Polífčičky

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
minoki (2017-09-22 03:08:33)dymbo (2017-09-21 22:50:35)sorong.1 (2017-09-21 18:34:23)pametnik (2017-09-21 14:31:05)kwai.chang.caine (2017-09-21 00:20:05)Jackie0004 (2017-09-20 15:45:01)paravan (2017-09-11 08:28:35)SAMAN47 (2017-09-11 08:03:08)tetiva.oky (2017-08-06 12:30:37)zapadlova.jana (2015-03-13 14:55:17)
Polífčičky
Založeno: 10. 10. 2014 | Příspěvků: 2 091 | Členů: 10
Správci: pametnik (hlavní)

Jaké vaříte kdo dobré polévky a myslíte si, že bez dobré polvéky není ani dobrý oběd ?

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • pametnik
    pametnik, 20.9.17 21:17:51  
     

    Zítra bude bramboračka, houby mám čerstvý a k tomu i jednoho menšího kotrče. :15:

    • dymbo
      dymbo, 21.9.17 22:50:35  
       

      Hlavně si nenarazit kostrč :14:

  • dymbo
    dymbo, 19.9.17 10:22:16  
     

    Právě klohním kulajdu,včera jsem našla na louce klouzky,pěkný,tak jedu :1: :1: :1:

    • pametnik
      pametnik, 19.9.17 10:53:11  
       

      Já byl v lese, ale jinak stejný a jdu odpoledne zase :15:

      • dymbo
        dymbo, 19.9.17 22:37:57  
         

        Jo,hlavně nezapomeň v euforii,cestu zpátky :13: :13: :13:

  • dymbo
    dymbo, 16.9.17 16:07:16  
     

    Dnes silný hovězí vývárek :1: :1:

  • dymbo
    dymbo, 14.9.17 17:12:49  
     

    Já dnes vařila bramboračku,zeleniny na zahradě je dost a houby jsem měla v mrazáku,je báječná :13: :13: :13:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 14.9.17 15:19:42  
     

    Dnes polévka ze slepice v sáčku, patřičně dochucená. Krávu v kostce si nechám zase na jindy.

    • dymbo
      dymbo, 14.9.17 17:12:09  
       

      Tyhle malé kravičky maj jednu výhodu,nemusíš mít chlívek,stačí šuplík :1:

      • kwai.chang.caine
        kwai.chang.caine, 15.9.17 01:38:41  
         

        I v takovém šuplíku může být někdy pěkný chlívek. Což ovšem není můj případ. :15:

        • dymbo
          dymbo, 15.9.17 09:42:36  
           

          :14: :14: :14:

        • minoki
          minoki, 15.9.17 14:15:16  
           

          Zviratka z kostky maji do zvirate asi daleko,ale hlavne,ze chutna,taky pouzivam :1: :1: :1:

          • sorong.1
            sorong.1, 15.9.17 16:30:03  
             

            Taky mám vždycky zásobu

            • pametnik
              pametnik, 15.9.17 20:11:29  
               

              Zásoby musí být, já když vidím hezký kousek hrudího, nebo žebra, tak neodolám a beru dva kousky. Morkový kosti mám taky zásobě. Není nad dobrej vývar, kterej se musí vařit alespoň tři hodiny. :2: a pak samozřejmě dochucuju masoxem.

              • sorong.1
                sorong.1, 15.9.17 21:26:33  
                 

                Výborná je oháňka, k tomu mokrová kost a kus srdíčka...
                Ale teď máme hrnec uzené, s fazolkama :15:

              • minoki
                minoki, 16.9.17 13:54:13  
                 

                Zde vyvar prodavaji i v krabicich jako mleko.Nejlepsi je vsak z pomaleho hrnce.

    • minoki
      minoki, 15.9.17 14:14:40  
       

      :1: :1:

  • dymbo
    dymbo, 9.9.17 17:17:38  
     

    Já dnes z čerstvých rajčátek s nudlema a na zítřek sem vařila hovězí z předního a morkovejch kostiček :13: :13:

  • pametnik
    pametnik, 8.9.17 20:48:15  
     

    Bramboračka s kotrčem, manželka tvrdí, že to není jedlá houba a tak to nejí a přitom je to snad naše nejchutnější houba.

    • minoki
      minoki, 9.9.17 03:39:47  
       

      Taky mam strach z hub s "carkama".Staci satan.

      • pametnik
        pametnik, 9.9.17 08:50:37  
         

        Kotrč není ale houba s čárkama. Kotrč vypadá asi jako plíce sádrokartonáře po kremaci :1:

        • sorong.1
          sorong.1, 9.9.17 20:15:46  
           

          Vypadá divně a ještě hůř se čistí :1:

        • minoki
          minoki, 10.9.17 03:03:00  
           

          Jo,uz vim :2: Tomu taky neverim :2:
          Jsem si cetla o satanu a jedovatych houbach,ponevadz jsem nasla cervene hribky a bojim se jeste vic :2:

      • dymbo
        dymbo, 9.9.17 17:16:48  
         

        I Já,mamka mě sice naučila znát houby,ale snad jen seberu masák,jinak též su ofafrná :14:

        • minoki
          minoki, 10.9.17 03:03:39  
           

          To je takove ruzove?...

          • sorong.1
            sorong.1, 10.9.17 08:28:21  
             

            Jj, jediný radiátor co sbírám :1:

            • minoki
              minoki, 10.9.17 13:55:55  
               

              Ja radsi ne....ani radiatory,ani plice,jen molitan.

          • dymbo
            dymbo, 10.9.17 16:35:47  
             

            Ano a šedivka,masák,moc dobré houby,ale musíš to znát :1:

            • minoki
              minoki, 11.9.17 04:19:30  
               

              Mne byly carky zakazovany.Ani zampiooony a to jsme s druzinou chodili na kravi pastvu,tam to bylo pohnojene a zampionu jak maku.Ja to musela vzdy dat kamaradce.

              • dymbo
                dymbo, 11.9.17 09:11:44  
                 

                Nakonec,jistota je jistota,beruško :1: :1:

                • minoki
                  minoki, 11.9.17 15:07:44  
                   

                  Nakonec porad ziju :2:

                  • kwai.chang.caine
                    kwai.chang.caine, 12.9.17 10:50:55  
                     

                    Všechny houby jsou jedlé. Akorát některé jen jednou...

                  • minoki
                    minoki, 12.9.17 14:10:11  
                     

                    Ano,ty na jedno pouziti jsou casto lahodne chuti :2:

  • sorong.1
    sorong.1, 8.9.17 17:55:15  
     

    Kuřecí polívka s nudlema a dala jsem i čerstvý bílý hříbek :2:

  • dymbo
    dymbo, 1.9.17 09:02:44  
     

    Já dneska kedlubnovou-mixovanou :1:

  • pametnik
    pametnik, 30.8.17 22:56:08  
     

    Dneska byla kulajda ze včera nasbíranejech babek. :1:

  • dymbo
    dymbo, 30.8.17 16:19:40  
     

    A opět cuketo-patizonová,moc chutná :13: :15:

  • dymbo
    dymbo, 27.8.17 09:12:21  
     

    Dnes kuřecí s knedlíčky a kapáním :13:

  • dymbo
    dymbo, 25.8.17 08:46:42  
     

    Opět cuketová,mám na tři dny,ale můžou se po ní všichni umlátit :1: :1: :1:

  • sorong.1
    sorong.1, 24.8.17 17:55:43  
     

    Udělala jsem po dlouhé době zelňačku z opravdu pekelně ostré klobásky :2: ani se už nemusí ostřit

    • pametnik
      pametnik, 25.8.17 12:06:06  
       

      A s čerstvými, nebo sušenými houbami ? Já už začal sušit na zimu :2:

      • sorong.1
        sorong.1, 25.8.17 12:32:40  
         

        Houby do zelňačky? Nedávám. Zelí, klobása a zakysanka.
        To nás je to pořád s houbami bída :9: pomalu jsme vždycky přinesli víc klíšťat než hub :9:

  • pametnik
    pametnik, 15.8.17 12:29:33  
     

    Dneska uzená a tu dělám jako bývala kdysi doma, s malými flíčky :15: .

    • dymbo
      dymbo, 15.8.17 16:56:09  
       

      Maminka dělávala často,protože kupovala uzená žebírka,hodně krupek a česneku,ta šmakovala :14: :13:

  • dymbo
    dymbo, 10.8.17 08:55:02  
     

    Ještě hovězí od včera,ale zítra bude zasejc cuketová,je lepčejší,než hokaidová :1: :1:

  • pametnik
    pametnik, 9.8.17 11:02:57  
     

    Dneska gulášovka ze včerejšího guláše, jen sem předvařil pár brambor a lehce dochutil.

  • pametnik
    pametnik, 7.8.17 12:56:14  
     

    I když je horko, tak hovězinka s nudlemi nezklame :15:

  • kwai.chang.caine
    kwai.chang.caine, 6.8.17 00:46:43  
     

    Poslední tři dny žádná. Už tak ze mě v těch vedrech lije, kdybych si do toho ještě uvařil horkou polévku, nejspíš vytopím sousedy.

    • dymbo
      dymbo, 7.8.17 09:00:57  
       

      Já dělala tu coketkovou kastrol,byla tři dny,ale moc dobrá :13:

  • dymbo
    dymbo, 30.7.17 08:58:53  
     

    Dnes bramboračka s houbami,ovšem z loňska z marzáku,letos jsem akorát našla h o u b y :13: :13:

  • minoki
    minoki, 28.7.17 02:53:31  
     

    Vyvar s nudlemi