Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
kwai.chang.caine (2018-11-16 13:59:20)sorong.1 (2018-11-16 13:31:48)flegma1 (2018-11-16 11:02:39)pametnik (2018-11-15 19:24:34)V.Ivuska (2018-10-29 15:47:04)Jackie0004 (2018-09-20 22:33:45)paravan (2018-09-07 19:03:35)tetiva.oky (2018-08-13 18:38:08)SAMAN47 (2017-12-16 14:39:35)anuste (2016-12-17 12:34:04)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 2 583 | Členů: 10
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • pametnik
    pametnik, 15.11.18 19:24:33  
     

    Dnes byla gulášovka ze zbytku včerejšího guláše, jen sem to malinko upravil.

  • sorong.1
    sorong.1, 11.11.18 07:10:22  
     

    Včera hovězí, silná jak nevím co a dnes dělám dršťkovou :2:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 12.11.18 22:48:44  
       

      Dršťkovou jsem měl včera v bistru Tramp ve Chřibech. Škoda, že tamtéž nefunfuje už několik let bistro Oáza, tam byla luxusní a vyhlášená.
      Dnes jsem vytáhl z mrazáku prejt, zítra udělám prdelačku.

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 13.11.18 12:30:37  
         

        Zbylo mi ze včerejška ještě trochu knedlíčkové, nechám ji tedy na zítra (tu černou).

        • sorong.1
          sorong.1, 13.11.18 13:12:08  
           

          Asi udělám trochu bramboračky, máme tu pár hub.

          • kwai.chang.caine
            kwai.chang.caine, 14.11.18 16:18:40  
             

            Hlásím, že černá je hotová a už i trochu snězená... :13:

            • sorong.1
              sorong.1, 14.11.18 17:29:11  
               

              Bramborová se mi povedla. :2:

              • kwai.chang.caine
                kwai.chang.caine, 15.11.18 12:38:22  
                 

                Tak přece si ji sama nepohaníš, to dá rozum :6:.

                • sorong.1
                  sorong.1, 15.11.18 13:28:48  
                   

                  :1: :1: :1:

  • flegma1
    flegma1, 8.11.18 14:40:30  
     

    já se s polívkou moc neferu..půl lžíce sádla, cibule, mrkef, porek, masox, vegeta, kmín, pepř, nové koření..povařit, na závěr hrst nudlí a stačí.. :4:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 29.10.18 15:47:03  
     

    Měla jsem dyňovou a byla vynikající.. akorát jsem ji nevařila já :1:

  • pametnik
    pametnik, 28.10.18 11:14:41  
     

    Včera byla tradiční pro návštěvníky. Hovězí, nudlová s játrovou rýží. :15:

  • sorong.1
    sorong.1, 25.10.18 05:00:24  
     

    Dneska bude frankfurtská. Už mám Polívkový absťák :1:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 24.10.18 09:47:21  
     

    Nějak jsem nestíhal, včera žádná. Jestli chcete, poskytnu podrobný recept :4:.

    • sorong.1
      sorong.1, 24.10.18 13:04:45  
       

      Tu už vařím týden. :1: zítra se musím pochlapit. :1:

      • pametnik
        pametnik, 24.10.18 14:37:43  
         

        Já bych mohl nabídnout recept na "Vidličkovou" :1:

  • flegma1
    flegma1, 22.10.18 15:08:00  
     

    já když se vždycky podívám na tu fotku na nástěnce, tak v tom vidím buchtičky se šodó.... :1:

    • pametnik
      pametnik, 22.10.18 18:25:41  
       

      A je to čočková, z "včerejší", rozmixované čočky a plave tam na kostičky pokrájená a osmažená houska. :15:

      • flegma1
        flegma1, 22.10.18 18:40:33  
         

        dobrá.. :4: :15:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 22.10.18 23:13:30  
       

      Dala bych si buchtičky s krémem nebo pudink s piškotem :1:

  • flegma1
    flegma1, 22.10.18 15:05:00  
     

    pórková, kusová...s bramborem a zeleninou :4: :2:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 22.10.18 10:12:11  
     

    Přehledná tabulka éček je třeba zde:
    http://www.jakorybicka.cz/wp-content/uploads/Seznam-ecek.pdf
    Existuje celá řada seznamů na jiných stránkách, ale všechny říkají víceméně to samé. Některé informace doporučuji brát s rezervou.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 22.10.18 10:13:58  
       

      Například E174 a E175 bych rád sbíral po kilogramech, ba i po tunách! :15:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 22.10.18 11:15:04  
       

      V mobilu mám aplikaci Víš co kupuješ ... Oskenuješ čárový kód a zobrazí se ti složení daného produktu a upozorní tě to na škodlivá Éčka i zda to obsahuje palmový olej

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 22.10.18 17:42:54  
         

        Nemám :15:.
        A kolem palmového oleje se také dělá zbytečný humbuk. Všechno je to o množství.

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 22.10.18 23:11:38  
           

          Njn, ale nepotřebuju mít v jídle palmový olej, když je všude řepky jak nasraný

          • kwai.chang.caine
            kwai.chang.caine, 23.10.18 08:03:17  
             

            Ta ovšem většinou nekončí v potravinách, nýbrž ve spalovacích motorech. Jen další dotační podvod a svinstvo proti přírodě.

  • pametnik
    pametnik, 19.10.18 15:07:53  
     

    Dneska bramborajda :1:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 19.10.18 15:10:00  
       

      Černá zabijačková. Vypadá to, že do zítřka nevydrží.

    • sorong.1
      sorong.1, 19.10.18 17:21:19  
       

      Viděl jsi včera prostřeno? Dělal bramborovou ale jinak. Vývar z masa, do toho brambory a vymačkal pečený česnek a na konec šlehačka. Vůbec to nevypadalo zle.

      • pametnik
        pametnik, 20.10.18 11:40:59  
         

        Pak to ale už není ta pravá bramboračka, i když šlehačka dokáže jídlo zjemnit a není špatná. :15:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 20.10.18 18:20:25  
           

          Mi přijde, že smetanu přidávám do všeho.. :1: spíš bych se potřebovala naučit vařit bez ní a to hlavně u druho chodu ...

          • sorong.1
            sorong.1, 20.10.18 18:58:20  
             

            Já právě taky ráda tak jestli to už někdo zkusil.

            • pametnik
              pametnik, 20.10.18 19:31:11  
               

              Děvčata, koupil sem na trhu u stánku s kořením přípravek, který se přidává na pečeně a udělá to prý užasnou šťávičku. Zatím sem to nevyzkoušel a tak jsem zvědav, co to bude. Neznáte to ? Jmenuje se to "Vepřová šťáva", ale je to prý na všechny pečeně a i do paštiky. :15:

              • sorong.1
                sorong.1, 20.10.18 19:44:21  
                 

                Ještě nedávno se dala koupit kostička od vitany a bylo to něco jako hovězí šťáva a to bylo moc dobrý. Teď jsem to už nějakou dobu neviděla.

                • flegma1
                  flegma1, 22.10.18 15:12:37  
                   

                  vitana pořád vyrábí takový rosol "šŤáva k pečeným masům"...nerozlišuje to jestli vepřo nebo hovězí. Mám to taky doma, odzkoušeno..:4:

              • kwai.chang.caine
                kwai.chang.caine, 21.10.18 05:53:39  
                 

                To bude určitě nějaká přátelská chemie. Ale hlavně když chutná :4:.

                • pametnik
                  pametnik, 21.10.18 19:09:49  
                   

                  Je to sypké a složení je : sůl 20,5%, celer, pepř černý, cibule, česnek, rajčatový protlak, kukuřičný škrob, karamel, kvasnicový extrakt a zvýrazňovač chuti E621, to nevím co to je :7:

                  • kwai.chang.caine
                    kwai.chang.caine, 22.10.18 09:47:12  
                     

                    Klasický glutamát. Však jak říkám, přátelská chemie :6:.
                    Seznam "éček" najdeš na internetu, éčka jsou všechno včetně soli, cukru a dalších základních ingrediencí. Jde o technické názvy, někteří z toho akorát dělají zbytečný povyk. Četl jsem už i falešnou a lživou zprávu, že někdo nabízí potraviny bez éček, což je pochopitelně úplný nesmysl.

                  • pametnik
                    pametnik, 22.10.18 18:19:25  
                     

                    Už sem si to taky našel, smůla je to, že bychom museli jíst jen to, co si vypěstujeme v vlastním skleníku, nebo se odstěhovat mimo civilizaci :9:

      • flegma1
        flegma1, 22.10.18 15:09:49  
         

        to je pak taková kulajda, néé?.. :7:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 18.10.18 20:46:57  
     

    Vepřový vývar s nudlemi

  • pametnik
    pametnik, 14.10.18 13:56:34  
     

    Dvě velké morkové kosti, kousek prorostlého hrudího a nudličky ze dvou vajíček.

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 11.10.18 23:53:27  
     

    Česneková :1:

  • pametnik
    pametnik, 10.10.18 12:18:40  
     

    Ovarovka z vepřových žebírek s nudličami.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 10.10.18 23:04:06  
       

      Včera knedlíčková ze sáčku, patřičně dochucená a donudlená, zbylo ještě na snídani. A dnes hrachová, taktéž ze sáčku, ale na osmalé slanině, s česnekem a patřičným zlepšujícím kořením. Zrovna ukládám do ledničky zbytek na snídani. :13:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 2.10.18 10:24:25  
     

    Kuřecí vývar s nudlemi :2:

  • pametnik
    pametnik, 1.10.18 12:43:19  
     

    Čočková ze včerejší čočky. :2:

  • pametnik
    pametnik, 29.9.18 21:20:16  
     

    Dneska byla pusinková :1:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 2.10.18 10:24:52  
       

      :1: :1: jak se to vaří?

      • sorong.1
        sorong.1, 2.10.18 11:22:29  
         

        Dlouho. :1:

      • pametnik
        pametnik, 2.10.18 12:59:22  
         

        Hovězí vývar, stačí z morkových kostí, pusinky (dršťky) se koupí předvařené a tak stačí je povařit už jen krátce. Jíška na sádle, paprika sladká, pálivá podle chuti, masox a majoránka. :15:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 2.10.18 15:55:53  
           

          Ty jo, to by mě zabilo... Jsem nevěděla, že pusinky jsou dršťky :4: