Kuchařka Mařka

Moderovaná diskuze | Kategorie: Gastronomie
Jitka.L (2017-02-23 23:26:24)anina (2017-02-23 23:15:45)flegma1 (2017-02-23 23:14:53)sorong.1 (2017-02-23 22:39:29)Takometa (2017-02-23 22:18:37)Erich352H (2017-02-23 21:32:53)EnnyForMe (2017-02-23 21:32:00)Akyne (2017-02-23 20:14:35)speranza57 (2017-02-23 18:48:29)fialovypetr (2017-02-23 18:03:24)dana.hoyerova (2017-02-23 16:17:00)b.k.marie (2017-02-23 15:28:02)helena.manova (2017-02-23 08:30:32)ohnivazenaMagdalena (2017-02-22 22:34:00)Jackie0004 (2017-02-22 19:44:17)SAMAN47 (2017-02-21 12:58:13)jarekrum (2017-02-19 21:50:55)chantallka (2017-02-16 13:53:37)zapadlova.jana (2017-02-16 09:30:46)Zitaebr (2017-01-29 11:01:32)starabodlina (2016-11-22 20:17:13)vanilka46 (2016-10-29 14:20:08)Nessy (2016-05-11 15:42:38)
Kuchařka Mařka
Založeno: 6. 11. 2013 | Příspěvků: 26 084 | Členů: 29
Správci: Takometa (hlavní), b.k.marie

Vše okolo vaření, včetně rad našich babiček.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • EnnyForMe
    EnnyForMe, 23.2.17 20:51:47  
     

    Objevila jsem v Albertu šunkový salám receptura ČSN 1977 :15: Už jsem ho koupila podruhé a fakt je opravdickej :7: :1: :1: Je to takový půlkilový špalíček zavařený ve folii.1kg stojí 198,- :8: ,ale suprový :15:
    http://www.imagehosting.cz/?v=cimg0518.jpg

    • flegma1
      flegma1, 23.2.17 20:54:03  
       

      na salám to je dost drahý, néé?.. :7: :4:

      • Erich352H
        Erich352H, 23.2.17 20:58:41  
         

        Pokud je dobrej a nešizenej, klidně!

      • EnnyForMe
        EnnyForMe, 23.2.17 21:00:49  
         

        No,to je :9: Ale tak jak opravdu býval.A nejíme to pořád.Salámy mimo gothaje od našeho Šrola,v podstatě nekupujeme vůbec a když teda někdy,tak něco,no. :2:

        • Erich352H
          Erich352H, 23.2.17 21:05:57  
           

          Tak já kupuji pravý Uherák, paprikáš a právě ten šunkovej, v tom řeznictví... :15:

          • Erich352H
            Erich352H, 23.2.17 21:07:05  
             

            Abych nebyl za magnáta: Uherák jednou za měsíc, 250 gr na Stravenky..... :15:

          • sorong.1
            sorong.1, 23.2.17 21:08:42  
             

            Jakože Uherák jako když jsme byli malí? On teď má taky jinou chuť.. :9:

            • Erich352H
              Erich352H, 23.2.17 21:15:50  
               

              Jo, sou ho hafo druhů, já kupuji jen Pick......

              • sorong.1
                sorong.1, 23.2.17 21:19:04  
                 

                Určitě zkusím. Mívala jsem ho ráda.
                Teď si, když si chci pochutnat, kupuju v Lídlu suchý salám s ořechy. Nakrájím úplně na tenké plátky a jen mlsám

                • Erich352H
                  Erich352H, 23.2.17 21:31:58  
                   

                  Jo, taky mi ho hlídací pán(co mi hlídá čubinku,když sem v práci)přinesl, celkem DOST dobrej...já sem na vořechy,a na vlašáky obzvlášť! :15:

        • Takometa
          Takometa, 23.2.17 22:18:37  
           

          Díky, to si koupíme, však to člověk nejí denně. :4:

    • Erich352H
      Erich352H, 23.2.17 20:54:39  
       

      Jo, kouknu u nás...jinak já pro šunkovej chodím do Řeznictví ke kámošce....

      • EnnyForMe
        EnnyForMe, 23.2.17 21:07:28  
         

        Ale jo,jsou i dobří řezníci a uzenáři.Ale i ti dobří dnešní,si neodpustí to navonět.Dneska už navoňují uzeně i mletou papriku jsem koukala.Klidně můžeš udělat buřtguláš jen z brambor :1: :1:

  • flegma1
    flegma1, 23.2.17 18:51:47  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=2017022317.jpg

    • sorong.1
      sorong.1, 23.2.17 18:55:07  
       

      Hmm, já si udělala šunku s vejci :15: Nahoru kousek sýra.

      • flegma1
        flegma1, 23.2.17 18:59:57  
         

        taky dobrý..tohle šlo..tak na hraně..grilovat to o chlup dýl, tak by vytek.. :2: :4:

      • Erich352H
        Erich352H, 23.2.17 20:22:45  
         

        Jo, taky to tak dělám, a posypu mletou pálivou paprikou z Maďarska(co si šetřím!)...a trochen osolím :15:

        • flegma1
          flegma1, 23.2.17 20:50:33  
           

          já to trošku..voheň teda zas néé.. :1:

          • Erich352H
            Erich352H, 23.2.17 21:03:12  
             

            TO já ano, mám posunutý stupeň pálivosti, po otci, ten jedl feferonky jako okurky, mám TO po něm... :15:

            • EnnyForMe
              EnnyForMe, 23.2.17 21:10:38  
               

              Houby posunutý stupeň :1: ,plechový trubky máte v genech :1: :1: :1: :1:

  • Erich352H
    Erich352H, 23.2.17 18:09:41  
     

    :1: Ahoéj! zdravím po týdnu všechny kuchtičky a kuchtíky! Díky jednomu komoušovi, co chodí opruzovat i na Recepty(Zidane!) jsem měl OPĚT BAN, na týden.Opět mi udal.Bonzák jeden.Na Foru o politice, on jako komouš dostával 2-3 dny kapky, a neunesl to, udal mě a pár dalších.No nic, jsem opět ZDE, na značkácha věnujme se vaření...dlužím fotky pečeného kolena na černém pívu. A buchtu od EnnyForMea? Kolewno jsem naložil den předem do marinády z medu, hodně! chilli, česneku, trochen Portského, soli a koření Staročeského....a k vylepšení vůně jsem přidal trochen uzeného na kostičky...
    Buchtu od Enny jsem dělal podle jejího Receptu,jen jsem nedal rybíz(měli ho u nás v Albertu,ale skoro 70,-Kč za 140 gr se mi zdálo moc, páč byl trochen nahnilý,podle pohledu),ale posypal jsem strohaným kokosem(mám HO velmi rád!)...buchtu jsem dělal přesně podle Receptu. Rozříznutou jsem jednu polovinu natřel višňovou marmeládou z Lídlu(je moc dobrá!)a druhou polovinu krémem, opět přesně podle Receptu...měl jsem obrovský úspěch, všem co ji ochutnali MOC chutnala, díky Enny! Tento Recept zařazuji do svého kuchtění..... :15: a zde fotky:
    http://www.imagehosting.cz/?v=photo0rvr.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=photo0349.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=photo0348.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=photo0348.jpg
    K té příloze ke kolenu: Křen, měkký chléb, Plzeňské pívo, a hořčice...zde upravená plnotučná, přidané mleté feferonky... :15:

    • flegma1
      flegma1, 23.2.17 18:51:04  
       

      no, nazdar..já teda nechápu, když víš, že je to práskač, proč se do něj pouštíš?..navíc asi musíš něco fakt proti pravidlům, jinak by tě správce jen tak pro nic za nic nebanoval.. :7:

      • EnnyForMe
        EnnyForMe, 23.2.17 20:08:41  
         

        Nenapravitelnej :1: :1: Když člověk vidí h...,tak do něj nemá šlapat a ještě se o něj umazat :1:

      • Erich352H
        Erich352H, 23.2.17 20:26:02  
         

        Já psal na Foru Bylo za komunistů lépe?.....A psal jsem, že Amíci kdysi razili heslo : ,,Mrtvej Indián, dobrej Indiánů...já mimo jiné napsal, že Indiánby nemáme, ale máme komouše...a že by šlo zaměnit slovo Indián za komouš...to bylo vše..já už jinej nebudu. :15:

        • Erich352H
          Erich352H, 23.2.17 20:27:15  
           

          ,,Mrtvej Indián, dobrej Indián"...Indiány...OPRAVY.

          • flegma1
            flegma1, 23.2.17 20:52:20  
             

            já ti rozumím, opravovat to nemusíš.. :4:

    • Akyne
      Akyne, 23.2.17 19:37:25  
       

      Krása všechno :15: a je tam i pivo,tak je vše OK.

      • Erich352H
        Erich352H, 23.2.17 20:28:03  
         

        :1: Dík, je vidět to orosení lahve? Páč já mám rád studené pívo :15:

        • flegma1
          flegma1, 23.2.17 20:56:13  
           

          promiň, že jsem ti to hned nepochválil, ale řikal jsem si, že ti spíš promluvím do duše s těma banama.. :1:

          • Erich352H
            Erich352H, 23.2.17 21:02:13  
             

            :1: V poho...díky!

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 23.2.17 20:13:52  
       

      No to koleno je úža !!Parádní :15: :15:
      Mám radost,že i buchta se ti povedla :4: Rybíz není vůbec nutný.To já že ho mám,tak ho strčím kde se dá,pro parádu.Ale máš ji nějak světlou.Nedával jsi ml.kafe?

      • Erich352H
        Erich352H, 23.2.17 20:24:08  
         

        Jo,přesně, dával...jen ta fotka tu buchtu zesvětlila, nebyla TAK moc světlá! Ale byla vynikající, POPRVÉ jsem (vážně!) dělal nějaký krém, byl moc a moc dobrý! :15:

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 23.2.17 20:44:00  
           

          Tebe to vaření baví a umíš,tak proč ne taky něco sladkého.Dezert bývá příjemná tečka :15: :15: :15:

  • flegma1
    flegma1, 23.2.17 17:32:45  
     

    Grilovaný hermelín s bramborem..tatarka.. :4:

    • Takometa
      Takometa, 23.2.17 18:04:29  
       

      U nás byla dnes čočka s ježkem. :4:

  • sorong.1
    sorong.1, 23.2.17 15:27:29  
     

    Dnes jsem dělala pokus. Od kamarádky mám recept na maso na gril. Do jogurtu sůl, papriku a kečup, naložit kuřecí a pak se to venku griluje. Neměla jogurt, dala jsem zakysanou smetanu a ostatní a pak jsem to hodila do strouhanky a usmažit. Sice to z toho trochu padalo, ale maso bylo pěkně šťavnatý a dobrý. :2: K tomu šťouchané brambory.
    V sobotu má mladým přijet návštěva, kamarádka z Tchaj-wanu a prý ať uvařím něco echt českého co takhle s nima ještě neměla. Takže bude kachna, dvojí zelí a knedlíky. Polévka gulášová. Musím se trochu vyležet abych to dala :1: Přece jim to nezkazím nějakou rýmičkou

    • fialovypetr
      fialovypetr, 23.2.17 17:35:39  
       

      Tak s tou kačenou bych byl na pozoru. Rodina z Francie a Německa to nevzali do huby, že to smrdí, že to oni nejí a znám i u nás lidi, kteří kachnu nemusí. I když se dělá v Thajsku a Číně, Indočíně kachna, je to úplně něco jiného a taky víém, že knedlíky těmto národům moc nejedou... :13: :4:

      • sorong.1
        sorong.1, 23.2.17 18:09:12  
         

        To už je její boj, když nebude, zbude víc na nás :1: Chce něco echt, tak to bude mít.

        • Takometa
          Takometa, 23.2.17 18:10:15  
           

          Gulášovka mi k tomu vůbec nepasuje. :3:

          • sorong.1
            sorong.1, 23.2.17 18:15:29  
             

            Původně chtěli zelňačku, to jsem jim vymluvila.
            My polívku spíš jako přesnídávku, kolem 9 a pak oběd dýl. To se dá. A ty moje kobylky zvládnou všecko. :1: