Domácí pekárna

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
fialovypetr (2017-08-21 13:00:29)starabodlina (2017-08-18 00:07:24)baronka75 (2017-08-14 16:31:22)Pavla.119 (2017-08-13 23:44:42)Akyne (2017-08-13 23:05:05)Dorka12 (2017-08-09 22:24:35)Lin (2017-03-12 15:09:32)Zitaebr (2017-03-08 14:45:30)zapadlova.jana (2015-10-11 15:00:16)zita09 (2015-03-14 15:26:53)chere123 (2014-11-13 13:46:23)Ryzetka (2014-08-01 14:34:26)
Domácí pekárna
Založeno: 1. 4. 2014 | Příspěvků: 706 | Členů: 12
Správci: fialovypetr (hlavní)

Recepty, návody, nápady, ale také chvála a kritika na tohoto pomocníka. A prosté přátelské povídání.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • fialovypetr
    fialovypetr, 31.7.17 15:30:08  
     

    Hola hola, dovča volá.... V noci vyrážíme na pozvání ke známým na jih, prej musíme zůstat měsíc...no nevím tedy, jestli to vydržíme...??
    Pečky nechejte vychladnout, v tomto počasí, 34°se nedáááá.
    Ahooooj. ... :13: :15: :2: :4:

    • Akyne
      Akyne, 3.8.17 00:05:09  
       

      A kolik stupňů myslíš,že bude ve Španělsku? :1: :1: :1:
      Šťastnou cestu,ale nikam bych teď nejela.

      • fialovypetr
        fialovypetr, 5.8.17 11:16:35  
         

        Tak je tady odpoledne kolem 34 - 37, ráno ale 19, od Středomáku pořád vane chladnější větřík a u té velké vody se dá vydržet. Cestou jsme se stavili pro známé v Curychu, je nás 6 v chaloupce, všechno OK. Zítra neděle a tak asi budu dělat knédl!!!, už nám bagety a bílý chleba nevoní...Bude rajská, venku v kotlíku... :13: :1: :1:

        • Akyne
          Akyne, 8.8.17 23:29:38  
           

          :1: :1: :1: Nechte se obsluhovat někde v chladné taverně a na vaření se vykašli!Máš přece dovolenou!!!!

          • fialovypetr
            fialovypetr, 12.8.17 12:21:57  
             

            V tavernách je větší vedro jak venku, smrad z přepáleného tuku a stolovníků, viržinek a cigár, venku je to lepší, jen pořád přemýšlím a dumám, jak jim to vychází s tou EU a jejich hygienyckými pravidly ??? My se doma z EU posejeme, tady by jim asi vyfackovali a poslalli až tam .... :13: :2: :1: :1:

            • Akyne
              Akyne, 13.8.17 23:05:05  
               

              Dobře dělaj a věří si!Tady každej podělanej z debilních zákonů a nařízeních,protože hned hrozí vysokýma pokutama a ochrany není.Nezaplatíš-exekuce!Všechno je tu špatně.Pokud jsem majitelkou restaurace,kavárny,taverny...je na mě jestli můžou hosté kouřit nebo ne.Stát do toho nemá co kecat.Tečka!

  • fialovypetr
    fialovypetr, 22.7.17 15:13:12  
     

    Peče se cvíboch, pak se rozřeže podélně na 4 patra a naplní džemem, rumík, další kompotované ovoce, vanilkový krém s mandlovým likérem, nahoru čerstvé jahody, meruňky, maliny, zakapat zase alcohóóólem a nehňácat skoro studený agar...
    :13: :13: :4:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 4.7.17 07:59:07  
     

    Velké bílé papriky, naplnit malými cibulkami, do každé stružek česneku, zakápnout olejem, naskládat do pečky špičkami dolů, hohoru silnější plátky slaniny a dát na stup. 12, na hodinku zapéci... mňáááámka veliká... :4:
    Jde taky do každé papriky vložit třeba gotthaj salám, na proužky, nebo něco od masa, nám to ale chutná bez... :13:

    • Pavla.119
      Pavla.119, 6.7.17 21:47:18  
       

      díky - mňamka! S anglickou slaninou...

      • starabodlina
        starabodlina, 21.7.17 23:41:21  
         

        To nemá chybu,ale ještě kousek masa by to nezkazilo :1: :1: :1:

        • Pavla.119
          Pavla.119, 22.7.17 00:10:13  
           

          Já nešetřila anglickou :4: :1: a bylo to super :4:

          • starabodlina
            starabodlina, 22.7.17 13:50:33  
             

            Jsem mlsná a na jídle se šetřit nesmí :1: :1: :1: :1: .
            Dnes jsem koupila pytlík masitých červených paprik a pytlík kapii a dám na gril hodně opéct,pak oloupu a naložím s česnekem do oleje. Máme rádi ke grilovanému masu. Sice to není do pekárny to snad neva? :9: :1:

            • Pavla.119
              Pavla.119, 22.7.17 14:01:09  
               

              To je mňamka, taky to děláváme. Hihihi, kdysi, před lety, jsme papriky opékávali u táboráků, na kamenech kolem ohně, pak šup do hrnce s poklicí, aby "se zapařily".... jednou se to nějak protáhlo a hrnec s částí paprik zůstal u ohniště... ráno šel kolem soused, zvědavě nakoukl pod poklici a ochutnal... ochutnával a ochutnával až nebylo nic. Otočil se a viděl, jak za ním stojí naše děti a dívají se na něho :1: tak se zkroušeně přišel přiznat. A žeprý nic tak dobrého ještě nejedl! Pak jsme ho vždycky zvali k ohni také. Zjistil že teplé papriky jsou ještě lepší :1: :1:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 6.6.17 12:58:31  
     

    Buchta ala mazanec, kynutý, s nakrájenými velkými jahodami, asi 20 dkg...vynikajícííííí :13:

    • Pavla.119
      Pavla.119, 6.6.17 19:28:14  
       

      Recept?

      • fialovypetr
        fialovypetr, 7.6.17 12:08:06  
         

        Na netu je fůra receptů na mazanec, buchty, je zbytečné dávat sem recept, jen po pípnutí přidat ty jahody, nebo kandované ovoce a pod. :13:

        • Pavla.119
          Pavla.119, 7.6.17 13:30:56  
           

          :5: Právě proto že jich je fůra :9: někeré nestojí za nic :10:

          • fialovypetr
            fialovypetr, 15.6.17 11:56:17  
             

            500 g hl. mouky
            300 mll mléka,
            100 g másla !!, opravdového másla !!
            2 celá vejce
            100 mll oleje
            2 odměrky instant. droždí,
            3 odměrky cukru, špetka soli
            citron. kůru, třeba kandované ovoce, co tam dáš to tam bude...Bacha na ovoce se šťávou, ředí to ...!!

  • fialovypetr
    fialovypetr, 2.6.17 10:29:53  
     

    Dnes se v pečce škvaří sádlo, až to slehlo, přidal jsem další, celkem se dělají 2,5 kilča ....Až přijedeme, bude hotovo.... :4:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 19.5.17 06:11:56  
     

    Lazaně v pečce...supééér, nic se zase nemusí hlídat, ráno jsem naládoval, zapnul na program 12, pečení a v poledne byl bezva oběd, ještě horký. Šlo to celé krásně vyklopit, bezva se dobře porcovalo. :13: .... :4:

    • Akyne
      Akyne, 19.5.17 20:58:18  
       

      To by mě nenapadlo teda. :7: :15: Díky za tip.Vyzkouším.

  • fialovypetr
    fialovypetr, 28.4.17 04:30:49  
     

    Tak nová pečka zmáknutá, dnes se bude táhnout guláš, potom vařit rýže... :13:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 3.4.17 06:10:02  
     

    Jeden skromný dotaz při přání hezkého pondělí.
    Když přidám nastrouhané jablka do těsta v pekárně, nepřeruším kynutí, stane se něco ??? :13: :4:

    • Akyne
      Akyne, 3.4.17 09:39:33  
       

      Radit si netroufám,ale myslím si,že se nic nestane.Pokud to nezkusíš,tak to nezjistíš :15:

      • fialovypetr
        fialovypetr, 19.4.17 19:01:31  
         

        Bohužel, jahody to zředily a tím pádem těsto zase kleslo, už vím...
        :9:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 2.4.17 09:10:12  
     

    Je neděle, venku svítí, 13, oběd bude někde...?? , asi pojedeme do ZOO, máme to 2 km.
    Dom. pekárna už výborná, peče o sto šest, bylo to těmi kvasniceme.
    Mějte všichni taky krásný den... :4: :15: :15: :15:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 23.3.17 16:27:53  
     

    VČERA JSEM UPEKL Z KYNUTÉHO TĚSTA cihlu, doslova §§ cihlu. Napřed to nádherně naběho, nakonec kleslo a vevnitř jako syrové, sražené. Dnes to samé s podobným těstem...Nevíte čím by to mohlo být ....., mouka, vejce, droždí je dobré... :9: :10:

    • Akyne
      Akyne, 26.3.17 19:45:20  
       

      :1: :1: Nškdy se nedaří...já peču jen sekačku a játrové ragů.Jinak jen zadělávám těsta a to jde pečce výtečně :15:

      • fialovypetr
        fialovypetr, 28.3.17 11:00:21  
         

        Už jsem na to asi přišel, dva roky prošlé sušené kvasnice...Kdo šetří a nevyhazuje, má ...je blbec !!! jako já !! :9: :4:

        • Akyne
          Akyne, 28.3.17 20:55:55  
           

          :1: :1: :1: Chce to jednou za čas probrat špajzku a vyházet prošlé věci...jinak já raději pracuji s kvasnicema v kostce :4: vyndám je z mrazáku a ve vlažném mléce se rychle vzpamatují a "jedou".

          • fialovypetr
            fialovypetr, 29.3.17 09:18:24  
             

            Ja ani nevím kde čerstvé kvasnice prodávají. Naposledy jsme je kupovali asi když byla ještě mlékárna. :13: :4:

            • Akyne
              Akyne, 3.4.17 09:43:30  
               

              Kostky s čerstvým droždím mají v každém marketu.

  • fialovypetr
    fialovypetr, 22.3.17 16:44:56  
     

    Pečku jsem koupil, je vylepšená o několik vychytávek... supééér :4: :13:

    • Akyne
      Akyne, 26.3.17 19:45:42  
       

      Tak se chlub!

  • fialovypetr
    fialovypetr, 20.3.17 13:29:22  
     

    Tak v Lídlu mají odedneška dom. pekárnu za 1 490 .- Kč. My tu naši, tu samou, Rak. výrobek koupili asi před 6 lety za 1 150.- a asi ji koupím i dnes, nemohl jsem si ji vynachválit. Dostala ale zabrat po dvě zimy a léta byla dome ve venkovní kuchyni a teď, když jsme se vrátili je k ničemu.
    Nic netrvá věčně ... :4:

    • Akyne
      Akyne, 26.3.17 19:34:43  
       

      Viděla jsem ji tam.Mám stejnou značku jen starší vydání a jsem s ní moc spokojená.

  • fialovypetr
    fialovypetr, 17.1.17 10:29:30  
     

    Dělal jsem včera francouzáky v pečce, dnes jsem přendal do pekáče a dodělal v troubě, tu kůrčičku to neudělalo...Tak že, francouzáky v pečce nééé... :13: :10:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 12.1.17 15:10:06  
     

    V pátek budu péct zase po dlouhé době chleba se seminkama, osmaženou cibulí a opravdovým kváskem z pekárny. Objevil jsem známého který tam dělá, říkal klidně přijď...Tak uvidím jestli se bude dělat komplet v pekárně a nebo asi raději do trouby ...Tam by měla být i ta prasklá kůrčička, dop křupava... :13: :4:

    • Akyne
      Akyne, 17.1.17 12:14:00  
       

      Jak to dopadlo s tím chlebem?

      • fialovypetr
        fialovypetr, 20.1.17 15:38:11  
         

        V pečce se míchal, kynul, nadvakrát a potom dva v trobě, výbornýýý... Ten kvásek je zkrátka kvásek, úplně jiná chuť než z kvasnic !! :13: :15:

        • Akyne
          Akyne, 21.1.17 20:17:00  
           

          Tay jsem slyšela,že chuťově je mnohem lepší ten z kvásku.Hlavně že se povedlo :15:

  • Akyne
    Akyne, 25.12.16 01:28:57  
     

    Užijte si to přátelé,já jsem totál grogy a jdu spát.Je to nějak náročný :15: na kvalitní víno nejsem zvyklá.

    • fialovypetr
      fialovypetr, 5.1.17 06:57:24  
       

      ....toš toto slyším poprvé !!! a co piješ, krabičák a nebo rybizák ??? Z teho aj kozy chřadnů !!! :13: :4:

      • Akyne
        Akyne, 5.1.17 09:16:22  
         

        Nepiju skoro vůbec a když už,tak pivo plzeňské :15:

        • fialovypetr
          fialovypetr, 6.1.17 08:18:17  
           

          ....a já právě enom to červené, dobré, z našaho sklepa a když vypiju cokoliv s bublinkama, i to pivo, tož po dvůch mě možů tahat po zemi a nevím o tem. Dvě deci šampáňa a nevím o tem... :13: :4:

          • Akyne
            Akyne, 6.1.17 09:52:36  
             

            :1: :1: No to je dobrý.Bublinky mě nechutnají,červené suché jo,ale zase nemám žádný svůj sklep,tak mě zbývá to pivo.

  • Zitaebr
    Zitaebr, 24.12.16 12:58:19  
     

    Hezké svátky přeji, pekárníkům :15:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 23.12.16 15:42:15  
     

    Všem krásné prožití svátklů, klid, pohodičku v kruhu rodiny a milých lidiček Vám všem :4: :15: :2:

  • Zitaebr
    Zitaebr, 18.12.16 12:45:35  
     

    https://www.youtube.com/watch?v=1NioOB_A2ok
    Ahoj, pečte :15:

    • fialovypetr
      fialovypetr, 18.12.16 13:23:54  
       

      ....točí se mě z toho hlava, vánočku jen od maminky a to už nějak nejde, proto raději copany z bůčku... :13: :15:

      • Zitaebr
        Zitaebr, 18.12.16 17:17:53  
         

        :1: :1: :1: