Vege pokec a recepty

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
east.asia.pride (2016-11-23 23:03:34)lera (2016-10-24 10:12:49)ramira (2016-09-17 18:19:31)Zdebra (2016-08-21 16:07:47)kaima (2016-06-28 22:29:37)Evzenie (2016-06-15 08:34:42)speranza57 (2016-06-15 06:15:48)Yggdrasil (2016-04-27 22:43:03)andie418 (2015-12-02 07:18:38)Eseter (2015-12-01 18:07:05)Rusalka (2015-11-11 10:07:47)Cho (2015-05-08 22:18:56)tibby (2015-01-04 20:11:12)Heavyporn (2014-07-16 19:21:36)
Vege pokec a recepty
Založeno: 29. 11. 2013 | Příspěvků: 244 | Členů: 14
Správci: speranza57 (hlavní)

Pište sem vegani i vegetariáni, svoje recepty, dotazy, rady, zkušenosti.....

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • lera
    lera, 12.6.16 16:39:23  
     

    Vážením, uvažuju o drobném "fast foodu" a obchodu s dobrou zeleninou a ovocem v maličkatém městečku. Jsme vegetariáni. Chci to prezentovat jako zdravé svačinky. Prosím vás tímto cestou o pomoc. Co by jste rádi v takovém obchůdku kromě každý den napražené čerstvé kávy, čajů, smoothie, freshů chtěli s sebou do ruky? Sedviče, wrapy, salátky, kuskusy, domácí jogurtové poháry... s čím a jak plněné? (je to také cestou do školy a lidé staví vedle v pekařství pro svačinky do práce.)Všechny nápada vítány. Budu za ně opravdu vděčná. Hlavně potřebuju vědět co chutná druhým lidem. :2: Děkuju!

    • speranza57
      speranza57, 12.6.16 18:13:29  
       

      Určitě česká sezónní zelenina a ovoce, různé luštěninové pomazánky nebo saláty a možná vyzkoušet i nové věci, co lidi ještě moc neznají, třeba quinou nebo slzovku apod., ale s tím asi opatrně, jsou to drahé věci.

    • speranza57
      speranza57, 12.6.16 18:18:45  
       

      Mně by třeba ke svačině chutnal karbanátek (moderně hamburger) ze sojového granulátu, ale vegetariánský, se sýrem a s vajíčkem. Veganská verze mi moc nechutná, ale umím ho udělat, že synovi chutná. Nemusí se nezdravě smažit v oleji, může se upéct v troubě na pomaštěném pečícím papíru. Když se tím proloží nějaká bagetka + čerstvá zelenina + nějaký dobrý dresing, je to výborná svačinka nebo lehký oběd.

    • Evzenie
      Evzenie, 12.6.16 23:48:26  
       

      Napadá mě třeba sladké pečivo, celozrné koláče nebo tak něco...
      Ty pomazánky jsou super nápad!
      Stejně jako byla řeč o karbanátku, soj. sekaná třeba v housce je taky dobrá věc, jen tak do ruky.
      A napadají mě ještě polévky, ale to už je možná trošku jinde, než bylo původně zamýšleno.

      • speranza57
        speranza57, 13.6.16 09:02:45  
         

        Na jídelnu s teplým jídlem jsou mnohem přísnější normy, kolikrát se myslím ani nevyplatí ty investice do potřebného vybavení.

    • lera
      lera, 14.6.16 21:10:45  
       

      Moc vam dekuju! :2:

  • Evzenie
    Evzenie, 16.2.16 10:26:07  
     

    Ahoj, někdo tu psal, že naložil carpaccio z červené řepy. Tak se ptám, jaký je váš oblíbený recept? Já zatim vyzkoušela jen
    http://www.apetitonline.cz/recepty/5830-carpaccio-z-cervene-repy-podle-zdenka-pohlreicha.html
    a chutná mi... Pokud někdo máte nějaký "lepší", tak sem s ním.

    • speranza57
      speranza57, 17.2.16 10:25:01  
       

      Taky dělám tento.

    • lera
      lera, 12.6.16 16:34:04  
       

      Dávám balzamiko s malinovým sirupem nebo rozmixovanými malinami, různým olejem. Je to parádní kombinace.

  • Yggdrasil
    Yggdrasil, 10.9.15 16:16:23  
     

    Dobrý den.
    Mám problémy s klouby, teda konkrétně s koleny a byla mi doporučena chondroprotektiva. Poradíte mi nějaký přípravek, ve kterém není želatina ani nic podobbného? Google mi v tohmel ohledu moc nepomává, všude samý kolagen a kdesicosi... a pokud možno, ráda bych se těmto doplňkům vyhnula.

    • speranza57
      speranza57, 12.9.15 19:19:21  
       

      Nemám s tím zkušenost, bohužel neporadím....

    • Xashman
      Xashman, 29.11.15 00:02:55  
       

      chondroprotektiva = kolagen :1:

    • lera
      lera, 12.6.16 17:27:19  
       

      Moc pomáhají šťávy ráno na lačno, i celé dopoledne. Dr. Walker knihy.

  • speranza57
    speranza57, 16.8.15 09:59:26  
     

    Jiné lečo: Na olej cibulku a po chvíli trochu česneku, potom na kostičky celer + košťál z brokolice, na čtverečky bílou papriku, osolit, opepřit, trochu podlít a dusit. Potom přidat rajčata, opět chvíli dusit, potom přidat malé růžičky brokolice a ještě chvíli dusit, dokud brokolice nezměkne.
    Přehnala jsem to s vodou, mohlo jí tam být míň, ale nakonec jsem si do té šťávy namáčela chleba, tak jsem byla ráda, že je tam víc šťávy. :1:

    • speranza57
      speranza57, 16.8.15 10:01:19  
       

      Ten košťál z brokolice takhle zužitkuji vždycky. Celer jsem tam přidala, protože mi zbyla 1/4 celeru a nevěděla jsem, co s ní. Vůbec tam nebyl cítit. Mám zkušenost, že celer (v přiměřeném množství) jídlu jen prospěje, zvýrazní chuť jídla a když se rozvaří, také ho zahustí.

  • Evzenie
    Evzenie, 4.8.15 09:30:32  
     

    Ahoj,
    přicházím k vám s dotazem. Nevíte někdo, jak je to se syřidlem v sýru Feta?
    Našla jsem ho ve spoustě receptů pro vegetariány, ale na obalu jsem se nedočetla, jaké syřidlo používají.
    Moc díky za jakoukoliv odpověď.

    • speranza57
      speranza57, 4.8.15 10:40:28  
       

      Syřidla neřeším, protože syn je vegan, tedy sýry nejí. Zkus se ještě zeptat někde na FB na nějaké vegetariánské diskuzi. Nebo někdo píše dotaz přímo výrobci té-které potraviny.

  • mytomamejiste
    mytomamejiste, 15.12.14 12:33:54  
     

    Dole je zmínka o syrovátce, tak přispěju receptem naší venkovské babičky, který jsem úspěšně používala v dobách kdy se dalo koupit mléko které zkyslo a ze kterého jsem dělala tvaroh ( specielně na jahodové knedlíky).
    V syrovátce vařím do měka proprané krupky, pochopitelně solím. Na závěr doleju smetanu a sekaný kopr.
    Pochopitelně to není pro vegany, ale tenhle styl dost nechápu. Vnuci se stali vegetariány protože nechějí aby se kvůli potravě zabíjela zvířata a to je mně docela sympatické.

    • hucurajda
      hucurajda, 15.12.14 14:47:38  
       

      Máš hodné vnuky, to my jsme na tom stejně a to ještě holka si bere z útulků stará zvířata a dochovává je do jejich skonu a co jí stojí veterinář, to ani nemluvím

  • mytomamejiste
    mytomamejiste, 15.12.14 00:06:06  
     

    Dneska jsem měla zajímavé povídání s vnučkou. Soju v potravě odmítá, protože je modifikovaná. V tom nevidíte problém ?

    • hucurajda
      hucurajda, 15.12.14 07:04:50  
       

      No taky tedy přímo moc soju nemusíme, ale tofu si občas dopřejeme, ale co víme, co už je všechno modifikované

      • mytomamejiste
        mytomamejiste, 15.12.14 08:55:59  
         

        Já jsem kdysi začala dávat soju do bramborového salátu místo hrášku - kupovala jsem sterilované s.b. v slaném nálevu. A moc mi to chutnalo, bylo to výraznější než hrášek. Ale teď už jsem na ně dlouho v obchodě nenarazila.
        Jiřka má také alergii na některé mléčné výrobky a tak "poslouchá své tělo" a nedává mu co nechce. Měla také alergii na med a celer, ale to už přestalo. Ale vyprávěla mi o velmi zajímavém obřadu s použitím jedu nějaké jihoamerické žáby.Pomohlo jí to k dokonalému vyčistění celého organismu včetně dutin, neměla od té doby rýmu a cítí se velice dobře. Jo ! .... a obě vás, Naďo a Maruško, zdravím :15:

    • speranza57
      speranza57, 15.12.14 08:05:29  
       

      Taky si myslím, že je modifikovaných mnohem víc plodin, než jen soja. Soja má tu nevýhodu, že se to o ní nějak víc rozvířilo a někdo v tom vidí problém, ale geneticky upravená rajčata nebo kukuřici v pohodě jí.

  • mytomamejiste
    mytomamejiste, 12.12.14 02:15:30  
     

    Jejej.... to bude fuška než se tím vším prokousám. Spoustu potravin které zmiňujete vůbec neznám a učení už mi jde pomalu. Vařím vegetariánskou stravu pro dva vnuky - už dospělé muže. Hodně nahražujeme houbami- vlastní sběr. Žampiony kupuju, hlívu jsem ještě nezkusila. A chceme zkusit připravit doma chalvu, ale zatím je to jen plán a ani to nemáme úplně promyšlené. Oba kluci jsou horolezci a tak potřebují občas něco energeticky vydatného.
    Nu - poseděla jsem si tu, ale musím najít nějaký systém, jak ty inoformace roztřídit a asi si budu muset dělat nějaké poznámky. Poživatiny , pro mne nové a pak zpracování. Ale už dopředu hlásím že si moc považuju červené řepy, tady jsem zatím o ní nenašla zmínku. A také bych se ráda dočetla jestli používáte medvědí česnek.
    Dobrou noc :15:

    • speranza57
      speranza57, 12.12.14 07:16:06  
       

      Na chalvu najdeš určitě spoustu receptů na internetu. Pastu Tahini koupíš v každém krámku se zdravou výživou a můžeš ji použít i jinam, než do chalvy, ta se ti doma hodí vždy.
      Medvědí česnek nejím, neumím to v lese hledat a když to někde vidím prodávat, zdá se mi to zvadlé a ti prodejci neví, co by za to chtěli. Taky jim moc nevěřím, abych s medvědím česnekem nekoupila i konvalinkové listí. V honbě za penězi jsou lidé všeho schopní a kde potom budu babku nebo dědka hledat.... :8:
      Řepu kupuju pořád, to je samozřejmá součást vege výživy, si myslím. Syrovou nebo uvařenou či upečenou řepu strouhám do salátů, v Lídlu kupuju i naloženou, mají ji tam levnou a dobrou. Je to lepší, než okurky.

      • mytomamejiste
        mytomamejiste, 12.12.14 09:06:08  
         

        Dobré ráno :15:
        O pastě Tahini slyším poprvé, uvažovali jsem o výrobě rovnou ze slunečnicových semen. Snažím se nekupovat drahé věci :15: Ale teď ti divné kuchaření nebylo aktuální, oba kluci byli delší dobu mimo domov a tak jsem vařila svíčkovou, kachnu a jiné dobroty.
        Tu řepu používám hlavně do boršče a ten se dá udělat i bez masa.
        Medvědí česnek nám roste na zahradě a Filip ho sbíral i v lese. Ještě jsem ho nezpracovávala, ale syn si myslí že by šel upravovat jako špenát.
        Ještě k tomu prášku: práškuju bedly, protože se dobře suší, nemusí se krájet, ale vcelku jsou pak spatně použitelné. Ta vrchní vrstva klobouku je po usušení dost tuhá a ani jsem nezkoušela jestli by vařením změkla.

        • hucurajda
          hucurajda, 12.12.14 09:57:58  
           

          My tedy máme rádi červenou řepu jen tak na másle na pánvi a trochu osolit a opepřit, houby z lesa nejíme, těch se hodně bojíme, medvědí česnek po zasazení cibulek nám roste na zahradě a na zimu si dělám z něho pesto na těstoviny a dobrý.Hodně používáme kvasnicové lupínky a z tofu uzeného si děláme sýr, všechno je dost pracné, ale stojí to za to.

          • speranza57
            speranza57, 12.12.14 10:05:39  
             

            Ty kvasnicové lupínky musím taky koupit. Kluk nedávno koupil tu himalájskou sůl a sype si ji skoro na všechno, moc mu to chutná. Mně to teda přijde jako sůl dochucená sirovodíkem, ale proti gustu..... :1: :1:
            Maru, ten sýr z tofu už jsi sem někdy psala ? Jestli ne, tak napiš, až najdeš chvilku, prosím....

          • kaima
            kaima, 13.12.14 14:10:59  
             

            taky se přimlouvám za recept sýru z tofu, děkuji

        • speranza57
          speranza57, 12.12.14 10:02:48  
           

          Já kupuju tuto: http://www.zdravanota.com/tahini-sezamova-omacka-p-1388.html
          Je tam toho 340 gramů a vydrží mi to hodně dlouho. Dávkovat musíš velmi opatrně, je to výrazná chuť. Do hummusu dávám cca 2 lžičky na 1 plechovku rozmixované cizrny. Když dělám těstovinový salát, tak na talíř nakapu taky jen cca 1 kávovou lžičku pasty. To se musí vyzkoušet, když tak necháš skleničku s Tahini na stole a kluci si přikápnou. :15: Do té chalvy je toho asi potřeba víc, ale záleží, z čeho ji budeš dělat.
          U některých věcí jsem vzdala domácí výrobu a kupuju to, i když se to jeví drahé. Balíček suchých lasagní stojí přes 50,-Kč, jednou jsem zkusila si je vyrobit, taky se mi cena zdála vysoká. Mělas vidět......rozhodla jsem se udělat zdravou variantu ze špaldové pšenice, těsto mi vůbec nešlo vypracovat ani vyválet, strávila jsem nad tím několik hodin, celá kuchyň zapráskaná od mouky, potom jsem to ještě sušila na utěrkách a zkroutilo se mi to......no už nikdy více !!! :1: :1: :1:
          Až někdy bude čas, napíšu ti recept na výborné lasagne a ještě mám od jednoho Itala recept na zapečený smažený lilek, to je mana nebeská ! :15:

          • mytomamejiste
            mytomamejiste, 12.12.14 11:39:01  
             

            Co je to hummus ?
            Děvčata, já budu muset začít tvořit vlastní slovník cizích slov. Ještě: všimla jsem si, že sedmikráska je Marie - jsem ráda když mohu lidi oslovovat jménem, ty nicky včetně mého jsou krkolomné.Jmenuju se Helena a jsem ročník 1940 :15:

            • speranza57
              speranza57, 12.12.14 15:47:54  
               

              Hummus je rozmixovaná uvařená cizrna, dochucená právě pastou Tahini, olivovým olejem, česnekem, solí, pepřem a má tam přijít i nať koriandru, ale tu já nepozřu, tak když mám, přidávám nasekanou zelenou petržel, tu cpu do všeho kromě buchet. :1:
              Podívej se třeba sem: http://recepty.vareni.cz/hummus/
              Jinak Helo, já jsem Naďa, Maruška je "hucurajda". A v únoru 1940 se narodila moje mamka. :15:

              • mytomamejiste
                mytomamejiste, 12.12.14 16:10:29  
                 

                :15:

                • hucurajda
                  hucurajda, 13.12.14 17:05:18  
                   

                  Ten sýr se může dělat jak z bílého, tak z uzeného tofu, já mám raději z toho uzeného, 100 g tofu,2 kávové lžičky sušených kvasnicových lupínků nebo vloček, špetka soli a 50 g nějakého tuku (minule jsem dala máslovou perlu). Tofu, droždí a sůl dáme do nádoby, přidáme trochu rozpuštěný margarín a pořádně rozmixujeme ručním mixérem na hladkou kaši, dáme vychladit do ledničky, používáme na chleba, na pizzu, do omáček, tak jako sýr, je to něco mezi taveným a ricotta sýrem.

                  • mytomamejiste
                    mytomamejiste, 15.12.14 00:02:58  
                     

                    Tomu umělému tuku dáváte přednost před máslem jako vegani ?

                  • hucurajda
                    hucurajda, 15.12.14 07:11:36  
                     

                    No to jsem opisovala původní recepis, abych se přiznala, tak tam dávám drahý kokosový olej, udělám z toho váleček a ono to krásně ztuhne a ten sýr jde pěkně krájet, když ho vyndám z lednice, ale ta cena mi vždy vyrazí dech, ale vegankou je dcera, no ona spíš jí už jen syrovou stravu, jenže tu mám doma jen 14 dní v roce, já nejím maso, ale jím ryby, v r. 1940 je narozen můj muž a já jsem o 4 roky mladší, takže staré vydání :4:

                  • speranza57
                    speranza57, 15.12.14 08:03:52  
                     

                    Syn je vegan, tak mu kupuju umělé máslo ve Zdravé výživě, ale vegetariánům můžeš dávat normální máslo nebo pomazánkové. Já ty umělé tuky nemám moc ráda. Když už si něco mažu na chleba, tak vykapaný jogurt (z dietních důvodů) a nebo jednou za čas si pochutnám na obyčejném másle.

                  • hucurajda
                    hucurajda, 15.12.14 09:16:04  
                     

                    Já pokud vysloveně nemusím, tak si nic na chleba nemažu, muž tedy pravé máslo, tedy pravé, to je taky někdy otázka, co tam přidávají, ten kapák, i když se snažím nejíst toho moc od mléka, tak kapák a podmáslí to mám ráda a ten kapák na chleba je vynikající a tu syrovátku normálně vypiji,muž se tedy směje, že ta se dávala prasátkům, no ale tak špatná být nemůže :2: inak ten kokosvý olej pod zeleninu, to je fakt ňamka a dává se ho doopravdy jen tak na špičku lžičky.

  • speranza57
    speranza57, 5.12.14 06:50:16  
     

    Houbový prášek.....nová členka naší diskuze mi napsala, že z letošního přebytku nasušených hub udělala houbový prášek. Taky ho dělám, ale přebytek hub jsem ještě neměla, tak ho vyrábím z nožek. :1: Některé nohy od hub jsou v normálním stavu nepoživatelné, tak je usušené rozemelu na starém tříštivém mlýnku na kafe, který byl součástí mixéru - svatebního daru. Kafe jsem v něm nikdy nemlela, měla jsem od soudruhů z NDR přivezený normální mlýnek. Používám ho na koření a na ty houby. Když už v tom lese něco nasbírám, aspoň není tak velký odpad a prášek bezvadně dochutí polévky i jiná jídla.
    Vím, že mnozí houby z lesa nejíte, ale dají se tak nasušit i nožky od koupených hub, třeba hlíva má ten konec takový hodně tuhý, ten taky melu na prášek. A někdy jsou i žampiony starší, že se mi ty nožky přímo do jídla nelíbí, tak je nasuším.

    • hucurajda
      hucurajda, 5.12.14 08:22:59  
       

      Ještě k té hlívě, v Kauflandu mají hlívu z Polska, včetně dlouhých nepoživatelných noh a když se odhrne ta první vrstva, tak pod ní, asi na dovážení, jsou nacpaný nohy bez kloboučků, nechci chválit Tesco, ale tam jsou hlívy z Čech a jen kloboučky, je o něco dražší, ale paráda. Taky z noh dělám prášek, ale ty polský mi fakt už přestaly bavit.

  • hucurajda
    hucurajda, 5.9.14 08:33:37  
     

    "Párek" v rohlíku pro vegetariány
    Mrkev se oloupe se, ovari 6-8 min, vynda z vody a ochladi se ve studeny. Smicha se ¼ hrnku sojovky, ¼ hrnku vody, 1 lzice ryzoveho octa, 1 lzice sezamovyho oleje (nebo normalniho oleje), ½ lzice jablecnyho octa, dva strouzky rozmackanyho cesneku, ¼ kavovy lzicky susenyho zazvoru, ¼ lzicky pepre a nakrajena cibule. Necha se to v misce marinovat pres noc nebo az 24 hodin a pak se to hodi na panvicku nebo gril, to si myslim, ze ta marinada zni dobre na jakoukoli zeleninu, ale oni z tech mrkvi delaji ‘parky” :o) a prdnou to na housku s horcici nebo kecupem

    • Eseter
      Eseter, 1.10.14 12:35:43  
       

      super asi vyzkouším možná, protože mám konečně rýžový i jablečný ocet! díky! ;)

  • tibby
    tibby, 27.7.14 18:36:29  
     

    Ahoj :) Přestala jsem jíst maso někdy v únoru nebo v březnu (z etických důvodů) a nemám s tím problém. Poslední dobou jsem ale tak nějak unavená a bez energie a mám pocit, že je to špatnym jídelníčkem... Nemáte někdo nějakej "program"... Nebo nemáte nějakej odkaz na osvědčenej jídelníček? Prostě nějakou tabulku, abych v týdnu na nic nezapomněla, mám pocit, že dostatečně nezapojuju luštěniny, ořechy.. ale potřebovala bych si to asi nějak líp zorganizovat a nevim jak.. Předem dík :)

    • hucurajda
      hucurajda, 27.7.14 22:22:19  
       

      Tak já už ho nejím 12 let, únavu pociťuji, ale to je stáří u mě, mám ráda zeleninu v jakémkoliv stavu a množství, takže jím spíš podle chuti a na odborný jídelníček to tedy expert nejsem, to jsem úplný laik, ale denně 1 tabletku B6 spolknu na radu doktorky. Já spíš byla unavená po výrobcích z mléka, tak ty už nejím asi 3 roky.

    • kaima
      kaima, 30.8.14 15:38:23  
       

      Zkus si pročíst pár knížek o makrobiotice nebo od číňanů vaření podle pěti elementů - oboje nabízí spoustu vegetariánských receptů ale zároveň dbá na vyváženou zdravou strav, která dodá energii popřípadě léčí i zdravotní problémy

  • hucurajda
    hucurajda, 30.6.14 13:20:42  
     

    Dneska v Kauflandu mají kokosové mleko za 19,90 Kč.

    • east.asia.pride
      east.asia.pride, 1.7.14 13:20:02  
       

      Odpoledne tam jdu, kokosové mléko je výborné s rozmixovanými malinami :-)

      • hucurajda
        hucurajda, 2.7.14 08:09:00  
         

        Tak maliny jsem sesbírala včera a dneska ráno jsem kokosové mléko nerozkverblovala, ale opatrně otevřela a tu pevnou bílou hmotu jsem jen zamíchala s těmi malinami a mňamka veliká, lahůdková snídaně to byla :4:

  • kaima
    kaima, 16.5.14 22:40:11  
     

    Koupila jsem si špaldové kroupy, nemáte někdo nějaký recept? Prozatím jsem je zkoušela jen jako přílohu.

    • speranza57
      speranza57, 18.5.14 20:08:09  
       

      No použila bych to jako jiné kroupy, třeba na krupoto (rizoto), do hrstkové polívky by se taky hodily nebo na nějaký salát v kombinaci s luštěninami a zeleninou. Jo a dělávám takový "prejt" z krup nebo z pohanky s fazolemi adzuki (nebo s jinými luštěninami), tam by ty špaldové kroupy taky šly použít, si myslím. Uvaříš každé zvlášť, potom smícháš dohromady spolu s kupou osmahnuté cibule, pořádnou porcí česneku a majoránky (+sůl a pepř) a dáš zapéct. K tomu salát z kysaného zelí.....ještě prodávají, zrovna dneska jsem ho dělala.

      • kaima
        kaima, 18.5.14 23:00:37  
         

        Prejt je výborný nápad, brzo vyzkouším, ty špaldové kroupy mi připadají chutnější, než klasické. A něděláte i nějaké pomazánky z obilovin, do kterých by se to hodilo. Většinou mám vyzkoušené jen z luštěnin - fazole , cizrna.

        • speranza57
          speranza57, 19.5.14 18:45:38  
           

          K těm luštěninám můžeš nějakou obilovinu klidně přidat, tzn. i špaldové kroupy. Když dělám pomazánku, vždycky dávám i trochu obilovin, ony tu pomazánku zahustí a "slepí". :15:
          A chuť ty kroupy mají dobrou, protože špaldová pšenice má dobrou chuť, takovou oříškovou, lahodnou. I špaldová mouka je chuťově lepší, než obyčejná pšeničná.

    • Xashman
      Xashman, 28.7.14 22:09:57  
       

      Kernotto je výborné s čímkoliv máš ráda,.. :) mně třeba hodně chutná na italský způsob, s rajčaty, bazalkou a olivovým olejem :4: