Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
pametnik (2018-09-24 12:53:03)sorong.1 (2018-09-24 05:19:31)kwai.chang.caine (2018-09-21 19:28:25)Jackie0004 (2018-09-20 22:33:45)flegma1 (2018-09-20 00:23:09)V.Ivuska (2018-09-13 23:56:23)paravan (2018-09-07 19:03:35)tetiva.oky (2018-08-13 18:38:08)SAMAN47 (2017-12-16 14:39:35)anuste (2016-12-17 12:34:04)zbojnik (2016-10-18 11:03:35)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 2 527 | Členů: 11
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • pametnik
    pametnik, 24.9.18 12:53:03  
     

    Sesbíral sem rajčata popraskaná po dešti a je rajská polévka s rýží a masoxem :1:

  • pametnik
    pametnik, 22.9.18 10:40:32  
     

    Přijede dcera s manželem a tak se vaří hovězinka s nudlemi a přidám do ní i pár hub.

  • sorong.1
    sorong.1, 20.9.18 08:48:07  
     

    Ala frankfurtská se spoustou zeleniny. :2: a kouskem gulášové vitana kostky.

  • sorong.1
    sorong.1, 17.9.18 16:04:56  
     

    Dneska vývar z drůbežích kostí, játrová zavářka a z jednoho vejce vaječná jíška, bylo tam tak samo v krabičce. :1:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 17.9.18 23:50:57  
       

      Shodou okolností dnes polévka z kostkované drůbeže s nudlemi. Nakonec jsem nestihl sníst všechnu, tak bude ještě zbytek na snídani.

      • sorong.1
        sorong.1, 18.9.18 09:51:27  
         

        Mám ještě aspoň na 2 dny. :4:

  • flegma1
    flegma1, 15.9.18 00:20:08  
     

    a co cibulačku.. děláte?..je to jedna ze skvělých polívek..francouzská cibulová.. :4:

    • sorong.1
      sorong.1, 15.9.18 04:30:43  
       

      Ne, jednou jsem si to ze zvědavosti dala v hospodě a nikdy víc. Bylo to divný.

      • flegma1
        flegma1, 20.9.18 00:23:08  
         

        zkus to doma..je perfektní..pěkné je jí třeba i zapéct už s miskama, nalitou, s opraženou vekou a sýrem na ní. :4: zjednodušeně se to dělá zvlášť. :4:

    • pametnik
      pametnik, 15.9.18 13:42:23  
       

      Teď jsou na pořadu houby a to i u polévek. :1:

      • flegma1
        flegma1, 20.9.18 00:20:23  
         

        jj..chápu.. :4:

  • pametnik
    pametnik, 12.9.18 14:31:28  
     

    Na zítřejší políFčičku mám připraveného choroše, kterého sem dnes našel při houbaření. :1:

  • V.Ivuska
    V.Ivuska, 11.9.18 11:20:34  
     

    Gulášová :6:

  • pametnik
    pametnik, 6.9.18 22:04:19  
     

    Na zahradě nám rostou žampiony, tak byla bramboračka. :15:

    • sorong.1
      sorong.1, 7.9.18 05:13:38  
       

      Na víkend udělám uzenou.

      • pametnik
        pametnik, 9.9.18 12:18:03  
         

        Uzenou jsem taky dnes dělal a já do ní dělám tradičně malé flíčky.

        • sorong.1
          sorong.1, 9.9.18 15:42:35  
           

          Já dávám pro barvu sladkou i pálivou papriku, brambory, zelené fazolky a zahustíme smetanou s moukou.

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 7.9.18 14:14:25  
       

      my jsme byli v restauraci a měli hovězí vývar s rýží a hraškem a tak dobrou polévku jsem ještě nejedla .... fakt se jim povedl....

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 7.9.18 22:43:39  
         

        To je přátelská chemie.

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 11.9.18 11:20:17  
           

          Spíš to vypadalo na poctivý vývar, ale těžko říct ...

  • pametnik
    pametnik, 1.9.18 13:39:03  
     

    Já ztratil inspiraci a tak sem udělal jen gulášovou ze včerejšího guláše, který by po švestkových knedlících.

  • sorong.1
    sorong.1, 31.8.18 07:32:02  
     

    Dneska vývar z krůtích krků. Játrová zavářka a možná pár nudlí.

  • pametnik
    pametnik, 25.8.18 12:40:48  
     

    Protože sem dnes naposledy zavařoval, už mi došly sklenice, tak sem přitom uvařil jen bramboračku.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 25.8.18 13:03:03  
       

      Ty zavařuješ sklenice? :4:

      • pametnik
        pametnik, 25.8.18 15:34:13  
         

        Jó, přesně tak, ale nejdřív je něčím vycpu, zavíčkuju, ...................a schovám do chladna na pak. :1:

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 25.8.18 21:47:41  
           

          To máš pravdu, sklenice se můžou někdy hodit. Já zase takhle skladuji v ledničce teplou vodu... :6:

          • sorong.1
            sorong.1, 26.8.18 05:33:16  
             

            V mrazáku vydrží dýl :6: :6:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 24.8.18 01:31:57  
     

    Přinesl jsem si z kanceláře zamražený jelítkový prejt, tož zítra bude prdelačka.
    Nějak si poslední dobou dopřávám, ale nemám strach, že by to zase záhy nepřešlo. Zase budu rád za masoxovou s nudlemi :6:.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 24.8.18 23:28:21  
       

      Ujídal jsem ji celé odpoledne až do večera, a už je také minulostí. :13:

      • sorong.1
        sorong.1, 25.8.18 05:49:31  
         

        Já si udělala jen rychlou s vaječnou jíškou. Zeleninu mám strouhanou v mrazáku takže polívka je za 15 minut. :2:
        A asi koupím hlívu a bude zítra dršťková.

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 25.8.18 13:02:45  
           

          Došlo na má slova, dnes odpoledne mám v plánu jen rychlou masoxovou.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 22.8.18 23:37:09  
     

    Konečně jsem se dnes dokopal k té zelňačce. Ingredience jsem měl v různém stádiu prošlé expirace, ale vše bylo dlouhodobě v ledničce, tak jim snad nic nebylo. Doufám...
    Výsledek se silně povedl, akorát už jsem pak raději neopouštěl domov. :15: :13: :6:
    A mám ještě nejméně na zítřek.

    • sorong.1
      sorong.1, 23.8.18 04:32:43  
       

      Zelňačka. Mňam. Už aby bylo domácí zelí. To si hned udělám hrnec. :1:

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 23.8.18 21:30:38  
         

        A je ve mně! :15: :13:

        • sorong.1
          sorong.1, 24.8.18 08:34:59  
           

          Však tam nebude dlouho. :4: :1:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 21.8.18 00:26:38  
     

    Minulý týden jsem vyzkoušel pytlíkovou hovězí s knedlíčky z Penny. Už nikdy více, chutnala jaksi chemicky. A nepřerazil to ani Masox.

    • sorong.1
      sorong.1, 21.8.18 04:38:16  
       

      Jakože masox je přírodní? :4:

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 21.8.18 11:18:10  
         

        Jde především o chuť. Všechno je chemie, i příroda.

        • pametnik
          pametnik, 21.8.18 22:25:28  
           

          Kterej je lepší, Vitana, nebo Maggi? Já teď preferuju ten druhý. :1:

          • sorong.1
            sorong.1, 22.8.18 04:39:32  
             

            Vitana, jiný mi nechutnají. I třeba sojovou a worchestr. Nekupuju ani ty originál z Asie. Mě prostě chutnají tyhle. :2:

            • pametnik
              pametnik, 22.8.18 12:21:44  
               

              Vitana se mi zdá, že se s masoxem pohoršila a tak sem zkusil Maggi, zdá se mi lepší. O tom, že to dělají pro Vitanu v Číně vím už dávno.

          • kwai.chang.caine
            kwai.chang.caine, 22.8.18 23:31:28  
             

            Chce to experimentovat a zkoušet různé kombinace.
            Kdysi jsem kupoval od Knorru Vývar, přímo se to tak jmenovalo. Kombinace 2 - 3 kostky Masoxu a jedna kostka Vývaru byla přímo úžasná. Bohužel ho už před mnoha lety přestali vyrábět a dodávat na trh, ověřil jsem si to tehdy přímo u výrobce. Tak zkouším dále...

            • sorong.1
              sorong.1, 23.8.18 04:31:30  
               

              Já dělám normálně vývar z kosti a masa. Může být srdíčko játra a tak. Ale i když je sebelepší tak stejně kousek kostky dám. Chutná mi pak víc.
              To jen teď tu rychlou dělám pouze z kostky. A když jsem dala knor tak to nebylo ono. Na vitanu jsem prostě zvyklá

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 22.8.18 17:23:07  
       

      Když polévku z pytlíku tak mám nejradši Knorr a pak ještě nudlovou od Maggi.... Ještě jsou dobre z vaničky, ale teď nevím jaká značka :1: dlouho jsem ji neměla

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 22.8.18 23:33:24  
         

        Zkouším různé výrobce a kombinace a když vařím z polotovarů, stejně ještě dochucuji. Některé výsledky jsou docela zajímavé... :13:

  • sorong.1
    sorong.1, 17.8.18 10:06:51  
     

    Dneska polívka ze srnčích korun a ořezu. Pěkně silná s nudlema.

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 15.8.18 13:05:59  
     

    Už delší dobu se chystám na zelňačku. Ingredience mi v ledničce pomalu procházejí, snad ještě chvíli vydrží. O uvaření nejde, ale nebudu ten pětilitrový kotel mít kdy sníst. Leda že bych zůstal o víkendu doma, a to jen kvůli polévce snad ani ne.

    • sorong.1
      sorong.1, 16.8.18 05:59:30  
       

      Tu jsem taky dlouho neměla. Máš pravdu, kdo má ten kotel jíst.
      Ale udělala jsem dršťkovou z hlívy a to taky není špatný. :2: nikdy jsem ji nedělala ale fakt mi to chutnalo.

    • flegma1
      flegma1, 17.8.18 01:15:58  
       

      pětilitr není hned třeba..já to dělám v pohodě ve dvolitru.. :4:

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 17.8.18 10:37:15  
         

        Co s kilem kysaného zelí... A když už se s tím vařím, tak ať to stojí za to.