563072386_n.jpg?oh=27a5d6175f7f36cbf93c51611cd4f129&oe=57315171
    true story bro

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 5.2.16 17:20:29  
     

    Studie vědců z univerzity ve Štýrském Hradci ukazuje, že vegetariáni jsou častěji nemocní, trpí častěji depresemi a představují větší zátěž pro zdravotní systém než jedlíci masa.

    http://www.stoplusjednicka.cz/vegetariani-ziji-nezdrave-maji-vice-psychickych-poruch-jsou-zatezi-pro-zdravotnictvi?utm_content=buffer7860c&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

    • TX.2010
      TX.2010, 3.3.16 10:03:54  
       

      Jak "vědci v rámci jednotlivých skupin zohlednili kuřáky a sportovce"? Jak se tam píše. Z té tabulky se to nedovím.
      Raději být vegetariánem než kuřákem. Nemoci a ... ten kuřácký smrad a otupělá chuť!

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 22.1.16 11:57:40  
     

    Dnes je 151. výročí narození Wilbura Scovilleho.

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 19.1.16 11:38:05  
     

    Eating meat and cooking food made us human, the studies suggest, enabling the brains of our prehuman ancestors to grow dramatically over a few million years.

    https://www.washingtonpost.com/national/health-science/sorry-vegans-eating-meat-and-cooking-food-is-how-humans-got-their-big-brains/2012/11/26/3d4d36de-326d-11e2-bb9b-288a310849ee_story.html

  • janko.luptak
    janko.luptak, 3.1.16 13:17:55  
     

    http://g.cz/svetovy-rekord-vegan-se-12-minut-4-sekundy-nezminil-o-tom-ze-je-veganem

    • TX.2010
      TX.2010, 11.1.16 17:35:07  
       

      :1: :1: :1: :1:

  • info.crew
    info.crew, 2.1.16 13:05:06  
     

    Tak vařím polévku z těch žeber, co jsem udil, jsem zvědavý na výsledek.

    • Dr.Martens
      Dr.Martens, 2.1.16 13:15:22  
       

      Klasická uzená polévka s kroupami a bramborem?

      • info.crew
        info.crew, 2.1.16 14:25:10  
         

        Jen se bojím toho nasolení, opláchl jsem to horkou vodou, ale voní to tam jako na hradě. Takže očekávám skvost.

      • info.crew
        info.crew, 2.1.16 20:01:13  
         

        Vyšla suprově, ještě ji naředím.

  • andys
    andys, 31.12.15 09:05:12  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=233ecf0f1f.gif

    http://www.imagehosting.cz/?v=69b88605eb.png

  • andys
    andys, 26.12.15 12:08:57  
     

    Přeji hezký sváteční den, kačenka se zelím a knedlíkem... :4:

  • LinPin
    LinPin, 22.12.15 18:13:17  
     

    Vánoční černá omáčka:

    Co budeme pobřebovat:
    •250g kořenové zeleniny (150 mrkev, 50 petržel, 50 celer)
    •koření (2 cm celé skořice, 3 hřebíčků, 1 malý badyán, 3 nové koření, 1 bobkový list)
    •300ml černého piva
    •300g nastrouhaného perníku
    •400g povidel
    •300g mandlí
    •200g lískových ořechů
    •200g vlašských ořechů
    •200g rozinek
    •200g sušených švestek
    •2PL rumu
    •kůra z jednoho citronu
    •3PL ostré marmelády (rybízové)

    • LinPin
      LinPin, 22.12.15 18:13:37  
       

      Postup:

      Kořenovou zeleninu očistíme a spolu kořením dáme vařit do 1,5 vody.
      Vaříme cca 30 -40 minut. Zcedíme a zbyde nám litr silného zeleninového kořeněného vývaru.

      Černé pivo smícháme spolu s nastrouhaným perníkem a povidly.
      Řádně promícháme a necháme stát alespoň dvě hodiny (klidně přes noc)

      Mandle spaříme horkou vodou a oloupeme. Dáme je vařit spolu s oloupanými vlašskými a lískovými ořechy. Vaříme 5 minut.

      Směs piva, perníku a povidel uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme 5 minut. Je to opravdu hustá kaše, nepřipalte to.
      Poté pomalu, za stálého míchání, přiléváme kořeněný vývar. Vaříme spolu cca 20 minut.
      Nakonec přidáme povařené ořechy a opláchnuté sušené švestky (vypeckované), rozinky, citronovou kůru a rybízovou marmeládu.
      Vaříme společně dalších cca 15 minut. Ořechy jsou drží tvar, ale jsou měkké. Švestky nabobtnají a jsou krásně měkoučké. Lehce ovoníme rumem (není nezbytné).

      • info.crew
        info.crew, 24.12.15 17:07:21  
         

        To musí být zajímavý lektvar.

  • andys
    andys, 20.12.15 20:55:41  
     

    Krásné a šťastné Vánoce, přeji hlavně pohodu a lásku v kruhu rodiny... :4:

    http://www.obrazovka.cz/vanocni/altan.html

    • LinPin
      LinPin, 22.12.15 18:14:18  
       

      Krásné i Tobě.

  • info.crew
    info.crew, 20.12.15 20:19:54  
     

    Uzení se povedlo, jen je to tak nasolený, že to asi všechno půjde do polívky. Sýr je super.

  • Dr.Martens
    Dr.Martens, 15.12.15 12:40:50  
     

    Tradičním vánočním jídlem jsou šneci.
    http://drmartens.rajce.idnes.cz/ruzne#recepty3.jpg