Kuchařka Mařka

Moderovaná diskuze | Kategorie: Gastronomie
sorong.1 (2018-02-24 18:30:55)Takometa (2018-02-24 18:14:20)Jackie0004 (2018-02-24 16:38:35)EnnyForMe (2018-02-24 14:40:39)Akyne (2018-02-24 14:18:37)fialovypetr (2018-02-24 14:17:33)dana.hoyerova (2018-02-24 13:42:23)ohnivazenaMagdalena (2018-02-24 13:23:10)flegma1 (2018-02-24 12:42:55)starabodlina (2018-02-24 12:35:55)Erich352H (2018-02-24 10:56:22)speranza57 (2018-02-24 10:52:00)jarekrum (2018-02-23 22:02:16)b.k.marie (2018-02-22 09:50:27)Jitka.L (2018-02-20 20:41:32)vanilka46 (2018-01-31 06:55:49)helena.manova (2018-01-29 07:43:46)SAMAN47 (2017-11-02 06:50:40)chantallka (2017-09-27 10:36:42)anina (2017-06-29 14:31:02)Zitaebr (2017-06-26 14:15:54)zapadlova.jana (2017-02-16 09:30:46)Rusalka (2015-11-11 15:54:49)
Kuchařka Mařka
Založeno: 6. 11. 2013 | Příspěvků: 38 506 | Členů: 28
Správci: Takometa (hlavní), b.k.marie

Vše okolo vaření, včetně rad našich babiček.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • Takometa
    Takometa, 24.2.18 13:08:51  
     

    Bůček je nejlepší takto i když zrovna z tohoto by ten řízek asi taky šel. My na to holt nejsme zvyklí, ale někdo dělá z bůčku řízky běžně. :4:
    https://takometa.rajce.idnes.cz/Peceny_veprovy_bucek,_moravske_hlavkove_zeli_a_bramborovy_knedlik#69D814B7C27183D890BD4830A1921353AEDE01C3F80A627AB2pimgpsh_fullsize_distr.jpg

    • dana.hoyerova
      dana.hoyerova, 24.2.18 13:42:22  
       

      Z bůčku máme nejraději moravské vrabce se zelím a knedlou a nebo špenátem a bramborovou knedlou.Když je to nakrájený tak se to i dobře vypeče takže nevadí i když je trochu tučnější.Ale jinak bůček moc nepoužívám leda pár kousků na uzení když se udí.Dřív to nějak tolik nevadilo ale čím jsme starší tak už toho tučného nějak míň ale zase ne úplně libové protože to je pak suché a jako dřevo.Takže přiměřeně přiměřeně jak by řekl klasik. :15:

      • fialovypetr
        fialovypetr, 24.2.18 14:17:32  
         

        To je senzace, na vrabce z bůčku a se špenátem jsem úúúúplně, ale úúúúplně zapoměl. Bude zítra, nekynuté, rohlíkové knadlíky jsou v mrazáku a o to je to jednodušší.
        Zašalo mě konečně chutnat !!!, jím na co mám chuť, cukr na 5,3, všechny prášky i inzulin a na hercnu mě zatrhli, jen vitamíny, sakra drahé!!! A tak asi těch 30 kilo zase nějak naberu.
        Mějte všichni krásný víkend a buďte zdravííííí.... :13: :4:

        • sorong.1
          sorong.1, 24.2.18 14:30:58  
           

          Tolik jsi zhubnul? :9: jestli ti chutná a můžeš tak si dej pěkně do nosu.

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 24.2.18 14:40:39  
           

          Paráda,bezva :4: :2: :2: :2:

        • Takometa
          Takometa, 24.2.18 14:51:57  
           

          To ti moc přeju, ale jen opatrně :2:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 24.2.18 14:39:04  
       

      Taky myslím,že toto je ta pravá varianta :4: :1: A s tím špenátem,nó :15: :15: :15: ,ale už je ten segeďák.

  • flegma1
    flegma1, 23.2.18 22:30:11  
     

    řízek je nej z krkovičky..z bůčku si ho nějak neumím představit.. :7: :4:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 23.2.18 22:40:33  
       

      Co bych pro radost neudělala,že? :1: Ale není to tak hrozné,jak ta představa.Nakrájíš plátky a naklepeš atd.On se ten tuk nějak vypeče.Šlo to,ale měla jsem hodně libový,masitý.

      • flegma1
        flegma1, 23.2.18 22:47:13  
         

        tak já vím, jde ledacos..když byl ten bůček hodně libovej, tak si to i představím..ale kdyby byl hodně tlustej, tak nééé.. :1:

        • speranza57
          speranza57, 24.2.18 10:44:51  
           

          Holandské řízky se taky dělají z bůčku, i když z pomletého a se sýrem, má to úplně jinou chuť, než kdybys pomlel třeba plecko.
          To si pamatuju, že když byl kdysi bůček za pár korun a eidam taky hodně levný, měli jsme holandské řízky velmi často. Dneska je to skoro přepych. :1:
          Když kluk ještě jedl maso a vyjížděl někam na výlet s grilováním, nakládala jsem mu naklepané plátky bůčku do marinády a říkal, že to bylo moc dobré. Asi ten tuk tam dělá svoje.

          • Takometa
            Takometa, 24.2.18 13:11:22  
             

            Kdysi byl ten bůček pěkně přerostlý, že se nedal pro děcka normálně použít, tak to byly holanďany často. Dnes je bůček tak někdy krásný, že je škoda z něj dělat holanďany. :1:

            • sorong.1
              sorong.1, 24.2.18 14:29:55  
               

              Dneska jsou ty prasata jiný. Ani krkovice nebývá tak prorostlá.

          • sorong.1
            sorong.1, 24.2.18 14:32:47  
             

            Bůček a kuřata, to jsme jeden čas měli pořád. Asi to bývalo levný a možná i jediný v obchodě, nevím. Ale když jsem byla malá fakt bylo období kdy jsme měli kuře snad denně.

  • flegma1
    flegma1, 23.2.18 22:10:55  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=2018022317.jpg
    na zítra.. :4:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 23.2.18 22:13:37  
       

      My měli minulý týden,ale klidně bych si zobla :1: :1:

      • flegma1
        flegma1, 23.2.18 22:27:01  
         

        jasně..já jí zejtra ještě vožehnu na křupavo.. :4:

    • Takometa
      Takometa, 23.2.18 23:21:05  
       

      Vydrží? :1: Já nevím, jestli bych odolala té vůni a celou noc ji měla před očima, mě by se snad o ní i zdálo! Já nemůžu takové dobroty dělat takto dopředu. :1:

      • flegma1
        flegma1, 24.2.18 00:36:21  
         

        :1: :1: musí vydržet..

    • sorong.1
      sorong.1, 24.2.18 06:57:26  
       

      Když už i ty děláš kachnu.. To bych tam mohla taky kus strčit :1:
      Ale dneska ne, dělám hovězí polívku a pstruha s bramborem.

  • starabodlina
    starabodlina, 23.2.18 21:37:11  
     

    Já dnes polévka hovězí s játrovými nočky, krůtí prsa prošpikovaná domácím špekem (ten voněl), pečená s kořenovou zeleninou. Příloha bramborový knedlík.

    • flegma1
      flegma1, 23.2.18 22:12:33  
       

      :2: dobrý..

  • jarekrum
    jarekrum, 23.2.18 21:19:37  
     

    :4: nákuk jestli vaříte!

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 23.2.18 21:25:32  
       

      Jo a do teď :1: :1: Segedín.PD přišel s tím,že by chtěl řízek z bůčku :8: ,prý se to dělá.Tak jsem koupila,ale dost libový,což asi nemělo být až zas tak.No,jde to,i se to dá jíst/já jen ochutnala :11: /a ze zbytku jsem udělala ten guláš :15: :1:

      • jarekrum
        jarekrum, 23.2.18 21:37:03  
         

        jj, segoš mám rád taky z bůčku, když je pěkně s kůží, ty pak všechny pěkně sežeru :15:

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 23.2.18 21:40:43  
           

          Jj,kůžičky jsou strašně zdravé a kdo to může,čím víc,tím líp.S tím bůčkem je to na mě moc tlustý,ale vepř.nožičky obírám :1:

          • jarekrum
            jarekrum, 23.2.18 21:50:49  
             

            bůček dneska je problém, musíš většinou hódně přimastit :1:

        • sorong.1
          sorong.1, 23.2.18 21:50:01  
           

          A já pitomá to vždycky stáhnu.. Takže i s kůží? To musím zkusit. :15:

          • jarekrum
            jarekrum, 23.2.18 21:51:37  
             

            :7: :7: :7:

          • EnnyForMe
            EnnyForMe, 23.2.18 22:02:17  
             

            Ona tam patří,i když jí někdo pak nejí.Váže to omáčku.

          • flegma1
            flegma1, 23.2.18 22:28:31  
             

            já teda taky kůži nemusím..určitě jí tam nedávám.. :8:

            • sorong.1
              sorong.1, 24.2.18 06:55:56  
               

              My taky ne, bůček s kůží peču to jo. A v té omáčce to bude jako když je uvařený ovar, tam ji taky můžu. Myslím že někdy hodně brzy bude segedín :1:

              • speranza57
                speranza57, 24.2.18 10:39:45  
                 

                Do segedínu taky dávám bůček s kůží, ale musí to maso být hodně do měkka uvařené. A kůže musí být bez štětin !!! :1: Kolikrát to holím holítkem, ostrým nožem a nebo opaluju nad plynovým hořákem, nesnesu tam jedinou štětinu. :1:

          • Takometa
            Takometa, 23.2.18 23:27:18  
             

            Kůže je výborná, ale musí se dobře upéct, aby křupala a nebyla jak žuhva. :15:

  • Erich352H
    Erich352H, 23.2.18 17:29:39  
     

    :1: Ahoj, zítra slavím svátek, mám hotové : Vepřový jazyk po Pekinsgku, marinované ledvinky, a peču domácí paštiku z husích jater, uzeného bůčku, s Provensálským kořením, Portským vínem, mandlema a pomeranči... :15: je celá zabalená v anglické slanině. :15: k tomu budou brusinky.. :15:

    • sorong.1
      sorong.1, 23.2.18 18:07:57  
       

      No páni to bude lahůdka. :2: husí játýrka

      • starabodlina
        starabodlina, 23.2.18 20:43:10  
         

        Dodatečně k tvému svátku vše nej, hlavně zdravíčko ať slouží.

        • starabodlina
          starabodlina, 23.2.18 20:45:05  
           

          Prosím, kdes sehnal husí jatýrka,to je delikatesa :15:

          • EnnyForMe
            EnnyForMe, 23.2.18 21:31:31  
             

            V Kaufu i Penny mají mrazená,husí,krůtí a kuřecí.Ono to vypadá stejně a cedulky mrňavé,tak to chce kouknout co je napsané na pytlíku :15:

            • starabodlina
              starabodlina, 23.2.18 21:51:24  
               

              Já kupují hlavně krůtí. Tak to budu hledat :7:

              • EnnyForMe
                EnnyForMe, 23.2.18 22:04:41  
                 

                Nemají je vždycky,ale občas je tam vidím a pěkné.

          • Erich352H
            Erich352H, 24.2.18 10:56:21  
             

            :1: V Kaufu, na Vánoce byly v akci, ano, jsou mražená, 400gr, a k nim jsem přidal játra z husy, co jsem měl na Vánoce :15: :15: :15:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 23.2.18 21:28:57  
       

      Tak všechno nejlepší k svátku :2: :2: My to máme taky doma a hezky za sebou Oldřich,Lenka,Petr :1: :1:

      • starabodlina
        starabodlina, 23.2.18 21:52:13  
         

        U nás máme Matěje :1:

      • flegma1
        flegma1, 23.2.18 22:11:46  
         

        ahoj Lenko.. :2: :4:

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 23.2.18 22:14:10  
           

          :2: :2: :2: :1:

    • Takometa
      Takometa, 24.2.18 13:16:19  
       

      Erichu, ty jsi Matěj? :7: Tak všechno nejlepší!

      • EnnyForMe
        EnnyForMe, 24.2.18 14:35:35  
         

        Já myslela,že Petr a zítra jen slaví :15:

  • Takometa
    Takometa, 23.2.18 12:28:49  
     

    Dnes polehku a bez masa - špagety se špenátovo-sýrovou omáčkou. :4:
    https://takometa.rajce.idnes.cz/Spagety_se_spenatovo-syrovou_omackou/#C2BE8ECE2B6AC8F3567FC57C03069A82BDBE6E44FF436D2C16pimgpsh_fullsize_distr.jpg

    • flegma1
      flegma1, 23.2.18 13:53:18  
       

      dobrý, ale maťo je maťo.. :15:

    • speranza57
      speranza57, 23.2.18 15:53:27  
       

      Mám v mrazáku zbytek té nivové omáčky z předvčerejška. Až bude nouze o čas, jen to rozmrazím a uvařím těstoviny. Mám vyzkoušeno, je to jedlé i po rozmrazení.