Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
kwai.chang.caine (2019-01-20 11:14:44)sorong.1 (2019-01-19 12:59:01)pametnik (2019-01-19 12:37:24)SAMAN47 (2019-01-16 14:04:37)V.Ivuska (2019-01-14 08:47:23)flegma1 (2019-01-01 18:41:29)paravan (2018-12-09 21:35:05)Jackie0004 (2018-09-20 22:33:45)tetiva.oky (2018-08-13 18:38:08)anuste (2016-12-17 12:34:04)zbojnik (2016-10-18 11:03:35)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 2 629 | Členů: 11
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • pametnik
    pametnik, 19.1.19 12:36:19  
     

    Hovězí nudlová s játrovou rýží-

  • pametnik
    pametnik, 10.1.19 13:24:01  
     

    Dnes byla hrachovka, jako vždy ze zbytku hrachu.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 3.1.19 13:29:52  
     

    Dnes zeleninová bez zeleniny :13:.

    • sorong.1
      sorong.1, 3.1.19 20:10:30  
       

      Tady polívka došla. Tak zase o víkendu.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 2.1.19 17:11:13  
     

    Na Silvestra jen rychlá masoxová s nudlemi, jel jsem přes noc pryč, včera žádná, a dnes černá zabijačková, vyprazdňuji postupně mrazák.

  • pametnik
    pametnik, 27.12.18 15:44:34  
     

    Tradiční hovězí se zavářkou ze dvojích drůbežích jatýrek a nudičkami ze dvou vajec. Polívčička vařená od 6,00 do 12,00. objem cca 8 litrů a nezbyl ani brk.

    • flegma1
      flegma1, 1.1.19 15:20:50  
       

      :7: :7: pionýrák?...

      • pametnik
        pametnik, 1.1.19 15:36:24  
         

        Nikoliv, 17 dospěláků :1:

        • flegma1
          flegma1, 1.1.19 18:41:28  
           

          tak to je snad ještě horší.. :1:

          • pametnik
            pametnik, 2.1.19 11:49:03  
             

            Nikoliv, naopak pohodička :2: Dneska sem udělal čočkovou ze zbytku Novoroční čočky. :15:

  • pametnik
    pametnik, 25.12.18 10:36:39  
     

    Včera tradiční rybí.

  • sorong.1
    sorong.1, 24.12.18 06:45:01  
     

    Dneska bude hrachová s krutonky. :2:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 24.12.18 11:17:02  
       

      Taky jsem si dnes udělal tradičně hrachovou, už ji dlábím :13:. V rámci půstu samozřejmě pěkně na slanince... :15:

      • sorong.1
        sorong.1, 24.12.18 11:23:32  
         

        ... A s krutonky na másle :4:

  • pametnik
    pametnik, 22.12.18 12:09:13  
     

    Dneska bramboračka

  • sorong.1
    sorong.1, 19.12.18 08:24:29  
     

    Gulášová. :2: snad mi zbude do pátku. :1:

  • pametnik
    pametnik, 16.12.18 13:56:37  
     

    Dnes z vepřových žebírek se zavářkou, rozšlehané vajíčko+krupice

  • pametnik
    pametnik, 11.12.18 15:08:23  
     

    Dneska kulajda a v ní naložené václavky, mám ještě něco od loňska.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 12.12.18 23:58:44  
       

      Dnes žádná, ale včera pro málo času po předchozích gastronomických specialitách rychlá z krávy v kostce s nudlemi.

      • sorong.1
        sorong.1, 13.12.18 04:32:25  
         

        Já až o víkendu ale ještě nevím jaká bude.

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 16.12.18 10:37:01  
           

          Určitě dobrá :13:.

          • sorong.1
            sorong.1, 16.12.18 10:43:29  
             

            Včera fazolová s klobáskou a dneska krůtí vývar s vaječnou jíškou.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 10.12.18 19:54:49  
     

    Včera uzená s kroupami ze sáčku, patřičně dochucená slaninou, česnekem a všelikým kořením.
    Dnes černá zabijačková, ani zde jsem česnekem nešetřil. Právě postupně konzumuji.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 8.12.18 09:14:07  
     

    V týdnu mě přepadl nějaký moribundus, tak uvažuji o česnečce.

    • sorong.1
      sorong.1, 8.12.18 09:35:53  
       

      Moribundus už jsem zahnala. Udělala jsem dršťkovou z hlívy.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 8.12.18 16:15:09  
       

      Udělal jsem pořádně silnou s asi 20 stroužky, už je téměř ve mně. Česnek ze mě táhne na sto honů...
      Jediné, co mi vadí, je to pracné lisání. Možná kdybych měl lepší a větší lis, lépe by to odsýpalo.

      • sorong.1
        sorong.1, 8.12.18 16:18:43  
         

        Lis? Na česnek?

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 8.12.18 16:22:27  
           

          Ano, měl jsem na mysli lisování česneku, nějak mi vypadla písmenka :15:. A lísat se teď taky k nikomu nemohu, po tom česneku, a to mám ještě trochu na dně hrnce. :13:

          • sorong.1
            sorong.1, 8.12.18 16:49:43  
             

            Tady mám na lísání tak akorát psa a tomu to je jedno. :2: česnek nečesnek.

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 8.12.18 16:54:46  
         

        Tak a je ve mně i ten zbytek. Propotil jsem tři trička, posmrkal asi 6 kapesníků a myslím, že po zbytek víkendu nemusím mít strach z upírů.

  • pametnik
    pametnik, 5.12.18 11:56:50  
     

    Vykostil sem krkovičku (60cm) a byla docela dobrá nudlová a jen z těch kostí :15:

  • pametnik
    pametnik, 28.11.18 17:22:30  
     

    Dneska byla "pusinková" :15:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 29.11.18 01:46:02  
       

      Rypáčková je gut!
      Příští pondělí mám naplánovou cestu do UH, v místním řeznictví vedle náměstí mají výbornou. Dávám si tam vždy dvě :13:.

      • pametnik
        pametnik, 29.11.18 17:10:58  
         

        Byla dobrá, pusinky (držky) sem měl už předvařené, tak jen povařil ve dvou vodách a šly do vývaru, místo pepře používám teď čili papriku, je prej zdravá :1:

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 8.12.18 09:15:38  
         

        Tentokrát jsem si tam dal jen jednu. Ale skočil pak do vinotéky a dal si tam polévku z hroznů...

  • pametnik
    pametnik, 24.11.18 11:42:43  
     

    Zelňačka se už dokončuje a krásně voní.

    • sorong.1
      sorong.1, 24.11.18 14:07:17  
       

      Tu jsme dnes dojedli. Výborná.
      Zítra bude hovězí ještě nevím s čím.

      • pametnik
        pametnik, 24.11.18 19:21:18  
         

        Udělej "rozlítaný ptáčky" s rýží. Je to chutný, jednoduchý a nedá to moc práce. :15:

        • sorong.1
          sorong.1, 24.11.18 19:30:38  
           

          To vím. Myslela jsem hovězí polívka. Na další už mám naložený krůtí stehno. :2:

          • pametnik
            pametnik, 24.11.18 23:18:10  
             

            Já hlava děravá, hovězí polévka je nelepší klasika s nudlemi. Vyválím placku, dám na rošt a v troubě na horkovzuch je za chviličku na krájení. :15:

            • sorong.1
              sorong.1, 25.11.18 05:57:31  
               

              Fakt? To je dobrý trik. :2:
              Já dělám nudle vždycky na jaře a vydrží klidně ten rok. Mám obvykle velkou láhev a nějaký fleky si rovnou udělám. A pak už na to jen chodím.
              Dnes bude právě s nudlema, holčička byla včera u tatínka a to obvykle mívá dost podrážděný trubky :1: :1: takže bude chtít jen tu vodu. :1:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 24.11.18 10:53:08  
     

    Posnídal jsem zbytky zeleninové od včerejška, teď uvažuji o gulášovce.

    • sorong.1
      sorong.1, 24.11.18 14:09:27  
       

      Gulášovou můžu. Ale takovou jako dělají u nás v kantýně dělají úplně úžasnou. Na tu jdu vždycky když je.

  • flegma1
    flegma1, 16.11.18 20:51:00  
     

    kuřecí vývar (z koster) s masem a nudlí.. :4:
    http://www.imagehosting.cz/?v=201811whw.jpg

  • pametnik
    pametnik, 15.11.18 19:24:33  
     

    Dnes byla gulášovka ze zbytku včerejšího guláše, jen sem to malinko upravil.

  • sorong.1
    sorong.1, 11.11.18 07:10:22  
     

    Včera hovězí, silná jak nevím co a dnes dělám dršťkovou :2:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 12.11.18 22:48:44  
       

      Dršťkovou jsem měl včera v bistru Tramp ve Chřibech. Škoda, že tamtéž nefunfuje už několik let bistro Oáza, tam byla luxusní a vyhlášená.
      Dnes jsem vytáhl z mrazáku prejt, zítra udělám prdelačku.

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 13.11.18 12:30:37  
         

        Zbylo mi ze včerejška ještě trochu knedlíčkové, nechám ji tedy na zítra (tu černou).

        • sorong.1
          sorong.1, 13.11.18 13:12:08  
           

          Asi udělám trochu bramboračky, máme tu pár hub.

          • kwai.chang.caine
            kwai.chang.caine, 14.11.18 16:18:40  
             

            Hlásím, že černá je hotová a už i trochu snězená... :13:

            • sorong.1
              sorong.1, 14.11.18 17:29:11  
               

              Bramborová se mi povedla. :2:

              • kwai.chang.caine
                kwai.chang.caine, 15.11.18 12:38:22  
                 

                Tak přece si ji sama nepohaníš, to dá rozum :6:.

                • sorong.1
                  sorong.1, 15.11.18 13:28:48  
                   

                  :1: :1: :1: