Recepty u Julie a Romea

Otevřená diskuze | Kategorie: Gastronomie
nickdo (2019-02-16 10:34:28)dracek.60 (2019-02-16 10:28:04)jarekrum (2019-02-11 20:19:15)Zidane (2019-02-10 09:46:37)Donateus (2019-02-05 19:03:56)flegma1 (2019-01-02 22:39:54)east.asia.pride (2018-12-22 17:22:02)SAMAN47 (2017-05-14 06:57:34)serafapetra (2016-07-02 13:40:37)eda-x (2016-06-17 11:31:41)
Recepty u Julie a Romea
Založeno: 16. 7. 2010 | Příspěvků: 4 685 | Členů: 10
Správci: dracek.60 (hlavní)

"Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu"
George Bernard Shaw
Prosím vkládejte recepty nebo menu na celý den podle vzoru Kacafírka, který bohužel zemřel.

Nemůžete přispívat - nejste přihlášen!

  • nickdo
    nickdo, 16.2.19 09:57:51  
     

    znáte to?
    http://www.domaci-veprovka.cz/?gclid=EAIaIQobChMIq8KR6Om_4AIVFjobCh0pVQwGEAEYASAAEgKoofD_BwE

    • dracek.60
      dracek.60, 16.2.19 10:19:36  
       

      sice neznám ale nemuselo by to bejt špatný :4:

      • nickdo
        nickdo, 16.2.19 10:24:19  
         

        no právě, vypadá to chutně

  • Vackoh
    Vackoh, 9.2.19 18:47:47  
     

    Grifin vždy nakoukne když si vzpomene na přátelé Pajo

    • dracek.60
      dracek.60, 9.2.19 18:52:53  
       

      no jen nakukuj Grifine :1:

  • Donateus
    Donateus, 5.2.19 10:34:09  
     

    Zdravím vás všechny v novém roce a s aktivovaným účtem. :15:
    Přeji všem dobrou chuť ke všemu co si ukutí v kastrole. :15:
    Píšu z mobilu, takže nemůžu přidávat na diskuzi. Na nové PC nemám, ještě další prachy za bichličky ...až v dubnu. :11:

    • dracek.60
      dracek.60, 5.2.19 16:48:48  
       

      ahoj Done vklidu :1:

      • Donateus
        Donateus, 5.2.19 17:33:23  
         

        Díky moc za toleranci !! :1:

        • dracek.60
          dracek.60, 5.2.19 17:37:54  
           

          v pohodě času je stále dost :4:

          • Donateus
            Donateus, 5.2.19 18:36:21  
             

            Jsi bezva chlap. Jsi bezva v klídku. :2:

            • dracek.60
              dracek.60, 5.2.19 18:41:01  
               

              už dávno nemám potřebu se rozčilovat ,kor kvůli maličkostem :4:

    • Zidane
      Zidane, 6.2.19 06:00:09  
       

      To chápu... mně se potentit počítač, tak taky nevím, jak to řešit, chytrej telefon nemám... to by byla potíž, takže doufám, že se to nestane :1:

  • dracek.60
    dracek.60, 23.1.19 19:48:41  
     

    http://www.yoom.cz/img/rp1004.jpg
    http://www.yoom.cz/img/14y2jp.jpg
    vepřové na houbách :4:

  • dracek.60
    dracek.60, 17.1.19 22:31:56  
     

    https://www.toprecepty.cz/recept/14464-starocesky-kuthan/?utm_source=fb&utm_medium=cathleen&utm_campaign=fb&fbclid=IwAR2GjTMSjgT-oCUzxyLAHlBQW3-sMawGRP8gu8NZnRfR22e0-htOea9U5Gw

  • Vackoh
    Vackoh, 14.1.19 06:01:59  
     

    :6:

    • dracek.60
      dracek.60, 14.1.19 16:12:51  
       

      ha Grifin nakouknul :1:

  • jarekrum
    jarekrum, 12.1.19 19:48:51  
     

    :4:
    https://www.facebook.com/oswaldo.silva.7505/posts/2006449389400140

    • dracek.60
      dracek.60, 12.1.19 19:51:34  
       

      :1: :1: :1: :1:

  • dracek.60
    dracek.60, 6.1.19 16:24:48  
     

    tak koukněte sem ,zaškrtněte co by ste volili a odešlete (vote)týká se diskutníků
    https://www.strawpoll.me/17179502

  • flegma1
    flegma1, 31.12.18 12:02:11  
     

    http://www.yoom.cz/img/8erogu.png

  • dracek.60
    dracek.60, 21.12.18 13:38:01  
     

    http://www.yoom.cz/img/18122113364414.jpg

  • Donateus
    Donateus, 18.12.18 11:21:24  
     

    Zdravím všechny gourmety i gurmány od Julie a Romea.
    Přeji všem požehnané Vánoce a príma skok do nového roku 2019 :1: :1: :1:

    • dracek.60
      dracek.60, 18.12.18 18:07:50  
       

      Tobě také Done :4:

  • Donateus
    Donateus, 11.12.18 11:32:27  
     

    Máme se nejlíp v dějinách !!! :11:
    A žereme tohle. Umělé sýry, protože pravý sýr si může dovolit jen málokdo !! :10: :10: :10:

    https://www.stream.cz/adost/10029188-takhle-se-sidi-syry-na-co-si-dat-pozor?rss&dop-ab-variant=2&seq-no=2

    • dracek.60
      dracek.60, 11.12.18 18:29:13  
       

      jj je to tak :4:

  • dracek.60
    dracek.60, 27.11.18 19:00:48  
     

    EnnyForMe, 27.11.18 18:52:50
    reagovatsmazat@!!!

    Tak ta vánočka.ALE,protože je to velmi jemné těsto,dělá se jen silný cop a i ten se ještě pečením zoršíří.Tk že,taková ta Ladovská to nebude :1: :1:

    60 dkg polohr.mouky
    15 dkg cukru
    15 dkg másla
    3 pěkné žloutky
    4 dkg droždí/ta kostička celá
    2,5 -3 dcl mléka
    sůl
    mandle,rozinky,máslo na potírání/10-12 dkg

    1.z droždí nechat vzejít kvásek.
    2. v mléce rozehřejeme máslo,přidáme cukr a žloutky a promícháme.
    3. V míse máme mouku s tochou soli/bez ní by to bylo bez chuti/, a do ní vlijeme to mléko,které je ještě vlažné a kvásek.Promícháme a v hnětači uděkat pěkné těsto,ne tuhé jak se běžně vánočky dělají,ale ani řídké.
    4.Vykynout.Když pěkně vyběhne,srazit a ještě jednou.
    5. rozdělit na tři díly a upléct cop.Papír na plechu hodně potřít olejem s máslem,cop potřít másle a mandle a nechat na plechu ještě kynout.
    Do předehřáté trouby a péct.Zvolna.Ke konci,když už se může trouba na chvilku otevřít,rychle ještě pomáslovat trochu.
    Hotový cop vytažený z trouby pěkně potřeme máslem a pocukrujeme,zatím ne úplně,studený se bude ještě cukrovat pro parádu.

    Pak to vypadá takhle z té dávky a plech je ten normální,co je přes celo troubu.
    Vysoké je to asi 7-8 cm
    http://www.imagehosting.cz/?v=cimg04fjf.jpg
    http://www.imagehosting.cz/?v=cimg04rcr.jpg

  • dracek.60
    dracek.60, 27.11.18 18:23:56  
     

    budou o víkendu
    https://www.labuznik.cz/recept/roznovske-knedle-se-slaninou/

  • dracek.60
    dracek.60, 29.10.18 19:14:05  
     

    https://prosvet.cz/milujete-medovnik-pak-vas-potesi-tento-zjednoduseny-recept-diky-kteremu-si-tuto-lahudku-pripravite-behem-chvilky/?utm_source=mr&utm_medium=mr&utm_campaign=mr&fbclid=IwAR1JWx16bQmKMphZglQSatYh9r4tHYOxfmvY8ZOTAw4M64CIYJnV7HFBfk4

  • dracek.60
    dracek.60, 26.10.18 18:32:35  
     

    boršč
    Budeme potřebovat:

    250 gramů hovězího masa
    250 gramů vepřového masa (nejlépe je rameno)
    250 gramů uzeného masa (případně hovězí kost – 100 gramů)
    250 gramů hlávkového zelí
    150 gramů červené řepy
    200 gramů kořenové zeleniny (petržel, mrkev)
    100 gramů brambor
    50 gramů rajčatového protlaku

    vepřové sádlo
    pár stroužků česneku
    1 velká cibule
    1 zakysaná pochoutková smetana
    sůl, pepř
    bobkové listy
    ocet
    2 litry vody
    Jako první se budeme věnovat masu. Všechny druhy masa, případně uzené kosti umyjeme a dáme do velkého hrnce. Zalijeme studenou vodou a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Maso vybíral (vepřové o něco dříve než hovězí), nakrájíme na menší kostky a vrátíme zpět do vývaru.

    Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu, zelí, cibuli a česnek a pokrájíme vše nadrobno. Červenou řepu si můžeme předvařit ve slupce, aby neztratila krásnou fialovo-růžovou barvu. Na cibuli a masti si krátce podusíme kořenovou zeleninu a zalijeme ji trochou vývaru z masa.

    Když je zelenina poloměkká, přidáme ji do horkého vývaru s masem. Přidáme i nakrájené zelí, brambory nakrájené na kostičky a bobkové listy, pepř a sůl.
    Na sádle si podusíme na kostky nakrájenou převařenou červenou řepu a přidáváme postupně rajčatový protlak a dochucujeme octem, případně cukrem. K červené řepy přidáme buď nakrájený nebo prolisovaný česnek. Celou směs přimícháme k vývaru.

    Dochutíme, pokud je třeba. Podáváme s kyselou pochoutkové smetanou, protože ta je k boršče ideální. Při boršč je třeba dodržovat jednotlivou posloupnost kroků. Suroviny je důležité dusit odděleně, aby se nám chutě později dobře propojili. Věřím, že boršč milujete stejně jako my, a že si na tomto receptu pochutnáte.

    Dobrou chuť.

  • dracek.60
    dracek.60, 22.10.18 22:29:42  
     

    https://woman.tiscali.cz/2018/10/krupave-dalamanky-za-korunku-levne-a-vyborne-domaci-pecivo-bez-vahy-a-odmerky/3/

  • dracek.60
    dracek.60, 13.10.18 10:04:23  
     

    svíčková
    http://www.yoom.cz/img/18101310021373.jpg
    :1:

  • dracek.60
    dracek.60, 7.10.18 10:34:46  
     

    no jo budou vepřové nudličky na zázvoru
    https://www.kaufland.cz/recepty/vyhledat-recept/recept.veprove-nudlicky-zazvoru.r_id=CZ_3964.html

  • dracek.60
    dracek.60, 8.9.18 11:40:05  
     

    přeneseno z receptů
    sorong.1, 8.9.18 10:21:14
    reagovatsmazat@!!!

    Ahoj ve spolek. :2: jedna zdejší madam (coral) mě požádala abych sem dala recept na džuveč. Tak tady ho máte. :2:
    Do litinového oválného pekáče na kousku sádla obdělat bůček a krkovici nakrájené na menší kostky. Podlit trochu vody a nechat vydusit. Jen sůl. Když je to nasucho vypnout a postupně dávat vrstvy a vždycky jen sůl. Brambory, rajčata, květák, bílé papriky, zelené fazolky, zelená petržel, cibule. Všecko nakrájet na cca stejné kousky jako to maso jen cibule na menší a petržel na drobno. Opatrně od spodu zamíchat a pak v průběhu pečení ještě asi 2x. Většinou toho je plný pekáč trochu to pečením zmenší objem. Pak se peče hodinu a půl nebo 2 na nějakých 170 a až když jsou hotové brambory tak trochu přidat aby se opekly špičky. K tomu chleba a na talíři si každý přisolí, vždycky to je málo. :2:

  • dracek.60
    dracek.60, 7.9.18 21:41:24  
     

    https://prosvet.cz/kureci-prsa-narezala-nejtenci-platky-nalozila-sebe-vznikl-nejlepsi-napad-nedelni-obed/?utm_source=pages&utm_medium=pages&utm_campaign=pages

    • Zidane
      Zidane, 8.9.18 03:16:52  
       

      Ptáte se beznadějně i Vy svých dětí a muže, co by chtěli na nedělní oběd?

      To vím i já, a to nejsem ženská, natož dětnatá, abych věděl, že ptát se dětí a manžela, co by rádi k obědu, je zbytečné, pač stejně řeknou, že "jim to je jedno".
      Pokud se takhle ptám, musím dát na výběr z dvou tří jídel a trvat na "vymáčkni se, že ti to je jedno není odpověď" :1: :1: :1:

      • dracek.60
        dracek.60, 8.9.18 10:16:26  
         

        jooo to musíš tvrdě rozhodnout kdyř nevědi dělám co mám rád já :1:

        • Zidane
          Zidane, 8.9.18 14:39:28  
           

          Tak. A pokud remcají, "cos to uvařil", říct jim, že si mohli říct, co chtěj, tak ať nerejpou :1:

          • dracek.60
            dracek.60, 8.9.18 17:59:08  
             

            nemaj nárok remcat ,kdykoliv stačí říct fajn od zítra nevažím :1:

        • flegma1
          flegma1, 10.9.18 17:32:16  
           

          vidím, že jsem měkkej..my se vždycky pohádáme a stejně nevím, co teda vastně uvařit.. :9: :8:

          • dracek.60
            dracek.60, 10.9.18 17:33:42  
             

            no když nevědi rozhodnu se já né :1:

            • Zidane
              Zidane, 10.9.18 19:58:27  
               

              Asi tak. Nevědí, tak je jim to jedno a když jim je to jedno, uvařím podle svýho :4:

              • Donateus
                Donateus, 5.2.19 17:37:08  
                 

                No samozřejmě. Je to rozhodnutí na 3 - 7 minut. Pak je pozdě. Žerou co je. :1:

      • PPP
        PPP, 8.10.18 07:34:32  
         

        Dělám si plán-jídelníček na týden, ne, na nástěnku ho nedávám! :15:

        • Zidane
          Zidane, 8.10.18 16:34:20  
           

          "To bude fakt rajská?"
          "Koukni se do trouby. Co vidíš?"
          "Kuře"
          "No tak vidíš"

          :1:

  • dracek.60
    dracek.60, 3.9.18 22:07:01  
     

    https://www.toprecepty.cz/recept/39865-dabelske-tousty-stary-recept/

  • dracek.60
    dracek.60, 5.8.18 18:04:47  
     

    Bramborové knedlíky české (s krupici).

    Asi tucet větších vařených a ustrouhaných bramborů utře se nejprve se 70 g. másla a zadělá pak tuho se dvěmi žloutky, 3 lžícemi smetany, 2 celými vejci, jednu šestinu litru jemné dětské krupice, dobře vyschlé a půlkou žemle neb tvrdého rohlíku na kostky nakrájeného a usmaženého i trochou solí. Knedlíky z toho udělané vaří se ve slané vodě a podávají polité máslem, neb sádlem a smaženou cibulkou.

    Může se také vzíti méně másla (jen polovina udaného množství), za to však místo žloutků a vajec 4 celá vejce a trochu více krupičky; žemle a smetana při tom odpadnou; vyžaduje to však bedlivějšího propracování.
    Bramborové knedličky smažené.

    Asi 10 prostředních bramborů uvařených a oloupaných protři sítem nebo ustrouhej, osol a zadělej se 60 g. mouky a jedním žloutkem nebo i celým vejcem. Knedličky udělané z dobře propracovaného těsta toho obalíš vejcem a strouhanou žemlí i usmažíš na másle do pěkně červena.

    Nebo zpěň 90— 100 g. másla a smíchej s 3 vejci, vrchovatým talířem strouhaných vařených bramborů, s trochou soli a kvetu. Knedlíčky podlouhlé, z toho udělané, osmaž bez obalu na másle a přikládej je k hovězí neb skopové pečeni. Také tyto knedličky se obalují někdy vejcem a žemlí, čímž ještě lepší chuti nabývají.
    Bramborové knedličky s masem uzeným.

    10 bramborů prostředních oloupej, uvař v slané vodě, sceď a ještě za tepla protři sítem; zadělej je pak s celým vejcem a 2 žloutky a s přiměřeným množstvím usekaného masa; těsto dobře rozmíchané vypracuj na mírně pomoučeném vále a knedlíčky z něho udělané obal pak moukou a usmaž na másle.

    • flegma1
      flegma1, 15.8.18 22:48:08  
       

      nebo si koupíme směs na braborové knedlíky, zalijeme doporučeným množstvím vody a uhňahňáme čtyři válečky o průměru cca 5 cm a dáme vařit na 20 minut do vařicí vody. :1: :4:

      • dracek.60
        dracek.60, 16.8.18 18:41:22  
         

        lenochu :1:

        • flegma1
          flegma1, 19.8.18 22:26:23  
           

          Nojo, ale jíst se to dá stejně dobře.. :15:

          • Zidane
            Zidane, 20.8.18 17:11:20  
             

            Když ti stačí se najíst a ne si pochutnat, pak ano.

            Proto taky říkám, že nechápu, proč za Babicových dobrot nemohl Pohlreich Babicu vystát, že vaří blafy a ještě je schopnej nahradit svíčkovou točeňákem... no a? Měl pravdu, ale i tak.
            Pohlreich vaří pro lidi, co si chtějí POCHUTNAT, Babica pro lidi, co se chtějí LEVNĚ NAJÍST. Těžko půjde kopáč kopající před Pohlreichovým hotelem o polední přestávce k němu na oběd dát si spaghetti aglio olio dvě stovky za porci, protože na to prostě nemá, kdyby tam chodil denně, nebude mu stačit výplata. A bude mu jedno, že to jsou nejlepší italské špagety zalité nejlepším olivovým olejem, on prostě kouká na to, že se potřebuje najíst a je mu jedno, čeho.

            Babica nebyl a není pro Pohlreicha konkurence, jejich cílové skupiny jsou úplně někde jinde.

            Proto jím třeba ve fastfoodech jen v případě nutnosti a velkého hladu. Fastfood mi, dnes už ani ne za levné peníze, nabídne něco, u čeho přesně vím, co dostanu. Bohužel. Ničím mě to příjemně nepřekvapí, pač jsou předepsané receptury a toho se fastfood drží jak bobek košile, protože receptura je dělaná na "optimalizaci nákladů", čtěme aby to bylo co nejlevnější, takže nebudou vymýšlet zlepšení, zlepšení lezou do peněz... fastfoody a podobná tvorba je určena k tomu, aby se člověk najedl. Chce-li si pochutnat, u hotovek moc neuspěje, pokud tedy nebere jako "napral jsem se gulášem se šesti a bylo to levný" jako že si pochutnal ve skutečném slova smyslu slova "pochutnat si" :4:

      • Donateus
        Donateus, 5.2.19 10:39:09  
         

        ........blééééé..... :9: