Recepty

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
Kaiserwalder (2017-07-25 10:40:56)PivniHmota (2017-07-25 08:43:44)milada948 (2017-07-24 17:57:41)ala31 (2017-07-24 11:50:57)19Blesk (2017-07-23 14:24:55)EnnyForMe (2017-07-23 10:44:26)SAMAN47 (2017-07-22 13:29:46)jakub.vandrovec (2017-07-20 13:59:05)Zidane (2017-07-17 15:34:29)alusasilas (2017-07-16 11:57:15)starabodlina (2017-07-15 22:39:05)dracek.60 (2017-07-15 15:51:27)ohnivazenaMagdalena (2017-07-14 22:08:22)Stepanka (2017-07-13 00:00:26)jarekrum (2017-07-09 22:23:50)Jackie0004 (2017-07-07 10:35:06)Andulka (2017-07-06 11:41:06)flegma1 (2017-07-02 12:44:44)s.k.u.b.j.a.r (2017-07-02 07:07:34)kobylatko (2017-05-28 15:05:05)vale.r46 (2017-05-11 08:41:31)missisfine (2017-05-10 18:01:42)boubelka (2017-04-24 22:11:25)
Recepty
Založeno: 18. 9. 2011 | Příspěvků: 43 461 | Členů: 59
Správci: dracek.60 (hlavní), jarekrum, s.k.u.b.j.a.r

Vaříme , pečeme a radíme si dál.
http://www.imagehosting.cz/?v=1098735658.jpg
Není zde zakázáno klábositi i o jiných věcech,než je vaření .

http://www.restaurant-guide.cz/recepty.html

http://www.home-made.cz/?view=flipcard
http://delamesitosami.cz/ DĚLÁME TO SAMI
**NÁSTĚNKA** http://www.imagehosting.cz/?v=1219153499.jpg

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 13.7.17 18:00:21  
     

    Nu, ráno se mně zadařilo ulovit průběrného srnce, slabého ročka. Jaksi zatouchal, tak jsem uložil játra do mléka a zítra z nich udělám paštiku. Na másle opeču cibuli, kousky jater, zavoním tymiánem a rozmarýnem, osolím, opepřím, přileju víno a koňak, odpařím alkohol a nechám zpěnit maličko smetany. Ještě teplé rozmixuju, poté přidávám kousky másla, než dosáhnu požadované konzistence a ještě jednou přejedu mixérem najemno. Propasíruju přes cedník, naplním skleničky, zaleju rozpuštěným máslem a nechám vychladnout.

    • dracek.60
      dracek.60, 13.7.17 18:01:57  
       

      tříroček by nebyl už dobrej co :1:

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 13.7.17 19:12:29  
         

        Ale byl, jen by se musela zvolit adekvátní příprava.

        • dracek.60
          dracek.60, 13.7.17 20:23:42  
           

          sem zaslechl že dost smrdí ale nemám zkušenosti

          • EnnyForMe
            EnnyForMe, 13.7.17 20:40:20  
             

            Kozel,no :1: :1: Ono srnčí maso má samo osobě ostřejší vůni,a ty játra mají takový dost,no.Ale to jen samotná syrová.Kdo s tím umí,jako píše JV,tak ta pašika z toho je moc dobrá.

            • dracek.60
              dracek.60, 13.7.17 21:37:25  
               

              no nemám dodavatele ,naposledy sem měl srnčí guláš a byl výbornej :1:

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 13.7.17 22:17:49  
             

            U srnčí zvěře by to musel být opravdu starý kus. Mořidlo ale vytáhne všechno.

            • dracek.60
              dracek.60, 13.7.17 22:23:18  
               

              co myslíš mořidlem ?? mlíko ??

              • jakub.vandrovec
                jakub.vandrovec, 13.7.17 22:35:07  
                 

                Mléko, ideálně kyselé, je skvělé hlavně na vodní zvěřinu, ze které vytáhne "rybí" zápach. Příkladem budiž lyska, ta se bez naložení do mléka moc jíst nedá. Mléko se také používá na játra z jakéhokoli druhu zvěře. Mořidla jsou o fous tvrdší metoda, obecně vzato je mořidlo svažená voda s octem nebo vínem, zeleninou a kořením. Prvkem odstraňujícím nežádoucí aroma je zde kyselost - ale pozor, nesmí se to přehnat! Zvěřinu z kusů do dvou let není nutné mořit prakticky vůbec, u starších neuškodí Nutrii a jezevce dávám do mořidla vždy.

                • dracek.60
                  dracek.60, 13.7.17 22:37:02  
                   

                  nutrii znám mladá nemá chybu tedy z chovu

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 13.7.17 22:43:42  
                     

                    Nutrii jedině z chovu, ty z volnosti jsou plné parazitů.

                  • dracek.60
                    dracek.60, 13.7.17 22:49:57  
                     

                    už nemám chov skončil ale bylo to lepší než králík

                  • alusasilas
                    alusasilas, 15.7.17 15:46:59  
                     

                    Nutrie jsou výborný. Kamarád je kdysi choval, takže jsem měla dodávku. Jen mně je musel dávat bez hlavy, nelíbily se mi ty vyceněný zuby :1: :1:

                  • dracek.60
                    dracek.60, 15.7.17 15:51:26  
                     

                    jo červený zoubečky ,ty sou furt po zahradě, hlavy packy a ocásky vařil sem je pesanovy :1:

  • ohnivazenaMagdalena
    ohnivazenaMagdalena, 12.7.17 22:22:56  
     

    Když byla řeč o cibuláku.... https://www.youtube.com/watch?v=X8cTEh_mn7U

  • jakub.vandrovec
    jakub.vandrovec, 12.7.17 17:12:19  
     

    Našel jsem zajímavou věc.

    Polévky

    Nejčastější byla pravděpodobně forma polévky nebo vývaru:

    Francouzská chroustová polévka z 19. století

    Na rozpuštěném másle usmažte libru (454 g) chroustů (bez křídel a nožiček), poté je zavařte do kuřecího vývaru, přidejte telecí jatýrka a podávejte k topince s pažitkou.

    Česká chroustová polévka

    1/4 kg chroustů (pro 6 osob) ve studené vodě omytých vhoď do horké vody, přidej všechnu kořínkovou zeleninu, kmínu, trochu soli a nechej v ní zapěniti jemně sekanou zelenou petržel. Vodu z chroustů sceď, zalij jí připravenou zásmažku a nechej chvíli povařiti. Pak zakvedluj do polévky 2 žloutky se 6 lžícemi husté smetany.

    • dracek.60
      dracek.60, 12.7.17 17:51:43  
       

      no dřív se vařilo co příroda dala :1:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 12.7.17 19:43:08  
       

      No fujtajbl,bléé :14: Ale samý protein,to jo :1: :1: :1:

      • dracek.60
        dracek.60, 12.7.17 19:57:45  
         

        hlad je hlad :1:

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 12.7.17 20:06:49  
           

          Tak ten já mám jen když je něco dobrého :1: :1:

          • dracek.60
            dracek.60, 12.7.17 20:23:19  
             

            :1: :1: :1: kdo ví jak to chutná :1:

            • EnnyForMe
              EnnyForMe, 12.7.17 20:29:30  
               

              Nebuď měkej a zkus to.Pak nám vypravuj a klidně přeháněj :1: :1: :1: :1: :1:

              • dracek.60
                dracek.60, 12.7.17 20:31:34  
                 

                nemám chrousty ale už dávno tak říkáme polévkovému koření :1: :1: :1:

                • EnnyForMe
                  EnnyForMe, 12.7.17 20:35:34  
                   

                  Maggi,jo?No moc bych za to nedala,z čeho to teď dělají :1: Zlaté ČSN normy,kdy se dělalo z kostí.

                  • dracek.60
                    dracek.60, 12.7.17 20:41:27  
                     

                    ten název je hodně starej :1: :1: tak 1975

                  • EnnyForMe
                    EnnyForMe, 12.7.17 20:42:51  
                     

                    Však taky nejsem žádnej zajíc :1: :1: Bohužel teda :9:

                  • jakub.vandrovec
                    jakub.vandrovec, 12.7.17 20:46:49  
                     

                    No, norma je hezká věc, realita byla poněkud jiná :1: Tohle řeším libečkem, skvělá bylinka.

                  • dracek.60
                    dracek.60, 12.7.17 20:46:57  
                     

                    klídek :1:

                  • EnnyForMe
                    EnnyForMe, 12.7.17 20:58:54  
                     

                    Byla jsem kdysi na exkurzi,výroba um.střívek a toho Maggi právě.A ta realita byla překvapivě pozitivní.
                    A libeček,jj,skvělý :4: A mám ho ráda taky v leču,a dávám i trošku do bramborového salátu.A králíkům,když se zdá že se moc nehrnou v žrádlu :1: Na zimu si tu nať mrazím.

                  • dracek.60
                    dracek.60, 12.7.17 21:04:28  
                     

                    libeček dávám do brambor když se vařej :1: :1:

                  • EnnyForMe
                    EnnyForMe, 12.7.17 21:24:06  
                     

                    Komu voní,tak se dá strčit leckam :2: Nevím,ten problém doma nemáme,ale prý kdo má dráždivý žlučník,tak s přídáním libečku do jídla může i hřešit.

                  • dracek.60
                    dracek.60, 12.7.17 21:24:48  
                     

                    :1:

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 12.7.17 20:24:15  
             

            Když je hlad, je i husa dobrá :1:

            • dracek.60
              dracek.60, 12.7.17 20:26:05  
               

              no já ti nevím :-)
              husa ale upečená :1:

            • EnnyForMe
              EnnyForMe, 12.7.17 20:27:53  
               

              No ani nemluv !!!! :1: :1: :1: Dieta to je moje :1: :1:

              • dracek.60
                dracek.60, 12.7.17 20:29:26  
                 

                bude lyght :-) bůčíček v sobotu se zelíčkem :1:

  • Stepanka
    Stepanka, 12.7.17 17:04:03  
     

    Zdravím a jdu na restart....čaouky :4:

    • dracek.60
      dracek.60, 12.7.17 17:52:04  
       

      ahojky sestřulko :4:

  • EnnyForMe
    EnnyForMe, 12.7.17 11:43:11  
     

    Držíte hladovku,nevaříte,nebo co? :7: :1: :1: :1: :1:
    http://www.imagehosting.cz/?v=cimg04jpj.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=cimg04hkh.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=cimg05gwg.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=cimg05wtw.jpg

    • Stepanka
      Stepanka, 12.7.17 13:16:50  
       

      Máš krásné nádobí, :7: nebudeš se vdávat? :1: :1:

      • EnnyForMe
        EnnyForMe, 12.7.17 14:54:51  
         

        Jéé,Štěpánko,to fakt už ne :1: :1: Jo cibuláček :2: Leckdo se diví,že ho nemám jen vystavený,ale normálně používám.Ale nemám potěšení z věcí,které neslouží a člověk si jich neužije.Mám ho celou dobu a při slušném zacházení,je beze změny.Je to kvalitní výrobek.Chybí mi akorát jeden dezertní talířek,na který mi spadl skl.půllitr.Ale dokoupila jsem,jen je malinko jiný,jde to :15: :15: :15:

        • Stepanka
          Stepanka, 12.7.17 16:16:55  
           

          To je velká chlouba kamarádky z Mělníka :15: :15:

  • jarekrum
    jarekrum, 4.7.17 22:16:40  
     

    placičky z krůtího s mexickou kukuřicí + nový brambor + TO
    http://www.imagehosting.cz/?v=img000lil.jpg

    houskový koule s anglickou
    http://www.imagehosting.cz/?v=img000prp.jpg

    králík na víně + houskový koule
    http://www.imagehosting.cz/?v=img000sls.jpg

    předek z králíka na košt (telka 5)
    http://www.imagehosting.cz/?v=img000yqy.jpg

    snídaně v trávě
    http://www.imagehosting.cz/?v=img000kmk.jpg

    :15: :1:

    • dracek.60
      dracek.60, 4.7.17 22:23:04  
       

      :1:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 4.7.17 22:27:07  
       

      Špagety jsi zatajil.Vedle jsou i špagety :1: :1: :1:

      • ohnivazenaMagdalena
        ohnivazenaMagdalena, 5.7.17 10:00:05  
         

        prý se "netrefil" a píchnul to někam jinam..... :4:

        • dracek.60
          dracek.60, 5.7.17 10:03:54  
           

          :1: :1: :1:

        • Zidane
          Zidane, 7.7.17 03:59:52  
           

          A dostal za to od manželky pár facek :1:

  • s.k.u.b.j.a.r
    s.k.u.b.j.a.r, 2.7.17 07:07:33  
     

    Slepičí polévka z drobením, nové brambůrky a řízečky (mnoholi) z kérkovičky. Kdo chce i smažený sýr si může poručit. :4:

    • dracek.60
      dracek.60, 2.7.17 09:37:07  
       

      polifku tu mám hovězí a vepřoknedlozelo

    • flegma1
      flegma1, 2.7.17 12:42:40  
       

      Dobrý. :15: