Recepty u Julie a Romea

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
dracek.60 (2018-04-21 19:34:50)Donateus (2018-04-21 19:12:51)jarekrum (2018-04-01 21:28:36)flegma1 (2018-04-01 01:32:20)RejholcovicPepina (2018-03-24 12:23:12)SAMAN47 (2017-05-14 06:57:34)serafapetra (2016-07-02 13:40:37)eda-x (2016-06-17 11:31:41)zapadlova.jana (2015-03-15 08:38:39)
Recepty u Julie a Romea
Založeno: 16. 7. 2010 | Příspěvků: 4 413 | Členů: 9
Správci: dracek.60 (hlavní)

"Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu"
George Bernard Shaw
Prosím vkládejte recepty nebo menu na celý den podle vzoru Kacafírka, který bohužel zemřel.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!


  • Donateus
    Donateus, 21.4.18 17:10:42  
     

    Dršťková polévka
    1 kg hovězích drštěk nebo vepřových žaludků, 2 velké cibule, 3 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 mléka, 5 stroužků česneku, špetka muškátového květu, špetka mletého zázvoru, sůl, majoránka, polévkové koření (magi), nové koření, 3 bobkové listy, kmín.
    Dršťky vypereme v několika vodách, do poslední přidáme sůl a trochu octa, dobře promneme, vodu slijeme, zalijeme teplou vodou, půl hodiny vaříme a znovu slijeme. Přelijeme novou vodou, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list a uvaříme do měkka. Měkké dršťky vyjmeme, necháme vychladnout, nakrájíme na jemné nudličky. Nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na sádle, přidáme mouku a zalijeme vývarem z drštěk, dobře promícháme a vaříme.
    Po zavaření přidáme mléko, česnek utřený se solí, muškát, kmín, zázvor. 30 minut provaříme, přidáme nakrájené dršťky, majoránku a sůl, necháme opět přejít varem a dochutíme dle chuti několika kapkami Magi.

    Kuře s bylinkami a na bylinkách
    1 menší kuřátko, 200g taveného sýra, 2 - 5 lžíc bylinek (petrželka, pažitka, řeřicha), 2 - 3 stroužky česneku, sůl, pepř, máslo na pečení kuřete.
    Kuře osolíme, opepříme a uvnitř potřeme pastou ze sýra, bylinek a česneku. Kuřátko opečeme na másle v kastrolku a pak dokončíme/dopečeme v troubě do měkka. Jde nelépe dohromady se šťouch. bramborama a rajským salátem.

    Jablka v županu
    Lístkové těsto, 4 jablka, 40g sekaných lískových oříšků, 4 lžíce zavařeniny, 50g cukru, letá skořice, 1 vejce, moučkový cukr.
    Z lístkového těsta vyválíme plát a vykrojíme 4 čtverce, zhruba 14 x 14 cm. Ze zbytků těsta vyválíme 4 čtverečky 2 x 2 cm. Z jablek vypíchneme jádřince a jablka postavíme doprostřed čtverců, a do otvoru po jadřinci naplníme směsí oříšků a zavařeniny s mletou skořicí.
    Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a jablka do těsta uzavřeme. Navrch vždy přitiskneme malý čtvereček těsta na ozdobu. Jablka přeneseme na plech, potřeme vejcem a necháme 15 min odpočinout. Pečeme dozlatova 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Horké sypeme cukrem a podáváme.

  • Donateus
    Donateus, 20.4.18 20:23:56  
     

    Vorařská cibulačka z Podskalí
    10 - 15 cibulí, 100 g másla, 1,30 litru vývaru z polévkové zeleniny, sůl, pepř, 4 žloutky.
    Oloupané cibule nakrájíme na drobno, osmahneme na másle, podusíme, zalijeme vývarem, povaříme a pak polévku protřeme sítem a dle chuti osolíme, opepříme. Před podáváním do chladnoucí polévky vlijeme opatrně rozšlehané žloutky. Polévka se už nesmí vařit, vejce by se srazila ! Nedá se proto ohřívat nebo jen velmi opatrně. Podáváme s chlebovými topinkami nebo na sucho opečenými plátky bílé veky.

    Nakládané maso
    Hovězí maso, sůl, jalovec, slanina, máslo, cibule, kořeninová zelenina, tymián, bobkový list, citrón, vývar, červené víno, mouka, zavařenina, cukr, ocet.
    Maso z hovězí kýty se očistí, naklepe, nasolí, zhruba tlučeným jalovcem potře, vloží se do kamenné nádoby, zatíží se a nechá takto nejméně 3 dny v chladnu ležeti. Potom se jalovec z masa setře a maso pečlivě protáhne slaninou. Na pekáč se dá kus másla, všechna zelenina nakrájená na kousky, přidá se tymián, bobkový list, kus citronové kůry (oříznuté bez bílé dužniny !) a trochu se vše osmaží. Na to se vloží maso, podlívá se vývarem a dusí do hněda. Pak se maso pozorně přendá, sebere se mastnota ze šťávy a zapřáší se na pánvi moukou, přidá se kousek rybízové nebo malinové zavařeniny, na citronu otřený cukr, citronová šťáva a rozředí se omáčka dle potřeby vývarem. Dochutí se jemně octem.

    Loučky
    Cukr, vejce, mouka, hrozinky, citrón, mandle.
    Co 2 vejce váží navaž cukru a mouky. Práškový cukr dej na mísu, k němu 2 vejce a tři tak dlouho, až to zhoustne. Pak přidej onu naváženou mouku, 5 dkg drobně krájených hrozinek, 5 dkg na nudličky krájeného citronu a 5 dkg sekaných mandlí. Nyní pomaž plech, rozetři onu míšeninu po něm na výši malíku a zvolna peč. Když je napolo upečeno, vyndej, rozkrájej na porce (na tom plechu) a pak vrať zpátky do trouby, ... dopeč !

    • dracek.60
      dracek.60, 20.4.18 20:54:34  
       

      to maso vypadá jak svíčková :1:

      • Donateus
        Donateus, 20.4.18 21:00:41  
         

        Až na to víno. To bych neradil.Nechat 3 dny maso ve vínu. No já nevím. :8: :8: :8:

        • Donateus
          Donateus, 20.4.18 21:02:13  
           

          Ale jinak máš pravdu. Jenže za mojí prababičky se svíčková dělala opravdu ze svíčkové. :13: :13:

          • dracek.60
            dracek.60, 20.4.18 21:09:53  
             

            nelze to potvrdit ani vyvrátit z čeho ji dělali :-) a víno ,no já nevím alkohol ho změkčí :1:

            • Donateus
              Donateus, 20.4.18 21:19:53  
               

              Recept říká, že maso je z kýty, čili nikoliv ze svíčkové. A jak to bylo doopravdy ? Nevím. Prababičku si pamatuju jen velmi mlhavě. :8:

              • dracek.60
                dracek.60, 20.4.18 21:27:33  
                 

                no moje mamka zase po babičce převzala svíčkovou z kližky takže asi podle toho co měli a když chtěli udělat nedělní slavnostní oběd tak použili taky co mohli :4:

                • Donateus
                  Donateus, 20.4.18 21:33:14  
                   

                  Moje máma taky dělala svíčkovou z toho, na co měla peníze.
                  Ono to na začátku 20 stol. nebyl takový problém jako za našich rodičů a třeba dnes, jen jsem reagoval na tvou poznámku. :13:

                  • dracek.60
                    dracek.60, 20.4.18 21:56:09  
                     

                    :1: já ji teda osobně mám z kližky radši než ze svíčkový :-D z tý zase biftek nebo tatarák :1:

                  • Donateus
                    Donateus, 20.4.18 21:58:53  
                     

                    Tatarák, to bych si dal. :8: :8:
                    :1: :1:

                  • dracek.60
                    dracek.60, 20.4.18 22:01:02  
                     

                    :1: :1: :1: :1: já taky

                  • Donateus
                    Donateus, 20.4.18 22:12:33  
                     

                    :1: :1: :1: :1: :1:
                    musím si nechat zajít, tady vařej děsně i když se snažej jako blázen. :14: :14:

                  • dracek.60
                    dracek.60, 20.4.18 22:14:07  
                     

                    u nás je bufet a řeznictví a dělají občas i tatarák za 99kč a je fakt dobrej i když není škrábanej :4:

                  • Donateus
                    Donateus, 20.4.18 22:17:19  
                     

                    Nějak nemám důvěru...Nejraději doma, abych to maso viděl a škrábanej (manželkou) :1: :1: :1:

                  • dracek.60
                    dracek.60, 20.4.18 22:17:48  
                     

                    :1:

      • Donateus
        Donateus, 20.4.18 22:14:05  
         

        Dobrou noc ! :4:

  • Donateus
    Donateus, 16.4.18 06:01:09  
     

    Pivní polévka ze staré Prahy
    ( staropražská hospodská polévka, 5 porcí)
    1/2 l vody, 1/2 l piva, 5 lžic strouhaného chleba, 1 lžíce másla, špetka kmínu, špetka pepře a skromná lžička soli.
    Vše dobře smícháme, dobře rozvaříme, pak přes sítko procedíme. V koflíku mléka rozkverláme 1 žloutek a za kverlání vlijeme do již odstavené polévky, která se ale již nesmí vařit...srazilo by se to. Neboj se alkoholu z piva, všechen alkohol se během vaření vypaří !

    Bejlík
    1 husí prsa, 60g husího sádla, 1 cibule, sůl, zázvor, česnek.
    Den před pečením maso protáhneme střídavě kousky zázvoru a kousky česneku. Odleželá a osolená husí prsa vložíme na nakrájenou, na sádle zpěněnou cibuli a dusíme doměkka za občasného podlévání. Podáváme s vařenýma bramborama ( lze i sknedlíkem bramb. či houskovým) a lze i se zelím.

    Podzimní jablková pěna
    12 jablek, 300g moučkového cukru, 2 bílky, 1 citron.
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a upečeme v troubě. Propasírujeme je, přidáme cukr, citron.šťávu a tuhý sníh z bílků. Směs třeme do bílé husté pěny. Podáváme v misce s piškoty.

  • Donateus
    Donateus, 14.4.18 11:12:18  
     

    Sýrová polévka
    (rychlé a velmi levné)
    1 litr vody a 1 litr silného vývaru z kostí, 3 cibule, 100g tvrdého sýra, 50g hladké mouky, žloutek, sůl, pepř, asi 5 - 6 krajíčků chleba ( na topinky).
    Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem či vodou, dobře rozšleháme a povaříme. V troše vody uvaříme nakrájenou cibuli a prolisujeme do polévky. Dále nevaříme, přidáme strouhaný sýr, osolíme, ovoníme pepřem a vlijeme rozšlehaný žloutek. Do každého talíře vložíme malé chlebové topinky opečené na pánvi a zalijeme horkou polévkou.

    Jelení guláš
    500g jeleního masa na guláš, 40g rozpuštěného másla, 300g malých šalotek nebo stejné množství nahrubo krájené cibule, 4 stroužky česneku, snítku šalvěje, nemáme-li, dáme čaj.lžičku sušené šalvěje, 1/4 litru masového vývaru, 1/4 litru bílého vína, 1 bílý jogurt s maizenou (kukuřičný škrob na vaření), sůl, pepř. Maso nakrájené ma kostky osolíme, osmahneme na másle, přidáme cibulky, přihodíme šalvěj. Přilijeme vývar a víno, okořeníme a dusíme doměkka. Pak přidáme jogurt s maizenou a rozmícháme v hladkou omáčku. Podáváme s bramborem ale lze i s knedlíky.

    Hlávkový salát s vejci
    2 - 3 hlávky salátu, kelímek kysané smetany(asi 3 dl ), 4 natvrdo vařená vejce, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř.
    Omytý salát natrháme na kousky, bílky nakrájíme na kostky. Smetanu rozšleháme s ostatními přísadami, vše promícháme a vlijeme na salát. Vychází to na cca 4 porce. Na každou porci nastrouháme žloutek.

    Bartoušky
    (moučník pro 2 osoby)
    1/4 kg vařených strouhaných brambor, 200g hladké mouky, vejce, sůl, 70g máku, 50g másla a cukr dle chuti.
    Mírně nedovařené brambory oloupáme a nastrouháme. Na vále utvoříme těsto z brambor, mouky, vejce a osolíme. Vyválíme obdélníčky 3x5cm a asi 0,5 cm vysoké, které trochu pomoučíme aby se nelepily a na mírné plotně je opečeme po obou stranách. Upečené bartoušky spaříme 1/4 l vařící vody, protřepeme a vodu rychle slijeme. Přelijeme horkým máslem a sypeme umletým mákem smíchaným s cukrem. ...... Lze přelévat i mušvorem.

    Mušvor
    Omytá, oloupaná jablka (na osobu 1 velké jablko), zbavená jádřinců rozvaříme s trochou vody na kaši. Kaši okořeníme trochou mleté skořice a špetkou sušeného bezového nebo růžového květu. Když jsou jablka rozvařená, zahustíme zátřepkou z mléka a trochy hladké mouky. Povařený mušvor nesladíme, mažeme jím bartoušky, vdolky či lívance, které můžeme pocukrovat nebo též ještě přelít hustou sladkou slazenou smetanou.

  • dracek.60
    dracek.60, 5.4.18 21:17:36  
     

    https://zabava4u.tiscali.cz/2018/01/kdyz-obalila-mlete-maso-do-cibule-zacali-jsme-slintat-pak-ale-udelala-neco-mnohem-lepsiho/3/

  • dracek.60
    dracek.60, 30.3.18 17:03:04  
     

    http://www.yoom.cz/img/18033013043060.jpg

  • Donateus
    Donateus, 25.3.18 23:15:30  
     

    Beránek velikonoční, kynutý
    Na misce se utře až do pěny 12 dkg nového* másla, připojí se k tomu 10 dkg strouhaného** cukru, 4 žloutky, 3 dkg kvasnic, lžička soli, 1/2 lžičky citronové kůry, 1/2 kg pěkné*** mouky a vlahého mléka tolik, aby bylo těsto o něco tužší než na buchty a o něco vláčnější než na vánočku; může se připravit raději větší šálek mléka. Těsto se dobře propracuje aby bylo velice jemné a nechá se hodinu kynouti. Vykynuté těsto se dá na vál, přidá se do něj něco hrst drobně sekaných mandlí, promíchá se to a těsto se vloží do vymazané a tlučenou žemličkou **** vysypané spodní části formy beránkové, hezky se těsto ve formě urovná, pomastí po vrchu máslem a nechá ve formě vykynouti. Pak se přikryje menší půlkou formy, do dírek, aby se forma nerozdělala, se dají kolíky nebo jen hřebíky, forma se postaví na pekáč a beránek se dá péci do vytopené trouby ocáskem dozadu. Tak se peče1/2 hodiny. Když se obrátí, může se vrchní část formy sejmouti aby se vidělo jak se beránek peče; kdyby se po povrchu málo pekl a byl ještě bledý, může se dopéci odkrytý. Upečený beránek se vyklopí, nechá na prkénku vystydnouti, pak se posype cukrem, do oček se mu dají černé hrozinky, do hubičky kousek zeleného lístku a kolem krčku uvážeme červenou mašličku. * čerstvého, **pokud byl cukr v homolích, *** hladké mouky, **** strouhankou.

    Kynuté jidáše
    500 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 1/4 l mléka, 2 kostky cukru, 120 g másla, 2 žloutky, 80 g medu, sůl, citronová kůra, tuk na plech, 1 bílek na hotové jidáše.
    Droždí umícháme s trochou vlažného mléka, cukru a mouky a necháme vzejít. Máslo napěníme se žloutky a umícháme s medem. Přidáme špetku soli, citron.kůru, droždí a pak postupně mouku a vlahé mléko. Dobře vypracujeme těsto a necháme půl hodiny kynout. Vyválíme plát ze kterého vypichujeme kolečka o průměru cca 5 cm. Dáváme je na pomaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Povrch povlažíme bílkem, vidličkou je napícháme do tvaru kříže. V předehřáté troubě pečem asi 20 minut. Ještě teplé vlažíme mlékem a podáváme k čaji či bílé kávě. Dětem můžeme jidáše pokapat medem.

    Parmazánová vejce - předkrm
    8 vajec, 100g másla, 100 g strouhaného parmazánu nebo čedaru, 2 lžíce sekané petrželky nebo pažitky, sůl.
    Vejce uvaříme natvrdo a opatrně sloupneme, po délce rozkrojíme a žloutky vyndáme. V misce napěníme máslo a dobře rozmícháme se žloutky.
    Do směsi přidáme strouhaný sýr a sekanou petrželku. Je -li směs moc hustá, malinko přikápneme mléka. Tvoříme 16 kuliček, které postavíme do misek
    z bílků, navrch ozdobíme petrželkou. Každému na talíř rozložíme několik listů opláchnutého a zálivkou ochuceného špenátu, na něj upravíme vejce.

    Velikonoční polévka "z rozličných bylinek"
    1 a 1/2 litru vody, 2 lžíce hladké mouky, 50 g másla, sůl, ....z bylinek:.....pažitka, petrželka, lístky špenátu, jahodové listí, mladé kopřivy, kerblík,

    • Donateus
      Donateus, 25.3.18 23:23:07  
       

      Velikonoční polévka "z rozličných bylinek"
      1 a 1/2 litru vody, 2 lžíce hladké mouky, 50 g másla, sůl,a z bylinek:.... pažitka, petrželka,lístky špenátu, jahodové listí,mladé kopřivy,kerblík, bazalka,libeček,2 žloutky.
      V hrnci připravíme světlou jíšku z másla a mouky,přidáme do ní zelené lístky na drobno nasekané a chvíli to to v jíšce smažíme. Pak přilijeme vodu a metlou na sníh šleháme až do varu. Necháme provařit. Do hotové polévky přidáme
      2 žloutky,předem v troše studené vody rozkverlané.
      Už nevaříme, jen přohřejeme.Podáváme s malými slanými rohlíčky.

      Velikonoční pečený kapr
      4 porce kapra, sůl, 100 g másla, 1/2 střední cibule,
      2 zrnka pepře, citron, 1 šálek kyselé smetany.
      Očištěné porce kapra posolíme a pokapeme citronem.
      V zapékací misce nebo menším pekáčku rozpálíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, pepř, přidáme kapra, podlijeme troškou vody, a dáme do trouby péci. Neobracíme porce ale při pečení poléváme kyselou smetanou. Pak dochutíme citronem, a omáčku na kapra na talíři procedíme. Aby se nám kapr zespoda nepřichytil a pak při přendavání na talíře nerozpadl, můžeme na dno pekáčku dát špejle nebo kovové špízy, na to teprve klást kapra. Podáváme s bramb. kaší.

      Velikonoční hlavička
      Uvaříme 1/3 kg vepřového, případně skopového, 1/2 kg uzeného masa(hodně prorostlého) a 1 celý telecí kořínek (plíčky + srdce); vše vaříme dohromady ve slané vodě. Uzené a vepřové se pak rozkrájí na drobné kostičky, kořínek rozseká sekačkou (tzv.kolíbkou) na drobno. Vrchní část vývaru sebereme i s tukem (zbytek vývaru slouží jako polévka, která se jí na Boží Hod velikonoční ) a ještě do horkého namočíme 10 rozkrájených žemlí, které v něm necháme nabobtnat; pak se se vymačkají v sítu (zpravidla žemle vývar "vypijí" ) a smíchají se s rozkrájeným masem a rozsekaným kořínkem. Do hrnku připravíme 10 rozklepnutých vajec, trochu je osolíme, přidáme trochu usekané pažitky (opence, kopřiv ). Pekáč vymažeme silně sádlem nebo máslem a připravenou směs po něm rozetřeme, vložíme do horké trouby a pečeme do červena. Podáváme s jarním hlávkovým salátem přelitým bylinkovým dresingem.

    • dracek.60
      dracek.60, 26.3.18 16:53:39  
       

      pěkný :1:

    • flegma1
      flegma1, 28.3.18 14:51:29  
       

      Beránek velikonoční, biskupský chlebíček, čokoládovou polevou politý..69.90.-Kč.. :8:

      • dracek.60
        dracek.60, 28.3.18 18:01:32  
         

        domácí je domácí :1:

        • flegma1
          flegma1, 1.4.18 01:32:20  
           

          woe, na to bych bez tebe nepřišel.. :13: :15:

          • dracek.60
            dracek.60, 1.4.18 10:37:06  
             

            no to né to já vím :1:

      • Donateus
        Donateus, 14.4.18 11:10:16  
         

        Ahoj Flegmouši. Toto jsou jen tipy. Nikdo není nucen vařit, co je tady napsáno. Je to jen inspirace. :15: :15:

  • Donateus
    Donateus, 25.3.18 22:31:44  
     

    Polévka pražské chudiny (rozdávávala Charita a též i České srdce)
    200g hovězího masa, 200g kořenové zeleniny, 20g másla, 1 vejce na tvrdo, sůl, petrželka.
    Maso na hrubo pomeleme, osmahneme na rozpálené pánvi na sucho a v osolené vodě uvaříme do měkka.
    Před dovařením vsypeme na drobno nakrájenou zeleninu. Dochutíme sekanou zelenou petrželkou a nakonec vložíme nakrájené vejce natvrdo vařené.

    Původní recept na onu polévku zní: ...Řeznické odřezky po úpravě vepřového i hovězího z bouraného masa (nikoliv flaksy !) se semelou a prohnětou s drobným množstvím sypkého cukru čímž se mletina zbaví eventuálního odéru, nechá se pár minut odležet a před dalším použitím se rozdrolené rychle osmahne bez tuku a dále se pokračuje dle receptu.(Tento recept doma vaříme již upravený, především z čerstvého na hrubo mletého masa, tedy bez toho cukru. Prababička, v rámci praktické výuky v klášterní škole musela vykonat povinně cca 10 hodin práce za rok v některé vývařovně, většinou v Charitě nebo ve spolku České srdce a tam recept odkoukala
    i ochutnala). :-))

    Pytlácké zaječí řízky na houbách
    4 řízky ze zaječího masa, 300g slaniny, olej, sůl, pepř, 200g čerstvých nebo suš. hub, 20g tuku, 1 lžíce kečupu.
    Řízky naklepeme, pokapeme olejem a necháme 24 hod. rozležet. po odležení osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po obou stranách propečeme.
    Pokud budeme dále vařit se suš.houbami, namočíme předem na 24 hod. i ty houby. Na tuku rozškvaříme na kostičky krájenou slaninu, osolíme, přihodíme houby a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme rajčatovou dřeň s kořením ( dnes kečup) a krátce podusíme. Řízky poklademe připravenými houbami a podáváme s opékanýma bramborama a zeleninovým salátem.

    Tyrolský zelný salát
    400g hlávkového zelí, 2 - 3 dcl rajské šťávy, 1 - 2 lžíce oleje, citron. šťáva, špetka cukru, sůl .
    Zálivka: do rajské šťávy přidáme 1 lžíci oleje, citronovou šťávu dle chuti, cukr, sůl.
    Zelí nakrájíme na drobné nudličky rozmícháme, necháme dobře rozležet a přelijeme zálivkou.

    • dracek.60
      dracek.60, 25.3.18 22:33:44  
       

      :1:

      • Donateus
        Donateus, 25.3.18 22:38:48  
         

        :1:

        • dracek.60
          dracek.60, 25.3.18 22:39:52  
           

          tu polífku prubnu ,teda z čerstvého :1:

          • Donateus
            Donateus, 25.3.18 22:44:29  
             

            Prubni ! Není to špatný. I když asi kdo to bude číst dost bude zhnusenej. Neměl jsem psát pravdu o babičce. :13:
            My jsme to zkoušeli s mámou a s manžou fakt to šlo i když znám lepší. Je to jen kuriozita. Zkusím dát dohromady Velikonoce. Nemůžu se moc vrklat, tak zatím čúúúús ! :1:

            • dracek.60
              dracek.60, 25.3.18 22:46:31  
               

              ok čauky :-)

  • Donateus
    Donateus, 13.2.18 11:32:09  
     

    Čau, roznášej se obědy, tak si musím obědnat večeři. :1:

    • dracek.60
      dracek.60, 13.2.18 11:53:04  
       

      čau a dobrou chuť :4:

  • Donateus
    Donateus, 13.2.18 10:17:29  
     

    Dráčku, nezapoměl jsem ! Jsem ve špitále takže vydrž !
    Neboj nic vážného mi není. :2:

    • dracek.60
      dracek.60, 13.2.18 10:31:18  
       

      tak se brzo uzdrav :-)

      • Donateus
        Donateus, 13.2.18 10:43:52  
         

        Už jsem zdravý, jen ještě čekám na jedno vyšetření. :13:

        • dracek.60
          dracek.60, 13.2.18 10:58:43  
           

          a tak to jde když už jen jedno :4:

          • Donateus
            Donateus, 13.2.18 11:03:43  
             

            Jo, je mi tady príma. Jsem jen pár kroků od domu kde bydlím, nic mi nechybí. :2:

            • dracek.60
              dracek.60, 13.2.18 11:20:54  
               

              no říct že je prima v nemocnici to se mě ještě nestalo :4:

              • Donateus
                Donateus, 13.2.18 11:26:04  
                 

                Hele, zaskočil mi nějaký háček na páteři, na obratli. Tady mne srovnali a do rána mne to přešlo. Nemarodím jen protože jsem tady s tím už jednou byl, tak mne vyšetřují páteř. Když už jsem tady zaplatil jsem si velké vyšetření. :15:

                • dracek.60
                  dracek.60, 13.2.18 11:27:48  
                   

                  jo tak to jo to je jiná :4:

                  • Donateus
                    Donateus, 13.2.18 11:30:15  
                     

                    Už jsem to kdysi měl a byl jsem tady neb to mám opravdu blízko. Jenže tenkrát jsem se tumloval do práce a tak jsem ráno odešel, skočil domů se převlíct a jel do práce. :1:

                  • dracek.60
                    dracek.60, 13.2.18 11:53:53  
                     

                    aha takhle ,no člověk futr myslí že to bez něj nejde :4: