Kuchařka Mařka

Moderovaná diskuze | Kategorie: Gastronomie
Takometa (2017-04-25 20:25:09)Jackie0004 (2017-04-25 20:18:58)sorong.1 (2017-04-25 20:18:33)Erich352H (2017-04-25 20:12:31)Akyne (2017-04-25 20:09:25)ohnivazenaMagdalena (2017-04-25 20:06:17)speranza57 (2017-04-25 19:35:37)EnnyForMe (2017-04-25 18:43:57)b.k.marie (2017-04-25 17:23:11)dana.hoyerova (2017-04-25 15:57:25)fialovypetr (2017-04-25 14:01:26)flegma1 (2017-04-25 10:15:29)helena.manova (2017-04-25 08:52:23)jarekrum (2017-04-24 23:06:18)Jitka.L (2017-04-24 20:50:04)anina (2017-04-22 08:13:10)SAMAN47 (2017-04-17 17:39:21)chantallka (2017-03-26 10:19:47)Zitaebr (2017-03-17 13:08:39)starabodlina (2017-03-15 23:08:41)zapadlova.jana (2017-02-16 09:30:46)vanilka46 (2016-10-29 14:20:08)Nessy (2016-05-11 15:42:38)
Kuchařka Mařka
Založeno: 6. 11. 2013 | Příspěvků: 28 857 | Členů: 29
Správci: Takometa (hlavní), b.k.marie

Vše okolo vaření, včetně rad našich babiček.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • Akyne
    Akyne, 25.4.17 19:27:10  
     

    Když vy držkovou,vánočky a mrkve,tak já řízek! :14:
    http://www.imagehosting.cz/?v=img201bwb.jpg

    • Erich352H
      Erich352H, 25.4.17 19:30:57  
       

      :1: Pěknej! :15:

    • sorong.1
      sorong.1, 25.4.17 19:43:38  
       

      Hůů... Já mám ještě to maso pod pokličkou. Ale po 8 dodělám omáčku a bude. Měkký to bude, omáčku zahustim francouzskou kuličku takže suchá nebude..

      • Erich352H
        Erich352H, 25.4.17 19:44:50  
         

        :7: Co je francouzská kulička?

        • sorong.1
          sorong.1, 25.4.17 19:46:28  
           

          Hladká mouka zadělaná do másla.. Takový malý kousek jako těsta. Lepší než mouka ve vodě a taky ne všude se hodí jíška. :4:

          • Erich352H
            Erich352H, 25.4.17 19:49:06  
             

            :1: Díky, to neznám! už si to píšu!

            • sorong.1
              sorong.1, 25.4.17 20:07:19  
               

              A musím poděkovat Marušce. Maso je měkký není suchý, do omáčky jsem dala ještě kapku worchestru a trochu omáčky pod maso od Vitany :2: Luxusní

          • Akyne
            Akyne, 25.4.17 20:06:48  
             

            :7: To slyším prvně... :15:

            • Erich352H
              Erich352H, 25.4.17 20:10:21  
               

              :1: Sme na tom stejně...a to už nějakej ten pátek vařím... :15: :15:

    • Takometa
      Takometa, 25.4.17 20:23:16  
       

      Máš recht a když řízek, tak pořádnej a ten je! :1:

  • Erich352H
    Erich352H, 25.4.17 17:20:30  
     

    :1: Hlásím HOTOVO! Je dobrá, pěkně ostrá...
    http://www.imagehosting.cz/?v=dscn0137.jpg
    Posuďte sami, vy, kteří maj dršťkovou rádi....ta v těch sklenicích je na rozdání... :15:

    • b.k.marie
      b.k.marie, 25.4.17 17:23:10  
       

      JO! Krása nesmírná. Ta je výborná už od pohledu. A k tomu slanou housku a plzeňský.....

      • Erich352H
        Erich352H, 25.4.17 17:29:39  
         

        :1: :1: :1: Jo...Plzeňský mám...a housku, né, ale mám ještě ty domácí kaiserky (v mrazáku)...už se na zítra těším...dnes byl jen jeden rohlík... :15: :15:

    • sorong.1
      sorong.1, 25.4.17 17:43:32  
       

      No to je krása od pohledu. :2: Takovou neumím.

    • Takometa
      Takometa, 25.4.17 17:51:01  
       

      Erichu, ta je přesná, ostrá a samá drška! :1:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 25.4.17 18:05:20  
       

      Nóó jo,to je ona,opravdová!!! :15: :15: :15:
      A moučník potom.Něco jako vánočka,ale jemné máslové těsto:
      http://www.imagehosting.cz/?v=cimg0421.jpg
      A ještě přidám tu mrkev :1:
      http://www.imagehosting.cz/?v=cimg05rgr.jpg

      • Erich352H
        Erich352H, 25.4.17 18:21:56  
         

        Tak ten moučník je úžasnej, mrkev přesná....u tebe bych se já ,,mlsoun" zcela určitě dobře najedl....

        • Erich352H
          Erich352H, 25.4.17 18:22:34  
           

          :1: Jo,jen bez toho zelenýho.... :15:

          • EnnyForMe
            EnnyForMe, 25.4.17 18:24:30  
             

            A to bys nemusel,to je paráda :2: :2: :1:

            • Erich352H
              Erich352H, 25.4.17 18:31:20  
               

              :1: No,jo...dyž já nic co připomíná cibulovinu(šnitlik, pórek, jejich natě, cibuli jako takovou ) nesnáším....

              • EnnyForMe
                EnnyForMe, 25.4.17 18:35:20  
                 

                Tak jde to i bez toho.Každý něco s tím nic nenaděláš,a proč taky :1: Já třeba např.nesnáším vejce.Za boha nesnesu a nesnesu ani jedno!! :14: :14: :1: :1: :1:

                • Erich352H
                  Erich352H, 25.4.17 18:37:08  
                   

                  :1:

                • speranza57
                  speranza57, 25.4.17 19:35:36  
                   

                  :1: :1: :1:

                • Akyne
                  Akyne, 25.4.17 20:09:24  
                   

                  :1: :1: :1: Taky dobře! :1: :1:

  • Erich352H
    Erich352H, 25.4.17 12:59:08  
     

    K obědu bylo Vepřové srdíčko na slanině, rýže :15:
    http://www.imagehosting.cz/?v=dscn01ele.jpg

    • Takometa
      Takometa, 25.4.17 13:48:38  
       

      Mám ráda, pěkné! :2:

      • Erich352H
        Erich352H, 25.4.17 14:18:41  
         

        Díky

        • dana.hoyerova
          dana.hoyerova, 25.4.17 15:31:13  
           

          Všechny zdravím.U nás se vařil dneska klasický hovězí guláš z kližky a květáková polévka.Nic zvláštního chybí nálada nějak tvořit. :15:

          • Takometa
            Takometa, 25.4.17 15:46:04  
             

            Mňam, na ten už si dělám chutě a dnes jsem zjistila, že už nemám kližu. A tu už kupuju jedině v Albertu, jako krůtí játra. Kližku tam mají výběrovou a skoro žádný odpad. :4:

          • Erich352H
            Erich352H, 25.4.17 18:38:36  
             

            :7: Proč nic zvláštního? guláš z kližky je suprovej, a také vyžaduje svoji péči..... :15:

          • EnnyForMe
            EnnyForMe, 25.4.17 18:43:56  
             

            Danuš,u nás guláš z kližky nikdy neurazí a musí ho být víc,ještě na druhý den. :15: :15:

    • speranza57
      speranza57, 25.4.17 16:49:16  
       

      Já jsem to dnes přehnala s chilli, chtěla jsem to jen poprášit rovnou ze skleničky a byla tam taková malá hroudička, která mi do toho hrnce samozřejmě spadla. :1: Jíst se to dalo, ale huba mě pěkně pálila. :1: Dostala jsem od sousedky kuřecí vývar na polívku, tak jsem jí na oplátku zanesla to pálivé kuře a byla nadšená, prý to bylo akorát, asi má plechová ústa jako ty ! :1: :1:

      • b.k.marie
        b.k.marie, 25.4.17 16:58:02  
         

        :1: :1: Mně dneska došlo koření Od Antonína, tak se těším, až ho vyzkouším.

  • Erich352H
    Erich352H, 25.4.17 11:34:45  
     

    :1: tak dršťky doma, jde se na tu polifku... :15: :15:

    • speranza57
      speranza57, 25.4.17 11:36:16  
       

      Já mám na sporáku kuře na paprice, už jsem dlouho neměla dobrou omáčku. Uvařím si k tomu ty bramborové italské noky, co jsem koupila v Bille za 15,-Kč v akci......teda pokud budou jedlé ! :1:

      • Erich352H
        Erich352H, 25.4.17 12:13:13  
         

        :1: pokud je na nich napsáno něco jako Gnochi tak jsou dobré, jednou jsem to použil místo halušek, s bryndzou a slaninou, bylo to fakt jedlé :15:

        • speranza57
          speranza57, 25.4.17 16:46:37  
           

          Vyzkoušet se má všechno, aby člověk neumřel blbej. :1: Tak mám vyzkoušeno, ale příště si uvařím domácí bramborový knedlík nebo jiný tvar, ale z domácího těsta. S tou omáčkou se to dalo sníst, ale ochutnala jsem i jeden samotný nok a nic moc.

    • b.k.marie
      b.k.marie, 25.4.17 11:36:31  
       

      :1: :1:

  • sorong.1
    sorong.1, 25.4.17 05:51:11  
     

    Z kousku vepřového jsem udělala roládu, takovou jednoduchou, kousek párku, okurka, paprika, sýr.. No a mám to na dva dny. :1:

    • helena.manova
      helena.manova, 25.4.17 08:51:54  
       

      Také jsem koupila levnou krkovici,vidíš,to bych mohla z toho udělat také,byla jen za 45 ,-měli to nakrájené,tak asi chtěli prodat.Ale bude to ,až na sobotu a neděli

      • b.k.marie
        b.k.marie, 25.4.17 10:08:37  
         

        Pečená vepřová kýta s tmavými žampiony, knedlík, kdo chce tak šťouchané brambory s cibulkou a gulášová hovězí polívka s hlívou. Mísa ledového salátu a talíř syrové zeleniny.

        • b.k.marie
          b.k.marie, 25.4.17 10:18:56  
           

          Chtěla jsem plec, ale sáhla jsem v mrazáku večer vedle. Ale vypadá to krásně a chutná to taky výborně.Dělala jsem to na červené cibuli, pěkná šťávička, musím si to pochválit.

          • sorong.1
            sorong.1, 25.4.17 10:47:45  
             

            Já chci dneska péct kus masa, libový až to bude prášit, aby to holka jedla. Dá to trochu šťávy, když tam hodím cibuli a třeba kousek jarní cibulky? Budu k tomu dělat br.kaši.

            • b.k.marie
              b.k.marie, 25.4.17 11:28:16  
               

              Já když chci maso měkké, aby to nebylo jak dráty když tam není tučné, tak dám do hlubokého rendlíku tak 2 červené cibule nakrájené na klínky, pár nakrájených stroužků česneku, maso vcelku osolím, posypu nějakým kořením, podliju vodou a dusím pomaličku třeba 2 hodiny. Pak přidám kus másla, tak 3 lžíce sladké sojovky (ale té jemné) a nechám to skoro vydusit, pak podliju třeba vývarem nebo vodou z brambor. Dneska jsem do toho orestovala na másle asi 10 menších tmavých žampionů, maso jsem nakrájela na silnější plátky, přidala žampiony i s výpekem a už to čeká na oběd.. Přes maso co chvíli lžící přeliju šťávu. Ta cibule se šťávou z masa je úžasná, nesmí se to ale vypékat, aby to nebylo suché. To víš, lepší je do toho frknout kus bůčku. Když to není pro vnučku, tak do šťávy přidávám sladkou čilí omáčku, to je taky fajn.

              • sorong.1
                sorong.1, 25.4.17 11:31:50  
                 

                No já bych si taky upekla bůček :1: Ale to bych zase jedla sama. Děkuju za radu, určitě to tak udělám.
                Když ty mladý prostě tučný nechtějí. :9:

                • b.k.marie
                  b.k.marie, 25.4.17 11:36:00  
                   

                  To je u nás stejný. To akorát my dva s mužem klidně zblajznem kus bůčku. Holky preparujou i kuřecí maso, to by člověk vyrost.

                • Erich352H
                  Erich352H, 25.4.17 12:14:33  
                   

                  :1: pěkně upečená kůžička, taková křupavo-žvýkací-tahací. MŇááááámmmmm :15:

                  • sorong.1
                    sorong.1, 25.4.17 12:26:40  
                     

                    Jo, ale vysvětluj jim to. :1:

                  • Erich352H
                    Erich352H, 25.4.17 12:59:51  
                     

                    :1: Je to marné, je to marné, je to marné, znám to...i s tím ,,tlustým" na kuřeti :15:

                  • b.k.marie
                    b.k.marie, 25.4.17 16:42:23  
                     

                    Jojo, hrabou se v tom jak škvorňa v křáčí, přitom kdyby věděli, co za děsy je v těch hambáčích a nudlích, to si klidně dají. Já nevím, já kdybych se takhle bývala rochnila v jídle, tak mi přilítla facka a bylo vymalováno. Mladší vnučka ta taky všechno preparovala a co chodí ke mně na obědy, tak zdlábne všechno, i tu dříve tak opovrhovanou zeleninu.

                  • sorong.1
                    sorong.1, 25.4.17 17:43:01  
                     

                    Mě to tedy překvapuje, vždycky jedla skoro všecko a teď se u tom frflá :8: Až hrůza.. A to už není žádný puberťák, je jí 23..
                    Věřím tomu, že i na tom suchým mase si něco najde..

                  • Takometa
                    Takometa, 25.4.17 17:54:50  
                     

                    Je jiná doba! :1: Jiná doba! :1:

                  • sorong.1
                    sorong.1, 25.4.17 18:00:07  
                     

                    Doba zkracování, asi jim zkrátím přiděly :1: :1:

    • Takometa
      Takometa, 25.4.17 12:26:55  
       

      Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi a nadívaná kapsa z krkovice (slanina, vaječina s hráškem, paprika), s rýží. :4: