Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
kwai.chang.caine (2018-07-17 17:09:54)flegma1 (2018-07-16 15:58:05)sorong.1 (2018-07-16 08:45:37)pametnik (2018-07-10 20:41:24)V.Ivuska (2018-07-10 19:09:33)paravan (2018-07-10 08:57:25)tetiva.oky (2018-06-23 11:08:53)Jackie0004 (2018-06-20 23:00:54)SAMAN47 (2017-12-16 14:39:35)anuste (2016-12-17 12:34:04)zbojnik (2016-10-18 11:03:35)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 2 452 | Členů: 11
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • pametnik
    pametnik, 10.7.18 16:24:41  
     

    Manželka si dělala kulajdu, ale nezahuštěnou, že je jak bujón a to není moc pro mě :1:

    • sorong.1
      sorong.1, 10.7.18 20:27:42  
       

      Zítra budu dělat z krůtích kostí asi s nudlemi.

  • sorong.1
    sorong.1, 8.7.18 08:52:27  
     

    Dneska taková ze zbytků. Kousek klobásy, kousek celeru, mrkev, Jarní cibulka, brambor a pak dám jíšku. kousek kostky do Polívky. Určitě bude k jídlu. :2:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 8.7.18 15:24:33  
       

      Taková jako bramboračka :1:

      • sorong.1
        sorong.1, 8.7.18 16:32:39  
         

        Ne zas tolik zeleniny a žádné houby. Ale jo, brambory tam jsou :1:

        • flegma1
          flegma1, 10.7.18 00:19:54  
           

          prostě Eintopf.. :13: :1:

          • sorong.1
            sorong.1, 10.7.18 06:08:43  
             

            Joo :1:
            No ale už není. Musím zase nějakou udělat.

  • pametnik
    pametnik, 5.7.18 12:47:18  
     

    Dneska sem dělal bramboračku, houby nasbíral na zahradě a protože jich bylo málo, tak sem přidal i sušené z loňské sklizně. :15:

    • flegma1
      flegma1, 6.7.18 10:15:17  
       

      bramboračku můžu vždycky, ale ne tu hustou, kde je víc jíšky než vody.. :4:

      • pametnik
        pametnik, 7.7.18 21:02:39  
         

        Jíšku dávám buď málo, nebo žádnou a zahuštěný je to mletými škvarky.

        • flegma1
          flegma1, 10.7.18 00:17:40  
           

          škvarky by mi nežrali.. :8: :9: ale když říkáš mletý, tak to by poznat nemuseli.. :4:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 3.7.18 09:26:37  
     

    Dneska mám chuť na Čočkovou ... :4:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 3.7.18 09:40:48  
       

      Pokud víra hory přenáší, tak jako že chuť vaří polévky? :15:

      • V.Ivuska
        V.Ivuska, 3.7.18 12:21:27  
         

        Jj, už je hotová na plotně :1: a zítra gulášová nebo vývar..

    • sorong.1
      sorong.1, 4.7.18 09:14:12  
       

      Dobrý nápad. Dneska jsem ji udělala. :2:

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 4.7.18 12:09:21  
         

        Jedna z mála, co nemusím.

        • sorong.1
          sorong.1, 4.7.18 12:18:57  
           

          Úplně po ní nešílím ale holka jí má ráda.

        • flegma1
          flegma1, 5.7.18 00:16:34  
           

          jo..to snad rači mixovanou hrachovku nebo rovnou z pytlíku.. :8:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 24.6.18 12:18:56  
     

    Dnes polévka z krávy v kostce, s nudlemi :13:.

    • sorong.1
      sorong.1, 24.6.18 15:55:54  
       

      Kuřecí z kostí a kostky jen kousek. Nudle a játrová zavářka.

      • flegma1
        flegma1, 26.6.18 00:07:46  
         

        kuřecí kosti nemají moc nutričních hodnot..to chce krk, a aspoň jedno křídlo..velký.. :13: :15:

        • sorong.1
          sorong.1, 26.6.18 09:02:38  
           

          Zrovna nebylo po ruce. Ale byla tam kost z krůty tak to mělo lepší chuť. Kostku dávám vždycky, aspoň kousek, polívka je daleko chutnější.

    • flegma1
      flegma1, 26.6.18 00:10:30  
       

      kostka bude zřejmě hovězí masox..nadrbal bych do toho na struhadle aspoň půl mrkve a přihodil stroužek česneku.. :4: :15:

  • flegma1
    flegma1, 22.6.18 01:59:16  
     

    Tak dobře..zeleninovo-bramborová pro změnu..jen tam místo nudle hodím brambor. :13: :15:

    • sorong.1
      sorong.1, 22.6.18 07:13:43  
       

      Jo, Polívky jsou super ve většině variant.

      • flegma1
        flegma1, 22.6.18 20:50:35  
         

        když i pd řiká, že dělám dobrý, tak na tom něco bude. :1:

        • sorong.1
          sorong.1, 23.6.18 09:28:13  
           

          No vidíš. To už je pochvala.
          My dnes liškovou z pytlíku a zítra nějaký vývar. Mám tam dost kostí.

          • flegma1
            flegma1, 24.6.18 01:12:28  
             

            :2: :4:

  • flegma1
    flegma1, 20.6.18 14:52:50  
     

    Zeleninovo-nudlová..porek, cibule, mrkev, petržel, česnek, celer, nudle, koření, masox, jíška..

  • pametnik
    pametnik, 20.6.18 13:31:22  
     

    Právě se vaří kosti od uzeného a z bůčku, jen nevím, jestli na mě trochu zbude, i když je toho plný hrnec.

    • sorong.1
      sorong.1, 20.6.18 16:53:14  
       

      U nás jí musí být plný hrnec aby měli všichni dost. :1:

      • pametnik
        pametnik, 20.6.18 22:26:27  
         

        Já myslel maso z kostí a to bohužel má ráda paní domu :15:

  • sorong.1
    sorong.1, 19.6.18 10:10:25  
     

    Uzená.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 19.6.18 16:07:24  
       

      Včera černá zabijačková, dojídal jsem ještě dnes k snídani.

  • sorong.1
    sorong.1, 10.6.18 08:50:40  
     

    Zelňačka. Na zkoušku jsem dala pár hub už jsem to kolikrát viděla ale nějak v tom nevidím vylepšení. Příště zase klasika. Klobása a brambory.

    • pametnik
      pametnik, 10.6.18 12:04:16  
       

      Zelňačka bez hub, není zelňačka. Vždy dávám sušené, míchanici všech druhů. Samotné hříbky jen do kulajdy. Pozor něco takového jako žampiony, hlíva a pod. z obchodu nejsou houby do polévky.

      • sorong.1
        sorong.1, 10.6.18 13:53:01  
         

        Tak to je jasný. Mám sušený od loňska. Žampiony není úplně houba. :4: Ale i s těma sušenýma to je divný. Nejsme na to zvyklí no.

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 15.6.18 00:04:37  
         

        Zelňačku bez hub si umím představit, s houbami je to spíš na způsob kyselice. Ale záleží také na regionu a fantazii kuchaře.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 17.6.18 21:49:58  
       

      Zelňačku s houbami jsem nikdy nejedla :1: a slyším o tom poprvé, že je tam někdo dává :2:

      • sorong.1
        sorong.1, 18.6.18 06:37:34  
         

        Tady to někdo chválil tak jsem to zkusila. Ale poprvé a naposledy. Máme rádi tu naší obyčejnou. :2:

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 19.6.18 16:06:45  
           

          Taky dělám klasiku. Na kyselicu by to chtělo osvědčený dobrý recept, ať neplýtvám surovinami.

  • pametnik
    pametnik, 8.6.18 20:56:06  
     

    Zítra bude hovězinka s nudličkami a játrovou rýží.

  • sorong.1
    sorong.1, 6.6.18 05:07:40  
     

    Dneska bude vývar z krůtích kostí s nudlema.

  • pametnik
    pametnik, 4.6.18 20:07:16  
     

    PlíFčička z vepřových žebírek s nudličkami.

  • sorong.1
    sorong.1, 2.6.18 08:23:16  
     

    Frankfurtská. Hodně zeleniny a bez brambor. :15:

  • sorong.1
    sorong.1, 27.5.18 15:24:57  
     

    Uzená polívka. A bude i zítra. :15:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 27.5.18 20:34:01  
       

      Mňam, tu udělám ve středu :1: