Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
kwai.chang.caine (2019-07-18 12:26:48)pametnik (2019-07-18 08:42:17)sorong.1 (2019-07-18 08:10:24)tetiva.oky (2019-06-22 16:42:30)V.Ivuska (2019-05-27 19:20:09)flegma1 (2019-05-04 22:58:04)paravan (2019-03-28 23:19:15)Jackie0004 (2019-03-13 22:15:28)SAMAN47 (2019-01-16 14:04:37)anuste (2016-12-17 12:34:04)zbojnik (2016-10-18 11:03:35)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 2 690 | Členů: 11
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • pametnik
    pametnik, 17.7.19 22:39:57  
     

    Hovězí s drožďovými knedlíčky. A zeptám se, když přidáváte masox, taky olíznete ten papírek jako já, než ho hodíte do koše ? :1:

    • sorong.1
      sorong.1, 18.7.19 03:55:37  
       

      Ne, ale když rozdělám droždí tak si musím kousek vzít :1: nebo máslo. Jen malý růžek ale musím. :1:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 18.7.19 07:47:03  
       

      Většinou lžičkou seškrabu, co zbyde, ať neplýtvám, a někdy pak ještě i olíznu :2:.
      Před použitím uchovávám v ledničce, ať je kostka co nejtvrdší a nejkompaktnější, ale mnohdy ani to nepomůže.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 16.7.19 15:44:27  
     

    Dnes jsem si udělal rychlou masoxo-kečupovou s nudlemi :13:.
    Furt jí něco chybělo, tak jsem zkusil přidat trochu octa a to bylo ono, získala ten správný šmrnc. Už je ve mně. :15:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 15.7.19 13:02:23  
     

    Včera gulášová. Základ byl sice ze sáčku, ale dochucovacích ingrediencí přehršel. Byl jsem s ní spokojen a už není.

  • pametnik
    pametnik, 13.7.19 18:27:35  
     

    Na dnes se ohlásila návštěva a tak sem dělal tradiční hovězinku s játrovou rýží a nudlemi.

  • sorong.1
    sorong.1, 13.7.19 06:07:17  
     

    Udělala jsem dršťkovou v pomalým hrnci. Konečně mám ty potvory měkký :2: dost se mi povedla. Bude i dnes možná zítra.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 10.7.19 12:14:51  
     

    Měl jsem již nějaký čas v mrazáku pečené vepřové z nedávné oslavy, k tomu asijské instantní nudle a teď akorát dokoupil mraženou zeleninovou směs, a udělal polévku ála Asia. Na dochucení jsem přidal nějaký Masox a pochopitelně česnek a koření. Nebyla špatná, byl jí pětilitrový kotel a za 2 dny byla celá ve mně :2:.

  • pametnik
    pametnik, 2.7.19 13:38:05  
     

    PolíFčička bramboračka.

  • pametnik
    pametnik, 25.6.19 14:48:06  
     

    Dneska byla hovězí s nudlemi a včera nasbíranými houbami, masáky.

  • sorong.1
    sorong.1, 22.6.19 20:17:49  
     

    Gulášová ze srny a bude i zítra. :2:

  • pametnik
    pametnik, 14.6.19 12:13:58  
     

    Včera sem nasbíral trochu hub a tak jsou dnes v kulajdě. :15:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 21.6.19 18:41:56  
       

      Stejně by se dala nazvat i polévka z býčích žláz...

  • pametnik
    pametnik, 12.6.19 15:06:28  
     

    Dělal sem letní, jednoduchou. Ovařená vepřová žebírka, do toho bulgur s vajíčkem a na talíři přidal na nudličky nakrájený ementál. :15:

  • sorong.1
    sorong.1, 12.6.19 09:22:11  
     

    Květáková. Už jsem na ní měla hroznou chuť. :2:

  • pametnik
    pametnik, 10.6.19 21:36:06  
     

    Bramboračka ještě s loňi nasbíranými, sušenými houbami. :15:

  • pametnik
    pametnik, 23.5.19 12:18:57  
     

    Hovězí s nudlemi, májovkami a špičkami (skleněnka). :15:

  • pametnik
    pametnik, 12.5.19 15:53:08  
     

    Dnes byla hrachová. Koupil sem hrách a on to byl žlutý, půlený, který je spíše na kaši, ale na políFčičku je taky fajn. :15:

  • pametnik
    pametnik, 8.5.19 14:27:59  
     

    Dělal sem kulajdu a místo sušených hub sem použil zavařené Václavky, je to docela dobrý.

    • dave.arnold.kryton
      dave.arnold.kryton, 23.5.19 12:57:37  
       

      já měl v kulajdě vždycky nejraději lišky, zavařený mi taky nevaděj ..udělals mi chutě :6:

  • sorong.1
    sorong.1, 8.5.19 13:23:51  
     

    Dneska po dlouhé době vývar. Hodně kostí málo vody, má sílu. A jak dělám vaječnou jíšku tak jsem do másla dala i morek z kosti, taky to je dobrý. :2:

  • sorong.1
    sorong.1, 29.4.19 06:36:55  
     

    Dršťková z hlívy. :2:

    • tetiva.oky
      tetiva.oky, 12.5.19 12:45:14  
       

      Četla jsem z hlíny... :9: bože,ještě že už jdu 22týho na oční a nebo bych těch doktorů už asi měla obejít víc...

      • sorong.1
        sorong.1, 12.5.19 13:17:29  
         

        Já byla v pátek. Naštěstí pořád všecko stejný. :2:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 24.4.19 18:37:15  
     

    Teď dlouho žádná, byl jsem přes svátky 4 dny pryč a mezitím nějak nebyl čas.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 25.4.19 17:55:54  
       

      Neodolal jsem a udělal si dnes odpoledne aspoň rychlou z kostky s chlebem od víkendu.

      • sorong.1
        sorong.1, 25.4.19 18:25:05  
         

        Já si udělala fazolovou. Taky už jsem měla absťák :1:

  • pametnik
    pametnik, 17.4.19 12:43:14  
     

    Polívčička z vykostěné (kostí) uzené krkovičky a do uzené byly vždycky jen nadrobno nakrájené flíčky, navrch šnitík.

  • pametnik
    pametnik, 12.4.19 11:23:36  
     

    Dnes je rajská polívčička ze zbytku omáčky a pokrájel sem do ní i zbytek špaget.

  • sorong.1
    sorong.1, 6.4.19 13:44:31  
     

    Dneska slepičí. Výborná, s nudlema. A zítra bude mexická, z mletého masa s fazolema.

  • pametnik
    pametnik, 1.4.19 12:48:05  
     

    Dneska byl oukrop, protože se vařily brambory na kaši. :15:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 13.4.19 10:14:53  
       

      Tak hlavně že nebyl na kaši kuchař... :1:

      • pametnik
        pametnik, 13.4.19 17:39:21  
         

        Užívám si všeho s mírou a Mírovi se vyhýbám :1:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 31.3.19 17:51:05  
     

    Čočková polévka

  • sorong.1
    sorong.1, 31.3.19 15:30:37  
     

    Našla jsem kus točeného, zeleninu do Polívky, jarní cibulku. Přidala jsem sladkou i pálivou papriku a kapku kečupu, trochu jíšky a taková pseudo frankfurtská je na světě. Docela dobrá :2:

  • tetiva.oky
    tetiva.oky, 31.3.19 14:57:47  
     

    Já měla od půlky týdne chuť na polívku,takže včera jsem dlouze vařila kousek hovězího žebra,dnes jsem si tam nastrouhala drobení z vajíčka a krupice a hodně zeleniny...mňam,budu mít ještě v týdnu a trochu si dám do krabičky do mrazáku pro strýčka příhodu :1:až mě zas popadne chuť na polívku a večer nikde nic...

  • pametnik
    pametnik, 26.3.19 19:45:29  
     

    Drštková z mrazáku.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 13.4.19 10:15:45  
       

      Vidíš, a já myslel, že se dělá z drštěk... :4:

  • pametnik
    pametnik, 14.3.19 14:30:52  
     

    Nudlová polífčička z vody, ve které se vařilo uzený :15:

  • pametnik
    pametnik, 10.3.19 12:03:14  
     

    Od rána vařím dršťky, takže bude "pusinková" :1:

  • sorong.1
    sorong.1, 9.3.19 07:40:01  
     

    Zelňačka a dost se povedla. :2:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 10.3.19 02:00:31  
       

      Mně už na ni pomalu prochází ingredience, musím se na ni v brzké době podívat. Ale furt nemám tu klobásku...

      • sorong.1
        sorong.1, 10.3.19 05:23:40  
         

        Já už čekám až budou tady jarní pěkný trhy. Tam pak je stánek i se salámy i s kořením tak si vezmu do zásoby. Ale to je tady 2x do roka. Nebo když někde trefím na maďarskou klobásku. Mňam.

        • pametnik
          pametnik, 10.3.19 07:34:09  
           

          Klobásy snad z Polska, byly zrovna včera ve zprávách. Při kontrole složení v nich prý neobjevili maso. Na druhou stranu jsou zase ale docela levné. :1:

          • sorong.1
            sorong.1, 10.3.19 08:04:54  
             

            Když jsou bez masa nemusí se člověk bát salmonely, nebo že to zvíře byla zdechlina. Takže to je vlasně dobrá zpráva. :1::10:

            • pametnik
              pametnik, 10.3.19 08:39:30  
               

              No vona ta salmonela je skoro ve všem, co je živočišného původu a není úplně čerstvé, proto se to musí tepelně opracovat. Svíčkovou na tatarák jedině přímo z jatek, ústřice zakápnout citronem, nebo posolit a tak poznáš, že je čerstvá. :2:

            • kwai.chang.caine
              kwai.chang.caine, 11.3.19 01:27:18  
               

              Salmonela není vázaná jenom na maso (známá je například z vajec). A i kdyby se člověk nějakým nedopatřením dostal k nakaženému masu, po jeho důkladné tepelné úpravě nemusí mít strach.

          • tetiva.oky
            tetiva.oky, 31.3.19 14:58:49  
             

            jo jo to se vyplatí.... :10:

  • pametnik
    pametnik, 8.3.19 13:59:48  
     

    Dnes je brmboračka. Obsahuje kromě vody ještě brambory,květák, kapustu, brokolici, cibuli, česnek, houby, mrkev, majoránku, sádloškvarkovou jíšku, sůl, pepř a masox. :1: