Kuchařka Mařka

Moderovaná diskuze | Kategorie: Gastronomie
Erich352H (2019-06-18 20:04:27)sorong.1 (2019-06-18 19:51:39)Alison (2019-06-18 19:49:57)Takometa (2019-06-18 17:45:40)EnnyForMe (2019-06-18 17:14:14)speranza57 (2019-06-18 17:11:55)dana.hoyerova (2019-06-18 13:24:25)Akyne (2019-06-18 12:43:02)ohnivazenaMagdalena (2019-06-18 10:15:36)b.k.marie (2019-06-18 10:14:49)baronka75 (2019-06-18 07:07:55)helena.manova (2019-06-18 07:02:39)starabodlina (2019-06-17 00:46:48)Jitka.L (2019-06-16 23:46:45)flegma1 (2019-06-16 22:38:32)majkanova (2019-06-11 20:37:44)debri (2019-06-10 14:23:25)Warthog (2019-06-05 17:52:57)Nemezis (2019-06-02 20:59:58)Evina (2019-06-02 11:56:14)fialovypetr (2019-05-28 19:10:01)Jackie0004 (2019-05-17 20:25:54)jarekrum (2019-05-14 22:16:16)
Kuchařka Mařka
Založeno: 6. 11. 2013 | Příspěvků: 60 169 | Členů: 35
Správci: Takometa (hlavní), b.k.marie

Vše okolo vaření, včetně rad našich babiček. I když je vaření prioritou této skupiny, lehce se dotýkáme i jiných témat. Jsme dobrá parta, tak si to můžeme dovolit.

fialovypetr zůstává nadále s námi jako čestný člen in memoriam.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • Erich352H
    Erich352H, 18.6.19 16:03:30  
     

    Pozdní oběd či brzká večeře? Až do nynějška sem neměl na teplé jídlo chuť, před chvílí sem už dostal hlad (naposledy sem snídal) :1: :1:
    Jo, a na fotce je i pívo :15:
    http://www.yoom.cz/img/280kaxef.jpg
    http://www.yoom.cz/img/651hchsc.jpg
    Omáčka je spíš oranžová, byla dělána jen z čerstvých ,spařených a oloupaných rajčat, papriky pálily a daly jí ten správný šmrnc a zahuštěna pernikem.... :15:

    • Erich352H
      Erich352H, 18.6.19 16:04:20  
       

      :1: :1: Jo, zejtra na ni dorazí Marek..dostal mi, nechce knedlik ale kolínka!! :7: :7: :15:

    • speranza57
      speranza57, 18.6.19 17:11:54  
       

      No páni, ale ty knedlíky jsou tedy výstavní !!! :7:

      • Erich352H
        Erich352H, 18.6.19 17:20:05  
         

        No sou to ty moje, v páře dělané.....

        • Alison
          Alison, 18.6.19 19:29:14  
           

          Ty jsi fakt gurmán,ty by jsi si rozumněl se zeťákem.Tedy naším.U nás dnes Jagrováky a večer ,světe div se,nudle s mákem (domácí,hrubá mouka).Sice byly trochu přitvrdlý,ale nikomu nic není. :1:

  • Alison
    Alison, 18.6.19 11:36:58  
     

    Musím poděkovat Kometce,dala jsem ven ty trojlístky,jen 2 sazeničky, koukáme jak jojo,ono se to krásně samo rozrostlo(foto),napřed to stávkovalo a pak najednou taková úroda :15:

    • Takometa
      Takometa, 18.6.19 12:31:24  
       

      To jsou nezmaři, že? :15:

      • Alison
        Alison, 18.6.19 13:20:37  
         

        Jsou krásný,ze dvou cancourků.

        • Takometa
          Takometa, 18.6.19 13:33:16  
           

          A před mrazem šup s tím do sklepa, my vůbec nezalíváme. Na jaře po mrazech stačí jen vyndat ven, pak mají zálivku rády. Když mají dostatečně velký květináč, můžou tam být klidně pár roků a pak i nadále, stačí jen jim trochu odlehčit odrýpnutím.

          • Alison
            Alison, 18.6.19 19:49:57  
             

            Mirek kolem nich chodí a pořád,to je z Afriky,to se jim daří,to je exotika :1:

  • Erich352H
    Erich352H, 18.6.19 10:29:19  
     

    Tak těsto kyne :15:

  • helena.manova
    helena.manova, 18.6.19 07:02:39  
     

    Pěkný den kuchaříčci,já dnes sekanou,zelí,br

    • Erich352H
      Erich352H, 18.6.19 07:58:04  
       

      :1: Já zadělám těsto na kynutý knedliky a k nim ty pálivý plněný papriky s rajskou :15: Tady je „pračka" :9: Přeji všem také pěkný den...

      • b.k.marie
        b.k.marie, 18.6.19 08:51:17  
         

        Já zbytek králíka z mrazáku, knedlík, zelí. :2:

        • Takometa
          Takometa, 18.6.19 12:44:23  
           

          U nás po dlouhé době glazovaná mrkev s dušeným hovězím krčkem a bramborem. :15:

    • speranza57
      speranza57, 18.6.19 09:40:00  
       

      Nekamenujte mě, ale já jsem si usmažila obyčejné řízky z vepřové panenky ! :1: Na moje zuby to je značka ideál, jsou jak máslíčko, nádherně to pokoušu, už jiné řízky (kromě kuřecích) pro sebe nebudu dělat. :1:

      • Alison
        Alison, 18.6.19 09:56:56  
         

        Ty jo, dnes mám volno..,holky vaří,od Petra jeho řízky.Šla jsem dokoupit zeleninu a protáčely se mi oči.To snad není pravda, příští rok tu budou záhonky a celer a petržel.Za dva celery 50 Kč, strašný.

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 18.6.19 10:25:36  
           

          Zážitek,co? :10: Všechno,ale už úplně všechno je strašně drahé :9: :9:

          • Alison
            Alison, 18.6.19 10:36:13  
             

            Ennynko,jsem úplně naštvaná, blbá petržel..15 Kč,takže, další rok, záhonky a hotovo....Obdivuji tě,už se těším,až budu doma a postaráme se o to.Když žila mamka,bylo všechno,já to flákla,mám jen rajčata.Nestíhám,jsem 5 dní mimo.

            • EnnyForMe
              EnnyForMe, 18.6.19 10:51:23  
               

              Není obdivovat co :5: ,mám 6 rajčat v kýblech :1: :1: Zahrada jak hrom,ale žádná půda,jen taková ta horská luční.Tak že,zahrada je park a i na ty blbý rajčata si musím koupit substrát :14: A štve mě to,protože jinak záhonek se zákl.zaeleninou pro nás dva by byla brnkačka.

              • EnnyForMe
                EnnyForMe, 18.6.19 10:58:38  
                 

                ...tady se pěstoval jen len a pásla zvířata :5: Ani ta hnusná řepka tady nevyroste :14: :1: :1: :1: :1:

                • speranza57
                  speranza57, 18.6.19 11:11:59  
                   

                  My jsme měli na zahradě děsnou jílovici, žluté lepidlo naprosto bez humusu. Chlap někde sehnal hnůj a pár Tater se skrývkou ornice + párkrát jsme zaseli hořčici, kterou jsme potom zaryli a nakonec z toho byla docela dobrá zem. Pěstovali jsme tam všechno, co jsme chtěli jahody, rajčata, brambory....
                  Ale bylo nejdřív potřeba dost práce a taky financí.

                  • EnnyForMe
                    EnnyForMe, 18.6.19 11:55:50  
                     

                    Asi ani tohle tady,to by ty záhonky lidi měli.Je to taky místo od místa.Na pološinách jsou i nějaká pole s nějakou pícninou na krmení pro dobytek.Kousek níž už je všechno.Tady byli vždycky tkalci,skláři,dřevaři a dobytek a to svoje pak dole měnili za ostatní věci.
                    A i kdyby to šlo,tak dneska už bych do toho nešla :8: :1:

            • dana.hoyerova
              dana.hoyerova, 18.6.19 13:24:24  
               

              Jo petržel pažitku a libeček mám na dvoře na záhonku blízko vchodu.To musí být.Žádnou velkou údržbu to nevyžaduje a roste to samo. Když jsem ještě bydlela v Praze tak jsem měla libeček roky v plastovém škopku na lodžii a pažitku a petrželku v truhlíku.Dá se to mít i ve městě.Nikdy jsem nekupovala tu olezlou a napůl zvadlou petrželku v obchodě.:2:

      • b.k.marie
        b.k.marie, 18.6.19 09:59:32  
         

        Naďo, jaképak kamenování, my si děláme řízky z panenky už aspoň dva roky. Teď v sobotu tu máme sešlost, grilujeme, každý něco přinese, já naložím řízky z panenky. Je to hned, bez nějakého odpadu, měkké, prostě super. :4: A člověk si na tom pochutná. :4:

        • speranza57
          speranza57, 18.6.19 11:13:56  
           

          No já jsem to zkusila poprvé a jsem nadšená. Měla jsem to v mrazáku, akční zboží z Billy. Já jen, že někdo by to považoval za hřích, protože panenka se většinou dělá jako minutka.

          • sorong.1
            sorong.1, 18.6.19 11:28:41  
             

            Já trochu jo :1: ale třeba až nebudu mít čím kousat tak to budu dělat taky :1:

            • Takometa
              Takometa, 18.6.19 11:36:36  
               

              To není o kousání, řízky z panenky jsou strašně dobrý! :1:

              • EnnyForMe
                EnnyForMe, 18.6.19 11:57:43  
                 

                To jsou,ale stejně nikdy neodolám,když tu panenku mám,jí nezminutkovat :14: :1: :1:

                • sorong.1
                  sorong.1, 18.6.19 12:06:39  
                   

                  No právě. Jím to skoro syrový :1:

                  • Takometa
                    Takometa, 18.6.19 12:41:18  
                     

                    Já zas naopak, někdy prostě neodolám a ty řízečky z ní udělám. :1: Jen zlehka klouby prstů promnout silný plátek masa, ukrojeného jak na biftek, jen posolím a promastím olejem a nechám v misce, až těsně před smažením obalím a smažím takové vyšší řízečky a ne nějak dlouho, krásně se prosmaží a jsou křehoučké. Nahoru citrón a k tomu dobrý brambor, nebo luxusní salát - vynikající! A když se smaží na ghí, je to ještě lepší! :1:

                  • sorong.1
                    sorong.1, 18.6.19 13:57:39  
                     

                    Děláš mi chutě. Úplně to vidím a mám na to chuť. :1:

    • sorong.1
      sorong.1, 18.6.19 10:11:35  
       

      Já dnes na tom víně, už to bude trochu uleželé. Tak snad to bude dobrý v tom blázinci tady v práci jeden světlý okamžik. :1: :1:

  • Takometa
    Takometa, 17.6.19 18:24:25  
     

    Od pečení jsem ustoupila, že prý zítra chlapi donesou jahody. :4: Tak aspoň palačinky. :2:
    https://takometa.rajce.idnes.cz/Palacinky_s_ostruzinovou.../#DSC_1485.jpg

    • Erich352H
      Erich352H, 17.6.19 18:29:23  
       

      :9: :8: Že sem vůbec na to klikal.....já tak mám rád sladké :1: Jen ta šlehačka mi tam chybí,jak sou úžasné, jako z nej restaurace :15:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 17.6.19 22:51:53  
       

      Krásný,dala bych si :1:
      A zítra budou papr.+rajada+knedlík,Erich mě naladil :14: :1: :1: :1: :1:

      • Takometa
        Takometa, 17.6.19 23:08:20  
         

        :1:

      • Erich352H
        Erich352H, 17.6.19 23:16:48  
         

        :1: :1: :1: A máš pálivý slovenský,ty pravý, jako já?? :15:

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 18.6.19 10:20:16  
           

          To nemám :9: ,tak musí stačit ostřejší omáčka :15:

          • Erich352H
            Erich352H, 18.6.19 12:46:53  
             

            :1: :1: Taky dobré.... :15:

  • Erich352H
    Erich352H, 17.6.19 12:10:40  
     

    Tak a mám hrnec rajčatový vomáčky s pálivejma slovenskejma plněnejma paprikama, ještě chybí knedlik, ale je tu takový děsný vedro, že až zítra brzo ráno :15: :15: :15: Foto samo dám, ale až zejtra, komplet... :15:

    • Takometa
      Takometa, 17.6.19 12:41:38  
       

      K paprikám s rajskou se u nás vždycky jedla rýže. :15: Na plnění mám taky raději pálivé.

      • speranza57
        speranza57, 17.6.19 16:02:04  
         

        U nás knedlíky, protože rýže už byla uvnitř v té náplni. :1: A děda rýži moc nemusel, s knedlíky byl spokojený.

        • Takometa
          Takometa, 17.6.19 16:57:43  
           

          Já tam rýži nedávám, jen úplně výjimečně. :15:

          • Erich352H
            Erich352H, 17.6.19 16:59:04  
             

            :1: Já taky ne, a jedině s knedlikem :15: :15: :15: :15:

        • sorong.1
          sorong.1, 17.6.19 18:26:13  
           

          Rýži nedávám spíš strouhnu kousek sýra.

          • Erich352H
            Erich352H, 17.6.19 23:17:53  
             

            :7: To neznám,ale může bejt dobrý, příště určo zkusím, páč vod tebe vše dobré..... :15: :15: :15:

            • sorong.1
              sorong.1, 18.6.19 04:20:11  
               

              :2: jen trochu do toho masa :2:

  • sorong.1
    sorong.1, 17.6.19 12:10:03  
     

    Měla jsem ten bůček. Jak se venku ochladilo tak fakt úplně sednul :2:

    • Erich352H
      Erich352H, 17.6.19 12:11:37  
       

      :7: :7: Ochladilo?? :8: :7: tady už vod rána výheň a modro...příjemně tu bylo včera do oběda.... :15: :15:

      • sorong.1
        sorong.1, 17.6.19 12:17:02  
         

        Ráno bylo 15 a teď pořád máme v práci otevřený okna a nechcípeme vedrem :1: takže za mě ano, ochladilo :1:

        • Erich352H
          Erich352H, 17.6.19 16:24:15  
           

          To tu bylo včéra. :15:

    • Takometa
      Takometa, 17.6.19 12:38:44  
       

      U nás 26°C, dá se už žít. Dnes se dojídalo ze včera, jen jsem přismažila k tomu salátu kedlubny a sýrové placičky se žampiony. :2: