Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Jackie0004 (2017-11-22 17:26:43)SAMAN47 (2017-11-22 15:12:53)sorong.1 (2017-11-22 14:39:55)kwai.chang.caine (2017-11-22 14:26:31)pametnik (2017-11-22 09:59:33)dymbo (2017-11-21 17:46:55)minoki (2017-11-14 19:16:48)paravan (2017-10-09 11:59:20)tetiva.oky (2017-08-06 12:30:37)anuste (2016-12-17 12:34:04)zapadlova.jana (2015-03-13 14:55:17)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 2 172 | Členů: 11
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • dymbo
    dymbo, 21.11.17 17:46:55  
     

    Sem si vzpomněla na salát,tzv.,volská tlama,jestlipak ještě existuje :14: :14:

    • pametnik
      pametnik, 21.11.17 19:07:09  
       

      Pamatuju se na to, ale nikdy sem to ani nezkusil ochutnat. Bylo to od pohledu divný. :1:

    • sorong.1
      sorong.1, 21.11.17 20:04:47  
       

      Našla jsem si, že to je salát z líček? je to tak?

      • pametnik
        pametnik, 22.11.17 09:59:33  
         

        Nevím, možný to je. Co pamatuju, tak to vypadalo jako kůže se sádlem z ovaru, která je vidět v tlačence, možná trochu prorostlé a nakrájené to bylo nadrobno podobně jako dršťky. Bylo to snad v majonéze.

  • pametnik
    pametnik, 18.11.17 16:35:52  
     

    Na přání byla bramboračka ve složení : voda, brambory, květák, brokolice, kapusta růžičková i hlávková. cibule, česnek, houby, mrkev, škvarková jíška, kmín, masox, pepř, sůl a nakonec majoránka. :1:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 18.11.17 23:37:33  
       

      Tam tedy bylo ingrediencí! Já dnes kotel gulášovky, částečně z polotovarů, částečně lidově dotvořenou. Ingrediencí rovněž přehršel včetně trochy piva :15:.

      • sorong.1
        sorong.1, 19.11.17 06:21:35  
         

        Já dnes dělám ze sáčku liškovou, přidám jen kapku smetany :15:

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 19.11.17 12:16:12  
           

          Když může být polévka z krávy či slepice, proč by nemohla být z lišky, že... :6:

          • sorong.1
            sorong.1, 19.11.17 14:14:47  
             

            To se mě dnes zrovna holka ptala, jestli se někdy historicky jedly lišky. Nevíte někdo?

            • dymbo
              dymbo, 20.11.17 17:11:35  
               

              Máš na mysli ty čtyřnohé,nebo ty žluté a jednonohé? :1: :1: :1:

              • sorong.1
                sorong.1, 20.11.17 18:13:26  
                 

                Ty chlupatý :1: ale dala jsem to i na kuchařku a prý ano. :15:

                • dymbo
                  dymbo, 21.11.17 09:26:41  
                   

                  :8: Ješiš,chudinky lyšky Bystroušky :1: :1:

            • kwai.chang.caine
              kwai.chang.caine, 21.11.17 10:36:51  
               

              Řekl bych tak nějak normálně, asi jako psi. Když bylo, nevyhodilo se, ale nebylo cíleně vyhledáváno. Prase je prase...

              • sorong.1
                sorong.1, 21.11.17 12:20:12  
                 

                A kráva je kráva, i v kostce :1:

                • dymbo
                  dymbo, 21.11.17 17:46:13  
                   

                  ...a wůl zůstane wolem :14: :14: :14:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 16.11.17 15:51:28  
     

    Před chvílí jsem dovařil imaginání polévku. Přišla mi jakási jalová, tak jsem do ní přidal i magi. :13:

    • dymbo
      dymbo, 16.11.17 17:26:14  
       

      :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:

  • dymbo
    dymbo, 14.11.17 10:41:56  
     

    Nejen polívčičky zasytí :1:
    http://www.knedlikylaznicka.cz/speciality

  • pametnik
    pametnik, 13.11.17 08:55:52  
     

    Dneska bude bramboračka a jako dezert vdolky s povidly :1:

    • dymbo
      dymbo, 16.11.17 17:26:27  
       

      :1: :1: :1: :1: :1:

  • dymbo
    dymbo, 11.11.17 17:12:16  
     

    Dnes tak silná hovězí polévka se zeleninou,masem a nudlema,že v ní stíla lžíce,ovše, libeček a petrželka nechyběla :1:

    • sorong.1
      sorong.1, 11.11.17 17:22:44  
       

      My taky hovězí, kromě nudlí tam byla i játrová zavářka :15:

      • dymbo
        dymbo, 11.11.17 17:29:38  
         

        To jsou super polívčičky

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 12.11.17 00:38:53  
       

      Zelňačka.

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 12.11.17 09:32:59  
         

        Zbylo i na dnešek.

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 12.11.17 13:47:56  
           

          Už je ve komplet mně. Akorát mi včera vybouchla mikrovlnka, tak jsem musel ohřívat v kastrůlku, jako za mlada.

  • pametnik
    pametnik, 5.11.17 10:49:10  
     

    Papíňák syčí od 9.00 a je v něm kousek hrudího a morkové kosti, nudličky byly udělány už včera, stejně jako zavářka z drůbežích jater, to tam půjde ale až pět minut před podáváním. :15:

    • dymbo
      dymbo, 5.11.17 17:06:22  
       

      :1: ta bude silná,jako noha u (_I_) :1: :1:

  • dymbo
    dymbo, 4.11.17 17:26:17  
     

    Dnes z posledních cuket a dýniček parádní polévčička a opraženou houstičkou :13: :13:

  • sorong.1
    sorong.1, 4.11.17 07:51:02  
     

    Dneska 2, kuřecí vývar s játrovou zavářkou a na zvláštní přání i trochu hladké Ančky, tu jsem neměla asi 25 let

  • pametnik
    pametnik, 1.11.17 12:53:44  
     

    Hovězinka s nudličkami, ochucená libečkem, šnitlíkem a masoxem.

  • sorong.1
    sorong.1, 31.10.17 20:23:03  
     

    Fazolová, ostrá :2:

  • dymbo
    dymbo, 29.10.17 16:29:19  
     

    Dnes hovězí s kapáním,zeleninou a libečkem,mňam :14:

  • dymbo
    dymbo, 26.10.17 08:59:32  
     

    Dnes parádní bramboračka s houbama,tou nasytíš i dřevorubce :1: :1: :1: :1:

    • sorong.1
      sorong.1, 27.10.17 17:30:27  
       

      Taky jsem dnes dělala, čerstvých hub bylo málo, doplnila jsem sušený :2:

  • pametnik
    pametnik, 25.10.17 11:52:56  
     

    Kastrol na knedlíky, plnej bramboračky s včera nasbíranými parádními hnědáky, babkami a hříbky. :15:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 22.10.17 19:36:32  
     

    Dnes kotel uzené s kroupami, ze sáčku, leč patřičně dochucené. Povedla se, už je skoro celá ve mně. :13:

  • dymbo
    dymbo, 22.10.17 19:15:29  
     

    Dnes hovězí vývar z mladého báka,chudáčka :1:

    • kwai.chang.caine
      kwai.chang.caine, 22.10.17 19:35:35  
       

      Z báka? A nebyla to spíš krýva? :2:

      • dymbo
        dymbo, 23.10.17 09:49:07  
         

        :1: :1: :1: :1: cha cha,já su blbka,samo,že z chudáčky býčka :1: :1: :1: :1:

        • kwai.chang.caine
          kwai.chang.caine, 23.10.17 19:34:41  
           

          Tak teď už v tom mám úplný šaos. No, hlavně že chutnala... :6:

          • pametnik
            pametnik, 23.10.17 20:30:52  
             

            Bývali řezníci, kteří věděli co prodávají a poradili. Na jedno vzpomínám a tem mi říkal, nelepší polívka je ze starého vola. A měl pravdu. Proto vždy když kupuju maso na polívku a vidím, že je ze starého kusu, tak nakupuju do zásoby a naopak. :15:

            • sorong.1
              sorong.1, 23.10.17 20:54:41  
               

              Sice se vaří dva dny ale chuť to má. Ale když na každým balíčku je napsáno mladý býk :1:

              • pametnik
                pametnik, 23.10.17 21:17:11  
                 

                Přeci poznáš maso z mladého kusu a ze starého. Z mladého je světlé, růžovoučké a ze starého tmavé. Já balíček kupuji výjimečně, chodím do řeznictví, nebo přímo na jatka.

                • sorong.1
                  sorong.1, 24.10.17 05:55:45  
                   

                  Mám tak jednou za rok nebo dva možnost díl krávy, ale většinou v obchodě balíčky. Řezník zavírá ve 4 a to jsem ještě dávno v práci :9: max masna v lidlu.

          • dymbo
            dymbo, 23.10.17 21:43:58  
             

            :1: :1: :1: :1: :1:

  • pametnik
    pametnik, 18.10.17 15:48:15  
     

    Dneska sem zkusil podle nějakýko receptu "výbornou" dýňovou, bylo to poprvé, kdy sem se k tomu odhodlal. Se ženou jsme shodli, že taková hovězí s domácími nudličkami, nebo drštková, chutnají líp :1: .

    • dymbo
      dymbo, 18.10.17 21:55:10  
       

      Také jsem tohoto názoru :1: :1:

    • sorong.1
      sorong.1, 19.10.17 16:28:05  
       

      Nikdy jsem to nejedla, nějak nemám dost odvahy :1:

  • dymbo
    dymbo, 18.10.17 10:37:41  
     

    Dnes kuřecí s nudlema,tou se nic nezkazí,ani nálada :13: :13:

  • pametnik
    pametnik, 15.10.17 19:25:47  
     

    Protože sem celý víkend "trajdal" na motorce, tak si manželka uvařila bramboračku sama a to bez jíšky, "voděnkovou". :1: