Domácí pekárna

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
fialovypetr (2016-12-07 12:18:04)Dorka12 (2016-12-03 22:12:07)Akyne (2016-11-25 22:56:42)starabodlina (2016-11-22 20:14:40)Lin (2016-11-10 20:44:05)baronka75 (2016-11-09 18:50:59)Zitaebr (2016-05-17 13:02:27)zapadlova.jana (2015-10-11 15:00:16)zita09 (2015-03-14 15:26:53)chere123 (2014-11-13 13:46:23)Ryzetka (2014-08-01 14:34:26)
Domácí pekárna
Založeno: 1. 4. 2014 | Příspěvků: 652 | Členů: 11
Správci: fialovypetr (hlavní)

Recepty, návody, nápady, ale také chvála a kritika na tohoto pomocníka. A prosté přátelské povídání.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • fialovypetr
    fialovypetr, 25.11.16 18:52:21  
     

    A nikdo nepeče, nemíchá, neškvaří, nedusí ??? Nikdo nedá nový recepis na nějakou baštu ???
    I tak Vám všem přeji krásné dny a pohodičku v životě.... :4: ..... :13:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 12.10.16 13:49:50  
     

    Tak pečka je vyčistěná, naglančená, obalená bublinkovou fólií a uložena do ostatních krabic, nachystaná na cestu do Česka, sláva, na Vánoce budeme domáááá.... :4:
    Tak se všichni taky dobře mějte a pečky užívejte :15: :2:

    • Akyne
      Akyne, 13.10.16 22:29:04  
       

      Udělá si výlet domů :15: skvělé.
      Stěhování už nikdy nikam a nikdy více.Doma je doma a basta fidli!

      • fialovypetr
        fialovypetr, 15.10.16 09:41:02  
         

        Tak my naštěstí jen dva kontejnerové koše, celkem 2 m3, šofér to naloží traferákem, doma nám to zaveze vys. zdvižný vozík k chalupě a fertik...Jen to potom uložit a kam??? To bude trága...Nakoupili jsme tady takových krámů...???? :8: :9:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 7.8.16 11:45:32  
     

    Piškotové těsto, nalít do pečky bez háků, jen jednu třetinu, naskládat cukrářské piškoty, na to maliny, jahody, borůvky, co kdo má.
    Zalít zase těstem, zase piškoty, ovoce a nakonec zalít a postit na trvalé pečení...
    Dávam na dva cykly...To ovoce ještě trochu posypat mletým cukrem, kdo má rád sladší...
    Až po úplném vychladnutí vyklopit, krááásná ovocná cihla ! Dá se krájet na pláty a se šlehajdou náramná a i vzhledná dobrota. :13: :13: :15: :4:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 3.8.16 12:54:51  
     

    Doma, jsme doma, dost už bylo válení u velké vody. Zítra se bude konat zase zprovoznění letní kuchyně na zahradním sezení a s ním i provoz dom. pekárny. V první řadě se bude míchat těsto na knedlíky, už se nám po nich stýskáááá....
    A co vy, nevaříte, nepečete ...????? :15: :4:
    Krásné dny Vám všem :13:

    • Akyne
      Akyne, 4.8.16 21:08:47  
       

      Vařím sporadicky a jen lehká jídla....pekárny čas přijde s ochlazením.Ale domácí knedlík třeba k rajské omajdě bych viděla třeba na sobotu.Uvidím :4:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 1.7.16 07:10:58  
     

    Pečka a vše ostatní je přikrytá sil. pytli, letní kuchyně "zmrazena", doufáme, že dva měsíce nebudeme potřebovat...
    Mějte taky krásné prázdniny, léto... :13: :15: :4:

    • Akyne
      Akyne, 1.7.16 23:42:50  
       

      Tobě také krásné letní dovolenkové dny....jíst se musí,vařit se musí :4: :15:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 1.5.16 07:32:27  
     

    :13: ...pod rozkvetlou jablonííííí, máj, lásky čas...!!! :4:

    • Akyne
      Akyne, 1.5.16 19:52:35  
       

      Já myslela pod šeříkem....nebo je to vlastně jedno :15: má to být zelená haluz,né?A když je rozkvetlá,tím líp :1: :1:

      • fialovypetr
        fialovypetr, 2.5.16 11:58:08  
         

        Haluzí všude fůra, ale koho olizovat,,,prý se letos neurodilo... :13: :15: ...... :4:

        • Akyne
          Akyne, 2.5.16 18:47:39  
           

          Tak třeba to vyjde za rok :4: a bude nějaký bosk...já si zatím přečtu Máj :15:

      • fialovypetr
        fialovypetr, 8.5.16 10:59:48  
         

        Tak pod tím šeříkem ....to už myslíš ale určitě na to, co přijde po tom líbání, protože abych někoho mohl líbat, musel bych už ležet. U nás jsou a byly šeříky keře, pod které je kumšt se dostat....
        No a za druhé, nelehnul bych si ani omylem, v dnešní době klíšťat a ta se vyskytují právě na listnatých keřích....
        Tak že, asi pod rozkvetlou třešní, nebo jabloní, ale stejně, to už je díky těm potvorám nenasytným ošajstlich ... :13: :4: ....... :14: :10:

        • Akyne
          Akyne, 8.5.16 23:54:25  
           

          :7: :15: EHm....jaké líbání?Mluvila jsem o bosku jako o polibku :15: a já si nic dál nemyslím nic.To ty máš bujnou fantazii :1: :1: :1: prostě chlap,no.
          Z těch" potvor nenasytných" mám také panický strach :10:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 4.4.16 07:29:03  
     

    Tak opět zdravím, další letní den před námi!!! Teť jen 12, odpoledne zase 22°.
    Pečka je už zase zabudovaná v letní kuchyni venku, můžeme zase péci, žádné smradění doma! No a tím pádem se bude zítra vyrábět fíkový džem, dokud fíky ještě jsou!
    Mějte všichni krásné, prosluněné dny .... :13: :15: :4:

    • Akyne
      Akyne, 6.4.16 15:59:52  
       

      Letní kuchyně :15: to je paráda.Tak si to pěkně užívej.

    • fialovypetr
      fialovypetr, 8.4.16 06:09:40  
       

      Lidičci, ten džem je suprový!!!! Pokud by jste sehnali levné čerstvé fíky, uvařte, jedinečný na všechno !!!! :13: :15:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 28.3.16 08:08:34  
     

    Krásné, slunečné, sváteční pondělí velikonoční vinšuje ten oný barevný...
    Mějte krásný den... :4: :13: :15:

    • Zitaebr
      Zitaebr, 30.3.16 20:43:54  
       

      :15:

      • Zitaebr
        Zitaebr, 30.3.16 20:46:02  
         

        Svatky probehly v klidu :15:

    • Akyne
      Akyne, 3.4.16 00:59:14  
       

      jjjnápodobně :15: pohoda,klídek...jaro je tady!

  • Zitaebr
    Zitaebr, 28.2.16 10:58:20  
     

    Dobré ráno :15: Dnes bude kuře, jen co se proberu dám do trouby :15: Hořčice , strouhanka, kus másla a na drobno krájená cibule,a kuře předpečeme a potom tou směsí potíráme a grilujeme :15:

    • fialovypetr
      fialovypetr, 1.3.16 07:09:55  
       

      .....a pak do pečky ??? :13:

      • Zitaebr
        Zitaebr, 1.3.16 10:03:27  
         

        Tak to by se tam nevešlo, ale moc si to chválili :15:Dnes špagety a omáčka na ně se do pečky dá dát :15: Moc mi chybí Harisa, jestli ji někdo pamatuje. Do špaget na maso mleté byla výborná :15:

        • fialovypetr
          fialovypetr, 2.3.16 09:12:47  
           

          Tak Harisa je v Česku určitě v prodeji, protože jsem ji viděl posledně při návštěvě u dcery v lednici. Tady je taky běžně v prodeji. :4:

          • Zitaebr
            Zitaebr, 2.3.16 11:36:15  
             

            Jo? musím se po ní podívat, moc tady nenakupuji :15:

  • Zitaebr
    Zitaebr, 18.2.16 11:45:09  
     

    Ahojky :15: Právě vařím v pečce chalupářský guláš :15:
    Jen 5 porcí.250 g hovězího, jedna klobása,na kostky kousek uzeného, kousíček vypečené slaniny a jeden a půl velké cibule, kousek pálivé červené papričky,3 stroužky česneku,parika sypká 1,5 lžíce a velké fazole :15:

    • Zitaebr
      Zitaebr, 18.2.16 11:46:13  
       

      Oprava:350 hovězího :15:

    • fialovypetr
      fialovypetr, 18.2.16 12:27:16  
       

      no a vidíš...Nemusíš nic hlídat, nic míchat...a takový mišmaš bývá nejlepšííí... !! :13:

      • Zitaebr
        Zitaebr, 28.2.16 10:29:23  
         

        No :15: Majoránka , sůl , pepř ,kmín, moc jim to chutnalo :15:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 17.2.16 13:03:04  
     

    Zdravím všechny klohnící i neklohnící...O víkendu se bude vyrábět v pečce mandarinkový džem, soused přivezl 20 kilčo čerstvých, nádherně vyzrálých z Maroka... :4:

    • Akyne
      Akyne, 19.2.16 21:59:06  
       

      Super! :15:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 30.1.16 06:51:18  
     

    Hovězí guláš v pečce:
    Udělat základ, tzn. cibuli, na sádle, třeba i tři stroužky česneku, kolik masa, tolik cibule, osmahnout až do hněda, přidat ml. papriku. Podlít horkou vodou, pak pár kuliček nového k., bobkáč, celý pepř, přihodit maso, oblanžírovat a přelít do pečky.
    Zapnout na program džem a nechat dusít, po uběhnutí cyklu ještě jednou.
    Nemusíte nic hlídat, starat se, nic se nepřipálí... :13: :15:

    • Zitaebr
      Zitaebr, 2.2.16 13:34:44  
       

      To je nějaký slovenský recept :15: Na gulášek používám rýžový hrnec, taky paráda :15:

      • fialovypetr
        fialovypetr, 3.2.16 06:11:28  
         

        A proč slovenský???, dělám takto normální guláš, co je na něm zvláštního !!! Nakonec samo že ještě majoránku! :4:

        • Akyne
          Akyne, 4.2.16 20:25:32  
           

          Dělám ho stejně včetně koření :4:

        • Zitaebr
          Zitaebr, 10.2.16 10:19:20  
           

          kuliček nového k., bobkáč,
          Tak toto mne překvapilo :15:

          • fialovypetr
            fialovypetr, 11.2.16 17:11:21  
             

            ....asi moooocinky mladááá. Je fakt že gulášů co člověk to jiný, ale dle mého, gulášek milion chutí a silně všehochuťový...Když se nabere, musí se protočit panenky a sevřííít ...!!! :13: :15: :15: :15: :15: :15:

            • Akyne
              Akyne, 12.2.16 11:15:18  
               

              Přesně tak! :15: Není guláš jako guláš.

  • Zitaebr
    Zitaebr, 2.1.16 10:14:02  
     

    V noci jsem zadělala na knedlík v pečce a uvařila ho :15: Je v mrazáku a zítra bude s uzeným a se zelím.Dnes bude ryba a brambor :15:

    • fialovypetr
      fialovypetr, 2.1.16 12:39:41  
       

      .....zadělala na knedlík ??? a jaký?, kynutý s rohlíkama ?? :13:

      • Zitaebr
        Zitaebr, 25.1.16 10:25:01  
         

        V pekárně jedině kynutý, housky přidám až když je těsto venku :15:

        • fialovypetr
          fialovypetr, 26.1.16 14:23:22  
           

          Do mě by totiž nikdo kynuté knedlíky nikdo nedostal. Pečivo na kostičky, osmahnot na trošce sádla a po signálu při míchání, jen míchání, přisypu krutony....Dávám jen prdopeč... :4:

          • Zitaebr
            Zitaebr, 28.1.16 12:04:16  
             

            Aha, a smažené se nerozpadnou, to je bezva :15:

            • fialovypetr
              fialovypetr, 28.1.16 13:18:08  
               

              Napřed nechat ale nakrájené úplně ztvrdnout !!! :4:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 31.12.15 16:29:05  
     

    Soukolí osudu rychle se točí, hodiny odbíjí...
    Jak ten čas frčí!
    Važme si proto každičké vteřiny,
    jako by přístí rok pro nás byl jediný...
    Proto se radujme z každičké drobnosti,
    za hlavu hodmě veškeré starosti!
    Ať je ten příští rok plný dobrých zvěstí,
    přejme si navzájem lásku, zdraví, štěstí!

    PF 2016

    • Zitaebr
      Zitaebr, 2.1.16 10:09:36  
       

      :15: Hezké, taky přeji všem vše nej do Nového roku :15:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 24.12.15 08:18:27  
     

    Šťastné a veselé, zdraví, štěstí něco pod stromečkem a mějte se všichni rádi. :15: :4:

    • Zitaebr
      Zitaebr, 28.12.15 16:46:34  
       

      Taky přeji hezké svátky a štrůdl z kynutého těsta miluji makový :15:

      • Akyne
        Akyne, 28.12.15 20:40:17  
         

        :4: Mák nemůžu ani vidět.

      • fialovypetr
        fialovypetr, 29.12.15 14:32:07  
         

        Milujeme makový...Uvařený mák, rozinky, vl. ořechy, lískové a hlavně více máku jako těsta, to by byl ideál. U nás teď pečka hlavně hněte těsto na knédl a na krupicové noky z odpalované hrubé krupice :13: :4:

        • Zitaebr
          Zitaebr, 25.1.16 10:28:41  
           

          U nás v pekárně pečeme i sekanou :15: :15: Marmelády v ní dělám,chlba zadělávám, ale péct ho dám do trouby, má lepší kůrku :15: Tedy peču ho jen někdy :15: