Vadí vám něco při vaření a co vás potěší

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
minoki (2017-09-23 03:14:57)Zidane (2017-09-22 20:18:18)69beran (2017-09-22 20:05:04)pametnik (2017-09-22 18:43:16)Jackie0004 (2017-09-20 15:14:44)Kansasska (2017-07-05 21:08:32)andyparker (2015-11-09 19:37:20)
Vadí vám něco při vaření a co vás potěší
Založeno: 13. 11. 2014 | Příspěvků: 555 | Členů: 7
Správci: pametnik (hlavní)

Kdo rád vaří má také radost ze svého díla a je rád, když strávníkům nejen chutná, ale je to hezké i pro oči. Při tom mi vadí, že když se otočím, tak mi někdo sní maso, které jsem právě nakrájel do polévky, když si večer upeču veky na chlebíčky, ráno udělám salát, uvařím vajíčka,okurky,sýr, nakrájím veky a z lednice místo 30dkg šunky vyndám jen zabalený prázdný papír.Co uděláte, taky se rozčilujete, nebo to berete jako legraci ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • Zidane
    Zidane, 21.9.17 14:23:45  
     

    Jo, to jsem kdesi četl taky, že když cejtíme ve vietnamském obchodě myšinu, že to může být právě jasmínová nebo jaká to rejže, nemusí to prej znamenat, že tam je zahlodavčeno :1: :1: :1:

    • minoki
      minoki, 21.9.17 14:39:23  
       

      Jo smrdi to tam fest a k tomu ta umelotina z bot :1: :1:

      • 69beran
        69beran, 21.9.17 20:37:58  
         

        Umělotina z bot, koberce,lina...mě to strašně voní :1: Hlavně ty koberce.
        Jinak ten vietnamský puch z vaření a kdovíčeho ještě, to je běs a hrůza. Občas jezdím do večerky k Vietnamce pro drobnosti. Jednou kolem poledne byl u kasy její manžel a ona vařila vedle. Měla otevřené dveře do prodejny, sporák hned za dveřma. To byl puch!!! :7: Příště, když byla na prodejně sama a manžel byl dle auta odjet, zeptal jsem se jí, co to vařila. Zeleninu a nudle!
        Naznačil jsem jí, že to zrovna moc nevonělo. Smála se tomu a říkala, že jim zase nevoní některé naše ingredience. Dál jsme se nedostali, páč dorazil její manžílek /tydýt jeden :10: / a ona automaticky zapíchla oči do mobilu a nahodila neutrální, až znuděný výraz :1: Tak je to vždycky-manžel není, je s ní sranda, manžel je, čumí do mobilu, někdy něco štěbetá

        • Zidane
          Zidane, 21.9.17 20:49:38  
           

          Chápu... manžel je, musí být znuděná, protože debaty se zákazníkem - "ty potvoro, ty po něm jedeš! A pokud nejedeš, co se s ním bavíš, zákazníkovi máš odpovědět a nic víc!" a má problém...

          • 69beran
            69beran, 21.9.17 21:15:24  
             

            No mě bylo několikrát divný, proč se chová pokaždý jinak. Někdy laškovná, milá, zeptám se na něco a ona to jde semnou hledat, je veselá, rozvrkočená :2: Jindy sotva pozdraví a mlčí. Jednou asi 10 lidí v prodejně, ona si mě mezi nimi všimla a nahodila úsměv, že si toho někteří všimli a hned pohledy na mě :1:
            A tak pořád dokola, pokaždý jinak. Jednou jsem jí řekl, že by ji víc slušely rozpuštěné vlasy, než stažené dozadu. Druhý den je měla rozpuštěné :13: Pochválil jsem jí to a že je to tak moc sexy. Asi měsíc je měla tak pořád.
            No ale ty změny chování trvaly. Pak mi to teprv došlo s tím manželem a kamerami na prodejně...
            Myslím že si jednou,nejednou?, něčeho všiml a dal ji kázání...
            Tvl ona je tak nádherná! Je jí 27 a vypadá na 19
            No ale smrad z hrnců jí jde neuvěřitelnej, to zas jo! :15:

            • minoki
              minoki, 22.9.17 00:26:02  
               

              To si rozmyslis mit to doma :1: :1:

              • Zidane
                Zidane, 22.9.17 00:50:52  
                 

                No to jo. Mají prostě jinou povahu, my je a oni nás chápeme jen s vypětím všech sil, dlouhodobě se to nedá :14:

              • 69beran
                69beran, 22.9.17 19:57:53  
                 

                Tak jasně že domů tohle nebrat :6:

                • minoki
                  minoki, 23.9.17 03:14:15  
                   

                  :1: :1: :1:

        • minoki
          minoki, 22.9.17 00:23:50  
           

          :7: ..oni bydli v tech prodejnach a smrdi to skoro vsude.Ty tem zenskejm nedas pokoj :1: Vsak by asi dostala po tlame...

    • 69beran
      69beran, 21.9.17 18:04:49  
       

      Myšinu jsem cítil z té basmatky. U Vietnamců je to něco ještě horšího. Jako kdyby pach z kanálů před deštěm. Já zase slyšel, že to je z jejich zeleniny.

      • minoki
        minoki, 22.9.17 00:24:45  
         

        Ale vzdyt zeleninu kupuji ceskou...

        • 69beran
          69beran, 22.9.17 20:05:04  
           

          Ale mají i vietnamskou. Posílají jim to z Vietnamu a vozí si ji když se vracejí z dovči :1:

          • minoki
            minoki, 23.9.17 03:14:56  
             

            Nechci vedet,co si jeste vozi..hovada

    • pametnik
      pametnik, 21.9.17 19:30:38  
       

      Je to tam cejtit Vietnamsky. Občas tam zajdu koupit něco z drgerie, nebo průmyslového zboží. Už se ale dostali na srovnatelné ceny s našimi obchody. Textil tam už dávno nekupuju, Kik má za stejné ceny lepší a nepáchnoucí.

      • 69beran
        69beran, 21.9.17 19:48:07  
         

        Vietnamsky... :1: Ano, tak se to dá shrnout :2:

  • pametnik
    pametnik, 18.9.17 13:10:09  
     

    Mě šoukje, když si ženuška stoupne vedle mě, navíc k oknu odkud mi přichází světlo na stůl a sleduje, jestli nedávám do jídla něco co je "nezdravé", o čem neví co to je a co jí nechutná i když to běžně do jídel používám a ani o tom neví. Ale už sem si zvykl :15:

    • Zidane
      Zidane, 18.9.17 13:15:32  
       

      Bych asi přestal a zeptal se, jestli mě chce vystřídat a jestli ne, ať nezavazí :1:

    • minoki
      minoki, 18.9.17 14:27:42  
       

      :2: Muj zase hlidal,zda spravne krajim cibuli. :1:

      • pametnik
        pametnik, 18.9.17 15:06:54  
         

        Cibule je dobrá, tou kibice bezpečně vyženu :1:

        • minoki
          minoki, 19.9.17 03:30:19  
           

          Jeho ne. :2: Musis vedet kam se kraji na kosticky a kam na mesicky :1: :1: :1: Ale uz je par roku klid,ma navarino pod nos,tak co.

          • pametnik
            pametnik, 19.9.17 10:03:23  
             

            Já teď cibuli třeba do guláše rozmixuju a je klid. Je to hned a snad i lepší, krásně se to osmahne.

            • minoki
              minoki, 19.9.17 11:35:57  
               

              To je zajimave.Nejlepsi gulas je z pomaleho hrnce.

              • pametnik
                pametnik, 19.9.17 12:57:30  
                 

                To je pravda, ale cibuli dělám jako první a na sádle, dokud není zlatavá. Podle odborníků by mělo být na váhu tolik cibule, kolik je masa. Já dávám trochu míň a guláš dělám pomalinku a den dopředu.

                • minoki
                  minoki, 19.9.17 13:56:30  
                   

                  Ano,cibule musi byt hodne.Ja sadlo nemam rada,tak na masle.

                  • pametnik
                    pametnik, 19.9.17 18:53:42  
                     

                    Hovězí guláš z kližky na másle ? :7:

                  • minoki
                    minoki, 19.9.17 21:24:57  
                     

                    jen cibule :1: ja delam vse na masle,ze sadla bych se poblula

                  • speranza57
                    speranza57, 20.9.17 09:27:48  
                     

                    A olej nepoužíváš ? Já osobně bych asi máslo na smažení cibule nezvolila. Leda snad přepuštěné, ale do guláše určitě ne, to raději ten olej. Cibuli smažím docela dlouho, měla bych obavu, že se to máslo moc přepálí.

                  • minoki
                    minoki, 20.9.17 10:52:03  
                     

                    Mame I maslo na vareni.Olej je moc mastny.Jo,fakt delam vse na masle :2: Omacky.Nevim,jestli tu mame jine.Na gulasi to znat neni.Kazdopadne je v us lepsi maso.

                  • speranza57
                    speranza57, 20.9.17 13:30:02  
                     

                    Aha, tak možná tam máte to máslo na vaření upravené, že v něm není tolik těch věcí, které se snadno přepalují. Tady je možné si normální máslo přepustit (a udělat si z něj tzv.máslo "ghí" po indicku :15: ) a potom se na něm dá i smažit. Např. vídeňský řízek by se měl smažit jedině na přepuštěném másle.

                  • minoki
                    minoki, 21.9.17 03:08:42  
                     

                    Ano,vse na masle :1:

                  • minoki
                    minoki, 22.9.17 00:27:21  
                     

                    Dnes spizy z veprove panenky,papriky,cibule a italske klobasky se syrem a bylinkami,ale na cistem olivovem oleji! :1:

          • Zidane
            Zidane, 19.9.17 18:16:14  
             

            Viz výše. Praštil bych nožem a nakrájej si to sám, radile. A pokud by to nenakrájel, byl by k večeři chleba s máslem, to by ho snad poučilo :1:

            • minoki
              minoki, 20.9.17 02:59:59  
               

              To by zacal vyvadet jeste vic.. :1:

              • Zidane
                Zidane, 20.9.17 03:01:12  
                 

                By mi mohl políbit. Jseš chytrej? Tak to udělej líp!
                A čau a šel bych od toho.

                • Zidane
                  Zidane, 20.9.17 03:03:55  
                   

                  Něco v tomhle smyslu:

                  Manažer školí podřízené o zvyšování efektivity práce: „Techniky, které jsem vám zde nastínil, raději nezkoušejte doma.”
                  „A proč ne?”
                  „No, víte, celé roky jsem sledoval rutinní činnosti své ženy, když připravovala snídani.
                  Hodně se naběhala mezi lednicí, sporákem, špajskou a stolem a často při tom nesla jen jednu věc. Tak jsem jí navrhl, jak by to mohla zlepšit.”
                  „A fungovalo to?”
                  „Mno, v podstatě vlastně ano. Předtím jí příprava snídaně zabrala dvacet pět minut. Teď to já dělám za osmnáct.”


                  Manželka dobře udělala - jseš chytrej jak rádio? Tak to dělej sám, když to umíš líp :14: :14: :14:

                • minoki
                  minoki, 20.9.17 03:09:40  
                   

                  Vsak neboj :1: Radsi uz dal pokoj a je rad,ze ma uvarino :1:

                  • Zidane
                    Zidane, 20.9.17 03:11:05  
                     

                    Správně. Takhle na kibice :14:

                  • minoki
                    minoki, 20.9.17 03:12:30  
                     

                    :1:

      • Zidane
        Zidane, 18.9.17 17:35:50  
         

        Mě někdo hlídat, jestli něco dělám "správně", tak viz výše - "chceš to udělat za mě? Jestli ne, tak nekibicuj" a je to.
        To je moje heslo nejen pro ženské - "buď mi řekni, CO mám udělat nebo JAK to mám udělat. Jestli mi chceš říkat oboje, udělej si to rovnou sám" :14:

        • Zidane
          Zidane, 18.9.17 17:38:18  
           

          Kuchyňské načuhovače snesu jen když se chtějí něco přiučit, kibice mám rád jak pracovní dobu. I máma, když špatně chodila a polehávala v kuchyni na kanapi (rodinný domek, tam to šlo), věděla, že když už něco vařím, tak že se sice učím za pochodu, ale že radit má až když si požádám. S čímž jsem neměl problém a tím pádem to oboustranně fungovalo :6:

          • minoki
            minoki, 19.9.17 03:28:56  
             

            Ja mam stesti na radily cely zivot,ale stejne si to delam po svym :1: Muj drahy jen shledl nejaky porad o vareni :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:

            • 69beran
              69beran, 19.9.17 22:45:33  
               

              Na pořady o vaření už nekoukám. Jsou tam stále větší kraviny, lidi vařej větší a větší humusy, co je české, to je už pomalu trestné. Do všeho rvou náhražky, místo majonézy jogurty, místo masa sóju, atd atd.
              A to infantilní vyjadřování! :7: :8: Mrkvička, masíčko, sádlíčko, máslíčko, cuketka...to už mě otrávilo totálně tyhle pořady.

              • Zidane
                Zidane, 20.9.17 02:54:47  
                 

                Přesně... do brsalátu jogurt, jděte mi hodně daleko :8: :8: :8:

              • minoki
                minoki, 20.9.17 03:07:09  
                 

                Zdrava vyziva mi leze na nervy,kvuli "nasim" mladym.Jedi furt ryzi,ktera zasmradi cely barak,pry jasminova-to je ale smrad...Rikame:Hadej,co dnes bude k veceri? (jejich) "Smradlave ponozky" tomu rikame.Jeste horsi je kokosovy olej.Ten jsme uz zakazali.To se nedalo vydrzet..Jedi jen kureci prsa a jsou podrazdeni hlady.Jak snedi neco normalniho,je jim spatne,ale vrhnou se na to jak psi.Holka je cela zelena a vztekla z te sve zdrave vyzivy.Nemuze spat.Ma problemy s ledvinama,ocima,zubama,zady,psychikou.Oba "zdravaci" huli cigara a jeste donedavna se cpali k te zdrave vyzive buchtama a kafem.Trochu nepochopitelne.

                • Zidane
                  Zidane, 20.9.17 03:09:38  
                   

                  Jo, to je nejlepší. Zdravá výživa všude možně, ale hulej jak uhelná elektrárna :1: :1: :1:

                  • minoki
                    minoki, 20.9.17 03:11:10  
                     

                    Co jim budu vysvetlovat... :8:

                  • Zidane
                    Zidane, 20.9.17 03:21:11  
                     

                    Nic, máš pravdu. Nobody is as deaf as he who won't listen.

                • 69beran
                  69beran, 20.9.17 18:41:58  
                   

                  Takhle páchne rýže Basmati. Prý nejvyšší kvalita! No to jo teda... :8: Je to směsice pachů ze zapařených ponožek a myší. Tfuj!!!

                  • minoki
                    minoki, 21.9.17 03:11:07  
                     

                    Tak I "jasminova".mne uz se chce z toho blit a cekam,kdy odleti...

              • Zidane
                Zidane, 20.9.17 03:27:55  
                 

                A poslední dobou už ani o vaření nejde, spíš z toho dělají reality showno... viz Prostřeno a "šmejděníčko šmejdění" - no ještě to tak, aby mi zbuzli byt, že to není tak, jak JIM by se líbilo - je to můj byt nebo jejich? :14: :14: :14:

                • minoki
                  minoki, 20.9.17 10:53:45  
                   

                  To je katastrofa.Jen same pomluvy a nejhorsi jsou "stouraci" v jidle.Lezou tam,prestoze nic nejedi.Cibule je zaklad.

                  • Zidane
                    Zidane, 20.9.17 15:15:41  
                     

                    Pamatuju jeden díl, kdy jeden z těch "soutěžících" tak nehorázně taktizoval ohledně bodování, až to třískalo dveřma... že to takovým není trapné. ALe jasně, není, pecunia non olet...

                  • 69beran
                    69beran, 20.9.17 18:39:30  
                     

                    No to taky. Ňoumaj se v tom jak gynekolog při provádění potratu :8: :7: A ty rádoby odborné kecy... Přitom pak sama vaří a všechno zmrví vč připálení brambor ve vodě :14:

                  • Zidane
                    Zidane, 20.9.17 22:14:14  
                     

                    Já bych se nedivil tomu, co jsem tuhle četl ohledně toho, zda není Prostřeno komedie, ohledně toho sprosťáka, jak se to tam pak pohádalo... že prý za toho sprosťáka vařil michelinský kuchař a stejně to jídlo "spolusoutěžící" sepsuli... nedivil bych se. To by potvrzovalo, že soudili kuchaře, ne kvalitu jídla.

                  • Zidane
                    Zidane, 20.9.17 22:15:31  
                     

                    Před nějakou dobou tam vlezla muslimka a žádala, aby ostatní nevařili vepřové, že to ona nesmí...

                  • 69beran
                    69beran, 20.9.17 22:27:26  
                     

                    S tou blbkou muslimskou jsem to viděl. Už je to tak 2 roky. Na co tam leze???
                    Jasně že nehodnotějí jídlo. Oni všichni všechno všem jen pomlouvají, ať je to super jídlo, nebo humus. Říkají tomu taktizování :14: :14: To je samozřejmě blbost! Všem to pohanět, to není taktizování přece. Naopak! Taktizoval bych tak, že bych to všem vychválil, na všechny byl jak med. A potom všem 1 bod! To je taktizování. Pokud někdo všem nadá a pohaní jídlo, všichni mu naprdnou taky.
                    To mě taky přestalo bavit. Jen tu a tam náhodně kouknu třeba na 5 minut a přepínám. Kolikrát už vidíš i z obrazovky, že to je blaf. Svíčková bílá jak koprovka, nebo naopak červená jak rajská. Rizoto téměř tekoucí /to bych nedal ani praseti/, žádný maso v něm skoro nemají. Místo masa sója...tomu mému to moc chutná, ani neví, že to není maso...No tvl co to má pak doma za debila??!! :14: :14: :14: :14: :14: :14: Holt někteří sbaští všechno. Na fórech si pak hrají na gurmány :7: :1: :1: :1:

                  • Zidane
                    Zidane, 20.9.17 22:31:20  
                     

                    .tomu mému to moc chutná, ani neví, že to není maso...

                    Tomu říkám mimibazar - "udělala jsem mňamku a příťa/manža si čvachtal"... a když si nečvachtal, je tam málo kečupu či podobné dobrůtky... fuj!

                  • 69beran
                    69beran, 20.9.17 22:36:52  
                     

                    A na všechno musí mít recept, jinak neuklohní nic. Kolikrát ty recepty na speciality čteme,že... Obyčejná cmunda po kaplicku, jen to jinak poskládá,no. ALE...rok na to sháněli recept :14: :14: Žádný talent, žádný nápad, žádné vlohy pro vylepšení stávajících jídel. A když to ještě vidím v TV, můžu vyletět z kůže nad těmi nemehly. Tak nakonec on taky každý neběhá stovku pod 10 vt, neumí chodit po laně mezi mrakodrapy, není každý houslový virtuos, nebo mistr světa v F1, že :13:

                  • minoki
                    minoki, 21.9.17 03:11:41  
                     

                    :1: :1: :1: