Potíže se zuby

Poradna pro všechny, co se chtějí dovědět něco o zubech, potížích s nimi a o zlepšení stavu svého chrupu.
Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!
Ahoj já sem měl pořád problémy u mojí staré zubařky, všechno odflákla. Pěkně sem se vytočil a odešel k mladé, hezké co mi spravila všechny zuby musím doporučit pokud jste z Prahy
http://derm.salius.cz/lekar/barbora-marsikova/Hlavní je také chodit pravidelně na konzultace. Já chodím k https://www.dsmile.cz/ a jsem spokojená :)
Tahle diskuze je docela sranda. :) Trochu mi to připomíná jednu, kde někdo popisoval, jak někde vyčet, že si stačí zuby čistit pitím bramborové šťávy... Jenom se tam hrozně divil, proč se mu teda kazej zuby. :D Plně vybavená ordinace sice neroste na stromě, takže není moc přírodní, ale práci odvede taky. Jinak pokud byste hledali dobrou ordinaci na Moravě, tak zkuste https://www.mikrodentalstudio.cz/inpage/o-nas/
Všechny fermentované výrobky hlavně obsahují kopec histaminu (resp. histidinu), což je prozánětlivý hormon, takže doporučovat jejich častou konzumaci je opravdu rada jak stehno. Mno ... papír a internet snesou téměř vše, že.
A mimochodem, kysané výrobky (hlavně mléčné) výrazně zhoršují některá onemocnění a řekla bych, že jich není zrovna málo. Krom toho bylo prokázáno, že kasein (obsažený samozřejmě i v kysaném mléce) podporuje vznik a růst rakoviny ve všech jejích stádiích (zdroj: T.C.Campbell - Čínská studie ... což je opět mimochodem největší a nejúplnější studie stravy, životního stylu a nemocí v dějinách biochemie.)Jak se říká, jez vše, ale s mírou. Jak určit tu míru, to už se ale neříká. :15:
Čínany bych nebral doslova, spousta věcí v tradiční čínské medicíně jsou jen domněnky. Zrovna o té knize se v angličtině dají najít pochybnosti.Histamin je látka nacházející se přirozeně v lidském těle. Podílí se na vyvolání zánětlivé ( obranné) reakce na různé podněty. Vzniká působením bakterií z aminokyseliny histidinu. Z buněk je uvolňován ...
Už jsem to tu dával, tak ještě jednou: Kdo nechce mít potíže se zuby, musí nejméně dvakrát týdně večer, konzumovat stravu, která obsahuje živé kvasinky mléčného kvašení! Jsou to zejména tyto potraviny:
Domácí kysané mléko, doma kvašené zelí, nebo okurky.To je skutečnost, kterou si každý může ověřit. Ti, kteří při čistění zubů plivou krev, nebo mají už bolesti, velice rychle potvrdí, jak je to účinné.
Kdyby to byl vědecký fakt, psali by o tom zubaři. Takhle člověk něco bude zkoušet, co mu může naopak ublížit. Pokud mu to pomůže, pak stejně neví, co mu skutečně pomohlo, v tomhle případě, jestli to opravdu byly ty mléčné kvasinky a nebo například jen placebo.
Zkušená platí. A zubaři by byli sami proti sobě. Utíkaly by jim kšefty. Ublížit to nemůže, protože tyhle kvasinky jsou "přátelské".
Jenže ne vždy se experimentovat vyplatí. To je jako když se propaguje, jak wobenzym léčí. Přitom to není lék, ale doplněk výživy a žádný důkaz o tom, že to skutečně léčí, není, protože není vyloučeno placebo.
Pokud člověk mléčné kvasinky vyzkouší a nic se neděje, fajn. Ale aby si tím člověk ublížil(a nemusí jít jen o zuby), tak to za ten risk nestojí. Aspon teda ne pro mne. Tudíž, pokud se do toho někdo pustí, měl by počítat s možným rizikem, třeba i proto, že může být alergik.Ano, jsou známy případy, kdy i "blbé" mléko ublížilo: alergie, interakce s léky, které člověk bere. Není těžké použít Google, že? Upozornil jsem tě na to, že to není prokázané, co ty tvrdíš, zbytečně... Své jsem k tomu napsal, opakovat dokola, co jsem už napsal, mi nepřináší žádný smysl. Kdo chce, ten si najde plná fakta, kdo nechce, ten bude věřit tomu, co se mu hodí.
Alergie na mléko, je něco úplně jiného. Kdo je na mléko alergický, může použít kysané zelí, nebo okurky. Jedná se o kultury mléčného kvašení A musí to být vědecky podložené? Nestačí, když je to mnohokrát vyzkoušené, s velmi pozitivním výsledkem? Dokonce znám případ s vyvinutým dentálním chobotem, kdy byl do chobotu opakovaně aplikován lák z kysaného zelí, a došlo ve velmi krátké době, prakticky do rána, k odeznění všech potíží. Co chceš pořád zkoumat, když je ověřeno, že to funguje? :8:
freekarol: Tak si zajeď do Krumlova, podívat se na mumie mnichů, a dalších zesnulých. Všichni mají všechny zuby, a bez zubního kazu. Tenkrát byla konzumace kyšky a dalších potravin, konzervovaných mléčným kvašením, každodenní záležitostí.
Ty jsi prostě jedinec, který je přesvědčen, že to co jej neučili ve škole, že neexistuje. :15:
Ano, je. Můj otec miloval kysané mlíko a pil ho několikrát do týdne. Na všech zubech měl korunky a můžeš hádat, co pod těmi korunkami ... Z těch zánětů mu vypadávaly vlasy ve velkém, než se přišlo na to, z čeho to má.
Ale klidně si lemtej kyšku a třeba vodu z kysaného zelí. Blbej seš na to dost. S prominutím.
Nejlepší kšeft je pacient bez problémů, který přijde jednou za půl roku na prevenci. Ne hodiny strávené nad prací, kterou pojišťovna nezaplatí, musí si ji doplatit pacient...a nedej bože když přijde člověk co na zuby totálně kašle a zubař mu spravuje zuby pořád dokola...se fakt nevyplatí a je to hodně demotivující pro samotného zubaře...
Zrovna dneska jsme se s kolegou bavili o tom, jestli jsou někde zveřejněny ceny, které platí pojišťovny za výkony ... to je preventivní prohlídka tak dobře placená? Co třeba trhání zubů? Dřív o něm zubaři nechtěli ani slyšet, a dneska se zuby trhají jak na běžícím pásu, co jsem si tak všimla (bohužel i ze své zkušenosti) ..
A jinak si myslím, že zubařům může být šumák, jestli něco platí pojišťovna nebo pacient - pokud je ten pacient aspoň trochu při penězích, tak to většina z nich neřeší. :8:Ano, jsou. https://webevzp.blob.core.windows.net/media/Default/dokumenty/ostatni/vyse-uhrad-ambulantnich-stomatologickych-sluzeb.pdf
Nekoukejte ale jen na ceny. Musíte brát v úvahu čas, který stomatolog daným výkonem stráví. Preventivní prohlídka se vyplatí hlavně díky tomu, že je oproti jiným výkonům časově nenáročná a za jednotku času dobře placená. A zdravé zuby u pacienta mě osobně těší a nehrozí syndrom vyhoření...
Problém je, že úhrady pojišťovny jsou v mnoha případech směšné a v případě třeba amalgámové plomby nepokryjí stomatologovi ani náklady na materiál, natož čas strávený jejím zhotovením...samozřejmě za předpokladu použití kvalitního materiálu a dobře odvedené práce, která vyžaduje tak 45min. práce. Za částku hrazenou pojišťovnou dokáže plombu zhotovit jen ten, který udělá pořádnou prasárnu - použije dnes již zastaralý nekvalitní materiál a bude hotový za 15 min....a 15min nemůže stačit ani přeborníkovi světa.
Asi jedinou možností, jak udělat kvalitní amalgámovou plombu bez doplatku, je udělat ji ve ztrátě (zaplatí mi jen pojišťovna, nebudu chtít doplatek), ale o ten rozdíl zdražím nadstandardní výkony - bílé plomby, bílé korunky, implantáty, atd...
Dalším velkým problémem je úhrada výkonů u dětí... je potřeba jim věnovat více času než dospělým a dětské výkony jsou hrazeny opravdu ve směšných částkách... takže pokud se někomu nelíbí doplatky u stomatologa, není to jeho vina ani hamižnost - je to problém pojišťoven. Není pak divu, že tolik stomatologů ani nemá smlouvu s pojišťovnami, protože přistoupit na jejich podmínky je opravdu buď nemožné nebo velmi složité...Hm, díky za info, tak to jsou opravdu hodně nízké ceny .. už chápu, proč se tak moc doplácí. Ten systém je úplně na prd, peníze v něm mizí v nějakých černých dírách.
A teď mi teda tím spíš není jasné, proč zubaři tolik trhají, když o tom dřív nechtěli ani slyšet. To je nějaký nový trend - nedostává se nám zubařů, a bezzubí pacienti nebudou tolik otravovat .. ? :))Co se extrakcí týče, tak mi to přijde právě naopak :) dnes už existují moderní materiály i postupy, kterými se dá zachránit i zub, který byl před několika lety na odpis... :) o každý zub, který se dá zachránit, bojujeme :) ovšem pokud by ten zub byl jen zdrojem dalších obtíží a ohrožoval jiné zuby (což je většina osmiček, zuby se špatným parodontem, s nálezem na kořeni a se špatnou kořenovou výplní a mohla bych pokračovat...), tak je extrakce nejlepší a mnohdy i jediné řešení...
"Právě naopak" ti to přijde maximálně tak proto, že jsi mladá, máš nulovou zkušenost z minulosti, a nemáš proto s čím srovnávat. Nic ve zlém, ale nemyslím, že by učebnicová moudra někoho zajímala, praxe je obvykle o něčem úplně jiném. Škoda, že už tu není zakladatelka tohoto fóra, od té se dalo dozvědět spoustu praktických věcí, a lidi tady díky tomu diskutovali ..
Nicméně teď ještě přemýšlím nad tím důvodem změny přístupu k trhání, myslím, že jsi na to kápla tou poznámkou o času stráveném opravou nemocného zubu. Zrovna posledně jsem v křesle ležela celé tři hodiny, byla to už třetí návštěva, a zub stále není hotov. Takže je jasné, proč ho původní zubařka doporučovala k vytržení. On asi málokdo ty peníze za vyléčení a pročištění zubu dá, takže to zubaři berou poněkud paušálně a radši trhají.
A jinak, na základě svojí (a nejen svojí) zkušenosti můžu říct, že každý zub s ošetřenými kanálky a s korunkou je potenciálním zdrojem problému do budoucna, a nemá to nic do činění s tím, jak pečlivě byly či nebyly ty kanálky ošetřeny. Výskyt zánětů je dán prostředím uvnitř organismu a typem stravy, a nikoli tím, jak dobře si někdo čistí nebo nečistí zuby, což je jakási současná módní zubařská teorie. A zuby s korunkama ty záněty zevnitř přitahují jak magnet.
No nic, mějte se tady fajn. :15:
Jde o mikrobiální kompetici, do určité míry dokážou tyto bakterie "soupeřit" s patogenními bakteriemi v dutině ústní... Spoléhat se na to je ale hloupost. Pokud bude mít člověk v puse zoo a bude věřit tomu, že jeden kefír obden ho zachrání, tak to ho opravdu nespasí. Základ v péči o ústní zdraví je správné mechanické čištění kartáčkem a mezizubním kartáčkem. Strava - složení a odstup v konzumaci je až na dalším místě.
Krom toho laktobacily (ač samy nepůsobí žádné onemocnění v dutině ústní) jsou ukazatelem prostředí v dutině ústní - žijí v kyselém prostředí, které není v dutině ústní žádoucí. Kyselé prostředí je důsledkem fermentace sacharidů bakteriemi, tyto jimi vyprodukované kyseliny naleptávají sklovinu a způsobují zubní kaz.
Dobrý den,ač mám léta báječnou zubařku,tak v poslední době se jí nějak práce na mém chrupu nedaří….nejenže se mi vydrolucí blomby,ale naposled můstek na dva zuby za 8.500 nejenže 4 x již vypadl,ale způsobil mi zánět tak velkého rozsahu,že jsem neviděla na oko a vypadala jako Qasimodo…..a to 2 x za sebou……museli mi v ataku dělat resekci….ale stále to není ono,na skousnutí nepříjemný,hýbá se a na titanový trn za 12 tisíc se necejtím,vím,že bych to nesnesla….teď se vůbec nedivím herečlá a umělkyním,že sice pro krásu podniknou i bolest,ale ta je tak ničí,že kolikárt si sáhnou i na život,v lepší začnou pít a práškovat….uf,je mi z toho na nic...
:7: :7: :7: :7: :11: To je sstrašnýýý..jen číííst :5: :11: ...čéééče...na to ale by měla být záááruka...co je to za blbku :9: :11: ....kdyby to člověk věděl...tak by tam byl nechodil :6: ...ale jak se to člověk jinak dovíí...než vlastní zkušenností :6: ...tak přeju,aby Ti něco dobréého poradili...vyměnit zubaře..snad....ale ta reklamace už by se na něj nevztahovala :11: :11: :11: to je strašnýýý děvenko moje třííbarevnááá♪♪hi :4: :6: