Kuchařka Mařka

Moderovaná diskuze | Kategorie: Gastronomie
b.k.marie (2018-04-21 17:18:11)Erich352H (2018-04-21 17:13:05)Akyne (2018-04-21 15:05:32)sorong.1 (2018-04-21 14:57:56)EnnyForMe (2018-04-21 13:47:08)starabodlina (2018-04-21 12:23:55)Takometa (2018-04-21 12:09:20)Jackie0004 (2018-04-21 10:15:18)Jitka.L (2018-04-20 22:17:02)ohnivazenaMagdalena (2018-04-20 20:44:17)flegma1 (2018-04-20 20:08:24)speranza57 (2018-04-20 10:01:25)dana.hoyerova (2018-04-20 07:37:20)chantallka (2018-04-09 17:11:13)jarekrum (2018-04-01 22:30:32)vanilka46 (2018-04-01 17:42:47)SAMAN47 (2018-03-13 18:29:07)fialovypetr (2018-03-04 15:18:09)helena.manova (2018-01-29 07:43:46)anina (2017-06-29 14:31:02)Zitaebr (2017-06-26 14:15:54)zapadlova.jana (2017-02-16 09:30:46)Rusalka (2015-11-11 15:54:49)
Kuchařka Mařka
Založeno: 6. 11. 2013 | Příspěvků: 39 844 | Členů: 28
Správci: Takometa (hlavní), b.k.marie

Vše okolo vaření, včetně rad našich babiček.

fialovypetr zůstává nadále s námi jako čestný člen in memoriam.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • Erich352H
    Erich352H, 21.4.18 13:46:17  
     

    Tak v troubě nadívaná divoká kachna, peču pomalu.... :15: K ní budou škubánky a červené zelí s brusinkama a červeným vínem :15: Na večer tatarák, a další bude pikantní (podle mne!, tj. hooodně pááálivá) vepřová směs, v ní i kousky ananasu :15: ta bude uvnitř bramboráku... :15:

    • b.k.marie
      b.k.marie, 21.4.18 17:18:11  
       

      My měli ostré lečo bez vajíček s bramborem, není čas na vyváření, jsme celý den na zahradě.

  • sorong.1
    sorong.1, 21.4.18 08:52:36  
     

    Pomalím si kachní prso. Vážně jsem si tuhle pomalou metodu oblíbila. :15: k tomu opečené brambory, a nějaká zelenina, mám tam toho dost.

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 21.4.18 10:11:59  
       

      Taky.Člověk by neřekl,že v tom může být rozdíl.Ne všechno,ale některé věci fakt lepší.Třeba guláš je úplně jiný takhle,než rychle v papiňáku. :15:

      • sorong.1
        sorong.1, 21.4.18 10:53:40  
         

        Papiňáku nechci do baráku :1:
        Dala jsem fotku na profil, a ano, je toho hodně. Však mám maso ještě k večeři. Asi udělám trhané do housky ala hamburger :1:

        • Erich352H
          Erich352H, 21.4.18 13:42:49  
           

          Já tlakáč nemám , neměl a nechci mít. :15:

    • Takometa
      Takometa, 21.4.18 12:09:19  
       

      To ti dávám za pravdu, tlakáč já vůbec nepoužívám, snaha byla, když jsem ho dostala, ale nemám k němu kladný vztah :1: Guláš pomalu vařený je přímo pochoutka. :2:
      Dnes došlo na čočku :4:
      http://takometa.rajce.idnes.cz/Dnes_cocka.../#DSC_1778.jpg

      • sorong.1
        sorong.1, 21.4.18 12:36:45  
         

        To už je zase Nový rok? :4:

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 21.4.18 13:47:08  
           

          :1: Peníze jsou třeba furt :1:

  • sorong.1
    sorong.1, 20.4.18 11:17:01  
     

    Dnes krůtí plátky a noky s fazolkama na anglické slanině.

  • flegma1
    flegma1, 18.4.18 22:20:09  
     

    dnes..nebyl čas to aranžovat :4:
    http://www.imagehosting.cz/?v=2018041818.jpg

    • Takometa
      Takometa, 19.4.18 18:14:24  
       

      Já jsem ohřívala ze včerejška :2:

    • ohnivazenaMagdalena
      ohnivazenaMagdalena, 19.4.18 18:53:36  
       

      Bodejť by měl čas dělat aranžmá....když už měl slinu na bradě..... :1: :1: :1: a brousil kudlu s vidličkou :1:

  • sorong.1
    sorong.1, 18.4.18 15:48:42  
     

    Koupila jsem dneska chřest, z půlky je polívka a ten zbytek buď zapéct se sýrem nebo ho dám ke kuřeti. Holka má pár dní žaludek nějaký slabý to by snad mohla. Včera jí bylo líp a dneska odpoledne zase ne. A na žaludek tu mám jen Fernet.

    • Takometa
      Takometa, 18.4.18 18:02:17  
       

      Tak fernet by mě zabil, na těžkosti máme doma jégrmajstra. :1: Asi chytla nějakou virózu, každopádně nic nepokazí živočišné uhlí, na bolest kapky algifen a já nedám dopustit na ranisan, ten je dobrý brát dýl i pár dnů potom , kdyby to bylo dlouho, tak doktora. Nic nepodceňovat.

    • Takometa
      Takometa, 18.4.18 18:06:30  
       

      Ten chřest taky musíme koupit, chlapům to moc nejede, nemá to žádnou chuť, prý, ale já si ho taky udělám na máslíčku a k něčemu. :2:

      • sorong.1
        sorong.1, 18.4.18 18:13:52  
         

        A sezóna je tak krátká, to jednou vydrží. :4: však vždycky vaříš samé dobroty

        • Takometa
          Takometa, 18.4.18 18:24:10  
           

          A to já si ho dám klidně i sama, kdo se má pak na ty ksichty dívat?! :1:

          • sorong.1
            sorong.1, 18.4.18 18:54:04  
             

            Kdybych měla vařit jen co chutná mladý tak jíme špagety a lasagne :1: takže si taky udělám jídlo jen sobě a ona si něco jiného. Ale jen občas, přece jen sedí u diplomky.

            • Takometa
              Takometa, 18.4.18 21:50:45  
               

              Tak, tak :2:

      • Erich352H
        Erich352H, 19.4.18 16:28:52  
         

        Tak chřest mi NIC neříká.... :9:

        • flegma1
          flegma1, 20.4.18 00:20:59  
           

          já ho pro sichr ani neochutnal.. :1: :1:

        • speranza57
          speranza57, 20.4.18 10:01:25  
           

          Mně to chutná, připomíná mi to topinambury, které mám moc ráda. Ale není kde dobrý chřest koupit. Možná v sezóně na Zelném rynku, ale tam se málokdy dostanu. V supermarketu už nikdy, 2x jsem se napálila, že byl nahnilý, to ať si nechají, to jíst nebudu.
          Zajímavé, že tady kousek o nás v Ivančicích každoročně pořádají dny chřestu, a vloni mi kdosi říkal, že tam schválně jeli, ale syrový chřest nebylo možné tam koupit, jen uvařená jídla z něj a předražené všechno jak sviňa. :8:
          Je to sezónní zelenina, klidně se bez něj obejdu. I když je to zdravé, tak při konzumaci 1x za rok to ani nemůže mít nějaké výrazné účinky.

  • starabodlina
    starabodlina, 18.4.18 15:14:28  
     

    Hezké odpoledne.
    Dnes jsem vařila na dva dny. Polévka byla ještě hovězí,plněné řízky, opečené brambory.Na zítra čočkovou polévku a krůtí játra s rýží tu uvařím zítra ráno. Pak nám od 8 hod do 19.30 hod vypnou elektriku.
    Tento týden už podruhé na celý den.

    • sorong.1
      sorong.1, 18.4.18 15:44:20  
       

      Páni :7: co lednice, mrazák?? A co kafe??!!

      • starabodlina
        starabodlina, 18.4.18 16:08:00  
         

        Včera bylo vypnuto celý den. Lednici jsem odmrazila a mrazák vydržel. Máme plyn, ale mikrovlnka, konvice, radio chybí. Manžel si ho šel pustit do auta.

        • sorong.1
          sorong.1, 18.4.18 16:11:00  
           

          Taky máme plyn takže káva je, ale spousta lidí nemá.

          • starabodlina
            starabodlina, 18.4.18 16:16:25  
             

            Obě dcery mají vše na eletriku.

  • flegma1
    flegma1, 18.4.18 00:26:08  
     

    7 španěláků mám..teda měl jsem..4 zabaveny, tak jen tři..ale jsou to macci zas. :4: :2: zítra vařím knedliky..dva..jeden zabavím já. :15:

    • sorong.1
      sorong.1, 18.4.18 07:10:29  
       

      Dneska bude Křenová omáčka :15: maso mám včera z Polívky.

      • dana.hoyerova
        dana.hoyerova, 18.4.18 12:48:43  
         

        Já tu mám hromadu šití a taky se k tomu nějak nejsem schopná dostat.No u mě na to taky musí být nálada.Jinak byla jsem u zubařky a nebyl čas tak jsem si už včera uvařila.Dneska polívka vývar s masem a nudličkama a vepřové na žampionech s knedlíkem nebo rýží.Jenom jsem jim to dneska ohřála. :15:

        • sorong.1
          sorong.1, 18.4.18 15:09:21  
           

          Když jdeš od zubaře tak bys měla být omluvená od vaření. Když ono je to hezký když jim doma chutná co :15:

          • dana.hoyerova
            dana.hoyerova, 19.4.18 18:37:24  
             

            Tak řemeslníkům těžko můžu vykládat že jdu od zubaře tak nevařím.Jsou to místní a těm uvařit musím.Firma by nás stála dvakrát tolik.Já je odbyla i dneska protože jsem jezdila zase po všech čertech a zařizovala spoustu věcí tak dostali jelita a jitrnice se zelím a bramborem.Normálně vařit budu až zítra. :2:

    • Takometa
      Takometa, 18.4.18 13:13:53  
       

      Se nediv, když jim tak dobře vyvařuješ! :1:
      Dnes jsem se pustila do něčeho, na co jsem si už dlouho dělala chutě: :4:
      http://takometa.rajce.idnes.cz/Hamburska_veprova_pecene%2C_krupicove_noky_z_odpalovaneho_testa/#765724C061F3364D35ABF0AB91BFF4AF7F654281BB9DCB5D5Cpimgpsh_fullsize_distr.jpg

      • EnnyForMe
        EnnyForMe, 18.4.18 14:39:28  
         

        No ňam !!! :2: :15: :15:

      • Erich352H
        Erich352H, 18.4.18 16:53:22  
         

        Tak ta je Exluzivní!

        • flegma1
          flegma1, 18.4.18 22:21:09  
           

          velmi exklusivní.. :7: :2:

      • Takometa
        Takometa, 18.4.18 18:15:59  
         

        Díky, trefila jsem v mražáku a šikovnej kousek, který se na to výborně hodil. Nebyla to žádná hrůza, maso se jen protká 4 věcmi, opeče a hodí na základ do trouby a pak se jen promixne zelenina, dochutí, přidá smetana a je omáčka hotová. Noky jsou jednoduché a za chvilku uvařené. :4:

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 18.4.18 20:32:23  
           

          No jasně :1: JENOM se to uvaří :1: :1: :1: :1:

          • sorong.1
            sorong.1, 18.4.18 20:36:03  
             

            Samo :1: :1: :1:

          • Takometa
            Takometa, 18.4.18 21:51:06  
             

            :1:

  • sorong.1
    sorong.1, 17.4.18 06:15:42  
     

    Dneska si dáme tu omáčku ze včera a vařím hovězí polívku, snad už dnes holka bude jíst. Včera měla nějakou běhavou.
    V polívce je dost masa tak zítra asi křenová,mám doktora tak se hodí rychlé vaření.

    • b.k.marie
      b.k.marie, 17.4.18 10:00:31  
       

      Houbová polívka a kuře s knedlíkem. Jen zbytky. Zítra hanušky, bude bezmasý den.

      • dana.hoyerova
        dana.hoyerova, 17.4.18 10:20:37  
         

        U nás dneska ptáci španěláci s rýží a bramboračka.Vaříno už je tak se jde makat ven.Hezký den všem. :2:

        • b.k.marie
          b.k.marie, 17.4.18 10:30:56  
           

          Já mám dneska žehlící den, zítra oddych , ve čtvrtek strávníky a pak začínám šít, což je tak na týden.Venku můžu dělat jen u čeho se dá sedět, tak ať jsem aspoň doma užitečná.

          • sorong.1
            sorong.1, 17.4.18 11:26:08  
             

            Co budeš šít?

            • b.k.marie
              b.k.marie, 18.4.18 10:11:48  
               

              Mám nastříháno na kalhoty, dvoje kalhoty mám zmenšovat a zkracovat, dvoje letní na zahradu si ušiju a pak mám asi 5 kusů na OPRAVU. Furt se k tomu nemůžu dostat, tak teď už musím.

              • sorong.1
                sorong.1, 18.4.18 11:19:26  
                 

                Já už jen spravuju a zkracuju. Něco nového jsem nešila pěkně dlouho.

    • speranza57
      speranza57, 17.4.18 12:17:10  
       

      Plněné caneloni už jsou venku z trouby, za chvíli jdu na to !!! :1:
      Zbyla mi ta náplň, tak jsem do malého pekáčku dala na dno pár vrtulí, zalila omáčkou marinara, tu náplň jsem na to rozprostřela a teď to peču.
      Když byl v Lídlu "retro týden", koupila jsem si pár litrů mléka v sáčku, sáčky jsem potom umyla a mám je schované. Teď jsem tím plnila ty caneloni, šlo to bezvadně. Škoda, že už se mléko v sáčku nedělá, na takové plnění jsou ty sáčky nejlepší.

      • flegma1
        flegma1, 18.4.18 00:28:27  
         

        to vůbec nevím, co to je.. :8: :7:

        • speranza57
          speranza57, 18.4.18 08:45:16  
           

          Zadej si do vyhledávače "cannelloni" a vyjedou ti recepty i obrázky. Jsou to těstovinové trubičky, které se plní různou náplní (masovou, sýrovou...), vyskládá se to do pekáčku, zalije omáčkou nebo bešamelem, nahoru plátky mozarely a zapeče se to.
          Já jsem včera udělala náplň z rikoty se špenátem, ještě jsem do toho přistrouhala trochu ementálu a mozarely, spojilo se to vajíčkama.
          Omáčka marinara je taková rajčatová směs. Na osmahnutou cibulku vyklopím pár konzerv rajčat, někdy přidám i ta pasírovaná rajčata v krabičce. Dochutím česnekem, bazalkou, solí, pepřem, trochu naředím vodou a provařím.
          Moc jsem si pochutnala, příště to zkusím s masem.

    • Takometa
      Takometa, 17.4.18 12:20:11  
       

      Zdravím, samé dobroty vaříte! :15: Já jsem zužitkovala zbytek toho plecka na rizoto a polévku máme rajskou. :4:
      http://takometa.rajce.idnes.cz/Rajska_polevka_a_rizoto_z_veproveho_plecka/#38031C5378ADCACC5E82D8E278442D1080DB1A1DBAB1C29BFBpimgpsh_fullsize_distr.jpg

      • sorong.1
        sorong.1, 17.4.18 13:18:07  
         

        Rizoto, krása.
        Jo, uvařeno mám, ale pak se ozvala kamarádka jestli půjdeme na oběd tak jsme s holkou šly a kámoška nikde. Tak jsem jí psala kde je a ona že myslela jindy. :1: :1: no prostě chyba v komunikaci. Dala jsem si játra a hranolky a bylo to moc dobré. Omáčku dostane Vojta k večeři. :1:

        • Takometa
          Takometa, 17.4.18 18:58:51  
           

          :1: To je dobrý, ale šmákly jste si... játru mám ráda a když to dají přede mne hotové, tak to nemá chybu!

      • flegma1
        flegma1, 18.4.18 00:27:16  
         

        rajskou vašík nemusí.. :4: :5: :15:

        • Takometa
          Takometa, 18.4.18 18:20:30  
           

          Njn, u nás patří mezi top polévky. :1: