Recepty

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
EnnyForMe (2017-06-26 20:30:12)dracek.60 (2017-06-26 18:58:56)Erich352H (2017-06-26 17:26:24)Zidane (2017-06-26 12:40:46)PivniHmota (2017-06-26 12:19:56)milada948 (2017-06-25 17:42:11)alusasilas (2017-06-25 10:47:45)jakub.vandrovec (2017-06-24 19:20:37)Jackie0004 (2017-06-24 16:50:34)SAMAN47 (2017-06-23 15:12:43)s.k.u.b.j.a.r (2017-06-22 18:47:20)ohnivazenaMagdalena (2017-06-21 22:03:07)Stepanka (2017-06-20 11:30:27)19Blesk (2017-06-19 19:12:10)jarekrum (2017-06-18 23:20:08)flegma1 (2017-06-18 14:28:56)starabodlina (2017-06-17 23:29:23)Kaiserwalder (2017-06-08 18:07:03)kobylatko (2017-05-28 15:05:05)vale.r46 (2017-05-11 08:41:31)missisfine (2017-05-10 18:01:42)Andulka (2017-05-04 14:34:44)boubelka (2017-04-24 22:11:25)
Recepty
Založeno: 18. 9. 2011 | Příspěvků: 43 401 | Členů: 60
Správci: dracek.60 (hlavní), jarekrum, s.k.u.b.j.a.r

Vaříme , pečeme a radíme si dál.
http://www.imagehosting.cz/?v=1098735658.jpg
Není zde zakázáno klábositi i o jiných věcech,než je vaření .

http://www.restaurant-guide.cz/recepty.html

http://www.home-made.cz/?view=flipcard
http://delamesitosami.cz/ DĚLÁME TO SAMI
**NÁSTĚNKA** http://www.imagehosting.cz/?v=1219153499.jpg

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • dracek.60
    dracek.60, 26.6.17 18:58:32  
     

    https://www.tradicnirecepty.cz/omacka-z-hribu/
    mám mražený ale to nevadí dneska ji spáchám bude na zítra :1:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 26.6.17 20:30:11  
       

      Stavím se !!! :4: :1: :1: :1:

  • madame.Corall
    madame.Corall, 25.6.17 19:48:37  
     

    Odlehčené bramboráky? Vsaďte na sezam

    Bramborák je výtečná záležitost, ale co si budeme povídat, do zdravé stravy rozhodně nepatří. Chcete mít o něco menší výčitky? Přidáte-li do těsta dvě lžíce sezamových semínek, nebo část mouky nahradíte ovesnými vločkami, máte hned lehčí variantu. Pro extra jemnost i křupavost do těsta můžete vmíchat i lžíci tvarohu.

    Bramboráky ve zlatavém kabátku

    Určitě jste už někdy zkusili bramborák s cuketou, nebo se zelím. Jenže co taková mrkev? I ta se totiž hodí! Stačí před smažením do těsta nastrouhat jeden kousek, což výslednému pokrmu dodá netradiční a zajímavou barvu.

    • dracek.60
      dracek.60, 25.6.17 19:50:43  
       

      dávám mlíko a taky křupou :1:

  • dracek.60
    dracek.60, 23.6.17 22:57:28  
     

    https://prosvet.cz/domaci-horcice-jakmile-se-naucite-podle-tohoto-receptu-obchode-si-jiz-uz-urcite-nekoupite/?utm_source=FB&utm_medium=s13&utm_campaign=prosvet

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 24.6.17 11:40:58  
       

      To je docela jednoduché :7: Ale proč bývá na hořčici napsáno plnotučná?Jestli semínka obsahují tuk třeba jako slunečnice a do některé je dřív vylisují a do jiné ne?

      • dracek.60
        dracek.60, 24.6.17 11:42:30  
         

        tak to nevím ale na streamu v Jídle sro najdeš výrobu jako takovou ,komplet

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 24.6.17 12:33:56  
           

          Stream ne.Využití olejnatých plodin.Hořčice bílá má 35% tuku,ostatní druhy méně. :15:

          • dracek.60
            dracek.60, 24.6.17 13:34:21  
             

            je to jen zajímavá věc jak se dělá :1:

            • EnnyForMe
              EnnyForMe, 24.6.17 16:09:03  
               

              Jj,koukla jsem :4: :2:

  • s.k.u.b.j.a.r
    s.k.u.b.j.a.r, 22.6.17 18:43:12  
     

    Uzená makrela z Polska. Pomazánka na zítra bude... Možná. Na zítra... :1: :1:

    • dracek.60
      dracek.60, 22.6.17 19:21:17  
       

      možná ,to je to :1:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 23.6.17 11:47:07  
       

      Taky tam pro ně jezdíme,máme to kousíček.Jsou čerstvé,krásně zlaté,voní na dálku a bez hlavy :15:Úplně jiné,než ty zavařené v igelitu.

  • Stepanka
    Stepanka, 20.6.17 11:30:27  
     

    Vy tady lelkujete??.....já nevím kam skočit dříve :9:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 20.6.17 11:49:04  
       

      Taky,tak to jsme dvě,jestli tě to uklidní :9: :9: :1:

    • dracek.60
      dracek.60, 20.6.17 15:57:24  
       

      lelkujeme ??,copak na to máme čas ??

  • jarekrum
    jarekrum, 18.6.17 22:28:47  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=img000wqw.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=img000crc.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=img000ysy.jpg

    :15:

    • dracek.60
      dracek.60, 18.6.17 22:33:21  
       

      dobře to vypadá :4:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 18.6.17 22:44:51  
       

      :7: no teda!!! :4: :15: :15:

      • dracek.60
        dracek.60, 18.6.17 22:49:05  
         

        provokuje co ?? :1:

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 18.6.17 22:52:07  
           

          No,to jsou přímo umělecká díla :1:

          • dracek.60
            dracek.60, 18.6.17 23:02:45  
             

            já vím umí :1:

    • s.k.u.b.j.a.r
      s.k.u.b.j.a.r, 22.6.17 18:47:19  
       

      :10: :10: :10: Nejde tohle zažalovat??? :7: Jako týrání??? :4:

  • jarekrum
    jarekrum, 18.6.17 22:27:57  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=img000uwu.jpg
    brknedle + jáhlový pukance: 2 větší vařbrambory, 2 syrový vypocený brambory, 1 vejce, 1 žloutek, 2 na kostičky na másle opečený rohlíky, hrst jáhlový pukance, list špenát, sůl, hrubá mouka jen aby vzniklo těsto jako na brknedle, vařit asi 20-25 min. podle tloušťky a jeto :15:

  • jarekrum
    jarekrum, 18.6.17 22:27:09  
     

    zkouška grilu
    http://www.imagehosting.cz/?v=img000jpj.jpg
    :15:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 18.6.17 22:45:36  
       

      Funguje :1: ,parádní :2:

  • dracek.60
    dracek.60, 18.6.17 11:14:31  
     

    http://www.info.sk/sprava/130965/video-sledujte-co-sa-stane-s-touto-tortou-ked-ju-roztocite/?utm_source=Facebook&utm_medium=FacebookPages&utm_campaign=Top&utm_content=aaze20170618

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 18.6.17 11:23:33  
       

      :7: přímo až strašidelnej :1: :1: :1: :1:

  • dracek.60
    dracek.60, 17.6.17 13:37:11  
     

    http://www.imagehosting.cz/?v=img201ded.jpg
    chlupáče ,zelí Křimice,pečené plecko :1:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 17.6.17 19:05:26  
       

      Jj,ty jsou pěkný,já ráda tyhle větší :2:

      • dracek.60
        dracek.60, 17.6.17 19:14:02  
         

        no já sem je udělal i trochu inovací sem dal ,přidal sem trochu krupičky ,dal polohrubou mouku část těch (asi5)brambor sem rozmixoval ostatní nastrouhal na robotu takže hrubší ,vypotil slil přidal vajíčka mouku krupičku a nejsou tvrdý což mě potěšilo ani se nelepěj na zuby ,jo kápl sem tam olej a lžíce sem namáčel v horký vodě :-D

        • EnnyForMe
          EnnyForMe, 17.6.17 19:27:06  
           

          Ty alchymisto :1: :1::15: ,jrupička nafoukne,já dávám i čás k mouce do br.knedl.

          • dracek.60
            dracek.60, 17.6.17 20:18:40  
             

            :1: :1: :1: :1:

            • EnnyForMe
              EnnyForMe, 17.6.17 23:50:14  
               

              Hihi,krupička :1: , a nafoukne ty knedlíky :1: :1: :1: Jsem to musela upřesnit.

              • dracek.60
                dracek.60, 17.6.17 23:59:24  
                 

                jasně ,nejsou tak tvrdý :1:

    • jarekrum
      jarekrum, 17.6.17 22:28:17  
       

      ...a to se vošíval jak prvnička! :6:

      • dracek.60
        dracek.60, 17.6.17 22:31:44  
         

        depá jen hledal inspiraci :1:

  • dracek.60
    dracek.60, 16.6.17 20:42:40  
     

    jestli máte někdo nějaký recept na chlupatý knedlíky než je základní dejte ho sem :1: :1:

    • EnnyForMe
      EnnyForMe, 16.6.17 21:31:20  
       

      No buď se dělají jen ze syrových brambor,nebo s přidáním o trochu menšího množství vařených.Já osobně mám ráda s přidáním těch vařených,nejsou to pak takové broky :1: :1:

    • jarekrum
      jarekrum, 16.6.17 21:40:33  
       

      Draku, syrový brambory nastrouhat najemno,trochu vosolit, nechat vypotit a vymačkat vodu pak nastrouhat vařený den předem, vejce, sůl a hrubou mouku já dávám tak dvě PL oleje pak to proženu přes cedník do vaříci osol. vody a je to! no a pak do zelíčka a vomastit, k tomu trochu uzenýho bo i kachní stehno není marný :1:
      http://www.imagehosting.cz/?v=chlupatsez.jpg

      ilustrační ze zahrady :15:

  • flegma1
    flegma1, 12.6.17 21:34:40  
     

    vyndám kližku.. :4: gulage..

    • dracek.60
      dracek.60, 12.6.17 21:53:02  
       

      udělej z ní svíčkovou :1:

      • flegma1
        flegma1, 14.6.17 15:40:41  
         

        na vomáčky neni čas.. :14: :15:

        • dracek.60
          dracek.60, 14.6.17 16:29:45  
           

          a co je guláge ?? :1: :1: :1:

      • jakub.vandrovec
        jakub.vandrovec, 14.6.17 21:34:10  
         

        Technicky vzato není svíčková omáčka, ale šťáva :15:

        • dracek.60
          dracek.60, 14.6.17 21:35:19  
           

          no pokud by si ji nezahušťoval tak možná :1:

          • jakub.vandrovec
            jakub.vandrovec, 14.6.17 21:47:29  
             

            I zahuštěná. Omáčka v původním slova smyslu se připravuje z vývaru. Z výpeku to je šťáva.

            • dracek.60
              dracek.60, 14.6.17 21:48:23  
               

              no jo ale tak záleží na tom jestli svíčkovou vaříš nebo pečeš :1: :1: :1: :1: