Programování - diskuze a rady do života

Otevřená diskuze | Kategorie: Počítače a elektro
lario (2016-12-03 13:47:12)Sten (2016-11-25 23:09:53)g.beret (2016-11-25 20:35:33)mistr-flanwen (2016-11-22 20:06:12)A.C.Dupin (2016-10-19 16:50:23)Agustinenn (2016-10-07 10:01:46)Dupla (2016-01-10 19:29:49)mnavii (2015-06-15 16:35:49)GZ23 (2015-04-02 12:52:01)BloodAndVomit (2015-03-05 17:31:50)Domovnik-317 (2014-10-01 05:39:15)Palistina (2014-09-03 18:05:33)Priest (2012-12-16 19:16:30)
Programování - diskuze a rady do života
Založeno: 26. 5. 2011 | Příspěvků: 102 | Členů: 13

Programujete? A programujete rádi? Buďte s námi kamarádi :D

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • mistr-flanwen
    mistr-flanwen, 22.11.16 19:42:26  
     

    Neznáte nějaký dobrý vyhledávač kromě Googlu?

    • Sten
      Sten, 22.11.16 20:00:08  
       

      DuckDuckGo pro angličtinu. Seznam pro češtinu.

  • Agustinenn
    Agustinenn, 1.10.16 20:40:46  
     

    Ahoj, potřebovala bych s něčím pomoct. Moc, moc, moc prosím

    • lario
      lario, 6.10.16 20:30:27  
       

      Možná by to rovnou chtělo napsat s čím :)

  • padlolos
    padlolos, 11.9.16 13:49:23  
     

    Zdravim,
    nemá někdo ponětí kde se dá najít stránka, která by se zabejvala technickou stránkou propojení podnikovýho systému s Babišovým paskvilem EET? Já zoufale gůglim už rok a nejsem schopen se dopídit ničeho lepšího, než že ten systém s tim musí spolupracovat a musí splňovat podmínky zákona. Na to by blbej nepřišel, že to spolupracovat musí, ale NIKDO neřekne JAK a hlavně S ČIM to musí spolupracovat. Jaký jsou TECHNICKÝ požadavky, abych věděl, jestli mi to půjde propojit s podnikovým softíkem?
    Znám ukrutnou spoustu podniků, který jsou dosud zcela závislý na MS DOS, což je taky problém můj. Jestliže musim dělat důrazný změny systému celý akciový společnosti i s pobočkama po celý republice, tak to nebude záležitost na půl hodiny!!! Na stránkách ministerstva je taky možnost napsat dotaz, ale odpověď je typicky vládně-úřednická:
    "Je pouze na konkrétním podniku, jaký software použije, jenom musí splňovat ustanovení zákona..." :1: :1: (chybí blijící smajlík)
    U nás si sami upravujeme svoje programy jazykem FoxPro2 a jsme s celopodnikovym systémem plně soběstační, ale nevíme CO a hlavně JAK máme dělat s tim systémem EET. Nemůžu vědět co a jak mám upravovat, když nemám tušení co to má umět!!!

    • lario
      lario, 12.9.16 19:47:41  
       

      Zdravím, první dotaz do googlu, druhý odkaz a mám to, nevím jak jste to googlil.

      http://www.etrzby.cz/cs/it-vyvojar

      hodně štěstí při realizaci :)

      • padlolos
        padlolos, 14.9.16 22:57:56  
         

        Díky, přesně tohle jsem získal těsně než jsem se šel kouknout sem. Nejspíš to tam v době mýho gůglení ještě nebylo, už je to ňákej čas.

  • Adalbert
    Adalbert, 11.2.15 13:29:49  
     

    Zdravím vespolek! Mám problém s phpmailerem: odesílání jednoho formuláře trvá cca půl minuty. Nejedná se ale o SMTP odesílání, phpmailer využívá hostingu, na kterém je formulář umístěn. Nedá se někde pomocí php nastavit, aby se na výsledek odesílání nečekalo? Soubor php, který odesílá na mail formuláře je zde http://goo.gl/Q1qHz7 Díky za jakoukoli radu!

    • lario
      lario, 5.3.15 16:54:04  
       

      Obrátil bych se spíš na hosting, ať to opraví na své straně, mail() na půl minuty opravdu není normální.

      Jinak by se to dalo vyřešit ajaxovým requestem, on si na pozadí doběhne a nečekat, jak dopadne. Uživatel se ale v takovém případě nikdy nedozví, že ten vzkaz třeba neposlal.

  • HideoKojima
    HideoKojima, 14.11.14 12:19:11  
     

    Říkají vám něco názvy jako Far Cry, Assassins Creed, Mafia či Crysis? Pak naštivte nově založené forum https://www.diskutnici.cz/forum/3259-pc-games/ a pochlubte se se svými herními zážitky :4:

  • odler
    odler, 2.11.14 05:47:48  
     

    http://computerworld.cz/internet-a-komunikace/html5-se-po-osmi-letech-dockal-finalni-verze-51508

  • Winetou
    Winetou, 2.10.14 23:59:42  
     

    Ahoj, dnes mi prisel notebook z bazaru a bohuzel jsem se asi napalil. Kdyz pocitac zapnu a jentak chvili brouzdam na netu,tak to jde,ale zkousel jsem si zahrat hru a hned se to vyplo. Az potom mi doslo,ze vubec nehuci vetracek... Stahnul jsem si speedfun,ze se kouknu na nejaky nastaveni,ale tam se mi vubec zadnej vetrak neukaze. Pouze teploty... Ktery jsou kolem 70 stupnu, coz je mi jasny,ze je moc. I kdyz jen zapnu pc, kdyz je vychladly a najedu do biosu,tak se to zacne hrozne hrat a vypne se to do peti minut. Pri spusteni mi to pise the system has detected that a cooling fan is not operating correctly... A po entru pro zmenu.. The smart hardisk check has detected an imminent failure. To ensure not data loss, please backup the content immediately and run the hardisk test in system diagnostics. To je asi hodne zly,co? Je to HP Pavilion g6 4Gb Ram, Processor: AMD A-Series A6-4400M
    Graphics Adapter: AMD Radeon HD 7520G. Nevim co s tim a bojim se,ze ho muzu rovnou vyhodit.

    • lario
      lario, 3.10.14 00:34:04  
       

      Mely by to byt oba resitelne problemy. Druhy vymenou disku, to hlaseni vyvolavaji hodnoty ze S.M.A.R.T tabulky, ktere uz jsou povazovany za nebezpecne. Tak samo jako vetrak se da vymenit, ale rozhodne bych ho uz nezapinal, nadmernym zahrivanim pada zivotnost vseho, tak at se neupece neco dalsiho.

    • A.C.Dupin
      A.C.Dupin, 3.10.14 13:43:55  
       

      Před pár lety se mi také začal "z ničeho nic" vypínat po nějakých 15-20 minutách notebook, když jsem si stáhl vizualizaci na teplotní čidla, bylo to jasné. Stačilo se po počítače vloupat a vytáhnout všechen ten prach ve ventilátoru (inu kolej :D) a zase to bylo v pohodě.

    • Winetou
      Winetou, 3.10.14 19:12:33  
       

      Dneska jsem mel ten komp pres hodinu pustenej..ale jen jsem byl na netu. Hlidal jsem teplotu a kdyby to slo nahoru,tak bych to vypnul..ale tak nejak to drzelo do tech 60 max... A vetrak nic. Taky jsem si vsiml,ze speedfun tam pise found AMD Radeon HD 7520G.... Co je to za blbost? Nemohl to ten blb vyndat,ne? To je snad integrovana grafika. Nebo by byla v haji, tak by to psalo, ze chybi? To by snad psal i ntb pri spusteni,ne? Nebo bych nemohl vlizt ani do ty hry.. Jak je to mozny? Nerikejte, ze je v haji grafika,vetrak i disk :-(

  • Markusus
    Markusus, 5.8.14 14:42:01  
     

    Zdravím vás!
    Mohu poprosit o kritiku mé webové aplikace http://www.tomikup.cz ?
    Jedná se o univerzální wishlist. Bližší popis i tady: http://neutralne.cz/chybi-vam-napady-na-originalni-darky-zacnete-pouzivat-tomikup/

    Moc děkuji za nápady na zlepšení

  • Adalbert
    Adalbert, 7.5.14 15:05:29  
     

    Prosimvás, nesmějte se mě, páč jsem začátečník, ale nechápu jednu věc: frameworky pro tvorbu mobilních aplikací s pomocí HTML a JS. Našel jsem jich snad tunu, free ke stažení zabalených do zipu. NIKDE ani v jejich dokumentaci neexistuje popis, jak vůbec tyhle frameworky instalovat! Jediný, k čemu jsem se dostal bylo to, že jsem ty archivy rozbalil na disk a jsou tam nějaký html soubory + js soubory, ale není tam soubor "install". Zkoušel jsem psát na jejich fóra, prohledával jsem dokumentaci a na nic jsem nenarazil... Takže jak se s tim pracuje? Víte to někdo? Konkrétní příklad: http://www.iui-js.org/ Omlouvám se za blbej dotaz, dělám stránky potažmo aplikace do mobilu pouze pomocí Dreaweaveru...

    • lario
      lario, 10.5.14 11:52:56  
       

      There is no installation for the iUI framework. The framework consists of a combination of html, css, js and image files, organized in regular folders and zipped for your convenience. All you will need to do is download that archive and unpack/extract it in the location you want. :)

  • odler
    odler, 1.4.14 17:00:32  
     

    Nemáte prosím někdo tip na program, který by dokázal pospojovat mnoho souborů Word a udělat z nich jeden dlouhý? Zkoušel jsem asi 4 programy stažené ze Slunecnice.cz, ale ani jeden nefungoval :11:

    • akanahe
      akanahe, 8.4.14 10:52:59  
       

      Mohlo by to jít takhle .. seženeš program co umí hromadně konvertovat soubory do T602 nebo TXT pak to přemenuješ vše na stejnej nazev.001 až 099 a v total commanderu to sloučíš u T602 formátu zůstane rozvržení stran .. u TXT ne :P

  • ToZeZOO
    ToZeZOO, 27.2.14 17:14:02  
     

    Chtěl jsem dát tento příspěvek původně do Dotazy, chyby a náměty, ale protože si to fórum oblbit nechci tak to dávám sem na rady do života

    ..to co chci říct můžu asi s klidem napsat na fórum, protože s ohledem na zjištění kterého se to týká, to zůstane informací téměř privátní. Zjistil jsem, že diskutnici.cz navštěvuje denně průměrně jen 320 lidí a z vyhledávače se Diskutnici.cz těžko dostává.

    Pro zajímavost - Klíčová slova návštěv z vyhledávačů:
    1. diskutníci 86.19%
    2. vyvolení 2013 4.66%
    3. dragon guardian 1.22%
    4. iveta bartošová 1.12%
    5. jistě pane premiére hlášky 0.84%
    Zdroj: Alexa
    O počtu a umístění zpětných odkazů raději ani nemluvě.

    Výsledek vyhledávače Bing, heslo "diskusní server" /zadáno dle vašeho meta tagu, osobně by mě nenapadlo tam toto heslo zadat/:

    Diskutníci - diskusní server
    www.diskutnici.czDiskuzní server s fóry a komunitami ... Trvalé přihlášení, 23. 11. 2013. Nyní už není nutné přihlašovat se znovu a znovu - vždy po spuštění ...

    - nechce to nějakou změnu na titulní stránce?
    Nechtělo by to aspoň trošku zapracovat na SEO?

    • akanahe
      akanahe, 16.3.14 02:10:37  
       

      Noo ja bych web dle vyhledavacích slov netvořila a ani neaplikovala na tyto slova reklamu uvnitř webu .. pokud tu bude reklama tak to už je jak FB a opustím to tu .. udělat web bez reklam je velice lehké .. stací chuť na svůj pc a software a není ani nutné pc daat do hostingu.. já třeba mám internet bez limitu a využívám toho a mám tu i pár serverů ...

      • ToZeZOO
        ToZeZOO, 16.3.14 10:52:50  
         

        To co jsem napsal nemá žádnou souvislost s nějakou reklamou. Souvisí to s tím, že pokud bych např. hledal na Bingu diskuzní fórum, diskutníci.cz nejsou do 15.stránky, dál jsem to neprojížděl. Pokud bych zadal heslo viz výše, bude výsledek tak přitažlivý jako viz výše, což by se dalo ovlivnit jednoduše změnou tagů jako h1, h2 nebo nějak jinak změnit sématiku, aniž by přitom bylo potřeba měnit současnou podobu indexové stránky.

        • akanahe
          akanahe, 24.3.14 20:30:52  
           

          V bingu hledá jen exot a Američani. Pro zdejší web je dle mne optimum tak 500 lidí po tomto čísle se to začíná obvykle zvrhávat .. alias různe další fóra , nepřehlednost .. následně pak úpadek .. je tomu u mnoha takových fór jako třeba kyberia / hysteria :P

          • ToZeZOO
            ToZeZOO, 25.3.14 15:58:27  
             

            Vážně jsem exot že je u mě na 1. místě Microsoft, pak dlouho nic, a potom Google až vzadu na 2. místě?

            • akanahe
              akanahe, 28.3.14 15:53:14  
               

              Tos myslel jak ? Jako že nejvíc prohledává webservery Bingo bot a méně google bot ?. U mého serveru to je : 1. Googlebot,2. SeznamBot, 3. Yandex bot, 4. MJ12bot,..... Microsoft bot nikde :)

              • ToZeZOO
                ToZeZOO, 29.3.14 12:44:28  
                 

                Když bing kašle na tvůj server, máš možnost to sama ovlivnit - http://www.bing.com/toolbox/webmaster
                Myslím že používání služeb jako jsou vyhledávače není jednostranná záležitost, ale slouží to oběma stranám. Radši použiju bing, protože si myslim že mu tím i pomůžu zdokonalit službu vyhledávání v české lokalitě, než googla abych tim pomáhal jen (nebo hlavně) jeho finančním a politickým zájmům. Tím nechci říct že služby googlu nepoužívám, ale protože tam nejde jen o ty samotné služby dělám to vždycky nerad.

            • g.beret
              g.beret, 28.3.14 22:46:51  
               

              Ano.

  • Agustinen
    Agustinen, 9.2.14 22:25:32  
     

    Ahoj, mám prosbičku. Vlastně velikou prosbu.

    Před rokem jsem "vyhodila" peníze za webovky, které mně sice fungují, ale prý to bylo špatné.

    Tak mi to jedem pán "předělává" a potřebuji zjistit, zda něco předělal, nebo to jen vypadá že předělal a já zase jen budu platit. Novou verzi mi zatím neukázal, tak ani nemohu napsat odkaz. zatím mi slouží jen ty staré webovky.

    Ten první mi měl udělat i aplikaci na QR kódy pro objednávání, ale jak jsem psala, nedodal nic, jen "polofunkční" web.

    Předem děkuji za rady Gábina

    • lario
      lario, 10.2.14 20:35:52  
       

      A jaký je ten původní? :)

      • Agustinen
        Agustinen, 10.2.14 20:58:16  
         

        Poslala jsem ti zprávičku do vzkazníku :4:

    • akanahe
      akanahe, 15.2.14 21:43:24  
       

      chybí tu pár podstatnejch věcí .. sou statické nebo generovane? php ? nejakej websystem .. joomla ? ...

    • astartedes
      astartedes, 25.11.16 20:30:38  
       

      Je potřeba udělat analýzu webu a různých on-page a off-page faktorů, jak se web chová apod. Obrátil bych se spíš na seriozní agenturu, ne na "nějakého pána"... google ti najde spoustu firem, třeba - http://www.mediaunit.cz/. Soudě dle jejich blogů, vědí s čím pracují a evidentně budou toho umět víc.

  • maxefic
    maxefic, 5.2.14 14:33:19  
     

    Ahoj lidi, můžete někdo doporučit nějaké fórum o programování nebo tvorbě webu? Mám na mysli něco co se tématicky podobá stromu Web a vše kolem něj na Lidé.cz, ale je to pro takové účely vybavené, např. zvýrazňovačem syntaxe kódu a podobně. Znáte taková fóra?

  • Pan.Ovce
    Pan.Ovce, 26.11.13 17:03:04  
     

    Hele, s jakým jazykem je vhodné začít coby úplný začátečník? Rád bych si během v co nejkratší době osvojil alespoň trochu solidní základy, na kterých by se pak dalo stavět.

    • lario
      lario, 26.11.13 17:30:11  
       

      To je celkem jedno. Spíš jde o materiály, které rychle a dobře pobereš. Python prý psali k tomu, aby se v něm učilo.

      • Pan.Ovce
        Pan.Ovce, 26.11.13 17:31:22  
         

        s tím jsem to už jednou zkoušel :1: teď mám snad větší motivaci, tak se snad dostanu dál; budu za váma chodit s problémy :1:

    • A.C.Dupin
      A.C.Dupin, 26.11.13 17:47:59  
       

      Já jsem začínal na BASICu a jen tu a tam si potřebuji napsat nějaký výpočet, takže mě neber moc vážně. Ale řekl bych, že velmi dobré návyky na udržování čistoty kódu ti dá Pascal, ale ten už je dnes tak trochu historický.

      Můj názor je ten, že nejlépe by bylo se trochu rozkoukat na Pascalu, nepouštět se zbytečně do složitějších konstrukcí (variantní záznamy, dynamické struktury, modularita) a jakmile budeš schopen napsat i nějaký ne zcela průhledný algoritmus, tak přejít na C nebo na Javu, kde se už můžeš pouštět do ukazatelů. Možna, pokud si hodně věříš, můžeš začínat rovnou na C, ale to bude trochu náročnější.

      • Pan.Ovce
        Pan.Ovce, 26.11.13 17:50:52  
         

        fajn, zkusím pro začátek soubežně Pascal a Python, možná i php, abych mohl srovnávat; hlavně abych získal cit pro logiku která je za tím

        dík oběma

      • lario
        lario, 26.11.13 18:03:45  
         

        Nebo klidně zůstat u Pascalu, pointery jsou tam taky a dá se dál pokračovat s Object Pascalem. Delphi jsou jaksi přehlížené, ale přijde mi, že neprávem.

        • A.C.Dupin
          A.C.Dupin, 26.11.13 18:49:26  
           

          Aha, já myslel, že Delphi je už mrtvý projekt:-)

    • mistr-flanwen
      mistr-flanwen, 7.12.13 13:40:19  
       

      JAVA

    • pletiplot
      pletiplot, 21.12.13 16:09:00  
       

      Doporučím zkusit od všeho trochu a pak se zaměřit na to, co ti bude vyhovovat nejvíc. Každý jazyk je určen trochu na něco jiného. C a C++ je takové univerzální, ale kompilování ho někdy omezuje, java umožňuje rychlý modulární vývoj, php je dobré, když se chceš seznámit s programováním pro web, je jednoduché a má rychle viditelné výsledky, ale má svoje mouchy a dá se v něm udělat dost chyb.

      • lario
        lario, 21.12.13 17:48:36  
         

        Je fakt, ze php svoji volnosti svadi k ruznym nekalostem :)

        • akanahe
          akanahe, 15.2.14 21:40:39  
           

          Mě se právě php kůli tomu líbí že už neomezuje jak dříve bylo zvykem .. v PHP jde udělat jak web tak i aplikace a i de skompilovat do exe (dříve to byl perl) a hlavně s php si de hrát a nechá tě dělat ruzné nestandartní vylomeniny a ja nikdy v php neprogramuji tak jak se má .. vždy to dělám po svém a nezdokumentovaným spůsobem .. a někdy nepoužívám jeho standartnich příkazů a dělám si své vlastní ikdyž mají stejnou funkci.

          • A.C.Dupin
            A.C.Dupin, 16.2.14 22:29:04  
             

            Výsledkem jsou blbé návyky a málo efektivní kód. Nemyslím si, že by to bylo něco, co by bylo úplně v pořádku, i když pro "jednoduché" programy to jistě vadit nebude - pokud ale náhodou dojde na rozsáhlejší projekt, může dojít k maléru.

            • lario
              lario, 17.2.14 12:35:31  
               

              Amen :)

            • akanahe
              akanahe, 20.2.14 00:32:47  
               

              Tak to bych se hádala ohledně efektivnosti a bezpečnosti připravených příkazů pro programatory (třeba i blbé ECHO) V PHP ... interně ty programovací příkazy maj odfláklé , proto si některé ty příkazy tvořím sama..