Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
kwai.chang.caine (2016-12-05 00:21:03)pametnik (2016-12-04 19:18:24)dymbo (2016-12-04 17:51:22)sorong.1 (2016-12-04 14:06:53)Jackie0004 (2016-12-02 16:47:56)SAMAN47 (2016-11-29 13:58:41)MimVig123 (2016-11-18 08:16:52)tetiva.oky (2016-11-17 20:04:43)minoki (2016-01-27 01:25:44)zapadlova.jana (2015-03-13 14:55:17)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 1 722 | Členů: 10
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • dymbo
    dymbo, 4.12.16 17:51:21  
     

    Dnes paradajková s nudlema,moc dobrá :1:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 4.12.16 18:37:52  
       

      U mě dnes rychlá slepičí ze sáčku. Co se furt s něčím vymýšlet...

      • pametnik
        pametnik, 4.12.16 19:18:23  
         

        V hospodách jinou nedělají :1:

  • pametnik
    pametnik, 4.12.16 16:10:44  
     

    Dneska byla uzená s flíčkama.

  • pametnik
    pametnik, 3.12.16 13:44:53  
     

    Dneska byla ze zbytku rajdy. Jen to trochu naředím, přidám masox, pálivou papriku, rýži (vařenou vedle) a pálivou papriku.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 4.12.16 09:06:19  
       

      Kdysi jsem zkoušel vařit rajskou za pomoci kečupu. Ale výsledek vůbec nebyl dobrý, byla jakási kyselá. On také průmyslový kečup nemá s rajčaty nic společného, co si budeme povídat...

      • pametnik
        pametnik, 4.12.16 16:10:11  
         

        Máš pravdu, kečup moc rajčat nemá, ale protlak ten co sem koupil naposledy v Lidlu má 99,5% rajčat. Polívka i omáčka se ale musí ještě sladit.

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 4.12.16 18:44:52  
           

          To jsem tenkrát musel udělat. Normálně nesladím ani čaj, a že budu muset osladit polévku, jsem původně nečekal :2:.
          Třeba u zelňačky mi kyselost nevadí, a pokud mi připadne málo kyselá, ještě přidám trochu octa. Ale poslední dobou dokyseluji odlitým lákem z kysaného zelí, a je pak vždy úplně akorát :13:.

  • dymbo
    dymbo, 30.11.16 19:04:16  
     

    Dnes byla polívčička z kuřecích hřbetů,celer,mrkvička,petržel,libeček a rýže,jo,príma :14: :14:

  • pametnik
    pametnik, 30.11.16 11:58:23  
     

    Dneska gulášovka, ale protože bylo málo masa, tak sem přidal dva buřtíky. :15:

  • Zitaebr
    Zitaebr, 24.11.16 13:04:53  
     

    Co takhle čínská polévka Ramen, vaří to tu někdo? :15:

    • pametnik
      pametnik, 24.11.16 13:20:34  
       

      Musím se podívat co to je, protože to neznám :15:

    • dymbo
      dymbo, 25.11.16 17:05:24  
       

      Neznám,písni....

  • Zitaebr
    Zitaebr, 24.11.16 12:45:23  
     

    Mám ještě hrnec ukrajinského boršče, ten miluji :15:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 25.11.16 12:32:11  
       

      A vaříš v něm i nějaké polévky, či ho máš jen ve vitrínce jako emocionální dekoraci? :4:

  • pametnik
    pametnik, 24.11.16 12:30:11  
     

    Dneska je z hovězího srdce s nudlemi :15:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 24.11.16 00:03:04  
     

    O víkendu jsem uvařil polévku ze šumavského sulcu. Vzpomněl jsem si, že mám větší množství už několik měsíců na mrazáku, tak jsem likvidoval. Samozřejmě jsem patřičně dokořenil a přidal Masox a nudle, byl jí celý kotel. Dojídal jsem ještě v pondělí. Byla pěkně silná, v ledničce opět ztuhla. A šumavský sulce jí dodává příjemnou decentní nakyslost.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 24.11.16 00:06:20  
       

      A dnes (respektive už včera) jsem připravil hrachovou ze sáčku. Ale pěkně na osmahlé slanině (taky z likvidace obsahu mrazáku) a patřičně dokořeněnou. Byl jí menší kotel, ale se starýcm chlebem nakrájeným na kostky už je všechna ve mně :13:.

      • sorong.1
        sorong.1, 24.11.16 06:12:41  
         

        Já na víkend fazolovou, nebo cizrnovou, záleží jakou plechovku otevřu. :1: :4: Klobásky jsem do ní koupila, Dobrá bude.

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 24.11.16 11:04:56  
       

      A do třetice všeho dobrého mám plán: koupil jsem pikantní paprikovou klobásu, v nejbližší době koupím sáček kysaného zelí a inspirován zdejší debatou uvařím zelňačku. Nic se však nemá uspěchat, takže to vidím nejdříve na příští týden.

  • dymbo
    dymbo, 22.11.16 09:25:06  
     

    Dnes bude prasátková-zabijačková s kroupama,proženeme střeva :1: :1: :1: :1: :1:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 23.11.16 23:58:35  
       

      Tu mám moc rád a čas od času ji vařím. A nezpomínám samozřejmě ani na česnek :13:.

  • pametnik
    pametnik, 21.11.16 12:04:51  
     

    Dneska je "hokus-pokus" :1: . Dal sem vařit kousek hovězího a do vývaru teď nasypal kroupy, čočku a houby, všeho přiměřeně. Teď očekávám, jaký bude výsledek :1:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 22.11.16 01:30:00  
       

      Zatím ses neozval, tak to doufám nedopadlo jako v Soli nad zlato (aneb Byl jednou jeden král) či v Pejskovi a kočičce :4:.

      • sorong.1
        sorong.1, 22.11.16 05:35:17  
         

        ...třeba ještě poletuje někde u stropu... :4: :6: :1:

        • pametnik
          pametnik, 22.11.16 07:43:56  
           

          Dopadlo to dobře, neuletěl sem :1: a jíst se to nechalo už je to fuč. Na mně to moc nepůsobí ale přesto připomenu jedno staré pořekadlo, "Jeden pšouk je lepší než deset doktorů" :1:

  • dymbo
    dymbo, 20.11.16 17:12:50  
     

    Dnes hrstková,tedy tři druhy luštěnin,česnek,cibule,marjánka,krapet vývaru,masox a lehce mouky......byla dobrá

  • pametnik
    pametnik, 19.11.16 13:38:33  
     

    Ovarová s nudlemi :15:

  • dymbo
    dymbo, 18.11.16 16:57:54  
     

    Tak vařím již dvě hoďky hovězí pupík,zítra bude senza polívčička a pesan gáblík :14:

    • pametnik
      pametnik, 18.11.16 18:34:15  
       

      Čím déle a pomaleji se vaří, tím je vývar lepší :15:

  • dymbo
    dymbo, 17.11.16 10:30:48  
     

    Měla sem ráda uzenou polévku s krupkama,česnekem a petrželkou,kterou vařívala maminka.....

    • sorong.1
      sorong.1, 17.11.16 10:34:34  
       

      Maminka ji dělala taky tak.

      • dymbo
        dymbo, 17.11.16 10:53:16  
         

        Ještě dávala maličko marjánky a já vždycky chtěla hodně krupek... :15:

        • pametnik
          pametnik, 17.11.16 14:09:50  
           

          Taky si na ni někdy vzpomenu a udělám jí tak, jak jí dělala mamka. Jako zavářku dávala ale malé flíčky a tak to dělám taky tak. :2:

          • MimVig123
            MimVig123, 18.11.16 08:16:51  
             

            Já jsem mívala rada kyselo, jen jej neumím udělat tak jako babička. :15: :15:

  • dymbo
    dymbo, 17.11.16 10:30:00  
     

    HOTOVO.....kulajda jak řemen,krásný den,polévkáři :15: :15: :15:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 17.11.16 11:22:53  
       

      Zrovna přemýšlím, jakoupak si asi udělám...

  • sorong.1
    sorong.1, 17.11.16 10:22:33  
     

    Dneska vývar z vepřových kostí s vaječnou zavářkou.

  • pametnik
    pametnik, 14.11.16 13:45:29  
     

    Dneska byla z vody :1: . Vodu z brambor sem ochutil masoxem, přidal kousek sádla, okořenil majoránkou a zavářka byly drožďový knedlíčky. Je fuč a tak to asi šlo.

    • dymbo
      dymbo, 14.11.16 17:06:36  
       

      Dobrá,já dělala hrachovku a zítra bude cacarka ze zelí :15:

      • pametnik
        pametnik, 14.11.16 19:22:33  
         

        Cacardička je dobrá a manželka ji miluje, tak asi bude zítra, mám v kameňáku zbytek, akorát na jednou a nesmím zapomenout na houbičky. :1:

        • sorong.1
          sorong.1, 14.11.16 20:58:39  
           

          To je jako zelňačka? Ten název neznám. :15:

          • pametnik
            pametnik, 15.11.16 08:51:01  
             

            Uhodla si to správně. Já ji dělám následovně: Brambory na kostičky, kysané zelí, sůl, bobkový list dám vařit a pak přidám sušené houby, trochu pepře, jíšku na sádle, může se přidat uzené, nebo nějaká dobrá uzenina na drobno pokrájené. :15:

            • sorong.1
              sorong.1, 18.11.16 09:42:21  
               

              Houby, to by mě do zelňačky nenapadlo.. i když už jsem slyšela třeba fazole že dávají.

              • kwai.chang.caine
                kwai.chang.caine, 18.11.16 12:48:15  
                 

                Řekl bych podle kraje a co měli zrovna k dispozici.

                • sorong.1
                  sorong.1, 18.11.16 15:03:05  
                   

                  Asik jo, já tedy klobásku, typu dunajská, suchá a ostrá :2:

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 14.11.16 19:25:21  
         

        Já potřeboval něco rychlého teplého do žaludku, tak jsem uvařil krávu v kostce. Dost nudlí mi zbylo, sním až zítra a vyrobím k nim zase nějakou dochucenou vodu :13:.

        • dymbo
          dymbo, 15.11.16 16:42:36  
           

          :1: :1: :1: ty mě vždycky s tou krávou v kostce dostaneš :14: :14: :14:

          • kwai.chang.caine
            kwai.chang.caine, 16.11.16 01:46:01  
             

            Je to minimálně o dost skladnější. A nenazývám to vyloženě hovězím.
            Nechybí pepř (bílý, neb je jemnější), pálivá paprika, libeček a česnek. Když jsem líný, dávám granulovaný, a do kostkované krávy postrouhám pro ovonění špetku muškátového oříšku. Jednoduchost je jednoduchost, pokud budu chtít udělat něco složitějšího, dám si záležet jinak. Tož asi tak...

            • dymbo
              dymbo, 16.11.16 17:18:05  
               

              Šikovnej muskej,ty bujony nemají chybu,prý je to naše nej dochucovadlo...tuhle sem krom masoxu,zeleninového bujonu,uviděla i houbovej,mrzí mě,že sem ho nekoupila.... :15:

              • kwai.chang.caine
                kwai.chang.caine, 17.11.16 02:47:11  
                 

                No, není to úplně dokonalé a je to chemie. Ale jak říkali v nějaké reklamě, taková přátelská chemie :15:.
                Za plnou cenu bych to nekupoval. Ale v akci za 40 - 50% dolů - no nekup to! :2:. A hned tak se nezkazí...