Mlsná huba, holé neštěstí

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
jitule111 (2018-01-15 18:19:04)Zidane (2017-12-23 15:24:31)pametnik (2017-12-23 15:20:28)teticka.mary (2017-09-30 07:57:35)anuste (2016-12-17 12:26:09)
Mlsná huba, holé neštěstí
Založeno: 26. 10. 2014 | Příspěvků: 408 | Členů: 5
Správci: pametnik (hlavní)

Trh s potravinami se začíná stabilizovat a novým prodejcům se otvírají možnosti předvést své výroby a hlavně umění. Proto bych chtěl, aby se zde objevili rady odevšad, kde se nechají koupit skutečně chutné a kvalitní suroviny a potravinářské výrobky. Neměla by to být konkretní reklama, ale doporučení na místo i kdy a kde se takové výrobky nechají koupit. Jsou to kromě "kamenných" prodejen i farmářské trhy a pojízdné prodejny. Díky všem, kteří pomůžou zmapovat Čechy,Moravu a Slezsko pro milovníky dobrého jídla.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • pametnik
    pametnik, 23.12.17 15:20:27  
     

    Všem kteří sem zabloudí přeji hezké a klidné Vánoce a splnění všech i tajných přání. :15: :15: :15:

  • pametnik
    pametnik, 13.12.17 15:54:56  
     

    Dobrý den, tak se pochlubte, co už máte napečeno na Vánoce. Já mám hotový vanilkový rohlíčky, linecké koláčky, koláčky z oříškového těsta a strojkové pečivo. Slepovat a polévat čokoládou budu až na poslední chvíli, stejně jako dělat laskonky. :15:

  • pametnik
    pametnik, 8.12.17 13:10:00  
     

    Přeji všem návštěvníkům stránek hezký den. Mám netradiční dotaz. Kde a hlavně z jaké produkce nakupujete drůbež ? Dnes jsem po dlouhé době koupil kuře, čerstvé chlazené z běžné nabídky a opět mám na dlouho po chuti, bohužel jsme nakročili k této stravě.
    https://www.youtube.com/watch?v=sFjALqB7zmk&t=38s
    :12: :12: :12:

  • pametnik
    pametnik, 25.8.17 12:20:09  
     

    Děláte si majonézu do salátu sami, nebo kupujete "trvanlivou ?

  • pametnik
    pametnik, 29.6.17 13:03:01  
     

    Mám zaděláno na borůvkový koláč s drobenkou, přijďte dám vám ochutnat. :15:

  • pametnik
    pametnik, 7.6.17 14:20:21  
     

    Přeji hezký skoro letní den. Je teploučko, chvílemi sprchne a tak čučím z okna a zobu bonboniéru. :15:

  • pametnik
    pametnik, 20.3.17 07:21:43  
     

    Přeji všem, krásný první jarní den. :15:

  • Zidane
    Zidane, 28.2.17 23:48:21  
     

    Víte, co je nejhorší kombinace?

    Když je člověk línej a zároveň mlsnej, takže se musí ze začátku přemáhat jít si udělat něco dobrého a až potom je teprv rád, že se přemohl :1:

    • ala31
      ala31, 8.3.17 15:39:51  
       

      Proč nejhorší, někdy bych byla ráda, protože když mě honí mlsná, tak jsem schopná si i něco dobrého upéct.Naštěstí se to nikdy neprojevilo na mé postavě. :13:

      • pametnik
        pametnik, 8.3.17 18:27:06  
         

        Když musíš, tak musíš, já se za to taky nestydím :1:

        • Zidane
          Zidane, 8.3.17 18:40:51  
           

          No šak, my chlapi to obvykle máme u toho, na čem sedíme, akorát ženské to řešej a ještě většinou tak, že nejvíc to řešej ty, co maj padesát kilo i s postelí, přescentky to mají na háku :1:

  • pametnik
    pametnik, 6.1.17 10:00:37  
     

    Na tři krále račte dále, hlavně že nám chutná stále. :15:

  • pametnik
    pametnik, 31.12.16 19:20:29  
     

    Hezký silvestrovský večer, hodně zdraví a trochu štěstí roce 2017 :1:

  • PRALINKA007007
    PRALINKA007007, 18.12.16 11:45:24  
     

    :1: :1: :1: Dnesska jsem vyhláásila na RÁÁÁDIU stááátní sváátek :1: :1: :1: :1: motala jsem se u plotny sama,páááč jááátra :8: ...jakáákoliv..pan ředitel nedáááá :14: :14: :14: :14: nenutíím ho :6: rešššpektuji to :14: :14: ...udělala jsem si s rejžiččkou sama teda...mlaskho :4: :4: ...moc dobréééé♪♪♪hojajaááá...mám navařeno na tři dny :1: :1: :1: ..asi...hehééé♫♪♪♪ :14: :14: rumnakoule♫♪♥ :15: :15:

  • pametnik
    pametnik, 17.12.16 13:12:01  
     

    Tak se pochlubte, co už máte napečeno na Štědrovečerní stůl a pro návštěvy ke kafíčku, nebo grogu. My máme linecký koláčky, oříškové koláčky, kokosky, rumové kuličky v kokosu a kakau, manželka udělala vanilkové rohlíčky. Na vánočky je ještě čas, ale musí být taky a všechno doma dělané. :15:

    • PRALINKA007007
      PRALINKA007007, 17.12.16 14:33:13  
       

      :1: :1: :1: :1: Kdy mááme přijet? :1: :4: :4: :4: ..hihihihihi♪♪♪holaryjááááá♫♪♪ :14: :14:

      • pametnik
        pametnik, 17.12.16 19:28:14  
         

        Jak se to hodí, sem doma furt, kromě PO, ÚT, ST, ČT, PÁ, SO, NE.

        • PRALINKA007007
          PRALINKA007007, 17.12.16 20:03:01  
           

          :6: Tak to jde :6: ... :4: je mi jasnýý,že si mááme dřepět v redakci :4: :4: :6: :6: děkuji :14: :13: :13: houkho♫♥♪♫♪...♫♪

          • pametnik
            pametnik, 17.12.16 20:10:06  
             

            U nás je vítán každý, kdo s dobrým úmyslem přichází :15: .

            • PRALINKA007007
              PRALINKA007007, 17.12.16 20:26:45  
               

              :1: :1: :1: Nedal jsi mi vybrat :14: :14: ...chtěla jsem skočit z vokna :4: ...hihihi :1: :4: :14: :14: cloumho♫♪♪♪ :1: :1:

  • anuste
    anuste, 8.12.16 16:24:17  
     

    Ahojda všichni milí mlsalové, já tedy jakmile mám chuť a to mám velmi často, je to maso , uzeniny a tak můj milovaný muž tam běží už... :1: :1: :1:

    • pametnik
      pametnik, 8.12.16 17:22:46  
       

      Máš nějakého "svého" řezníka, nebo chodíš do supermarketu ? Mně když chytne "mlsná", tak se nerozmýšlím jedu klidně 40 - 50 km pro to na co mám chuť.Taky mám rád něco sladkého ke kafíčku, ale manželka drží dietu a tak peču spíše pro sebe. Našel sem recept na perník, který je dobrý a dlouho vydrží měkký. I když je do něj potřeba víc ingrediencí, tak je hotový rychle.

      • anuste
        anuste, 17.12.16 12:26:09  
         

        Ahojda milý Pamětníčku, a že jsi nenapsal recept. Koukej se polepšit... :2:

      • PRALINKA007007
        PRALINKA007007, 17.12.16 14:36:19  
         

        :6: Jááá,když peču,vyhlašuji STÁÁÁTNÍ SVÁTEK :14: :14: ...hihi.... :1: :1: :1: páááč bysme museli rozšiřovat futra :7: :7: ..a to teda ne :15: :15: ♪♪♥když jsem nedáávno vyhlašovala na ráádiu STÁTNÍ SVÁÁTEK :1: :1: :15: ...hehehéé,páč jsem po několika letech pekla pernííík :4: ...dala jsem nakrájené plátky do mrazáááku,po dvou kouscích :15: :15: :15: :13: :13: ...a jak se šikly! :1: :1: hiphip♫♪♪♥ :15: :15:

  • pametnik
    pametnik, 12.10.16 15:33:11  
     

    Když na vás přijde na něco chuť, jste taky schopní jako já pro to jít a to co nejdříve ?

  • teticka.mary
    teticka.mary, 24.9.16 13:46:38  
     

    http://www.tchiboblog.cz/svatovaclavska-husa-s-hruskami-a-slivovici/?utm_source=facebook.com&utm_medium=post&utm_term=160923&utm_campaign=OpilaHusa

    ham ham ham

    ahojky :13:

    • pametnik
      pametnik, 25.9.16 19:26:45  
       

      Domácí husičku bych si taky dal. Ta slivovice je taky správná přísada, protože doma jsou husy krmeny jinak než ve velkoprodukci, rostou pomaleji a mají více pohybu. Tím jsou starší a taky tužší. Já když dělám řízky z kýty, nebo hovězí plátky ze staršího kusu, tak si to přpravuju den dopředu. Naklepané plátky po nasolení pokápnu slivovicí, nebo vodkou a ještě olejem. Pak je maso jako dort. :2:

  • pametnik
    pametnik, 22.8.16 16:19:20  
     

    Zdravím mlsounky a mlsaly. Jak se připravujete na zimu, zavařujete někdo něco ? Já se právě připravuji na rajčata, moc nám v zimě chutnají. :15:

    • Jasi
      Jasi, 23.8.16 19:52:06  
       

      Co jde se zavařuje,něco dává do mražáku. Ještě pořád bude další...blumy,švestky. Až se zima optá,nebudeme se stydět,že nic nemáme.. :4:

      • pametnik
        pametnik, 2.9.16 17:12:12  
         

        Včera to bylo asi 12 sklenic leča a dneska mám sklizený nechemický, kompostem hnojený netříděný brambory cca 30 kg. Dozrává taky víno a nevím co sním letos provedu, je ho dost, je malý, ale sladký a kosáci už o něm vědí. :1:

  • Jasi
    Jasi, 25.7.16 20:32:14  
     

    Dneska jsem dělala z cukety bramboráčky...delikátní záležitost.. :4:

  • pametnik
    pametnik, 21.7.16 17:47:50  
     

    Tak a zítra bude borůvkový koláč z kynutého těsta, alá "utopený mlynář". :1:

    • Jasi
      Jasi, 23.7.16 20:08:30  
       

      Borůvkový koláč nikdy nezklame, ten mám taky ráda.. :15: Ale u nás se kynuté těsto moc nedělá, raději lité. Je to takové křehčí a všem to moc chutná.
      Dělala jsem i bublaninu, ta hned mizí.. :1: :1: :4:

      • pametnik
        pametnik, 25.7.16 17:25:49  
         

        Jednou dvakrát do roka dělám kynutý s borůvkama a pak taky se švestkama. Těsto musí být dost řídké, jen se mu trochu pomůže aby bylo po celém plechu, chvilku se nechá, pak borůvky, nebo švestky a ty musí mít pokojovou teplotu. Navrch žmolenka, na švestky mám radši mák.

        • Jasi
          Jasi, 25.7.16 20:31:21  
           

          Jasně,také pokud dělám kynutou,tak těstu pomáhám mokrou rukou abych ho roztáhla na celý plech a vrstva po upečení byla nízká.
          Zkus někdy vyzkoušet pod borůvky natřít i tvaroh, hodil by se taky i pod ty švestky,dostane to mnohem lepší nádech.. :15:

          • pametnik
            pametnik, 31.7.16 15:19:05  
             

            Koláč s tvarohem a něčím navrch taky dělám a někdy i klasické buchty. Zabalím švestku a tvaroh společně. Do samotného tvarohu přidávám v rumu naložené rozinky. :15:

            • Jasi
              Jasi, 1.8.16 18:14:39  
               

              Ano,taky to tak dělávám,ty rozinky dají chuť a vůni.. :15:

  • pametnik
    pametnik, 17.6.16 10:52:39  
     

    Včera jsem byl na houbách a než jsem se vrátil, tak byly hotové flíčky. Fleky s masákama nemají konkurenci, je to lahůdka.

    • anuste
      anuste, 25.6.16 12:35:32  
       

      Pamětníku milý, to máš moc šikovnou ženu a je znát, že Tě velmi dobře umí odhadnout. To musela být dobrota, i my se chceme jet podívat - zdali nám něco narostlo... :15:

  • pametnik
    pametnik, 14.6.16 17:19:33  
     

    Dobré odpoledne, dneska sem udělal k obědu smaženici z masáků, bylo to lepší než maso. Houby už začínají a tak na ně chodím i když sem byl včera u doktora. Asi sem si namohl minulý týden kotník a teď mně to bolí a je to mírně oteklé.

  • pametnik
    pametnik, 8.6.16 13:48:36  
     

    Dneska sem začal připravovat jídlo na víkend a protože budou u "stolu" a u rožně převážně chlapi, tak musí být připravena snídaně, večeře na dva dny.Koupil sem dneska vše potřebné a krkovička (20kg)je už naložená v lednici. Pusinky do "plífčičky", vařené v pěti vodách už chladnou a za chvíli je jdu krájet (7kg).

  • pametnik
    pametnik, 6.6.16 13:04:45  
     

    Už nevím co pořád vymýšlet a dnes sem si vzpomněl na čevabčiči s opečeným bramborem. Jemně nakrájená cibulka a hořčice, jak před 35 roky v závodce, nebo hospůdce. Ještě přidám návod, jak si upravuju hořčici, do kelímku hořčice si přidávám 2 až 3 plné lžíce cukru, kapka octa a trošku vody. :15:

    • Jasi
      Jasi, 6.6.16 20:23:12  
       

      Vidíš,tak to vůbec není špatné,dobrý nápad s tím čevabčiči.. :15:
      Také ho občas dělávám,ale spíš mají rádi sekanou na různé způsoby úpravy, ta jim prostě jede.. :1: :1:
      S tou hořčicí to vyzkouším, díky za popis.

  • pametnik
    pametnik, 2.6.16 15:58:57  
     

    Flíčky na zítřek jsou nadělány a budou s prvními, letošními houbami a k tomu okurkový salát. Opět mi bude špatně z přejedení :1:

    • Jasi
      Jasi, 2.6.16 21:59:57  
       

      :7: :7: ...no tedááá...kde jsi našel houby???

      • pametnik
        pametnik, 3.6.16 12:49:22  
         

        V lese :1: :1: :1: , a teď se cítím přepapaný, ale příjemně.

        • Jasi
          Jasi, 3.6.16 19:40:03  
           

          :1: :1: :1: ...tak určitě tam, na střeše bys je těžko hledal.. :1: :1: :4:
          Takže ses pořádně nadlábl a spojenost byla, zase vyrazíš na další lovení.. :15:

          Dole jsem položila otázku - nečteš mně, nebo proč nereaguješ???

          • pametnik
            pametnik, 3.6.16 20:26:53  
             

            Ahojky, to víš že taky přehlídnu. Ale zrovna v ten den jsem byl myšlenkami jinde. Píšeš o bublanině, já na piškotové těsto moc nejsem, ale miluje ho manželka a často jsem ho dělal. Od té doby co se dozvěděla, že má cukrovku (mini :1: ) a zvýšený cholesterol, tak je konec s pečením a jen občas si se mnou vezme povidlovou buchtu a říká, že jí to dělám schválně a ona to nevydrží. Na vtípky je po mně syn i vnoučci.

            • Jasi
              Jasi, 3.6.16 20:56:24  
               

              Ahojky,
              jasně,také se mi to může stát,že přehlédnu a proto je dobrý se optat zda se četlo, nebo ne.
              Já tam nepíši o piškotové bublanině....píši, zda znáš z kefíru, to je úplně jiná chuť.
              Vím,že manželka nesmí sladké, ale u toho si můžeš poměr cukru ubrat a aj tak je chutná.. :15:
              Napíšu jak dělám já:
              Do mísy naliješ kefírové mléko, dáš špetku soli, trochu cukru ( opravdu stačí málo)...potom celá vajíčka a když máš a dáš jich víc, o to je lepší.
              Pak jen ještě polohrubou mouku,ale ne mnoho, spíš aby bylo řidčí.
              Pekáč vymastíš olejem - naliješ těsto - do toho dáš ledajaké ovoce co máte rádi.
              Ze začátku na 200°C tak asi 10-15 minut, potom stáhnu na 170°C a nechám pécipokud nejsou vidět do zlatova kraje.
              Vypnu a ještě nechám dojít.. :15:

              • pametnik
                pametnik, 6.6.16 12:51:01  
                 

                To zkusím a dám pak vědět. Teď sem tady chvíli nebyl, protože mi to při přihlašování hlásilo, že je to nebezpečné přihlašování. Avast mi blokoval přihlášení.

                • Jasi
                  Jasi, 6.6.16 20:26:08  
                   

                  Určitě to vyzkoušej,fakt u nás jde na odbyt. Dělala jsem v sobotu s borůvkami co jsem ještě měla v mražáku a mizela.. :15:
                  Já jsem se sem pak také už nemohla dostat, ten problém mělo víc lidí a kdo to nedovedl obejít tak musel počkat do dneška co to codeman zase zprovoznil.
                  Psala mi o tom kámoška na fb, jinak bych nevěděla důvod.