Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
sorong.1 (2018-05-27 15:24:58)pametnik (2018-05-27 13:50:36)V.Ivuska (2018-05-27 13:00:56)Jackie0004 (2018-05-27 11:49:19)kwai.chang.caine (2018-05-25 10:58:52)tetiva.oky (2018-05-16 18:01:11)paravan (2017-12-29 17:10:35)SAMAN47 (2017-12-16 14:39:35)anuste (2016-12-17 12:34:04)zbojnik (2016-10-18 11:03:35)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 2 401 | Členů: 10
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • sorong.1
    sorong.1, 27.5.18 15:24:57  
     

    Uzená polívka. A bude i zítra. :15:

  • pametnik
    pametnik, 27.5.18 13:48:27  
     

    Hovězí nudlová z morkových kostí s čerstvým libečkem.

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 27.5.18 13:00:56  
     

    Česneková polévka s krutonky.. dělala jsem je z toastoveho chleba a spíš mi chutnají samotný než v polévce :1:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 24.5.18 07:45:07  
     

    Uplynulé 2 dny žádná, bo nebyl čas, ale dnes odpoledne mám volno, tak s tím něco udělám :2:.

    • sorong.1
      sorong.1, 24.5.18 07:47:06  
       

      Já budu vařit polívku až zítra. Zelňačku.

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 24.5.18 10:22:47  
         

        Což o to, ingredience na zelňačku mám doma taky, ale buď jsem v práci nebo mám furt nějaké pochůzky, tak to zatím nebudu riskovat :6:. Ale až se mi bude rýsovat delší volno, rád ji připravím také :13:. Chybí tu smajlík s kapající slinou... :4:

        • sorong.1
          sorong.1, 24.5.18 11:04:49  
           

          Já jsem ještě pořád doma tak si to můžu lajsnout :15:

          • pametnik
            pametnik, 24.5.18 18:05:14  
             

            A když si do ní přidáš opravdovou smetanu, tak je výsledek zaručený :1:

            • sorong.1
              sorong.1, 24.5.18 18:25:05  
               

              Jakou jinou že jo? Dávám kysanou, ale má 16 % :1:

              • pametnik
                pametnik, 24.5.18 18:37:26  
                 

                Myslel sem tu, kterou sebereš z mléka, koupeného v mlékomatu, nebo přímo na statku :1:

                • sorong.1
                  sorong.1, 24.5.18 21:26:11  
                   

                  Takový mlíko nemám :9:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 18.5.18 20:19:16  
     

    Zelná polévka :6:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 15.5.18 11:27:19  
     

    Včera gulášová, základ ze sáčku, ale bohatě dochucená všelikými ingrediencemi. Dojídám ještě dnes.

    • PRALINKA007007
      PRALINKA007007, 15.5.18 18:11:38  
       

      :1: :1: :1: Pan ředitel taky občas udělááá ze sááčku :4: ,dáá tam vešškerou kořenoffku :14: :14: ..a pro mně houbiččky..i když sám je nemusíí..tomu se říkáá ♥lááska♥! :4: :4: hihihi♫♪♪♫♪

      https://nahraj.to/1Z2z

  • pametnik
    pametnik, 8.5.18 11:26:28  
     

    Už se vaří hovězí kost, obrostlá masem a nudličky taky budou. :15:

    • sorong.1
      sorong.1, 8.5.18 15:37:04  
       

      Nudličky domácí? :15:

      • pametnik
        pametnik, 8.5.18 17:15:33  
         

        No určitě, já ty ze supermarketů nemusím, i když těstoviny Panzáni kupujeme taky :15:
        .

        • sorong.1
          sorong.1, 8.5.18 17:35:02  
           

          Taky je beru, ale nudle a fleky musí být domácí. :15:

          • pametnik
            pametnik, 9.5.18 14:59:22  
             

            Přesně tak. Dnes u nás byl hovězí vývar s drožďovými knedlíčky, které milujeme. Manželka je před léty zprvu odmítala, moje mamka je děla a já je měl rád. Dnes je manželka první u nalévání a nabere si jich požehnaně :1:

            • sorong.1
              sorong.1, 9.5.18 16:06:10  
               

              Nikdy jsem je nedělala, takže tohle nemůžu posoudit.

              • pametnik
                pametnik, 9.5.18 18:18:43  
                 

                Pokud bys to chtěla zkusit, tak tady to je :
                4 kostky droždí rozdrobíme na pánvičku do cca pěti lžic oleje, teplota na nejvíc a stále míchat až to několikrát změní konzistenci na hnědou drobivou, i když se to ke konci trochu jako přichytne, nic se neděje a měchačkou se to odškrábne. Když je to uděláno na drobenku tak odstavíme a necháme trochu vychladnout, přidáme celé vejce a cca hrneček strouhanky. Všechno promícháme, uděláme knedlíčky a stačí pár minut povařit. :15:

                • sorong.1
                  sorong.1, 9.5.18 19:38:42  
                   

                  Schovala jsem si a doufám že si vzpomenu až budu dělat vývar. Děkuju :15:

  • sorong.1
    sorong.1, 8.5.18 08:48:52  
     

    Gulášová, z kance :15:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 7.5.18 10:03:51  
     

    Krémová polévka z čerstvého chřestu..výborná :6:

  • sorong.1
    sorong.1, 7.5.18 07:49:05  
     

    Dneska bude vývar s játrovou zavářkou.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 3.5.18 14:30:24  
     

    Právě jsem dodělal z krávy z pytlíku. Čímž nemyslím býka...

    • sorong.1
      sorong.1, 3.5.18 15:50:44  
       

      To co myslíš se dělá smažené ne? :4:

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 3.5.18 17:16:03  
         

        Myslel jsem hovězí polévku. A tentokrát kráva nebyla v kostce nýbrž v sáčku. Dokořeněnou s česnekem a libečkem. Byl jí jen menší hrnec, už je ve mně. Celá. Polévka. Celou krávu, natož pak býka, bych na posezení sám jistě nezvládnul... :6:

  • sorong.1
    sorong.1, 2.5.18 07:09:48  
     

    Dneska bude uzená, kosti už se vaří :15:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 27.4.18 19:42:11  
     

    Kuřecí vývar s nudlemi :2:

  • pametnik
    pametnik, 26.4.18 12:44:55  
     

    Včera sem náhodou trefil na čerstvé kosti, moc masa na nich nebylo, ale bylo vidět, že jsou čerstvé. Tak dnes výborná hovězinka s nudličami a s libečkem.

    • sorong.1
      sorong.1, 26.4.18 14:25:22  
       

      U nás vývar z vepřových kostí s vaječnou jíškou.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 26.4.18 17:54:40  
       

      Před chvílí jsem si udělal rychlou knedlíčkovou z pytlíku, dochucenou, dokořeněnou a taktéž s libečkem. Akorát jsem na ni na sporáku pozapomněl, tak je trochu rozvařená.

      • sorong.1
        sorong.1, 26.4.18 19:38:34  
         

        To nemůže škodit. :4:

  • pametnik
    pametnik, 23.4.18 21:00:59  
     

    Dnes byla polévka rajská s rýží.

  • pametnik
    pametnik, 18.4.18 14:31:44  
     

    Dneska byly dvě na výběr. První byla čočková a za hodinu bramboračka. Dal sem si obě. :15:

    • sorong.1
      sorong.1, 18.4.18 19:13:13  
       

      My měli zbytek hovězí a udělala jsem chřestovou s jemnými knedlíčky takže jsme se vrhly na ní :1:

      • pametnik
        pametnik, 18.4.18 21:13:24  
         

        Používáš taky Kus-Kus jako zavářku do vývarů, manželka to miluje a je to rychlé. :15:

        • sorong.1
          sorong.1, 19.4.18 05:54:37  
           

          Ten vůbec nekupuju. Jednou jsem to vzala a ospali jsme se po tom. Asi nic pro nás. Raději udělám nudle.

          • pametnik
            pametnik, 19.4.18 12:25:23  
             

            Jako doopravdy osypali ? Manželka kupuje Bio a nikdy si nestěžovala. :7:

            • sorong.1
              sorong.1, 19.4.18 13:00:59  
               

              Jo :1: a to se pak jeden může uškrábat. My jsme holky alergici. :4: ale stalo se to i manželovi, takže tam muselo být něco divnýho.

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 20.4.18 15:38:20  
           

          Upřednostňuji celý-celý :4:.

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 17.4.18 15:49:18  
     

    Gulášová :3:

    • sorong.1
      sorong.1, 17.4.18 15:53:06  
       

      Mňam.
      My hovězí s nudlema.

  • pametnik
    pametnik, 16.4.18 09:02:48  
     

    Mám polífkovej deficit a tak to dnes asi napravím bramboračkou, nebo kulajdou. :15:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 16.4.18 19:44:14  
       

      Včera v noci jsem uvařil zeleninovou s nudlemi, konzumuji dnes a zítra.

  • sorong.1
    sorong.1, 8.4.18 08:51:09  
     

    Dnes bude z různých kostí, kuřecí i vepřové s kapáním.
    Doufám že tu nebudu samomluvit :1:

    • pametnik
      pametnik, 9.4.18 20:23:43  
       

      Polévka se nechá udělat snad ze všeho, co je dobré a nám chutná. Není umění vařit z ingrediencí, která jsou v receptech, ale vařit s vlastní fantazií a na to jsou polévky jako stvořené. :15: Takže vaříme z toho, "co dům dal" :1: .

      • sorong.1
        sorong.1, 10.4.18 07:28:56  
         

        Já si tak postupně schovávám kosti co kde uříznu, ať ke to žebro nebo kost z kuřecí nohy. No a pak to vyberu a je polívka. :1: :1:

  • sorong.1
    sorong.1, 1.4.18 21:44:49  
     

    Zítra udělám chřestovou, sice chřest ještě z konzervy, čerstvý ještě není.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 2.4.18 12:34:02  
       

      Takovou polévku jsem ještě neměla .. a je chuťovy rozdil, když se dá chřest z konzervy či čerstvý?

      • sorong.1
        sorong.1, 2.4.18 15:07:50  
         

        Je to znát, já měla jen zavařený. Dala jsem vařit vodu, do ní tu vodu z konzervy, nakrájený chřest, když se to začalo vařit tak máslovou jíšku, povařit a pak jsem to celé vzala ponorným mixérem takže je krémová. Pak už jen trochu šlehačky a sůl.