Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
V.Ivuska (2019-03-22 22:29:27)sorong.1 (2019-03-22 17:53:34)kwai.chang.caine (2019-03-21 12:47:36)pametnik (2019-03-14 14:33:45)Jackie0004 (2019-03-13 22:15:28)flegma1 (2019-02-12 02:28:16)tetiva.oky (2019-02-10 14:18:45)paravan (2019-02-08 12:09:40)SAMAN47 (2019-01-16 14:04:37)anuste (2016-12-17 12:34:04)zbojnik (2016-10-18 11:03:35)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 2 649 | Členů: 11
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • pametnik
    pametnik, 14.3.19 14:30:52  
     

    Nudlová polífčička z vody, ve které se vařilo uzený :15:

  • pametnik
    pametnik, 10.3.19 12:03:14  
     

    Od rána vařím dršťky, takže bude "pusinková" :1:

  • sorong.1
    sorong.1, 9.3.19 07:40:01  
     

    Zelňačka a dost se povedla. :2:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 10.3.19 02:00:31  
       

      Mně už na ni pomalu prochází ingredience, musím se na ni v brzké době podívat. Ale furt nemám tu klobásku...

      • sorong.1
        sorong.1, 10.3.19 05:23:40  
         

        Já už čekám až budou tady jarní pěkný trhy. Tam pak je stánek i se salámy i s kořením tak si vezmu do zásoby. Ale to je tady 2x do roka. Nebo když někde trefím na maďarskou klobásku. Mňam.

        • pametnik
          pametnik, 10.3.19 07:34:09  
           

          Klobásy snad z Polska, byly zrovna včera ve zprávách. Při kontrole složení v nich prý neobjevili maso. Na druhou stranu jsou zase ale docela levné. :1:

          • sorong.1
            sorong.1, 10.3.19 08:04:54  
             

            Když jsou bez masa nemusí se člověk bát salmonely, nebo že to zvíře byla zdechlina. Takže to je vlasně dobrá zpráva. :1::10:

            • pametnik
              pametnik, 10.3.19 08:39:30  
               

              No vona ta salmonela je skoro ve všem, co je živočišného původu a není úplně čerstvé, proto se to musí tepelně opracovat. Svíčkovou na tatarák jedině přímo z jatek, ústřice zakápnout citronem, nebo posolit a tak poznáš, že je čerstvá. :2:

            • kwai.chang.caine
              kwai.chang.caine, 11.3.19 01:27:18  
               

              Salmonela není vázaná jenom na maso (známá je například z vajec). A i kdyby se člověk nějakým nedopatřením dostal k nakaženému masu, po jeho důkladné tepelné úpravě nemusí mít strach.

  • pametnik
    pametnik, 8.3.19 13:59:48  
     

    Dnes je brmboračka. Obsahuje kromě vody ještě brambory,květák, kapustu, brokolici, cibuli, česnek, houby, mrkev, majoránku, sádloškvarkovou jíšku, sůl, pepř a masox. :1:

  • pametnik
    pametnik, 27.2.19 11:00:27  
     

    Tak sem udělal hovězí vývar s drožďovými knedlíčky a nudlemi, docela to jde, bylo tam všechno co máme rádi. :15:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 22.2.19 14:58:40  
     

    Zelňačka se zatím odkládá, ale vytáhnul jsem z mrazáku černý prejt a dnes je prdelačka. Akorát je trochu řidší, nechtělo se mi dělat s kroupami, ale ten prejt už nějaké kroupy obsahuje.

  • pametnik
    pametnik, 16.2.19 07:53:05  
     

    Právě dávám do hrnce maso a morkové kosti na polévku. Nudle už jsou udělané včera a udělám ještě játrovou zavářku z drůbežích jater.

  • sorong.1
    sorong.1, 16.2.19 05:25:34  
     

    Po dlouhé době bude polívka. Frankfurtská.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 15.2.19 19:46:53  
     

    Včera uzená s kroupami ze sáčku, dochucená a výborná. Dojídal jsem ještě dnes.
    Mám kromě klobásky, kterou plánuji brzy zakoupit - nějakou dobrou paprikovou, veškeré ingredience na zelňačku. Snad se k tomu dostanu příští týden.

  • pametnik
    pametnik, 6.2.19 12:54:30  
     

    Hovězí z morkových kostí a kousku masa, s nudličkami nadrobno nakrájenými a s libečkem. :15:

  • pametnik
    pametnik, 30.1.19 23:48:25  
     

    Byla bramboračka se vším, co do ní patří a to hrstička škvarků.

  • sorong.1
    sorong.1, 28.1.19 05:53:59  
     

    A víkendu byla gulášová a dneska udělam fazolovou :4:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 27.1.19 18:45:43  
     

    Dnes byla polévka ze šumavského sulcu. Moc se povedla, už je celá ve mně :13:.

  • pametnik
    pametnik, 19.1.19 12:36:19  
     

    Hovězí nudlová s játrovou rýží-

  • pametnik
    pametnik, 10.1.19 13:24:01  
     

    Dnes byla hrachovka, jako vždy ze zbytku hrachu.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 3.1.19 13:29:52  
     

    Dnes zeleninová bez zeleniny :13:.

    • sorong.1
      sorong.1, 3.1.19 20:10:30  
       

      Tady polívka došla. Tak zase o víkendu.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 2.1.19 17:11:13  
     

    Na Silvestra jen rychlá masoxová s nudlemi, jel jsem přes noc pryč, včera žádná, a dnes černá zabijačková, vyprazdňuji postupně mrazák.

  • pametnik
    pametnik, 27.12.18 15:44:34  
     

    Tradiční hovězí se zavářkou ze dvojích drůbežích jatýrek a nudičkami ze dvou vajec. Polívčička vařená od 6,00 do 12,00. objem cca 8 litrů a nezbyl ani brk.

    • flegma1
      flegma1, 1.1.19 15:20:50  
       

      :7: :7: pionýrák?...

      • pametnik
        pametnik, 1.1.19 15:36:24  
         

        Nikoliv, 17 dospěláků :1:

        • flegma1
          flegma1, 1.1.19 18:41:28  
           

          tak to je snad ještě horší.. :1:

          • pametnik
            pametnik, 2.1.19 11:49:03  
             

            Nikoliv, naopak pohodička :2: Dneska sem udělal čočkovou ze zbytku Novoroční čočky. :15:

  • pametnik
    pametnik, 25.12.18 10:36:39  
     

    Včera tradiční rybí.

  • sorong.1
    sorong.1, 24.12.18 06:45:01  
     

    Dneska bude hrachová s krutonky. :2:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 24.12.18 11:17:02  
       

      Taky jsem si dnes udělal tradičně hrachovou, už ji dlábím :13:. V rámci půstu samozřejmě pěkně na slanince... :15:

      • sorong.1
        sorong.1, 24.12.18 11:23:32  
         

        ... A s krutonky na másle :4:

  • pametnik
    pametnik, 22.12.18 12:09:13  
     

    Dneska bramboračka

  • sorong.1
    sorong.1, 19.12.18 08:24:29  
     

    Gulášová. :2: snad mi zbude do pátku. :1:

  • pametnik
    pametnik, 16.12.18 13:56:37  
     

    Dnes z vepřových žebírek se zavářkou, rozšlehané vajíčko+krupice

  • pametnik
    pametnik, 11.12.18 15:08:23  
     

    Dneska kulajda a v ní naložené václavky, mám ještě něco od loňska.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 12.12.18 23:58:44  
       

      Dnes žádná, ale včera pro málo času po předchozích gastronomických specialitách rychlá z krávy v kostce s nudlemi.

      • sorong.1
        sorong.1, 13.12.18 04:32:25  
         

        Já až o víkendu ale ještě nevím jaká bude.

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 16.12.18 10:37:01  
           

          Určitě dobrá :13:.

          • sorong.1
            sorong.1, 16.12.18 10:43:29  
             

            Včera fazolová s klobáskou a dneska krůtí vývar s vaječnou jíškou.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 10.12.18 19:54:49  
     

    Včera uzená s kroupami ze sáčku, patřičně dochucená slaninou, česnekem a všelikým kořením.
    Dnes černá zabijačková, ani zde jsem česnekem nešetřil. Právě postupně konzumuji.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 8.12.18 09:14:07  
     

    V týdnu mě přepadl nějaký moribundus, tak uvažuji o česnečce.

    • sorong.1
      sorong.1, 8.12.18 09:35:53  
       

      Moribundus už jsem zahnala. Udělala jsem dršťkovou z hlívy.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 8.12.18 16:15:09  
       

      Udělal jsem pořádně silnou s asi 20 stroužky, už je téměř ve mně. Česnek ze mě táhne na sto honů...
      Jediné, co mi vadí, je to pracné lisání. Možná kdybych měl lepší a větší lis, lépe by to odsýpalo.

      • sorong.1
        sorong.1, 8.12.18 16:18:43  
         

        Lis? Na česnek?

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 8.12.18 16:22:27  
           

          Ano, měl jsem na mysli lisování česneku, nějak mi vypadla písmenka :15:. A lísat se teď taky k nikomu nemohu, po tom česneku, a to mám ještě trochu na dně hrnce. :13:

          • sorong.1
            sorong.1, 8.12.18 16:49:43  
             

            Tady mám na lísání tak akorát psa a tomu to je jedno. :2: česnek nečesnek.

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 8.12.18 16:54:46  
         

        Tak a je ve mně i ten zbytek. Propotil jsem tři trička, posmrkal asi 6 kapesníků a myslím, že po zbytek víkendu nemusím mít strach z upírů.