Kuchařka Mařka

Moderovaná diskuze | Kategorie: Gastronomie
flegma1 (2017-01-22 23:18:45)EnnyForMe (2017-01-22 23:09:47)Takometa (2017-01-22 23:08:59)jarekrum (2017-01-22 22:56:15)Akyne (2017-01-22 22:55:11)Jitka.L (2017-01-22 21:15:25)Jackie0004 (2017-01-22 20:35:33)sorong.1 (2017-01-22 20:33:54)speranza57 (2017-01-22 19:23:12)anina (2017-01-22 19:09:04)ohnivazenaMagdalena (2017-01-22 18:16:54)helena.manova (2017-01-22 18:08:26)Erich352H (2017-01-22 17:10:51)b.k.marie (2017-01-22 15:59:07)fialovypetr (2017-01-22 15:32:11)dana.hoyerova (2017-01-21 17:49:39)chantallka (2017-01-09 19:42:20)Zitaebr (2017-01-09 11:52:07)zapadlova.jana (2016-12-07 14:34:01)starabodlina (2016-11-22 20:17:13)vanilka46 (2016-10-29 14:20:08)Nessy (2016-05-11 15:42:38)Rusalka (2015-11-11 15:54:49)
Kuchařka Mařka
Založeno: 6. 11. 2013 | Příspěvků: 24 520 | Členů: 28
Správci: Takometa (hlavní), b.k.marie

Vše okolo vaření, včetně rad našich babiček.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • jarekrum
    jarekrum, 22.1.17 21:26:44  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=img000xyx.jpg
    svíčková z králíka :15:

    • flegma1
      flegma1, 22.1.17 22:47:36  
       

      a jééje.. :2: :4: hezký..

    • Takometa
      Takometa, 22.1.17 23:07:41  
       

      Paráda! :2:

  • anina
    anina, 22.1.17 19:09:03  
     

    Snědlo se všechno,co jsem navařila podle receptu od vás + speranza-salátek..tak nevím,jestli to bylo tím,že byli vyhládlí z lyžovačky,nebo to fakt bylo dobré! Zdravím a pěkný večer! :2: :4:

    • flegma1
      flegma1, 22.1.17 22:48:50  
       

      já bych ti snědl také všechno..teda pokud by to nebyly luštěniny.. :4: :2:

    • Takometa
      Takometa, 22.1.17 23:04:50  
       

      Buď klidná, určitě to bylo dobré, jinak by všechno nesnědli. :2:

  • flegma1
    flegma1, 22.1.17 18:06:32  
     

    u nás zbytek guláše s topinkama.. :4:

  • fialovypetr
    fialovypetr, 22.1.17 15:32:11  
     

    Tak teď na véču budou klasické vaječné nudla s tvarohem, cukrem a máslem...mňám, už se těšíme, dost bylo masiska. :13: :4:

    • sorong.1
      sorong.1, 22.1.17 15:41:19  
       

      Ježíš. Tohle je přesně důvod proč nejím sladký teplý jídla..

      • Akyne
        Akyne, 22.1.17 16:58:55  
         

        Taky tak:11: a mák...děkuji nééééé.

    • Takometa
      Takometa, 22.1.17 17:52:21  
       

      Tak to já zas můžu, ale raději k obědu. :2:

      • flegma1
        flegma1, 22.1.17 18:05:51  
         

        nudle nebrat..palačinky, lívance, koblihy..to je to správný sladký jídlo.. :1:

        • helena.manova
          helena.manova, 22.1.17 18:08:25  
           

          Petře to je ale dobrota :15:

  • Erich352H
    Erich352H, 22.1.17 11:47:24  
     

    :1: Tak jsem si místo obvyklého perníku(viz. níže) upekl obyčejnou šlehanou buchtu, kokosovou...a tu mám moc rád, potřít džemem...vpravo je pomerančovej se zázvorem, vlevo meruňkový.... :15:
    http://www.imagehosting.cz/?v=photo0322.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=photo0324.jpg

    • sorong.1
      sorong.1, 22.1.17 12:03:07  
       

      Vidíš, Holka už 14 dní slibuje mufiny, může je udělat :15:

    • Takometa
      Takometa, 22.1.17 12:31:38  
       

      Pěkně nadýchaná, povedla se ti! :2: Ten džem se zázvorem je kupovaný?
      My dnes oběd od mladých - česnekačku a holanďany s bramborem. :4:

      • Erich352H
        Erich352H, 22.1.17 16:41:08  
         

        :1: Ano, kupuji v britském týdnu v Lídlu.....ještě z černého rybízu, je skvělý, ten pomerančovej maj dva druhy, oba sou dobré.....

        • Takometa
          Takometa, 22.1.17 23:08:58  
           

          Zkusím pohlídat, dík.

    • flegma1
      flegma1, 22.1.17 13:28:39  
       

      dobrý.. :4:

    • b.k.marie
      b.k.marie, 22.1.17 15:25:13  
       

      My měli ještě polívku z kachny, špagety s omáčkou a sýrem a upekla jsem třenou bábovku s ořechama a kand.ovocem. Dneska bez návštěv :1:

      • Erich352H
        Erich352H, 22.1.17 16:42:20  
         

        :1: Jo, kandovaný ovoce, to přímo zbožňuji....hned bych si tu tvoji bábovka dal... :15: :15: :15: a ořechy? třešnička na dortu.... :15: :15: :15:

      • speranza57
        speranza57, 22.1.17 18:07:41  
         

        Taky jsem dnes pekla, synátor mi přišel s něčím pomoct, tak si domů nesl veganskou buchtu a další výslužku.
        Recept mám od Marušky-hucurajdy, je to buchta nalitá na plech, jen mouka, cukr, voda, olej, prdopeč + co dům dal. Můj dům dal jablíčka pokrájená na kostky, pytlík brusinek a tabulku čokolády na vaření nasekanou na hrubo. Ovoněla jsem to skořicí a bylo to moc dobré. Dala jsem ochutnat sousedce, tak jsem zvědavá, co na to řekne, ona je přes sladké fajnšmekr. :15:

  • sorong.1
    sorong.1, 22.1.17 09:10:00  
     

    Dneska gulášová polévka, kuřecí řízek v sýrovým těstíčku ze stehna a br kaše a na zítra kuličky z bůčku a kousku králíka. A protože bůčku bylo dost tak se peče kousek vedle k večeři. :15:

    • flegma1
      flegma1, 22.1.17 10:18:56  
       

      gyros kuřecí, salát z čína zelí, paprik, rajčete.. :4:

  • b.k.marie
    b.k.marie, 21.1.17 14:40:23  
     

    Bavorské vdolečky-smažíte na vařiči, nebo děláte v troubě?

    • flegma1
      flegma1, 21.1.17 14:46:49  
       

      já teda v troubě.
      a) maj kecy, že sou mastný
      b)je to pro mě míň práce :15:

      • dana.hoyerova
        dana.hoyerova, 21.1.17 17:29:10  
         

        Vdolky smažím na pánvi klasicky.Ale jednou za čas.Teď je dělávám občas kvůli Márince protože ta je miluje.S povidlama a tvarohem se zakysankou.Jinak Bělo všechno nejlepší k svátku pohodu a klídek.

        • sorong.1
          sorong.1, 21.1.17 17:39:21  
           

          Jojo, Maruško, ke svátku všecko nejlepší. :2:

          • b.k.marie
            b.k.marie, 22.1.17 09:35:09  
             

            Holky, děkuju moc.

      • fialovypetr
        fialovypetr, 21.1.17 18:01:37  
         

        Klasicky v kastrolu, v oleji, koblihy i vdolky by měly plavat nééé ??? Někdo dělá i ve friťáku...My nic takového, raději si doneseme z jíédelny... :4: :13:

    • Takometa
      Takometa, 21.1.17 18:35:10  
       

      Nedělám je tak často, takže na pánvi. :2:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 21.1.17 21:39:33  
       

      Smažené nemám ráda a v troubě to snad není bavorák.Vlastně je teda nemusím.Raději koblihy,ty jo :1: ,a připadá mi,že ty se nenacucaj.
      Ale nejspíš zkažený dojem z jídelen.Vždycky to bylo studený a mastný :9:

      • flegma1
        flegma1, 21.1.17 23:07:02  
         

        bavorák a kobliha se liší jen tím, jestli je marmeláda vevnitř, nebo namazaná na vrchu, néé?.. :7:

        • jarekrum
          jarekrum, 21.1.17 23:13:35  
           

          se voptej Babiše :6:

        • sorong.1
          sorong.1, 21.1.17 23:46:49  
           

          Bavorák má nahoře marmeládu a ještě šlehaný tvaroh :15:

          • flegma1
            flegma1, 22.1.17 00:02:14  
             

            no to už je jedno..ale těstem se snad od koblihy neliší?.. :7: :4:

            • sorong.1
              sorong.1, 22.1.17 07:07:57  
               

              Těsto bude stejný

              • b.k.marie
                b.k.marie, 22.1.17 09:38:34  
                 

                Já mám strach, že z trouby to bude taková obyčejná nenaplněná buchta. Asi nebudu riskovat a usmažím je v kastrolu jako koblihy. Navrch dávám povidla, tvaroh alžičku pribiňáka nebo sladkého hustého jogurtu. Vnučka je chce v úterý k obědu, tak musím oprášit recept, už jsem je nedělala ani nepamatuju.

                • flegma1
                  flegma1, 22.1.17 10:18:04  
                   

                  to je jedno, co se dá navrch..já preferuju marmeládu a šlehajdu, popř. šlehanej tvaroh. :4: povidla moc nemusím..

                  • Takometa
                    Takometa, 22.1.17 12:41:23  
                     

                    Dneska je všechno jedno, ale kdysi se dávala jedině povidla a na Moravě pak i jablečná a hrušková. Na ty babička nastrouhala domácí tvaroh, pocukrovala a navrch kopeček šlehačky. No já je snad taky budu muset udělat! :1:

                  • flegma1
                    flegma1, 22.1.17 13:28:25  
                     

                    jasně :4:

                • Takometa
                  Takometa, 22.1.17 12:35:14  
                   

                  Jasně, když už hřešit, tak jak se patří! :1:

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 22.1.17 12:49:14  
           

          Pravá kobliha je jiné těsto,i když taky kynuté,napřiklad:

          b.vdolky............ koblihy
          50 dkg mouky..........50
          2 dkg droždí.........2,5
          2 dkg tuku...........5
          2 lžíce cukru........5 dkg
          1 žloutek............8 !!!!
          1/4 l mléka...........2 dcl
          0...................1/2 dcl rumu

          • flegma1
            flegma1, 22.1.17 13:30:17  
             

            ješiš..tolik žloutků jsem tam teda nečekal. :1:

          • b.k.marie
            b.k.marie, 22.1.17 15:57:49  
             

            Tak sem dám recept co mám já. Používám místo váhy čtvrtlitrový hrnek.

            bavorské vd. koblihy

            polohrubá mouka 2,5 hrnku.............3 hrnky
            mléko 1,25 hrnku............půl hr.
            cukr 2 lžíce krystalu......2 lžíce
            droždí 2 lžičky..............kostka
            tuk půl kostky............2 lžíce
            vanilk.cukr 1 bal................. 0
            citronová kůra 1 lžička.............. 0
            špetka soli ano ................... ano
            rum 0 .....................2 lžíce
            žloutky 0 .....................2

            Olej na smažení a do oleje kolečka mrkve.

            • b.k.marie
              b.k.marie, 22.1.17 15:59:06  
               

              Hernajs-to jsem to šeredně napsala, ale vy si to přeberete.

              • Akyne
                Akyne, 22.1.17 17:00:59  
                 

                Jsem si to břebrala tak,že je to skoro stejný a ten rum bych dala do koblih i vdolků a basta :15:

                • EnnyForMe
                  EnnyForMe, 22.1.17 20:52:30  
                   

                  Rumem v těstě se nic nezkazí,a v těstech,která se smaží by měl zabraňovat nacucávání tuku.Nevím jestli ano,já ho tam dávám vždycky,tak nevím jak by bez něj.

              • EnnyForMe
                EnnyForMe, 22.1.17 20:49:47  
                 

                Jasně,že přeberem :4: Ty co jsem psala,jsou orig.cukrářské.Dražší,pracnější,ale lahoda :15: Jinak na koblihy je receptů asi jako na guláš :1:

  • flegma1
    flegma1, 21.1.17 14:21:22  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=2017012113.jpg

    • sorong.1
      sorong.1, 21.1.17 14:24:42  
       

      Hmm, copa je to za masíčko?? Vypadá to prudce jedle.. :15:

      • b.k.marie
        b.k.marie, 21.1.17 14:29:01  
         

        To vypadá na to koleno. Kousek by bodnul...

        • flegma1
          flegma1, 21.1.17 14:35:06  
           

          jo, je to koleno.. :2:

    • Erich352H
      Erich352H, 21.1.17 15:05:55  
       

      :1: To mi nedělej, kouknu na foto a mám hlad a hlavně chuť :15:

      • Erich352H
        Erich352H, 21.1.17 15:06:27  
         

        Knedliky máš domácí?

        • flegma1
          flegma1, 21.1.17 18:52:41  
           

          tak trochu napůl..z prášku plus vejce.. :1:

          • Erich352H
            Erich352H, 22.1.17 07:02:18  
             

            :1: Zajímavé, vypadaj moc dobře....já tedy dělám pouze domácí, jsem mlsnej.... :15:

            • flegma1
              flegma1, 22.1.17 13:35:09  
               

              houskový já taky, ale s kvalitou brambor je to dneska všelijaký, tak neriskuju..prodávaj několik druhů směsí a vesměs dobrý..když to je moc řídký, tak přidám krupičku a je to..vejce to zas trochu dobarví. hlavně to teda nejsou žádný volepený slizouni. :4:

              • sorong.1
                sorong.1, 22.1.17 14:21:13  
                 

                Bramborový dělám taky z pytlíku. Nepoznáš, že nejsou domácí. Tak proč se s tím plácat.

                • flegma1
                  flegma1, 22.1.17 14:49:08  
                   

                  přesně..a hlavně říkám..tím že nemám naskladněný brambory, tak se mi v pazouře dostanou do ruky různý a pak třeba do nich musím přisypávat mouku po kilech. :8: :15:

                  • sorong.1
                    sorong.1, 22.1.17 15:23:19  
                     

                    Já brambory mám, ale zas mi kolikrát chybí čas. Tohle se zamíchá a je to. :1: :4: