Vegetariánství a zdravá strava

Moderovaná diskuze | Kategorie: Gastronomie
herbertboss (2016-12-05 17:17:30)anina (2016-12-05 16:57:54)Zdebra (2016-12-05 16:38:34)V.Ivuska (2016-12-05 12:58:57)Nik-ky (2016-12-05 01:20:06)vlkovamarka (2016-12-03 19:51:23)alusasilas (2016-11-30 23:30:29)nevimzevim (2016-11-24 18:33:04)nordic.pride (2016-11-21 22:24:19)Yggdrasil (2016-09-09 12:09:54)helena.manova (2016-08-28 07:14:06)nemse (2016-08-15 21:12:17)chenrezig777 (2016-08-07 13:34:45)e.vick.a (2016-06-28 04:05:40)otilrak (2016-06-27 20:32:21)josef-hrebicek (2016-06-02 23:39:21)LuXa (2016-04-11 10:07:03)andie418 (2015-10-22 23:41:51)vladislavsima (2015-06-21 09:19:59)roman.espanol (2015-05-13 00:04:19)Eseter (2015-03-30 13:38:11)Mona (2015-03-24 11:42:10)Cho (2015-03-07 00:33:23)
Vegetariánství a zdravá strava
Založeno: 24. 12. 2008 | Příspěvků: 2 318 | Členů: 44
Správci: nevimzevim (hlavní)

http://www.goveg.cz/ http://otevrioci.cz/http://www.svobodazvirat.cz/

Vegetariánem se člověk může stát z důvodů:
1) etických
2) zdravotních
3) ekologických
4) filozofických a náboženských


OBSAH MINERÁLů A ŽIVIN V POTRAVINÁCH - databáze:
http://www.nutridatabaze.cz/vyhledavani-potravin/podle-skupiny/

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • zenika
    zenika, 5.12.16 16:55:53  
     

    Zkoušeli jste už červenou čočku po Bulharsku?

    I velká cibule , nakrájet, zpěnit na oleji.
    Přidat 2 papriky na kostičky ,
    Konzerva loupaných rajčat nebo 2 větší čerstvá nakrájet,
    podusit asi 5 minut.
    2 lžičky solčanky , bazalka , provensálské bylinky,
    šálek vody, šálek loupané červené čočky. Vařit do rozvaření čočky ( asi 12 minut).Zahustit 1 lžicí hladké mouky , rozmíchané v půl hrnku sojového mléka , ještě povařit 5 minut. Dosolit podle chuti.
    Jídlo voní jako lečo , je dobré teplé s chlebem. Hodí se k tomu i nějaký vege - karbanátek. Dobrou chuť !

    • anina
      anina, 5.12.16 16:57:53  
       

      Báječný recept - udělám kamarádům :2:

    • herbertboss
      herbertboss, 5.12.16 17:17:29  
       

      lečo jsem nikdy nemusel, je to jedno z mála jídel co fakt nejím.. dělám to podobně bez papriky a toho koření, místo něj kari

      • zenika
        zenika, 5.12.16 19:36:26  
         

        Taky lečo zrovna nemusím , ale tohle jídlo mi chutná. :2:

  • anina
    anina, 3.12.16 12:13:21  
     

    Všem vegetařům pěkný víkend! :2:

    • herbertboss
      herbertboss, 3.12.16 16:54:38  
       

      Pěkný víkend všem :)

      • anina
        anina, 3.12.16 18:41:56  
         

        advent je ten správný čas...masožrouti by se měli vystříhat masa...třeba některý z nich prohlédne a přestane si zaneřáďovat tělo hnijícím masem! :4:

        • herbertboss
          herbertboss, 3.12.16 18:49:54  
           

          Třeba, stačí když ho budou všichni jíst střídměji

          • anina
            anina, 3.12.16 18:58:46  
             

            máš pravdu,Američanům za život zůstává ve střevech až 8 kg masových zbytků. :11:

            • V.Ivuska
              V.Ivuska, 5.12.16 12:58:56  
               

              fujky :5:

  • zenika
    zenika, 28.11.16 16:10:03  
     

    Lilek pro ty, kteří nejí "trojobal" :
    Lilková kolečka (předem posolené a vypocené) lehce osmahnout na oleji, potřít rozetřeným česnekem, na každé položit kolečko rajčete a posypat strouhaným sýrem. Upéct v troubě , ne dlouho, aby se sýr nespálil. Chutná s brambory nebo jen s chlebem.

    • anina
      anina, 28.11.16 17:15:14  
       

      Bingo! :2:

    • herbertboss
      herbertboss, 28.11.16 18:20:30  
       

      zní skvěle

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 1.12.16 04:36:02  
       

      ..tohle jsem už zkoušela a je to výborný :4: :2:

  • anina
    anina, 26.11.16 11:55:21  
     

    Taky vám kamarádi u hospody na horách říkají - my jdem na gulášek-Ty se můžeš napást venku....dobráci :1:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 26.11.16 16:51:30  
       

      ...tohle mi teda neříkají :1: většinou jdeme na pizzu a rozdělíme se :2:

      • anina
        anina, 26.11.16 17:50:15  
         

        Nemám pizzu ráda,nejím to,dneska se hodně připravuje doma i venku/rest./,pro mě to není-dávám si tzv.přílohy=brambory+zelenina/ovšem ne tzv.grilovaná nacpaná grilovacím kořením/.Kde jste jedli nejhorší jídlo? :7:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 27.11.16 01:35:47  
           

          pizza není tak špatná, a když si ji uděláš doma tak si na ni můžeš dát kde co.. a třeba se zbavíš i zbytků.. pokud nějaké jsou :1: :1:
          nejhorší jídlo.. každé jídlo v restaurací má své chyby... ale nejhorší je, když tam naserou spoustu bujonu a k tomu hodně soli... fuj.. málo solíme tak je to hned znát

          • anina
            anina, 27.11.16 12:43:49  
             

            Dubičky nad Portou Bohemicou.Děs-vysušený losos/vedený jako čerstvý-evid.rozmrazený/,rozvařené brambory,zelenina zasypaná grilovacím kořením-to vše plavalo v omastku.Naprostý hnus! :9:

    • herbertboss
      herbertboss, 27.11.16 17:05:13  
       

      No ze začátku jim to přišlo vtipné, teď už lidi kolem mě jedí více rostliných jídel

      • anina
        anina, 27.11.16 17:51:04  
         

        Jasně,kamarádi žertují,ale,když jim udělám vege-jídlo jen mlaskají...zachraňuju talíře! :4:

  • anina
    anina, 25.11.16 13:58:32  
     

    Pomoc! Ztratila-spíš smázla-jsem recept na lilkové řízečky.Trojobal je jasný,ale - má se nějak vymačkat voda a solit to předem? Děkuju :2:

    • herbertboss
      herbertboss, 25.11.16 17:54:24  
       

      Netuším

      • anina
        anina, 25.11.16 18:24:04  
         

        Už jsem dostala radu..děkuju :2:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 25.11.16 19:01:01  
       

      když tam necháš tu vodu tak ten lilek zhořkne.. takže bych řekla, že je potřeba před každém vaření posolit, aby pustil vodu :2:

      • anina
        anina, 25.11.16 19:54:04  
         

        Přesně to byla ta rada a bylo to moc dobré...drželi se,aby nelízli talíře! :2:

        • V.Ivuska
          V.Ivuska, 25.11.16 20:37:41  
           

          :4: lilek je dobrej, taky bych si ho mohla s něčím udělat :2:

          • anina
            anina, 25.11.16 23:54:45  
             

            Dělala jsem to kamarádům,já bych trojobal nejedla... :2:

            • V.Ivuska
              V.Ivuska, 26.11.16 00:12:42  
               

              jj, to já taky ne :1:

  • anina
    anina, 19.11.16 10:31:26  
     

    Co dneska budete papat?A o víkendu? :7:

    • herbertboss
      herbertboss, 19.11.16 10:51:32  
       

      Bramboračka vyhrála nad pečením zeleniny

      • herbertboss
        herbertboss, 19.11.16 10:51:43  
         

        A co ty?

        • anina
          anina, 19.11.16 10:57:34  
           

          Já dnes pro kamarády podle receptů z Kuchařky Mařky - tam mi dávají senzační recepty! :2:

          • herbertboss
            herbertboss, 19.11.16 11:04:57  
             

            A konkrétně?

            • anina
              anina, 19.11.16 11:09:18  
               

              Je jich hodně - upraví je pro mě na veget.způsob..mrkni tam - Kuchařka Mařka. Nebo pošlou na Vzkazovník.:2:

              • herbertboss
                herbertboss, 19.11.16 13:04:57  
                 

                Já myslel co budeš konkrétně vařit, já recepty nepoužívám...

                • anina
                  anina, 19.11.16 13:36:10  
                   

                  Lilkové řízečky potom zapékané+amer.brambory+kopec salátu. :2:

                • anina
                  anina, 19.11.16 13:41:32  
                   

                  Ale na recept na rybu-pokud jíš-se podívej... :3:

                  • herbertboss
                    herbertboss, 19.11.16 14:47:17  
                     

                    Ryby nejím ani kuřata :)

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 19.11.16 12:44:44  
       

      halušky se zelím a uzeným masem.. vege to rozhodně není, ale kdyby se to nahradilo uzeným tofu tak by to mohlo být dobré :1:

  • anina
    anina, 16.11.16 20:41:41  
     

    Jak skladujete zeleninu?Všichni říkají - nedávej do ledničky ani chladničky...takže kupujete ob den čerstvé? :7:

    • V.Ivuska
      V.Ivuska, 17.11.16 14:19:37  
       

      my ji dáváme do lednice.. proč by tam nemohla být?

    • herbertboss
      herbertboss, 17.11.16 14:31:03  
       

      Když nemáš sklep? A záleží taky jakou

  • anina
    anina, 6.11.16 10:53:01  
     

    Dneska si dělám listové těsto - placku,na to špenát s osmaženou cibulkou/nasucho/,zavinu a upeču.Dobrota.Zítra chci guláš podle receptu Herberta..už se těším,jednou jsem to uvařila a bylo to moc dobré! :2:

    • herbertboss
      herbertboss, 6.11.16 12:31:11  
       

      Sežeň si tu hlívu :)

      • anina
        anina, 6.11.16 15:32:11  
         

        Už mám zamluvenou čerstvou :2:

        • herbertboss
          herbertboss, 6.11.16 19:49:12  
           

          Ideální :) taky si myslím že se takové jídlo na podzim hodí, dnes jsem měl výbornou hokaido polévku, která mi sedí na tuhle dobu taky

          • anina
            anina, 8.11.16 13:01:40  
             

            Dneska jsem uvařila guláš s hlívou - musím se pochválit-nedá se jinak - chutnalo mi to moc!Dokonce i kamarádi,kteří po včerejší oslavě u mě přespávali snědli všechno všecičko!!! a chválili!/tak snad ne jen ze slušnosti/ :2:

            • herbertboss
              herbertboss, 8.11.16 17:33:19  
               

              Já budu dnes hlívu s porkem, a asi rýže nebo kuskus...
              Dobře že chutnalo, budou se k tobě rádi vracet :)

              • anina
                anina, 9.11.16 11:42:29  
                 

                Byli moc překvapení,že nebylo maso,ale nesmírně pochvalovali!Tak čerpám další a další recepty a snad budu sklízet uznání - vlastně díky vám tady.Takže děkuju! :2:

                • V.Ivuska
                  V.Ivuska, 9.11.16 12:44:18  
                   

                  když jsem ho dělala poprvé také nevěřily, že s hlívou to může být tak dobré.. :1:

                  • anina
                    anina, 9.11.16 12:46:00  
                     

                    Přesně tak - byli úplně ohromeni!A kamarádi,co přišli druhý den...jen chrochty chrochty... :2:

                  • V.Ivuska
                    V.Ivuska, 9.11.16 12:48:30  
                     

                    :1: to je dobře :4: :1: